X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Stereo Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek napewno czym dalej tym trudniej. Bo kochamy te dzidziolki od ujrzenia 2 kresek. Każdą decyzje będziesz i tak dalej analizowała. To trudny temat :(.

f2wl3e5e1xpk92bv.png
    Endometrioza, wysoka prolaktyna, niedoczynność.
    Po dwóch histeroskopiach.
    Ciąża biochemiczna 10.2017r.
    Laparoskopia 12.2017 jajowody drożne.
    Synuś 2010 :)
  • Marsylia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek to bardzo trudna do podjęcia decyzja, ja namawiam do skorzystania z psychologa. Nie wskaże ci drogi ale pomoże poukładać emocje, których teraz jest wyjątkowo wiele.

nadulek lubi tę wiadomość

Eliza Barbara <3 wcześniak 35/36tc
    d69cj48ax1acv9cd.png

Wiktoria Klara <3 wcześniak 27tc, ZD
    bhyw9vvjj54cn9n5.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez rozwazam te opcje bo za duzo tego wszystkiego. Same problemy z ciaza i do tego moj potrzaskany kregoslup swiezo po operacji chyba za duza kumulacja jak dla mnie

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Osia86 Debiutantka

Wysłany: 1 maja 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Chciałbym do Was dołączyć. Dwa tygodnie temu miałam usg prenatalne i test pappa. Usg idealne, ale Pappa t18 1:68. Jeden lekarz zaleca amnio, a drugi że względu na bardzo dobre usg zaleca nifty. Po burzy mózgów zdecydowalam się na nifty i jutro na nie jadę.

• Lena8411 Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osia86 rzeczywiscie z tego co czytałam przy T18 powinny wyjsc też nieprawidłowości przy usg choć ryzyko z testu rzeczywiście duże. Jakie miałas dokładnie wyniki test pappa?

Lena8411
    Usg I trymestru w normie
    Test podwojny ryzyko niskie
    Nifty wynik prawidłowy
    Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
    Echo serca płodu OK
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryzyko wyszło jej duże, bo zapewne oba parametry pappa były poniżej 0,5 mom. Usg jest dobre, więc żadnego ZE nie ma. Na etapie 12 tc zawsze widać nieprawidłowości dla tego zespołu. Widać to po NT i kończynach.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Miniaa Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Tez rozwazam te opcje bo za duzo tego wszystkiego. Same problemy z ciaza i do tego moj potrzaskany kregoslup swiezo po operacji chyba za duza kumulacja jak dla mnie
    Nadulek strasznie Ci współczuję. Ciężka decyzja przed Tobą. Ja nie podołałabym psychicznie. Z mężem, przed wynikami nifty, podjęliśmy decyzję, że przerwiemy ciążę jeśli wady będą poważne. Nieszczęście nifty ok i synuś zdrowy. Porozmawiaj z mężem i psychologiem. Może spotkanie w trójkę...

• Osia86 Debiutantka

Wysłany: 5 maja 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappe miałam 0.317, a betę 0,209. Miałam kolejne usg i wszystko wygląda dobrze, ale zrobiłam nifty. I teraz oczekiwanie na wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 11:02

• RedRose Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie na usg prenatalnym lekarz powiedzial ze prawdopodobnie u jednego z płodu (bliźniaki dwukosmowkowe 13t) nogi są zrosniete. Dala skierowanie do szpitala na konsultacje ale nie wiem co mnie czeka czy jeszcze raz tam zrobia usg czy dopieto jak bede mogla zrobic amniopunkcje to cos bedzie wiadomo. Napisala tez ze DV czyli przeplyw zylny niewidoczny. Nie wiem co to oznacza czy ze mie widzi czy ze go nie ma. Mam nadzieje ze jak zadzwonie do szpitala to mnie szybko przyjmą..

Jezu ufam Tobie
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek bardzo mi przykro, niestety doskonale rozumiem co teraz czujesz, badz silna!

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Stereo Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose a lekarka nic więcej ci nie powiedziała?? Czego się spodziewać o czym to świadczy?? Inne parametry u dzidzi ok??

f2wl3e5e1xpk92bv.png
    Endometrioza, wysoka prolaktyna, niedoczynność.
    Po dwóch histeroskopiach.
    Ciąża biochemiczna 10.2017r.
    Laparoskopia 12.2017 jajowody drożne.
    Synuś 2010 :)
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka ktora wykonywala usg powiedziała ze musi mnie skierowac do szpitala i oni tam juz powiedza co robic. Powiedziała tez ze jest zwiekszone ryzyko innych wad i trzeba bedzie pewnie zrobic amniopunkcje. Za duzo nie chciala mowic powiedziała ze musze isc do specjalisty w tej dziedzinie a na opisie napisala: prawdopodobieństwo zrosniecia konczyn dolnych; podejrzenie sirenomelli; dv niewidoczne. Wszystkie pozostale narzady ma ok. Drugie dziecko bez zastrzezen. Zadzwonie do dwoch szpitali ktore polecila w Wawie tj Szpital Orłowskiego i Szpital Bielanski zapytam kiedy moge w miare jak najszybciej przyjechac zeby mi pomogli.
    Bardzo bym chciala zeby ta lekarka sie mylila. Zebym uslyszala ze wszytsko jest ok jednak..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 19:13

Jezu ufam Tobie
  • karnataka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dołączam do grona zestresowanych. 2.05 miałam test serenity i muszę czekać jeszcze tydzień ma wynik.
    U nas (bliźnieta 1k1o) niby na prenatalnych wyszło że wszystko póki co ok. Nt u obojga 1,9 ale u mnie ciężka historia ciążowa i zdecydowaliśmy z lek prowadzącym że test genetyczny będzie najlepszym wyjściem. Dlaczego? Pierwsze bliźnieta są po 4 procedurach ivf. Ostatecznie moje komórki były tak fatalne że zdecydowaliśmy się na KD i to był strzał bo mamy teraz dwoje cudownych dzieciaczkow. I jak to mój prof zakładał, nie ma najmniejszych szans na naturalną ciążę (z moim kom tylko ciążę biochemiczne). I tak 2 miesiące po skończeniu kp stał się cud na cudy. A że do tej pory moje komórki były jakie były to teraz mam obawy czy ta ciąża utrzymała się mimo że nie powinnabyla. Pappa w naszym przypadku nie daje jasnej sytuacji stąd decyzja o serenity.
    Tak dni dłużyły mi się tylko po transferach... nie pytam czy ktoś był w podobnej sytuacji bo mój prof z wieloletnim doświadczeniem jest w takim szoku że sam się martwi bo nigdy z taka sytuacja się nie zetknął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 11:05

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karnataka trzymamy kciuki za prawidłowe wyniki! Wierze, ze bedzie dobrze.

My jesteśmy po usg polowkowym, wyniki ok, dr powiedzial, ze wrecz perfekcyjne i ze gdyby nie znal naszej "historii" to by sie nie domyslil. Zastanawia mnie tylko, ze nie zmierzyl długości kosci nosowej tylko stwierdzil, ze jest obecna o wygląda bardzo bardzo dobrze. Miedniczki w normie, dl. Kości udowej odpowieada 19,6 tc czyli dokladnie temu w ktorym jestem, fald karkowy 4,84. Pozostale wyniki dzieki Bogu tez ok.

Miniaa lubi tę wiadomość

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Lena8411 Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf gratuluję. Teraz możesz byc spokojna i cieszyć się ciążą. Lekarz pewnie nie zmierzyl bo ma doświadczenie i na oko widzial ze jest w normie odpowiednio długa.

Asiaf lubi tę wiadomość

Lena8411
    Usg I trymestru w normie
    Test podwojny ryzyko niskie
    Nifty wynik prawidłowy
    Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
    Echo serca płodu OK
  • malinka26 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciała bym do Was dołączyć. W 2017r. Straciłam synka zmarł po 18godz miał zespół wad. Teraz jestem w 22 tyg ciąży po zrobieniu Nifty które wyszły dobrze zdrowa córka ale mimo wszystko strach jest ogromny za chwilę badania połowkowe i znowu strach czy rzeczywiście jest wszystko dobrze. Macie jakieś doświadczenia po zrobieniu Nifty że coś było nie tak na połowkowych tak bardzo się boję nie przeżyła bym poraz kolejny straty.

Nadulek wiem co teraz czujesz musisz mieć w sobie dużo siły.

malinka26
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka26 rozumiem Cie. Tez bardzo balam sie polowkowego, na szczescie wyszlo bardzo dobrze, wierze ze i u Ciebie tak bedzie. Prawidlowy wynik Nifty to bardzo duzo :) spokoj jest najwazniejszy, musimy byc dobrej myśli. To juz czas zeby cieszyc sie ciaza, pizdrawiam i liczę na dobre wiesci po kolejnych badaniach :)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • malinka26 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf dziękuję za wsparcie, bardzo chciala bym się cieszyć i w końcu zacząć kompletowac wyprawkę a do badań jeszcze tydzień....

malinka26
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka26 wrote:
    Chciała bym do Was dołączyć. W 2017r. Straciłam synka zmarł po 18godz miał zespół wad. Teraz jestem w 22 tyg ciąży po zrobieniu Nifty które wyszły dobrze zdrowa córka ale mimo wszystko strach jest ogromny za chwilę badania połowkowe i znowu strach czy rzeczywiście jest wszystko dobrze. Macie jakieś doświadczenia po zrobieniu Nifty że coś było nie tak na połowkowych tak bardzo się boję nie przeżyła bym poraz kolejny straty.

Nadulek wiem co teraz czujesz musisz mieć w sobie dużo siły.
    U mnie po Nifty na połówkowych była zmiana w serduszku ale robiłam echo serca i lekarz uspokaja że jest bez znaczenia. Ale rozumiem ten lęk...po echu serca dopiero zaczynam się cieszyć tą ciąża. Choć lęki różne są nadal...

• malinka26 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    U mnie po Nifty na połówkowych była zmiana w serduszku ale robiłam echo serca i lekarz uspokaja że jest bez znaczenia. Ale rozumiem ten lęk...po echu serca dopiero zaczynam się cieszyć tą ciąża. Choć lęki różne są nadal...

Oj tak leki są różne. W którym tygodniu teraz jesteś? A czy Nifty robiłaś też na wszystkie wady ja dokładnie robiłam test Maternit genome.

malinka26
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ