Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
RedRose wrote:Hej dziewczyny
czy u Was do tych wszystkich testów z krwi byly wskazania bo lekarz na usg zauwazyl cos niepokojącego czy z innych powodów?
Ja miałam refundowane bo wiek powyżej 35 lat. Ogólnie nie jest to badanie obowiązkowe - można zrobić samo usg, jednak samo usg nie daje pełnego obrazu. Można poczytać na mamaginekolog - po co i dla kogo jest papa ( w skrócie - dla każdego). Badanie z krwi zwiększa czułość usg, a także daje obraz pracy łożyska.
U mnie usg było ok, wyniki krwi z badania papa wyszły tak, że zbyt wysoka wolna beta hcg i wiek, po wrzuceniu w program wyliczyło duże ryzyko zd, więc miałam do wyboru amniopunkcję lub test typu nipt (robiłam Nifty). -
oyeykova wrote:hej
A czy ktoś z Was dostał wynik nifty na maila, którego podał w ankiecie z genomedu , tej co lekarz wypełnia cześć i podpisuje się zgody. Jest tam miejsce na nr tel i adres email. Nie wiem czy czekać czy zacząć wydzwaniać -
Ja dzisiaj sama dzwoniłam ale jeszcze nie było wyniku. Teraz będę znowu dzwonić w środę. Raczej nie czekam na tel od lekarza chyba że mnie zaskoczy. Pracuje w szpitalu A w klinice do której chodzę jest w określone dni i godziny.
Co do wskazania...bardziej mój spokój. Historia dotychczasowych starań itp.
-
karnataka wrote:Ja dzisiaj sama dzwoniłam ale jeszcze nie było wyniku. Teraz będę znowu dzwonić w środę. Raczej nie czekam na tel od lekarza chyba że mnie zaskoczy. Pracuje w szpitalu A w klinice do której chodzę jest w określone dni i godziny.
Co do wskazania...bardziej mój spokój. Historia dotychczasowych starań itp. -
Ja musiałam odebrac wyniki w centrum gdzie mialam pobierana krew. W czawartek mialam pobrana w nastepna piątek zadzwoniono ze sa odebrane. Jak dzwinilam do genomedu wczesniej to odeslali mnue do miejsca gdzie wykonywalam badanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 18:09
Antoś
-
oyeykova wrote:Kiedy pobierany miałaś materiał? Ja we wtorek 8 maja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 19:30
-
karnataka wrote:Ja miałam 2 maja. Podobno miało wyjść kurierem jeszcze tego samego dnia, podobno też w ciągu maks 5 dni musialo dotrzeć do Londynu do lab. A na stronie angielskiej znalazłam że wynik jest w ciągu 3-5 dni więc jak na moja matematykę powinno już być. Jutro mój prof na pewno nie zadzwoni bo go nie ma w klinice dopiero w środę. A że i tak mam zsjsc na moment z wynikiem to wolę odebrać jak już będzie. Kurna stresuje się nieziemsko że chyba już pół litra lodów truskawkowych owalilam
A już doczytałam że serenity. Trzymam kciuki. Wiesz długi weekend był, kurierzy działali jak chcieli ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 07:29
-
no nic, nikt nie pamięta, czy wpisał swój adres email do ankiety genomedu.
Dzwoniłam wlasbie do nich i jeśli jest podany adres email to wysyłają go również na email poza umieszczeniem w bazie wyników, do ktorej dostęp mają kliniki. Zatem ja czekam na maila -
Ja w serenity podawałam maila ale myślę że wcześniej dostanie wynik mój lek. Tyle że napisał wszystko w skierowaniu pisanymi literami A nie drukowanymi i gdybym wcześniej nie znała kliniki to w życiu bym nie rozczytala tych szlaczkow. A że ostatnio wszystko idzie mi pod górkę to wszystkiego się spodziewam...
-
oyeykova wrote:no nic, nikt nie pamięta, czy wpisał swój adres email do ankiety genomedu.
Dzwoniłam wlasbie do nich i jeśli jest podany adres email to wysyłają go również na email poza umieszczeniem w bazie wyników, do ktorej dostęp mają kliniki. Zatem ja czekam na maila -
oyeykova wrote:no nic, nikt nie pamięta, czy wpisał swój adres email do ankiety genomedu.
Dzwoniłam wlasbie do nich i jeśli jest podany adres email to wysyłają go również na email poza umieszczeniem w bazie wyników, do ktorej dostęp mają kliniki. Zatem ja czekam na maila
Ja podawałam e-mail i nr tel. w tej ankiecie do Genomedu, ale od nich nie dostałam żadnych informacji i nic na maila. Oddawałam krew do Nifty w innej placówce- i jak tylko lekarz dostał wynik, to zadzwonił z informacją, że jest prawidłowy. I zadał pytanie, czy chcę wynik na maila czy przyjadę odebrać go osobiście.Betti37 lubi tę wiadomość
-
Karnatka, wynik na pewno jest dobry. To że Twoja ciąża to niemalże medyczny cud nie oznacza, że z dziećmi coś jest nie tak. Gdyby komórki jajowe były wadliwe, nie doniosłabyś ciąży do tego etapu. Twój organizm po prostu się "naprawił" po tamtej ciąży. Takie przypadki są znane, nie jesteś pierwsza. Poza tym masz bonus od Boga za te wszystkie lata czekania