Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Zeberka Na jednym usg CRL 60mm a NT 2,4 mm, a dwa dni później CRL 65mm,a NT 2,4. Jeszcze 2 tygonie do wyników tesu Neo Bona - wzięłam pakiet podstawowy. Dzisiaj, albo w pon. beda wyniki testu PAAPA...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 09:11
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet85 wrote:Zeberka Na jednym usg CRL 60mm a NT 2,4 mm, a dwa dni później CRL 65mm,a NT 2,4. Jeszcze 2 tygonie do wyników tesu Neo Bona - wzięłam pakiet podstawowy. Dzisiaj, albo w pon. beda wyniki testu PAAPA...
A czemu wzielas NeoBonę? Pytam bo ja wybrałam Harmony i Panorame (z polecenia lekarzy). -
Ze względu na cenę i ponoć jest bardziej dokładny. Aczkolwiek jak później rozmawiałam z położna czy z lekarzem to twierdzą, że wszystkie te test z DNA są bardzo dobre. Jak Ty radzisz sobie z tym czekaniem ? mnie dzisiaj ogarnął taki strachCórcia - 24.01.2012 r.
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet85 wrote:Ze względu na cenę i ponoć jest bardziej dokładny. Aczkolwiek jak później rozmawiałam z położna czy z lekarzem to twierdzą, że wszystkie te test z DNA są bardzo dobre. Jak Ty radzisz sobie z tym czekaniem ? mnie dzisiaj ogarnął taki strach
mam juz wynik Harmony, czekam na wynik Panorama
Harmony Ok, ale ja caly czas mysle o amnio
wg Pappa jestem w grupie bardzo duzego ryzyka dla t21 1:67 ;/// -
Myślę ze jeśli w Harmony wyszło Ci niskie ryzyko to chyba nie ma sensu robić kolejnych badań z Dna. Może zrób jeszcze badania echo serca płodu, albo faktycznie amniopunkcję, aczkolwiek ja nie wiem czy bym się decydowała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 19:23
Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet85 wrote:Myślę ze jeśli w Harmony wyszło Ci niskie ryzyko to chyba nie ma sensu robić kolejnych badań z Dna. Może zrób jeszcze badania echo serca płodu, albo faktycznie amniopunkcję, aczkolwiek ja nie wiem czy bym się decydowała.
Zrobilam juz panorame, czekam na wynik.
Badania z wolnego dna badaja to samo, ale inna metoda, wiec licze ze robiac dwa badania z prawdopodobienstwem plus 99% bede miala pewnosc 100% -
Zeberka. Jeżeli Panorama wyjdzie prawidłowo, to mając dwa niezależne testy, możesz wykluczyć chorobę dziecka. Oba przecież się nie pomylą. Przy takich wynikach nie robi się już amnio. Lepiej będzie jak zaczniesz po prostu cieszyć się ciążą i nie wyszukiwać dodatkowych badań, tym bardziej że dotychczasowe usg wychodziły bardzo dobrze.
-
Witajcie dziewczyny. Zeberka ja bym po dwóch testach darowała sobie amnio.
23.08.2018 przyszła na świat Eliza. Druga córa też rodziła się w dramatycznych okolicznościach ale jest cała i ZDROWAAv, admiralka lubią tę wiadomość
-
Marsylia gratuluje zdrowej corci. Czytałam Twój wpis z porodu...nie było lekko, ile musiałaś mieć stresu i nerwów. Dbajcie teraz o siebie, niech mały słodziak ładnie przybiera na wadze... Pozdrawiam.Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Marsylia wrote:Witajcie dziewczyny. Zeberka ja bym po dwóch testach darowała sobie amnio.
23.08.2018 przyszła na świat Eliza. Druga córa też rodziła się w dramatycznych okolicznościach ale jest cała i ZDROWA
Gratulacje! Czy robilas harmony albo nifty dla Wiktorii? Jaki miałaś wynik pappa? Jeżeli nie chcesz nie odpowiadaj oczywiście. -
edka85 wrote:Zeberka. Jeżeli Panorama wyjdzie prawidłowo, to mając dwa niezależne testy, możesz wykluczyć chorobę dziecka. Oba przecież się nie pomylą. Przy takich wynikach nie robi się już amnio. Lepiej będzie jak zaczniesz po prostu cieszyć się ciążą i nie wyszukiwać dodatkowych badań, tym bardziej że dotychczasowe usg wychodziły bardzo dobrze.
No jeszcze czekam na tą Panoramę... Powtórzyłam pappa i usg, wychodzi 1:130 - wciąż przez wysoką Betę, ale pappa dużo lepsze (0,6 MoM versus 0,5 MoM). -
zeberka2018 wrote:Gratulacje! Czy robilas harmony albo nifty dla Wiktorii? Jaki miałaś wynik pappa? Jeżeli nie chcesz nie odpowiadaj oczywiście.
Dla Wiktorii nie robiłam testu nipt. Wyniki pappa: wolne B-hCG 4,330 MoM, PAPP-A 1,336 MoM. Po usg i pappa miałam ryzyko 1:24 i po zastanowieniu się zdecydowałam się na amnio. -
nick nieaktualnyWitajcie
Ja spodziewam sie synka z ZD, obecnie koniec 21 tc.
Mam 39 lat. 2 dzieci: córka niewidoma 14 lat, synek 10 lat zdrowy.
Kolejny raz życie daje nam po dupie...
Ja badania prenatalne robiłam w Poradni Genetycznej w Łodzi u dr Moczulskiej.
12tc+3: NT 5mm, kość nosowa widoczna, niedomykalność zastawki i przepływ wsteczny.
Ryzyko: 1:4
Skierowanie na amniopunkcję.
Wykonana w 16 tc.
Wynik po 10 dniach: ZD trisomia prosta.
Jesteśmy po połówkowych. Doszła wada serca i prawdopodobnie niedrożność dwunastnicy.
Pozostaje nam czekać...
-
Marsylia wrote:Witajcie dziewczyny. Zeberka ja bym po dwóch testach darowała sobie amnio.
23.08.2018 przyszła na świat Eliza. Druga córa też rodziła się w dramatycznych okolicznościach ale jest cała i ZDROWA
Gratuluje zdrowej córeczki!
Dziewczyny, byłam na tym wątku w zeszłym roku, gdy rozgrywał się nasz dramat. Dziś wciąż go czasem podczytuje i trzymam mocno kciuki żeby wszystkie Maluchy rodziły się szczęśliwe i zdrowe :*Asiaf lubi tę wiadomość
-
Marsylia wrote:Dla Wiktorii nie robiłam testu nipt. Wyniki pappa: wolne B-hCG 4,330 MoM, PAPP-A 1,336 MoM. Po usg i pappa miałam ryzyko 1:24 i po zastanowieniu się zdecydowałam się na amnio.
A czy miałaś jakieś problemy w USG 11-13 tydzień czy tylko zła biochemia? Dziękuje za odpowiedź. -
Bisia wrote:Witajcie
Ja spodziewam sie synka z ZD, obecnie koniec 21 tc.
Mam 39 lat. 2 dzieci: córka niewidoma 14 lat, synek 10 lat zdrowy.
Kolejny raz życie daje nam po dupie...
Ja badania prenatalne robiłam w Poradni Genetycznej w Łodzi u dr Moczulskiej.
12tc+3: NT 5mm, kość nosowa widoczna, niedomykalność zastawki i przepływ wsteczny.
Ryzyko: 1:4
Skierowanie na amniopunkcję.
Wykonana w 16 tc.
Wynik po 10 dniach: ZD trisomia prosta.
Jesteśmy po połówkowych. Doszła wada serca i prawdopodobnie niedrożność dwunastnicy.
Pozostaje nam czekać...Antoś
-
Bisia oby ZD dawał jak najmniej objawów! Lekarz włączył jakieś leki profilaktycznie? Przy Wiki niewydolność łożyska wynikała właśnie z ZD i dlatego była skrajnym wcześniakiem.
zeberka na usg hipoplastyczna/brak kości nosowej. -
nick nieaktualnyMarsylia wrote:Bisia oby ZD dawał jak najmniej objawów! Lekarz włączył jakieś leki profilaktycznie? .
Marsylio - nie nie mamy nic włączonego. Nie mamy na ten czas niewydolności.
We środę mam wizytę u kardiologa prenatalnego dr Włoch - będę wiedziała coś więcej. -
23.08.2018 przyszła na świat Eliza. Druga córa też rodziła się w dramatycznych okolicznościach ale jest cała i ZDROWAGratulacje i dużo zdrowia!