X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może takie kolejki są dlatego, że idziesz na NFZ :) Ja byłam u niego na prywatnej wizycie w Fertinie (?) i nie potrzrbowałam żadnego skierowania :)
    Skierowanie na NFZ wypisze Ci ginekolog, który przyjmuje w ramach NFZu. Prywatny nie może.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 13:06

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • madi_s Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_Wi, no i dziekuje, zapisalam sie juz prywatnie, nie wiedzialam gdzie przyjmuje:) Raczej nie mam szans dostac skierowania od gina z nfz bo znaim sie do niego dostane to pol wieku minie ;) 21 sierpnia - oby wytrwac.

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki AFP moze ktos pomoze?? robiłam test w 17+0 tyg. mówil mi ze mam zrobic w poniedziałek byłby to 17+3 ale nie wytrzymałam i zrobilam wczesniej.... nie ma podanych norm od ilu do ilu ... https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c43b592f4d0e.jpg

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Av Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki AFP moze ktos pomoze?? robiłam test w 17+0 tyg. mówil mi ze mam zrobic w poniedziałek byłby to 17+3 ale nie wytrzymałam i zrobilam wczesniej.... nie ma podanych norm od ilu do ilu ... https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c43b592f4d0e.jpg
    Normy są podane tam obok w takiej innej formie- mediana to wartość statystyczna, dla której połowa populacji ma wartość większą, a połowa mniejsza. Twój wynik Cię plasuje gdzieś w połowie między 16 a 17 tygodniem, moim zdaniem jest praktycznie idealny, zważywszy, że nigdy do końca nie wiadomo, kiedy to jajo tak naprawdę rozpoczęło wędrówkę ;)

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Patrycja93 Debiutantka

Wysłany: 30 lipca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Miałam aminopunkcje z powodu podwyższonego Nt. Pobrany płyn owodniowy był koloru czerwonego,brunatny jak krew. Dr zobaczyła że mam liczne wylewy w obrębie łożyska i krew przeciwna do pecherzyka. Jakie są szanse?17 tyg obecnie

Patrycja
  • Patrycja93 Debiutantka

Wysłany: 30 lipca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew przesiaka do pecherzyka. Mówili że w ciągu najbliższych tyg mogę poronic. Albo Synek przestanie rosnąć.

Patrycja
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, trudno powiedzieć, jakie są szanse. W wodach płodowych nie powinno być krwi. Wylewy w obrębie łożyska mogą doprowadzić do zakrzepów, zawału, na pewno nie jest to normalne zjawisko. Czy te nieprawidłowości odkryto dopiero w czasie amnio? Na usg prenatalnym nic nie zauważono? Jakie w ogóle były wyniki dziecka na tym usg?

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Patrycja93 Debiutantka

Wysłany: 31 lipca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzia ma się dobrze. Najlepsze jest to że dzień wcześniej dr robiła mi bardzo dokładne usg na którym nie zauważyła tego. Dopiero podczas zabiegu. Od 3 tyg miałam krwiaka 80% później bezwodzie i teraz malowodzie i te wylewy. Gin u którego byłam prywatnie bardzo się ucieszył że naplynal płyn owodniowy jednak teraz jak się okazuje to nie płyn tylko krew przesiaka do pecherzyka.

Patrycja
  • Patrycja93 Debiutantka

Wysłany: 31 lipca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro z kolei idę na badania genetyczne do IPIN na Sobieskiego. I tam na usg powinni mi więcej powiedzieć bo dr u której byłam nic mi nie wyjaśniła kazała tylko czekać na poronienie. I mowila tyle tylko że za dobrze nie jest i możliwe że mój synek przestanie rosnąć.

Patrycja
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie skonsultuj to z lepszym specjalistą. Być może to niewielkie urazy, które nie doprowadzą do poronienia. Krwiaki mogą się wchłaniać. Podobno są jakieś sposoby zwiększania ilości wód płodowych, ale nie wiem, czy to przypadkiem nie odbywa w warunkach szpitalnych.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Patrycja93 Debiutantka

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u dr Debskiej. Ona jest dobrym i znanym lekarzem w całej Polsce. Wczoraj miałam jakiś wyciek woda i brązowe plamienie. Dziś mnie brzuch pobolewa. Mojej prowadzacej nie ma A jutro wizyta to chyba już poczekam.

Patrycja
  • Patrycja93 Debiutantka

Wysłany: 31 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do apteki chyba pojadę po te wkładki co się zabarwiaja. Mam nadzieję że nie odszedł mi ten płyn owodniowy.

Patrycja
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena Dębska? To rzeczywiście dobry lekarz od trudnych ciąż. Pomysł z paskami testowymi trafny, nie we wszystkich aptekach jest jednak dostępny. Ta wydzielina to może być efekt uboczny po amnio. To był jednorazowy wyskok? Dziś już jej nie ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 11:25

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • Patrycja93 Debiutantka

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dr Marzena Dębska . Ogólnie przez krwiaka od początku ciąży miałam plemienia codziennie ale tak jak wczoraj poleciało to jeszcze nie miałam. Podobne uczucie jakby wódy odeszły do porodu tylko że w mniejszej ilości. Dziś już tak nie odczuwam wycieku tylko brzuch mnie boli. Mam tylko nadzieję że to nie z pecherzyka

Patrycja
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam, że po amnio mogą być takie plamienia. Wygląda na to, że jesteś z wawy. W Aptece Natolińskiej powinny być dostępne wkładki loritan na wody płodowe. Spróbuj tam.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • oyeykova Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    czy kiedykolwiek spotkałyście się z takim wynikiem? Serenity, nie ma wyniku ani prawidłowego, ani nieprawidłowego. Zalecają amnio...
    2ziqz2d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 12:44

• oyeykova Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja93 wrote:
    Do apteki chyba pojadę po te wkładki co się zabarwiaja. Mam nadzieję że nie odszedł mi ten płyn owodniowy.
    zamów sobie na allegro 100szt za 15zł papierków lakmusowych, te wkładki dzialaja na tej samej zasadzie tylko są pieruńsko drogie

• edka85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że Patrycja powinna dziś wykonać test, więc lepiej niech zakupi od ręki te wkładki.

Oyeykova, być może chodzi o jakąś translokację na którymś chromosomie - poza tymi objętymi podstawą badania tj. 13, 18 i 21. A czy brałaś opcję serenity plus, która bada delacje? W przypadku translokacji zrównoważonych nie ma tragedii, bo dzieci rozwijają się prawidłowo i można nawet całe życie nie wiedzieć, że się coś takiego ma. No i najważniejsze - jak wygląda sytuacja z usg (jesteś już na pewno po połówkowym)? Test robiłaś tylko dla siebie, czy miałaś wskazania?

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • oyeykova Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Tylko że Patrycja powinna dziś wykonać test, więc lepiej niech zakupi od ręki te wkładki.

Oyeykova, być może chodzi o jakąś translokację na którymś chromosomie - poza tymi objętymi podstawą badania tj. 13, 18 i 21. A czy brałaś opcję serenity plus, która bada delacje? W przypadku translokacji zrównoważonych nie ma tragedii, bo dzieci rozwijają się prawidłowo i można nawet całe życie nie wiedzieć, że się coś takiego ma. No i najważniejsze - jak wygląda sytuacja z usg (jesteś już na pewno po połówkowym)? Test robiłaś tylko dla siebie, czy miałaś wskazania?
    to wynik koleżanki, ja zawsze robię nifty. Ona idzie w orzyszlym tygodniu na amnio. Skoro im cos wyszlo to mogli powiedziec... a tak nic nie mówią, wyniku nie ma żadnego.

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oyeykova na miejscu koleżanki skontaktowałabym się bezpośrednio z osobami wydającymi wynik, z jakichś przyczyn nie mogli wykonać badania i nie pobierają krwi ponownie, więc to badanie niestety przekroczyło ich możliwości. tak jest przynajmniej w przypadku Nifty. "próbki Pacjentek przechodzą przez 2 testy statystyczne: zgodności z próbkami prawidłowymi i zgodności z próbkami nieprawidłowymi. Jeśli z całą pewnością nie można stwierdzić, że próbka jest zgodna z próbkami prawidłowymi, a niezgodna z nieprawidłowymi lub odwrotnie, taki wynik nie może być wydany. (...) W takiej sytuacji powtarzamy całą analizę lub prosimy o ponowne pobranie krwi, aż do uzyskania pewności."
    trzymam kciuki, żeby pozostałe możliwe do przeprowadzenia, były prawidłowe!
    O Serenity nic nie wiem. Ja też wykonywałam Nifty, bo najwięcej jest o nim inf. no i można z pytaniami uderzać bezpośrednio do nich. Długo drążyłam temat swoich wyników albo pytałam np. czemu za wynik nieprawidłowy uznali akurat odcięcie > 1:20. otrzymywałam wyczerpujące odpowiedzi, może koleżance też uda się z kimś skontaktować.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ