Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
oyeykova wrote:hej
czy kiedykolwiek spotkałyście się z takim wynikiem? Serenity, nie ma wyniku ani prawidłowego, ani nieprawidłowego. Zalecają amnio...
Oyeykova na forum ginekologicznym jest dziewczyna która robiła Serenity i dostała podobny wynik w którym zalecili amniopunkcję. Amnio zrobiła wynik kariotyp prawidłowy.
Asiaf, Av lubią tę wiadomość
Lena8411
Usg I trymestru w normie
Test podwojny ryzyko niskie
Nifty wynik prawidłowy
Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
Echo serca płodu OK -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aguss super, gratulacje
Jestem po USG 3 trymestru, wszystko jest dobrzelekarz dał zielone światło na poród w szpitalu z pierwszym stopniem referencyjności, ARSA w niczym nie wadzi
Lena8411, samjase, Asiaf, katberry, Aguss1987, Betti37, madi_s, Martula78 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś teraz będzie czekać na wynik badań pozakomórkowego wolnego DNA pochodzenia płodowego? Ja czekam na wynik badania neoBona który może będzie 07.09. W badaniu usg genetycznym NT wynosiło 2,4mm, crl 60mm.
Ryzyko trisomii 21 podstawowe 1:364
ryzyko skorygowane 1:208.
W poniedziałek idę jeszcze do innego ginekologa i wykonam zlecona na NFZ badanie USG z testem PAAPA, choć on pewnie jeszcze bardziej mnie zdołuje. Najgorsze to czekanie.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet, bez paniki
Od razu widać, że to ryzyko kalkulator policzył tak wysokie ze względu na Twój wiek. NT jest wprawdzie w górnej granicy, ale pozostaje jak najbardziej w porządku, bo zostało zmierzone przy crl 6 cm. NT powiększa się wraz z długością dziecka. Przy 5 cm byłoby zupełnie inne
Skoro zrobiłaś już neobonę, to nie widzę sensu bawienia się w pappa, bo to już zupełnie do niczego Ci niepotrzebne (no chyba że jest to przymus przy kolejnym badaniu usg). Dzidziuś zapewne jest zdrowy, choć wiem, że czekanie na potwierdzenie tego faktu może być rzeczywiście stresujące. Ja czekałam trzy tygodnie, miałam ryzyko 1:198. Nie martw się, będzie wszystko dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 22:42
-
edka85 dziękuję za pocieszenie.... Na ten test PAPPA jednak pójdę moj lekarz prowadzący mnie kierował, raczej będzie mało miarodajny, ale przynajmniej zobaczę nasze maleństwo, zapytam lekarkę o rzeczy które mi umknęły wczoraj. Poza tym dzisiaj mąż wypatrzył, że lekarz machnął się w mojej dacie urodzenia i zamiast wpisać 01.12.1985 wpisał 12.01, pewnie to nie ma dużego znaczenia bo przecież wyniku NT nie zmienia, ale pewnie statystycznie jakieś ma. Szkoda tylko, że będzie mała różnica między badaniami bo tylko 2 doby, ale na to nie miałam już wpływu. Na pon. miałam umówione 2 wizyty ( jedna NFZ z PAPPA i druga usg genetyczne) tak sie złożyło i zdecydowaliśmy, że pójdziemy tylko na prywatną , a tu się okazało, że przełożyli mi wizytę prywatną na wczoraj i teraz kusi, aby pójść też na nfz. Dobrze, że to badanie na NFZ będzie w prywatnej klinice gdzie dobry jest sprzet i lekarz z certyfikatem bo inaczej na pewno bym nie poszła.Córcia - 24.01.2012 r.
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet85 wrote:Dziewczyny czy któraś teraz będzie czekać na wynik badań pozakomórkowego wolnego DNA pochodzenia płodowego? Ja czekam na wynik badania neoBona który może będzie 07.09. W badaniu usg genetycznym NT wynosiło 2,4mm, crl 60mm.
Ryzyko trisomii 21 podstawowe 1:364
ryzyko skorygowane 1:208.
W poniedziałek idę jeszcze do innego ginekologa i wykonam zlecona na NFZ badanie USG z testem PAAPA, choć on pewnie jeszcze bardziej mnie zdołuje. Najgorsze to czekanie.
Anet, ja miałam,a w zasadzie córcia NT 2,7, ryzyko (36 lat) ZD 1:240 po PAPPA skorygowane do 1:160. Córeczka urodziła się całkowicie zdrowa -
Dziękuje bardzo za wsparcie. Asiaf w którym tygodniu robiłaś echo serca płodu ? u jakiego lekarza, ja jestem z okolic Warszawy. Wczoraj lekarz powiedział, że można wykonać echo płodu, ale byłam zdenerwowana i nie zapytałam w którym tygodniu to wykonać, jutro zapytam innego lekarza.Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Robilam w Krakowie, w szpitalu uniwersyteckim, tam dostalam skierowanie wlasnie po badaniu I trym. U mnie w 24 tyg. Bylo wykonane. Już wtedy bylam po polowkowych, ktore tez bardzo mnie uspokoily. Lekarz na polowkowych w 19. Tyg. Stwierdził, ze serduszko jest w porządku, ale zeby zrobić echo, bo jest jeszcze dokładniejszeAntoś
-
Nie ma sprawy
moj lekarz prowadzacy powiedzial, ze samo NT jeszcze o niczym nie swiadczy. Tutaj na watku bywaly przypadki z wyzszym NT albo nawet dwoma markerami jednocześnie, a historie konczyly sie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 21:17
Anet85, edka85 lubią tę wiadomość
Antoś
-
Tak, tu pojawiły się na wątku przypadki, gdzie nt to była kropla w morzu. Nieprawidłowe przepływy, brak kości nosowej, kiepska biochemia...I nawet przy takich parametrach dziecko było zdrowe. Anet, ja wierzę w Twojego malucha. Ty też uwierz, masz przecież opiekę "z góry"
-
Anet85- jeśli chodzi o echo serca płodu, to wszyscy polecają dr Dangel, ona przyjmuje na ul. Agatowej w Warszawie. Tylko wizyta jest koszmarnie droga. Echo możesz już zrobić, mnie podobno lekarz robił w trakcie pierwszego usg genetycznego w 12+5
-
Też słyszałam o dr.Dangiel i jak coś będzie źle to pewnie udam się do niej.Mam nadzieję ,że pomoc nadejdzie od Boga, w ciążę udało mi się zająć po modlitwie na Jasnej Górze w Częstochowie. Teraz modlę się do sw. Rity, a w 3 sob. Miesiąca pojedziemy do sanktuarium o. Papczyńskiego. Przeplakalam wczoraj dużo,ale staram się być dobrej myśli - również dzięki Wam.
Asiaf, edka85 lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny