X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • oliwias Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena8411 przezierność 1,5 mm

oliwias
  • Lena8411 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwias daj znać jak otrzymasz wynik nifty.

Lena8411
    Usg I trymestru w normie
    Test podwojny ryzyko niskie
    Nifty wynik prawidłowy
    Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
    Echo serca płodu OK
  • Leira Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwias

To forum i historie użytkowniczek potwierdzają, że PAPP-A to statystyka, a kluczowe jest USG - chociaż nawet kobitki, których maluchy miały dużą przezierność karkową - powyżej 2,5 mm - robiły NIFTY czy HARMONY i wychodziło, że dzieciaki są zdrowe :)

USG odnosi się do tego konkretnego dzieciątka, które masz w brzuchu, a PAPP-A to takie prawdopodobieństwo ogólne, które niekoniecznie odnosi się do malucha :)

USZY DO GÓRY! :)

Admiralka

Widzę, że udało Ci się kolejny raz i już zaczynasz 10 tydzień - wielkie gratulacje !!! Mam nadzieję, że teraz już wszystko będzie dobrze i bardzo Ci tego życzę !!!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka doskonale rozumiem twój strach :* Z całego serca życzę by było tym razem wszystko dobrze!

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • oliwias Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro powinnam mieć wyniki. Bardzo wam dziękuję za słowa wsparcia bo choć na początku wiedziałam, że będzie dobrze tak im bliżej wyniku mam wrażenie, że coś jest nie tak.. brzuch mi spadł i lece z wagi i dopowiadam sobie jakiś przykre historie. Na pewno dam znać :)

oliwias
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwias wrote:
    Jutro powinnam mieć wyniki. Bardzo wam dziękuję za słowa wsparcia bo choć na początku wiedziałam, że będzie dobrze tak im bliżej wyniku mam wrażenie, że coś jest nie tak.. brzuch mi spadł i lece z wagi i dopowiadam sobie jakiś przykre historie. Na pewno dam znać :)
    Nie dopowiadaj sobie bo w ten sposob i tak nic nie zmienisz.
    U mnie 6 ciaza a w domu dwie wczesniaczki. Jedno obumarcie i 2 poronienia. Mam translokacje zrownowazona pierwsze usg prenatalne wynik ugolniony obrzek plodu Nt 5,2. w 16 tc dokladnie 28 marca amniopunkcja. 13 kwietnia wynik nieprawidlowy kariotyp meski translokacja nie zrownowazona. Konsulracja z genetykiem usg ktore potwierdzil obrzek w obrebie klatki piersiowej i widoczne objawy spowolnienia wzrostu tj hipotrofii. Dostalismy dokumenty do terminacji ale czekamy do 4 maja na usg polowkoweczy rozwoj bedzie dalej spowalnial i obrzek narastal. Bo nic wiecej nie wyczaruje. Jak chromosomy podzielily sue dobrze to bedzie dobrze nie funduj sobie zmartwien na ktore zawsze przyjdzie pora

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, Marsylia dziękuje :*

Póki co jestem jednym wielkim strachem, ale byle do tych nastu tygodni/do prenatalnych. Marzy mi się usg bez żadnych widocznych nieprawidłowości, bardzo, bardzo.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wynik Pappa

Nadulek trzymaj się kochana!Przytulam!

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Udzielałam się tutaj jakieś 3 tyg temu. Postanowiłam napisać ponownie aby dodać otuchy podobnym przypadkom jak mój.

Na prenatalnych u jednego z maluszków lekarz stwierdził uogólniony obrzęk płodu i NT - 3. Wskazania do amniopunkcji, wysokie ryzyka z małą szansą na zdrowe dziecko.

Na amniopunkcję się nie zdecydowaliśmy. Po tygodniu obrzęku już nie było a po dwóch tygodniach dostałam wyniki NIFTY - wykluczono zagrożenia.

Maluchy wyglądają doskonale.

Także głowa go góry!:)

Asiaf, ..::Butterfly::.., Stereo, Lukrecja, Leira, nadulek lubią tę wiadomość

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • Stereo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria masz wyniki??
    Karen super wieści. My też nt 3.06 a wynik nifty prawidłowy. Czekamy na połówkowe. Wy kiedy macie???

f2wl3e5e1xpk92bv.png
    Endometrioza, wysoka prolaktyna, niedoczynność.
    Po dwóch histeroskopiach.
    Ciąża biochemiczna 10.2017r.
    Laparoskopia 12.2017 jajowody drożne.
    Synuś 2010 :)
  • ..::Butterfly::.. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez NT 2,9 , Nifty prawidłowe , połówkowe prawidłowe , echo prawidłowe i Usg trzeciego trymestru prawidłowe :) . Krasnal rośnie jak na drożdżach :)

Lena8411, Stereo lubią tę wiadomość

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
    05.10.17 FET(blastocysta 1BC)i mamy to! Cudzie trwaj!<3
    15.05.18 Synek jest już na świecie <3
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas NT 3,5, Nifty prawidłowe :) , połówkowe 8.05 a echo serca 6.06. Mam nadzieję, że potwierdzi, że wszystko w porządku, bo po pierwszym USG prenatalnym mam traumę :O

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • ..::Butterfly::.. Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    u nas NT 3,5, Nifty prawidłowe :) , połówkowe 8.05 a echo serca 6.06. Mam nadzieję, że potwierdzi, że wszystko w porządku, bo po pierwszym USG prenatalnym mam traumę :O
    Doskonale Cię rozumiem , tez miałam traumę ale z każdym badaniem było mi łatwiej uwierzyć ze synek jest zdrowy.

Trzymam kciuki za wasze maluszki &&

Asiaf lubi tę wiadomość

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
    05.10.17 FET(blastocysta 1BC)i mamy to! Cudzie trwaj!<3
    15.05.18 Synek jest już na świecie <3
  • Stereo Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My połówkowe 7.05 :). Także idziemy na pierwszy rzut ;). Nam nikt nie proponował usg serduszka. Myślicie, że szukać kogoś zajmującego si€ tylko tym??

f2wl3e5e1xpk92bv.png
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stereo wrote:
    My połówkowe 7.05 :). Także idziemy na pierwszy rzut ;). Nam nikt nie proponował usg serduszka. Myślicie, że szukać kogoś zajmującego si€ tylko tym??
    Ja echo robiłam bo na połówkowych wyszło ognisko hyperechogenne w serduszku. Badanie prywatnie 300 zł...jeśli coś Cię martwi możesz zrobić ale poczekaj spokojnie do połówkowych. Tam też oceniaja pracę serca.

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skierowanie na echo w szpitalu gdzie mialam mieć amniopunkcje. Z amnio zrezygnowalam po prawidlowym wyniku Nifty, ale z echo skorzystam - maz mial wrodzona wade serca, więc dmuchamy na zimne. No i podwyższona przeziernosc moze (ale nie musi!) miec zwiazek z podwyższony ryzykiem. Jestem takiego zdania jak Betti, przy prawidłowo wykonanym USG lekarz serduszko bada dokladnie, na pewno powie jak będzie takie wskazanie i powinien wtedy dac skierowanie na echo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 18:50

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Stereo Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kobietki. To czekamy na połówkowe. U nas są poszerzone miedniczki i mam nadziee, że dlatego to nt wyższe. Czas pokaże.

f2wl3e5e1xpk92bv.png
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stereo wrote:
    Dzięki kobietki. To czekamy na połówkowe. U nas są poszerzone miedniczki i mam nadziee, że dlatego to nt wyższe. Czas pokaże.
    U nas na połówkowych wpisała też widoczne pielektazje w obu nerkach. Ale nic na ten temat nie mówiła...tydz po u mojego lekarza on stwierdził że nie nazwałby tego pielektazja bo 2mm poszerzenia a norma to 5/6...

• oliwias Nowa

Wysłany: 28 kwietnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ! przepraszam za zwłokę acz miałam problem z zalogowaniem się.
    W czwartek odebrałam wynik - prawidłowy kariotyp - dziewczynka. Ryzyko podane w miliardach :) Trzymam kciuki za pozostałe mamusię :*

Asiaf, Leira, Betti37, Stereo, nadulek lubią tę wiadomość

oliwias
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w czwartek mamy polowkowe bedzie to skonczone 21 tc. To wtedy mamy podjac decyzje co dalej. Czas mija a ja mam w glowie coraz wiekszy mentlik. Neurochirurg wypisal mi papiery na cc bo strach ze moj nowy tytanowy kregoslup moglby nie przetewac sn. Maly cale noce buszuje w brzuchu a mi co raz ciezej podjac jakas logiczna decyzje. Ciesze sie ze u was wyniki genetycznych wychodza prawidlowe

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ