X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia, trzymaj sie w tym szpitalu, oby ladnie Cie wyprowadzili i wszystko dalej bylo ok.

Alicja, u mnie w miescie to chyba jakies inne czlowieki, bo na badaniach kobiety z naprawde duzym brzuchem stoja w kolejkach. Mi internista powiedzial, ze mam zglaszac ciaze w rejestracji i przyjma mnie poza kolejka, ale wiecie, tam sami starsi ludzie w kolejkach i nie wiem czy mam tupet taki.

Szesc godzin do zabiegu, ranyyyyy

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i czekamy na relację!

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati będzie dobrze :) trzymaj się

Bliźniaki są z nami :*
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, w Rudzie są naprawdę dobrzy specjaliści. Dzielna bądź!

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dasz radę. Tylko potem marsz do łózka i odpoczywać, bo jak Cie złapię na bieganiu po domu to przyjade i spiorę na goły tyłek :P
    Czekamy oczywiście na relację jak tylko będiesz mogła.

Mihchcia jak tam dajej tak samo po tej kroplówce??

Misi@ a jak tam u Ciebie??

Alicjo przyszła sukienka??

ja dziś kupiłam buteleczkę Avent 0+. Na razie jedną an poczatek a ptem zobaczymy

Robicie moze baby shower? bo mnie się kolezanka zapytała a ja oczy o co jej chodzi więc mi łądnie wyjaśniła i w sumie pomysł mi się spodobał bo jakoś koleżanki poszły w odstawkę od kiedy nosze słodkiego pasożyta a byłaby okazja się spotkać i pogadać

alicja_ lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie planuje. W sumie nigdy nie byłam na takim baby shower i nie wiem nawet jak by to miało wyglądać :D

Sukienka będzie jutro jednak.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Dzis o niebo lepiej...ale leze, wiec pewnie dlatego ;)
    Michcia mam nadzieje, ze juz sie tak nie trzesiesz.
    Pati trzymam kciuki.
    Jej jak ja sie rozleniwilam, nawet komputera mi sie nie chce wlaczyc, wiec czytam przez tel albo tablet:p
    Alicjo gratuluje pierwszych kopniaczkow. Mi wlasnie tego bedzie brakowac po ciazy, wiec napawam sie. Ja juz czuje, jak sie wypycha, podksakuje troche i jak poloze reke na brzuchu to czuje jak przejezdza, nozka lub raczka...to jest przepiekne ;)

Iviq ja mam dwie butelki dr browna z szeroka szyjka- bardzo polecane w czasie kolki i maz kupil caly zestaw startowy aventu :)
    Zobaczymy czy sie sorawdzi. Ja chce byc w koszulach szpitalnych, skoro mozna to po co mam brudzic swoje ;)

IviQ, alicja_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 jak tam?

Misi@ - ale super z tymi kopniakami :)

Ja właśnie odebrałam wyniki z krwi i chyba jest średnio. Trzy rzeczy mam zawyżone: Neutrofile, Leukocyty i MCHC.
    Wiecie coś o tym? Az strach uruchamiać google :D Pewnie by wyskoczyło zaraz, że mam raka :D

Misi@ lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze 2 razy pisałam i 2 razy pusty wpis.

Misia cieszę się że dużo lepiej. Dobrze ze odpoczywasz:)
    pati mam nadzieje ze wszystko ok i leży. .

A michcia pewnie umarła z głodu po kolacji. ...

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Pati78 jak tam?

Misi@ - ale super z tymi kopniakami :)

Ja właśnie odebrałam wyniki z krwi i chyba jest średnio. Trzy rzeczy mam zawyżone: Neutrofile, Leukocyty i MCHC.
    Wiecie coś o tym? Az strach uruchamiać google :D Pewnie by wyskoczyło zaraz, że mam raka :D
    Ja tez mam podwyzszone, a lekarz na yo prosze pamietac, ze to sa normy dla kobiet, ktore nie sa wmciazy, wiec nie ma sie co obawiac ;) zelazo ponizej, ale juz znacznie nizej i hemoglobine...ale biore zelazo i b12.
    Ivuq a jak Twoje skurcze lydek?

• IviQ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po aspargin juz ich nie ma :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• Michcia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, IviQ, z głodu to umieram teraz, bo kolację podali o 17, a śniadania ni widu, ni słychu ;-) kroplówkę odłączyli, jeszcze jeden zapis KTG i dziś lub jutro do domu. Ale zmiany w brzuchu nie czuję. Chyba tak już musi być, że on mi się będzie spinał.

Jak będę w domu i dorwę normalną klawiaturę, to się ode mnie nie opędzicie ;-)

alicja_, IviQ, Kaśku lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, jestem i melduje, ze leze. Sama amnio to pikus i gdyby nie stres zwiazany z tym co bedzie potem, to w ogole lajcik. Nie bolalo jakos specjalnie, skojarzylo sie mi z zastrzykami z witaminy B, tylko miejsce inne. Musialam miec wklucie przez lozysko, bo mam je na przedniej scianie. Przed patrzylam na monitor i ogladalam lobuziaka, potem zdezynfekowano mi brzuch i wbito strzykawe. Chwila moment i moglam wstawac z lezanki, ale najpierw dr sprawdzil na usg stan dziecka i pokazal, ze nic mu nie jest. Dr Cnota jest rzeczywiscie fantastyczny i fachowy, tlumaczyl wszystko od powodu skierowania na badanie po przebieg badania, rekonwalescencje itp., po zorganizowal pokoj, zebym mogla sobie polezec i odpoczac przed podroza. Teraz mam durny odruch sprawdzania gaci, mam nadzieje, ze mi tak nie zostanie ;-)

Na wynik nawet Fisha musimy poczekac po weekendzie. Ale wreszcie mi ktos wytlumaczyl, czemu nikt nie mowil mi o nifty czy innych mozliwosciach-przy ryzyku 1:50 i wyzszym zaleca sie tylko amnio.

Ufff, pisze z telefonu, ktory odmawia czasem wspolpracy, stad brak polskich znakow-przepraszam!

alicja_, IviQ, Misi@, Blondik lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 cieszę się, że wszystko ok! Odetchnęłam z ulgą.
    To co mówisz, tylko utwierdziło mnie w przekonaniu żeby się przenieść na prowadzenie reszty ciąży do dr.Cnoty. Byłam u niego już na kilku wizytach ale chyba przeniosę się na stałę.
    A mogłabyś mniej więcej napisać jakie było uzasadnienie tego że przy ryzyku 1:50 tylko amnio? Jestem ciekawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia fajnie, że wszystko ok i że niebawem wracasz do domu:) Koty pewnie już czekają stęsknione:)

• IviQ Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Pati ciesze siię zęlajcik, teraz lez i odpoczywaj i czekamy z Toba na wyniki. To będzie ciężki weekend:/
    masz rację przy tak niskim ryzyku częstosię okazuje ze wcale nie jedna z triasomi moze byc zła i moze być jak w przypadku Kaśku tripliodia to wykaże tylko amnio, ale to baaaaardzo rzadkie przypadki. NIe mniej sama jestem ciekawa dlaczego jeszcze więc Pati czekamy na relacje jak tylko odpoczniesz

Michci ajakbyś wyszła już do domku to suuper a spinaniami się nie przejmuj skoro lekarze mówią że ok moja mama mów ze ze mna cała ciąże tak było już od początku prawie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, teraz lezakujemy razem...do poniedzialku przynsjmniej. A potem podchodz b. Ostroznie. Ja mialam tez amino i bylam zaskoczona, bo balam sie, ze bedzie bolalo i podskocze i dziecku stanie sie krzywda. Moj lobuziak podczas pobierania zblizyl raczke do igly...ale oddalil ja na szczescie.

Michcia no to czekamy na powrot w wielkim stylu :)
    Ja mam dzis wizyte i decyzja czy zostaje w domu czy w szpitalu...mam jednak przeczucie, ze bede w domku :)

• Michcia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze na mnie poczekacie, bo chociaż ktg nie widzi skurczy, to mi po odłączeniu kroplówki nadal brzuch twardnieje. W trakcie godzinnego zapisu 8 razy. Ale na razie sobie tak z tym leżę, a pewnie dopiero na wieczornym obchodzie coś zlecą na noc. Czyli dzień w dupie :|

Pati - odpoczywaj i relaksuj się :-)
    Misia, daj znać koniecznie jak wizyta i jak szyjka. Może tym razem Ci ją zmierzy. Ze mną była na sali dziewczyna o skróconej szyjce - we wtorek założyli jej krążek, a wczoraj już wyszła. 10 dni ma leżeć tylko.

Czytam Was cały czas, tylko pisze się źle z telefonu. Poza tym co jakiś czas mam mocne pogorszenia nastroju, a nie chcę tu ciągle smęcić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 13:48

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie Kaśku miała ryzyko z PAPPy?

Melduje, że przyszła sukienka. Rozmiar trochę mały tzn. bardzo obcisła... Wyglądam jak arbuz…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 14:03

• Michcia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, na wątku 'amniopunkcja' można znaleźć wszystkie nasze wyniki :-)

No przecież chciałaś, żeby było dobrze widać! Założę się, że wyglądsz najwyżej jak mały melonik :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2015, 14:23

alicja_ lubi tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ