Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ale tutaj kumulacja złych wiadomości. Przykro to czytać, bardzo Wam współczuje i życzę dużo siły. Mam nadzieje, ze wszystkie macie wsparcie w partnerach i rodzinie.
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Ściskam Was mocno
Kodi, również jestem przeciwna adopcji chorych dzieci. Nie u nas. Może w krajach, w których takie dzieci idą do adopcji a dorośli z ZD mają zapewnioną opiekę państwa godną.
Poza tym odpowiadać na gratulacje w ciąży wiedząc, że się tego dziecka nie będzie miało??
Wiemy tyle na ile nas sprawdzono, więc nie wiem co bym zrobiła gdyby jednak moje dziecko okazało się chore po porodzie. U mnie jak u Ktosiowej, i tak już za późno na ewentualną terminację. 20go mam echo serca umówione. -
Nadija wrote:A ja jutro rano mam się stawić w szpitalu... dziś był najsmutniejszy dzień w moim życiu. Wybrałam imię i urnę dla mojego synka 😭. Boże dlaczego to takie niesprawiedliwe.
Pakuję rzeczy do szpitala, malutki mięciutki rożek dla niego. Synku wybacz mi ... nie znam lepszego wyjścia... niech to się po prostu skończy
Nadija Trzymaj się, pamiętaj, że wszystkie jesteśmy z Tobą.
Ja do zakładu pogrzebowego wysłałam męża- On wybierał i trumienkę i urnę dla naszej córeczki. Ja wczoraj pojechałam i kupiłam Jej ubranko aby włożyć do trumienki.
U nas bardzo długo wszystko trwa pogrzeb mamy dopiero w najbliższą środę.
Jeśli jesteście z Warszawy to Pamiętajcie że nie wszystkie USC działają teraz. Jest tylko kilka wyznaczonych, które wystawiają akty urodzenia i zgonu.
-
ktosiowa wrote:Ja tez trzymam za was kciuki, za wyniki i wasze decyzje.
Tez chciałam terminowac ciazę w razie zd.
U mnie już 28 tc (27+2), wiec już nic nie zrobie.
Przypomnę, ze u mnie wyszło wysokie ryzyko zd po usg 1 trymestru, nifty: zdrowa dziewczynka, potem dobre badanie 2 trymestru (specjalnie zrobione wczesnie, bo w 18+2, żeby w razie W był czas na terminację), dobre AFP, dobre echo serca, ale na echu wyszło poszerzone jelito grube i odbytnica. Nie wiem co to oznacza, wiem ze w pn mam usg u specjalisty, który zajmuje sie tylko wadami płodów.
trzymam kciuki aby wszystko było dobrze, no bo w końcu u kogoś musi być dobrze. Już koniec z tymi złymi wiadomościami!!!!!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPrzykro mi bardzo ze tutaj same takie tragiczne wiesci😭😭😭 Wasze dzieciaczki sa kochane i nie zostana zapomniane, mam nadzieje ze to sie odbedzie dla was bezbolesnie fizycznie... Trzymajcie sie jakos...
Ja tez bylam zdecydowana na terminacje w razie trisomii czy innych zespolow. Nie oddalabym dziecka po porodzie, nigdy w zyciu i to nie chodzi tutaj o to co by ludzie powiedzieli bo sorry ale ja mam w to w dupie jak i zdanie sasiadow, ale po prostu kocha sie to dziecko juz po urodzeniu i nie wyobrazam sobie zostawic... -
sercewplecaku wrote:Nadija jestesmy z Toba,trzymaj się tam mocno !
(Nie napisalam bo stwierdzilam,ze teraz potrzebujesz czasu dla siebie...)
Dziękuję Sercewplecaku i wszystkim wam dziewczyny.
Juz podano mi tabletki, juz nie ma odwrotu 😪
Wiesz, spokojnie mozesz pisać, boję się czasu dla siebie 😓 -
nick nieaktualny
-
Aga82# wrote:Tak mi przykro
To aż niewiarygodnie, że wszystkim nam potwierdzono ZD
Ja kilka tygodni temu weszlam na "zapomniane" przeze mnie forum w poszukiwaniu nadziei, ze moze któraś z Was miala tak jak ja i wszystko było dobrze. Tymczasem Wy bylyscie na tym samym etapie co ja ... nie wiem jak to jest możliwe