Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Oliwias
To forum i historie użytkowniczek potwierdzają, że PAPP-A to statystyka, a kluczowe jest USG - chociaż nawet kobitki, których maluchy miały dużą przezierność karkową - powyżej 2,5 mm - robiły NIFTY czy HARMONY i wychodziło, że dzieciaki są zdrowe
USG odnosi się do tego konkretnego dzieciątka, które masz w brzuchu, a PAPP-A to takie prawdopodobieństwo ogólne, które niekoniecznie odnosi się do malucha
USZY DO GÓRY!
Admiralka
Widzę, że udało Ci się kolejny raz i już zaczynasz 10 tydzień - wielkie gratulacje !!! Mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie dobrze i bardzo Ci tego życzę !!! -
Jutro powinnam mieć wyniki. Bardzo wam dziękuję za słowa wsparcia bo choć na początku wiedziałam, że będzie dobrze tak im bliżej wyniku mam wrażenie, że coś jest nie tak.. brzuch mi spadł i lece z wagi i dopowiadam sobie jakiś przykre historie. Na pewno dam znaćoliwias
-
oliwias wrote:Jutro powinnam mieć wyniki. Bardzo wam dziękuję za słowa wsparcia bo choć na początku wiedziałam, że będzie dobrze tak im bliżej wyniku mam wrażenie, że coś jest nie tak.. brzuch mi spadł i lece z wagi i dopowiadam sobie jakiś przykre historie. Na pewno dam znać
U mnie 6 ciaza a w domu dwie wczesniaczki. Jedno obumarcie i 2 poronienia. Mam translokacje zrownowazona pierwsze usg prenatalne wynik ugolniony obrzek plodu Nt 5,2. w 16 tc dokladnie 28 marca amniopunkcja. 13 kwietnia wynik nieprawidlowy kariotyp meski translokacja nie zrownowazona. Konsulracja z genetykiem usg ktore potwierdzil obrzek w obrebie klatki piersiowej i widoczne objawy spowolnienia wzrostu tj hipotrofii. Dostalismy dokumenty do terminacji ale czekamy do 4 maja na usg polowkoweczy rozwoj bedzie dalej spowalnial i obrzek narastal. Bo nic wiecej nie wyczaruje. Jak chromosomy podzielily sue dobrze to bedzie dobrze nie funduj sobie zmartwien na ktore zawsze przyjdzie pora -
Leira, Marsylia dziękuje :*
Póki co jestem jednym wielkim strachem, ale byle do tych nastu tygodni/do prenatalnych. Marzy mi się usg bez żadnych widocznych nieprawidłowości, bardzo, bardzo. -
Cześć! Udzielałam się tutaj jakieś 3 tyg temu. Postanowiłam napisać ponownie aby dodać otuchy podobnym przypadkom jak mój.
Na prenatalnych u jednego z maluszków lekarz stwierdził uogólniony obrzęk płodu i NT - 3. Wskazania do amniopunkcji, wysokie ryzyka z małą szansą na zdrowe dziecko.
Na amniopunkcję się nie zdecydowaliśmy. Po tygodniu obrzęku już nie było a po dwóch tygodniach dostałam wyniki NIFTY - wykluczono zagrożenia.
Maluchy wyglądają doskonale.
Także głowa go góry!Asiaf, ..::Butterfly::.., Stereo, Lukrecja, Leira, nadulek lubią tę wiadomość
-
aria masz wyniki??
Karen super wieści. My też nt 3.06 a wynik nifty prawidłowy. Czekamy na połówkowe. Wy kiedy macie???
Endometrioza, wysoka prolaktyna, niedoczynność.
Po dwóch histeroskopiach.
Ciąża biochemiczna 10.2017r.
Laparoskopia 12.2017 jajowody drożne.
Synuś 2010 -
U nas tez NT 2,9 , Nifty prawidłowe , połówkowe prawidłowe , echo prawidłowe i Usg trzeciego trymestru prawidłowe
. Krasnal rośnie jak na drożdżach
Lena8411, Stereo lubią tę wiadomość
-
Asiaf wrote:u nas NT 3,5, Nifty prawidłowe
, połówkowe 8.05 a echo serca 6.06. Mam nadzieję, że potwierdzi, że wszystko w porządku, bo po pierwszym USG prenatalnym mam traumę
Trzymam kciuki za wasze maluszki &&Asiaf lubi tę wiadomość
-
My połówkowe 7.05
. Także idziemy na pierwszy rzut
. Nam nikt nie proponował usg serduszka. Myślicie, że szukać kogoś zajmującego si€ tylko tym??
Synuś 2010 -
Stereo wrote:My połówkowe 7.05
. Także idziemy na pierwszy rzut
. Nam nikt nie proponował usg serduszka. Myślicie, że szukać kogoś zajmującego si€ tylko tym??
-
Ja dostałam skierowanie na echo w szpitalu gdzie mialam mieć amniopunkcje. Z amnio zrezygnowalam po prawidlowym wyniku Nifty, ale z echo skorzystam - maz mial wrodzona wade serca, więc dmuchamy na zimne. No i podwyższona przeziernosc moze (ale nie musi!) miec zwiazek z podwyższony ryzykiem. Jestem takiego zdania jak Betti, przy prawidłowo wykonanym USG lekarz serduszko bada dokladnie, na pewno powie jak będzie takie wskazanie i powinien wtedy dac skierowanie na echo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 18:50
Antoś
-
Dzięki kobietki. To czekamy na połówkowe. U nas są poszerzone miedniczki i mam nadziee, że dlatego to nt wyższe. Czas pokaże.
Synuś 2010 -
Stereo wrote:Dzięki kobietki. To czekamy na połówkowe. U nas są poszerzone miedniczki i mam nadziee, że dlatego to nt wyższe. Czas pokaże.
-
dziewczyny ! przepraszam za zwłokę acz miałam problem z zalogowaniem się.
W czwartek odebrałam wynik - prawidłowy kariotyp - dziewczynka. Ryzyko podane w miliardachTrzymam kciuki za pozostałe mamusię :*
Asiaf, Leira, Betti37, Stereo, nadulek lubią tę wiadomość
oliwias -
My w czwartek mamy polowkowe bedzie to skonczone 21 tc. To wtedy mamy podjac decyzje co dalej. Czas mija a ja mam w glowie coraz wiekszy mentlik. Neurochirurg wypisal mi papiery na cc bo strach ze moj nowy tytanowy kregoslup moglby nie przetewac sn. Maly cale noce buszuje w brzuchu a mi co raz ciezej podjac jakas logiczna decyzje. Ciesze sie ze u was wyniki genetycznych wychodza prawidlowe