X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • sercewplecaku Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xyzxyzxyz wrote:
    Niestety, u nas dzis potwierdzona dzis u synka T21.
    Tak mi przykro :(

Wysłany: 5 czerwca 2020, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w szpitalu...odprawili mnie z kwitkiem ze ktos do mnie we WTOREK zadzwoni umowic termin. Do tego czasu dostane pierdolca...

• Melek Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sercewplecaku wrote:
    Byłam w szpitalu...odprawili mnie z kwitkiem ze ktos do mnie we WTOREK zadzwoni umowic termin. Do tego czasu dostane pierdolca...

Skorzystaj z ich pomocy : https://federa.org.pl
    Wiedzą ktore szpitale są normalne.

• Aga82# Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sercewplecaku wrote:

ale ktoś z Tobą rozmawiał? Ja jak poszłam pierwszy raz ze skierowaniem to odprawili mnie i kazali przyjść następnego dnia bo lekarza który decyduje o przyjęciu nie było już na oddziale. Następnego dnia przyszłam to rozmawiałm z z lekarzem, który decyduje czy wykonają termiancji. Oczywiście dokładnie sprawdzał wszystkie dokumenty, skierowanie, ostatnie badanie USG, oczywiście nagadał się co ja robię itp. Po pogawędce powiedział, żebym stawiła się za dwa dni na izbę przyjęć.

• Melek Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne to jest
    Nie dość ze same ze sobą sie bijemy, to jeszcze oni schody robią....
    Ja miałam szczęście trafić na lekarza ktory jak zobaczył badania powiedział ze mój synek nie ma szans na bycie zdrowym dzieckiem...
    Przyjęli mnie z dnia na dzień, ale to myślę zasługa znajomosci... niestety.
    Każda kobietę powinni tak traktować. Przecież nie robimy tego z uśmiechem na ustach.
    Zanim znalazłam "dojscie", pisałam z federą, bardzo pomagają, od razu każą wszystko składać na piśmie i słusznie bo wtedy nie przeciągają terminu.

Aga, jeśli mogę spytać, jak długo wywolywali Twój poród? Jak sie teraz czujesz ?

Wysłany: 5 czerwca 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten szpital ma rewelacyjne opinie jezeli chodzi o podejscie do pacjenta w taakiej sprawie jak Nasza.

Ale pani w hmm rejestracji powiedziala ze dopiero we wtorek ktos do mnie zadzwoni zeby mnie umowic na jakis termin. Nie bylo zadnej rozmowy nic, poprostu kobieta w rejestracji...

Myslalam zeby napisac do tej Fundacji, ale wiecie potem dalej jestem skazana na ten szpital.

• Melek Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sercewplecaku wrote:
    Ten szpital ma rewelacyjne opinie jezeli chodzi o podejscie do pacjenta w taakiej sprawie jak Nasza.

Ale pani w hmm rejestracji powiedziala ze dopiero we wtorek ktos do mnie zadzwoni zeby mnie umowic na jakis termin. Nie bylo zadnej rozmowy nic, poprostu kobieta w rejestracji...

Myslalam zeby napisac do tej Fundacji, ale wiecie potem dalej jestem skazana na ten szpital.

Ale nie musisz "skarżyć" tylko zapytać co i jak, oni dużo wiedzą

• Aga82# Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melek wrote:
    Straszne to jest
    Nie dość ze same ze sobą sie bijemy, to jeszcze oni schody robią....
    Ja miałam szczęście trafić na lekarza ktory jak zobaczył badania powiedział ze mój synek nie ma szans na bycie zdrowym dzieckiem...
    Przyjęli mnie z dnia na dzień, ale to myślę zasługa znajomosci... niestety.
    Każda kobietę powinni tak traktować. Przecież nie robimy tego z uśmiechem na ustach.
    Zanim znalazłam "dojscie", pisałam z federą, bardzo pomagają, od razu każą wszystko składać na piśmie i słusznie bo wtedy nie przeciągają terminu.

Aga, jeśli mogę spytać, jak długo wywolywali Twój poród? Jak sie teraz czujesz ?

o 23.00 dostałam 3 tabletki dopochwowo, o 5.00 kolejne 4 tabletki i o 8.12 urodziłam Małą. Fizycznie bardzo szybko doszłam do siebie. dzić już praktycznie nie krwawię.

• Melek Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga82# wrote:
    o 23.00 dostałam 3 tabletki dopochwowo, o 5.00 kolejne 4 tabletki i o 8.12 urodziłam Małą. Fizycznie bardzo szybko doszłam do siebie. dzić już praktycznie nie krwawię.

Mój synek 😭 bardzo walczy 😭. O 11:00 2 tabletki, o 16:00 kolejne 2, ( po 2 bo rok temu mialam cesarke) mam skurcze ale nie mam krwawienia, za to krwawi mi serce i tylko Wy mozecie to zrozumieć 😭

Cudownie ze tak szybko fizycznie doszlas do zdrowia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 17:28

• Aga82# Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melek wrote:
    Mój synek 😭 bardzo walczy 😭. O 11:00 2 tabletki, o 16:00 kolejne 2, ( po 2 bo rok temu mialam cesarke) mam skurcze ale nie mam krwawienia, za to krwawi mi serce i tylko Wy mozecie to zrozumieć 😭

Cudownie ze tak szybko fizycznie doszlas do zdrowia

Ja krwawić zaczęłam tuż przed porodem i to tak delikatnie. Zaczęło się wszystko dopiero jak poszłam do łazienki. Może wstań i pochodź trochę.
    Tam bardzo mi przykro, że przez to przechodzisz :(

• Melek Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga82# wrote:
    Ja krwawić zaczęłam tuż przed porodem i to tak delikatnie. Zaczęło się wszystko dopiero jak poszłam do łazienki. Może wstań i pochodź trochę.
    Tam bardzo mi przykro, że przez to przechodzisz :(

Dziękuję

Żadna kobieya nie ppwinna tego doświadczyć.

Jestem już po wszystkim. Nie wiem czemu ale ogarnął mnie spokój. Trzymajcie się kochane i pamiemtajmy ze i te straszne chwile przeminą, a nasze Aniołki zostaną w naszych sercach na zawsze ❣

• Aga82# Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwróć uwagę przy wypisie czy dostałaś receptę na tabletki hamujące laktację.
    Jeśli nie to upomnij się.
    Dobrze, że już ten etap za Tobą. Trzymaj się i dużo siły Ci życzę na kolejne dni.

• Melek Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga82# wrote:
    Zwróć uwagę przy wypisie czy dostałaś receptę na tabletki hamujące laktację.
    Jeśli nie to upomnij się.
    Dobrze, że już ten etap za Tobą. Trzymaj się i dużo siły Ci życzę na kolejne dni.

Dziękuję. Wiesz karmie jeszcze starszego synka, także nie będą konieczne.

Myślałam że to cud, bo zaszlam w ciążę w tym wieku i to jeszcze podczas karmienia. Bylam wręcz przekonana że wszystko musi być dobrze. A zycie pokazało mi "figę".

To prawda, przejscie tego przynosi ulgę, jakkolwiek to brzmi.

Ttzymajcie się dziwczyny, te ktore macje tą decyzję przed sobą.

Ja na świeżo czuję że zrobilam "dobrze".

Wysłany: 5 czerwca 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melek wrote:
    Dziękuję

Żadna kobieya nie ppwinna tego doświadczyć.

Jestem już po wszystkim. Nie wiem czemu ale ogarnął mnie spokój. Trzymajcie się kochane i pamiemtajmy ze i te straszne chwile przeminą, a nasze Aniołki zostaną w naszych sercach na zawsze ❣

Uf...dobrze ze juz po wszystkim... dałaś rade,bylas bardzi dzielna !!

Wysłany: 5 czerwca 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melek wrote:
    Ale nie musisz "skarżyć" tylko zapytać co i jak, oni dużo wiedzą
    Chyba tak zrobie...
    Jak rozmawialam z bratem pielegniarzem z innego odzialu mowi ze najprawdopodobniej to wina tego ze pani sekretarka jest dopiero we wtorek...a ona ustala terminy itp i tego nie przeskocze... ale napisze do fundacji...

• Aga82# Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sercewplecaku wrote:
    Chyba tak zrobie...
    Jak rozmawialam z bratem pielegniarzem z innego odzialu mowi ze najprawdopodobniej to wina tego ze pani sekretarka jest dopiero we wtorek...a ona ustala terminy itp i tego nie przeskocze... ale napisze do fundacji...

Być może . Ja też zostałam skierowana do sekretariatu celem ustalenia terminu tylko, że ja tam rozmawiałam z jakimś lekarzem profesorem, który niby decydował czy przyjąć mnie na oddział tzn wyznaczyć termin przyjęcia czy odmówić.

sercewplecaku lubi tę wiadomość

• Kodi Znajoma

Wysłany: 5 czerwca 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xyzxyzxyz wrote:
    Niestety, u nas dzis potwierdzona dzis u synka T21.

Czekałam na wieści od Ciebie... ściskam Cię mocno kochana...

• edka85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak bardzo mi przykro, że tyle ostatnio złych wieści jest na tym wątku 😢

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31

Wysłany: 8 czerwca 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do Federy. Jutro znowu jadę do szpitala cisnąć ich o termin.I jutro bez terminu nie planuje wyjść z niego..

Dziewczyny tak bardzo się boję.. tak bardzo chciałabym żeby było już po....

• Melek Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, trzymaj się, bądź nieugięta. Niedługo już będzie po. Będziesz mogła odetchnąć i powoli wracać do życia. Ściskam mocno.

‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ