Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Michcia, trzymaj sie w tym szpitalu, oby ladnie Cie wyprowadzili i wszystko dalej bylo ok.
Alicja, u mnie w miescie to chyba jakies inne czlowieki, bo na badaniach kobiety z naprawde duzym brzuchem stoja w kolejkach. Mi internista powiedzial, ze mam zglaszac ciaze w rejestracji i przyjma mnie poza kolejka, ale wiecie, tam sami starsi ludzie w kolejkach i nie wiem czy mam tupet taki.
Szesc godzin do zabiegu, ranyyyyy -
nick nieaktualny
-
Pati dasz radę. Tylko potem marsz do łózka i odpoczywać, bo jak Cie złapię na bieganiu po domu to przyjade i spiorę na goły tyłek
Czekamy oczywiście na relację jak tylko będiesz mogła.
Mihchcia jak tam dajej tak samo po tej kroplówce??
Misi@ a jak tam u Ciebie??
Alicjo przyszła sukienka??
ja dziś kupiłam buteleczkę Avent 0+. Na razie jedną an poczatek a ptem zobaczymy
Robicie moze baby shower? bo mnie się kolezanka zapytała a ja oczy o co jej chodzi więc mi łądnie wyjaśniła i w sumie pomysł mi się spodobał bo jakoś koleżanki poszły w odstawkę od kiedy nosze słodkiego pasożyta a byłaby okazja się spotkać i pogadaćalicja_ lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej!
Dzis o niebo lepiej...ale leze, wiec pewnie dlatego
Michcia mam nadzieje, ze juz sie tak nie trzesiesz.
Pati trzymam kciuki.
Jej jak ja sie rozleniwilam, nawet komputera mi sie nie chce wlaczyc, wiec czytam przez tel albo tablet:p
Alicjo gratuluje pierwszych kopniaczkow. Mi wlasnie tego bedzie brakowac po ciazy, wiec napawam sie. Ja juz czuje, jak sie wypycha, podksakuje troche i jak poloze reke na brzuchu to czuje jak przejezdza, nozka lub raczka...to jest przepiekne
Iviq ja mam dwie butelki dr browna z szeroka szyjka- bardzo polecane w czasie kolki i maz kupil caly zestaw startowy aventu
Zobaczymy czy sie sorawdzi. Ja chce byc w koszulach szpitalnych, skoro mozna to po co mam brudzic swojeIviQ, alicja_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati78 jak tam?
Misi@ - ale super z tymi kopniakami
Ja właśnie odebrałam wyniki z krwi i chyba jest średnio. Trzy rzeczy mam zawyżone: Neutrofile, Leukocyty i MCHC.
Wiecie coś o tym? Az strach uruchamiać google Pewnie by wyskoczyło zaraz, że mam rakaMisi@ lubi tę wiadomość
-
Kurcze 2 razy pisałam i 2 razy pusty wpis.
Misia cieszę się że dużo lepiej. Dobrze ze odpoczywasz:)
pati mam nadzieje ze wszystko ok i leży. .
A michcia pewnie umarła z głodu po kolacji. ...[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Pati78 jak tam?
Misi@ - ale super z tymi kopniakami
Ja właśnie odebrałam wyniki z krwi i chyba jest średnio. Trzy rzeczy mam zawyżone: Neutrofile, Leukocyty i MCHC.
Wiecie coś o tym? Az strach uruchamiać google Pewnie by wyskoczyło zaraz, że mam raka
Ivuq a jak Twoje skurcze lydek? -
Hehe, IviQ, z głodu to umieram teraz, bo kolację podali o 17, a śniadania ni widu, ni słychu kroplówkę odłączyli, jeszcze jeden zapis KTG i dziś lub jutro do domu. Ale zmiany w brzuchu nie czuję. Chyba tak już musi być, że on mi się będzie spinał.
Jak będę w domu i dorwę normalną klawiaturę, to się ode mnie nie opędziciealicja_, IviQ, Kaśku lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Ufff, jestem i melduje, ze leze. Sama amnio to pikus i gdyby nie stres zwiazany z tym co bedzie potem, to w ogole lajcik. Nie bolalo jakos specjalnie, skojarzylo sie mi z zastrzykami z witaminy B, tylko miejsce inne. Musialam miec wklucie przez lozysko, bo mam je na przedniej scianie. Przed patrzylam na monitor i ogladalam lobuziaka, potem zdezynfekowano mi brzuch i wbito strzykawe. Chwila moment i moglam wstawac z lezanki, ale najpierw dr sprawdzil na usg stan dziecka i pokazal, ze nic mu nie jest. Dr Cnota jest rzeczywiscie fantastyczny i fachowy, tlumaczyl wszystko od powodu skierowania na badanie po przebieg badania, rekonwalescencje itp., po zorganizowal pokoj, zebym mogla sobie polezec i odpoczac przed podroza. Teraz mam durny odruch sprawdzania gaci, mam nadzieje, ze mi tak nie zostanie
Na wynik nawet Fisha musimy poczekac po weekendzie. Ale wreszcie mi ktos wytlumaczyl, czemu nikt nie mowil mi o nifty czy innych mozliwosciach-przy ryzyku 1:50 i wyzszym zaleca sie tylko amnio.
Ufff, pisze z telefonu, ktory odmawia czasem wspolpracy, stad brak polskich znakow-przepraszam!alicja_, IviQ, Misi@, Blondik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati78 cieszę się, że wszystko ok! Odetchnęłam z ulgą.
To co mówisz, tylko utwierdziło mnie w przekonaniu żeby się przenieść na prowadzenie reszty ciąży do dr.Cnoty. Byłam u niego już na kilku wizytach ale chyba przeniosę się na stałę.
A mogłabyś mniej więcej napisać jakie było uzasadnienie tego że przy ryzyku 1:50 tylko amnio? Jestem ciekawa. -
nick nieaktualny
-
No Pati ciesze siię zęlajcik, teraz lez i odpoczywaj i czekamy z Toba na wyniki. To będzie ciężki weekend:/
masz rację przy tak niskim ryzyku częstosię okazuje ze wcale nie jedna z triasomi moze byc zła i moze być jak w przypadku Kaśku tripliodia to wykaże tylko amnio, ale to baaaaardzo rzadkie przypadki. NIe mniej sama jestem ciekawa dlaczego jeszcze więc Pati czekamy na relacje jak tylko odpoczniesz
Michci ajakbyś wyszła już do domku to suuper a spinaniami się nie przejmuj skoro lekarze mówią że ok moja mama mów ze ze mna cała ciąże tak było już od początku prawie....[/link]
nick nieaktualnyPati, teraz lezakujemy razem...do poniedzialku przynsjmniej. A potem podchodz b. Ostroznie. Ja mialam tez amino i bylam zaskoczona, bo balam sie, ze bedzie bolalo i podskocze i dziecku stanie sie krzywda. Moj lobuziak podczas pobierania zblizyl raczke do igly...ale oddalil ja na szczescie.
Michcia no to czekamy na powrot w wielkim stylu
Ja mam dzis wizyte i decyzja czy zostaje w domu czy w szpitalu...mam jednak przeczucie, ze bede w domku
-
Jeszcze na mnie poczekacie, bo chociaż ktg nie widzi skurczy, to mi po odłączeniu kroplówki nadal brzuch twardnieje. W trakcie godzinnego zapisu 8 razy. Ale na razie sobie tak z tym leżę, a pewnie dopiero na wieczornym obchodzie coś zlecą na noc. Czyli dzień w dupie
Pati - odpoczywaj i relaksuj się
Misia, daj znać koniecznie jak wizyta i jak szyjka. Może tym razem Ci ją zmierzy. Ze mną była na sali dziewczyna o skróconej szyjce - we wtorek założyli jej krążek, a wczoraj już wyszła. 10 dni ma leżeć tylko.
Czytam Was cały czas, tylko pisze się źle z telefonu. Poza tym co jakiś czas mam mocne pogorszenia nastroju, a nie chcę tu ciągle smęcić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 13:48
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualny
-
Alicja, na wątku 'amniopunkcja' można znaleźć wszystkie nasze wyniki
No przecież chciałaś, żeby było dobrze widać! Założę się, że wyglądsz najwyżej jak mały melonikWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 14:23
alicja_ lubi tę wiadomość
16.09.15 - ZDROWA OLKA