X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) czy u Was do tych wszystkich testów z krwi byly wskazania bo lekarz na usg zauwazyl cos niepokojącego czy z innych powodów?

Jezu ufam Tobie
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Hej dziewczyny :) czy u Was do tych wszystkich testów z krwi byly wskazania bo lekarz na usg zauwazyl cos niepokojącego czy z innych powodów?

Mówiąc o testach z krwi masz na myśli PAPP-A czy NIFTY/HARMONY, etc?

Betti37 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do Nifty miałam wskazanie po pierwszym usg genetycznym

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Jeśli chodzi o tzw.test papa to jest to usg+badanie z krwi - to tak zwane pierwsze badania prenatalne.
    Ja miałam refundowane bo wiek powyżej 35 lat. Ogólnie nie jest to badanie obowiązkowe - można zrobić samo usg, jednak samo usg nie daje pełnego obrazu. Można poczytać na mamaginekolog - po co i dla kogo jest papa ( w skrócie - dla każdego). Badanie z krwi zwiększa czułość usg, a także daje obraz pracy łożyska.
    U mnie usg było ok, wyniki krwi z badania papa wyszły tak, że zbyt wysoka wolna beta hcg i wiek, po wrzuceniu w program wyliczyło duże ryzyko zd, więc miałam do wyboru amniopunkcję lub test typu nipt (robiłam Nifty).

• oyeykova Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    A czy ktoś z Was dostał wynik nifty na maila, którego podał w ankiecie z genomedu , tej co lekarz wypełnia cześć i podpisuje się zgody. Jest tam miejsce na nr tel i adres email. Nie wiem czy czekać czy zacząć wydzwaniać ;)

• Betti37 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oyeykova wrote:
    hej
    A czy ktoś z Was dostał wynik nifty na maila, którego podał w ankiecie z genomedu , tej co lekarz wypełnia cześć i podpisuje się zgody. Jest tam miejsce na nr tel i adres email. Nie wiem czy czekać czy zacząć wydzwaniać ;)
    Do mnie najpierw zadzwonił lekarz i podał wynik, i zaraz przesłał go na mail...lekarz wysyłał, nie genomed...

• karnataka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj sama dzwoniłam ale jeszcze nie było wyniku. Teraz będę znowu dzwonić w środę. Raczej nie czekam na tel od lekarza chyba że mnie zaskoczy. Pracuje w szpitalu A w klinice do której chodzę jest w określone dni i godziny.
    Co do wskazania...bardziej mój spokój. Historia dotychczasowych starań itp.

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • oyeykova Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti37 wrote:
    Do mnie najpierw zadzwonił lekarz i podał wynik, i zaraz przesłał go na mail...lekarz wysyłał, nie genomed...
    Ale podawałaś swój adres email w dokumentach do genomedu?

• oyeykova Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karnataka wrote:
    Ja dzisiaj sama dzwoniłam ale jeszcze nie było wyniku. Teraz będę znowu dzwonić w środę. Raczej nie czekam na tel od lekarza chyba że mnie zaskoczy. Pracuje w szpitalu A w klinice do której chodzę jest w określone dni i godziny.
    Co do wskazania...bardziej mój spokój. Historia dotychczasowych starań itp.
    Kiedy pobierany miałaś materiał? Ja we wtorek 8 maja

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam odebrac wyniki w centrum gdzie mialam pobierana krew. W czawartek mialam pobrana w nastepna piątek zadzwoniono ze sa odebrane. Jak dzwinilam do genomedu wczesniej to odeslali mnue do miejsca gdzie wykonywalam badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 18:09

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • karnataka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oyeykova wrote:
    Kiedy pobierany miałaś materiał? Ja we wtorek 8 maja
    Ja miałam 2 maja. Podobno miało wyjść kurierem jeszcze tego samego dnia, podobno też w ciągu maks 5 dni musialo dotrzeć do Londynu do lab. A na stronie angielskiej znalazłam że wynik jest w ciągu 3-5 dni więc jak na moja matematykę powinno już być. Jutro mój prof na pewno nie zadzwoni bo go nie ma w klinice dopiero w środę. A że i tak mam zsjsc na moment z wynikiem to wolę odebrać jak już będzie. Kurna stresuje się nieziemsko że chyba już pół litra lodów truskawkowych owalilam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 19:30

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • Betti37 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oyeykova wrote:
    Ale podawałaś swój adres email w dokumentach do genomedu?
    Chyba tak...ale lekarz od razu powiedział że on zadzwoni i prześle wynik na maila a do odbioru będzie wynik w klinice.

• oyeykova Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karnataka wrote:
    Ja miałam 2 maja. Podobno miało wyjść kurierem jeszcze tego samego dnia, podobno też w ciągu maks 5 dni musialo dotrzeć do Londynu do lab. A na stronie angielskiej znalazłam że wynik jest w ciągu 3-5 dni więc jak na moja matematykę powinno już być. Jutro mój prof na pewno nie zadzwoni bo go nie ma w klinice dopiero w środę. A że i tak mam zsjsc na moment z wynikiem to wolę odebrać jak już będzie. Kurna stresuje się nieziemsko że chyba już pół litra lodów truskawkowych owalilam
    Ale to chyba nie nifty prawda?
    A już doczytałam że serenity. Trzymam kciuki. Wiesz długi weekend był, kurierzy działali jak chcieli ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 07:29

• oyeykova Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic, nikt nie pamięta, czy wpisał swój adres email do ankiety genomedu.
    Dzwoniłam wlasbie do nich i jeśli jest podany adres email to wysyłają go również na email poza umieszczeniem w bazie wyników, do ktorej dostęp mają kliniki. Zatem ja czekam na maila ;)

• karnataka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w serenity podawałam maila ale myślę że wcześniej dostanie wynik mój lek. Tyle że napisał wszystko w skierowaniu pisanymi literami A nie drukowanymi i gdybym wcześniej nie znała kliniki to w życiu bym nie rozczytala tych szlaczkow. A że ostatnio wszystko idzie mi pod górkę to wszystkiego się spodziewam...

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • Miniaa Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oyeykova wrote:
    Dzwoniłam wlasbie do nich i jeśli jest podany adres email to wysyłają go również na email poza umieszczeniem w bazie wyników, do ktorej dostęp mają kliniki. Zatem ja czekam na maila ;)
    Nie wysyłają na adres z ankiety. Idzie mailem do kliniki wysylajacej krew.

• Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oyeykova wrote:

Ja podawałam e-mail i nr tel. w tej ankiecie do Genomedu, ale od nich nie dostałam żadnych informacji i nic na maila. Oddawałam krew do Nifty w innej placówce- i jak tylko lekarz dostał wynik, to zadzwonił z informacją, że jest prawidłowy. I zadał pytanie, czy chcę wynik na maila czy przyjadę odebrać go osobiście.

Betti37 lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • oyeykova Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniaa wrote:
    Nie wysyłają na adres z ankiety. Idzie mailem do kliniki wysylajacej krew.
    Nie idzie mailem do kliniki tylko jest w bazie wyników, stamtąd klinika moze pobrwc wynik.

• karnataka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże o Boże jest wynik. Dzwoniłam i dzisiaj przyszedł ale przez tel wiadomo że nie powiedzą. Po 14 będę dzwonić do swojego prof on będzie mógł udzielić mi informacji.
    Zawał, jak nic czeka mnie zawał...

oyeykova lubi tę wiadomość

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karnatka, wynik na pewno jest dobry. To że Twoja ciąża to niemalże medyczny cud nie oznacza, że z dziećmi coś jest nie tak. Gdyby komórki jajowe były wadliwe, nie doniosłabyś ciąży do tego etapu. Twój organizm po prostu się "naprawił" po tamtej ciąży. Takie przypadki są znane, nie jesteś pierwsza. Poza tym masz bonus od Boga za te wszystkie lata czekania ;)

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ