X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się Alicja, ja po swoim próbnym wyglądałam jak wampir. Ale po to właśnie jest próbny makijaż, żeby porównać wizję swoją do wizji kosmetyczki a potem powiedzieć co mi się nie podoba. Moja użyła zbyt mocnych kolorów cieni(czernie, grafity) kiedy ja wiem ze najlepiej się czuję i wyglądam w beżach, brązach. No i tak pomalowała mnie na ślub.

Bliźniaki są z nami :*
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai, Karpacz to super miejsce! Moja ostatnia wyprawa w gory, kiedy jeszcze nie wiedzialam, ze jestem w ciazy :-)
    Alicja, pomysl, czy nie pasuje Ci kolorystyka makijazu, bo wtedy wystarczy zglosic sugestie, czy tez cala technika wykonania, bo wtedy to albo szukaj nowej makijazystki, albo pomaluj sie sama. Ja rozcieralam kreski na powiekach przed sama ceremonia ;-)

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, zai, przypomnialo mi sie jeszcze-na sprawy moczowe zurawina dobra. Pilam sok i jadlam suszona, nastepny wynik byl lepszy. Do tego za pierwszym razem lapalam mocz zaraz po otwarciu oczu ze stresu, ze nie zdaze :-D, nastepnym razem sie podmylam i moze tez stad wynik byl lepszy.

zai2014 lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Zai, Karpacz to super miejsce! Moja ostatnia wyprawa w gory, kiedy jeszcze nie wiedzialam, ze jestem w ciazy :-)
    Alicja, pomysl, czy nie pasuje Ci kolorystyka makijazu, bo wtedy wystarczy zglosic sugestie, czy tez cala technika wykonania, bo wtedy to albo szukaj nowej makijazystki, albo pomaluj sie sama. Ja rozcieralam kreski na powiekach przed sama ceremonia ;-)

Muszę szukać nowej makijażystki. Calość trwała max 30min z przerwami na zajmowanie się dzieckiem…
    Brązowa buzia, biała szyja, różowe policzki, czarne oczy - nie pytajcie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 15:58

• Michcia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypisali mnie w końcu! Już jesteśmy w domu. Mam nadzieję, że wkrótce wszystko tu nadrobię :-)
    Jestem nieprzytomna :-D muszę odespać.

Misi@, alicja_, Kaśku lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, napisz dokładnie kiedy i o której masz ślub - zapytam moją kosmetyczkę o termin.

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piłam wcześniej Urosept ale tak średnio pomagał. Dziś kupiłam sobie Żurawit. No i tak rzeczywiście przed ostatnim siusianiem do kubeczka zapomnialam o podmyciu przed- muszę o tym pamiętać, moja gin też o tym mówiła.

Michcia to super :D odpoczywaj Kochana

Alicja to rzeczywiście Pani chyba nie trafiła z zawodem. Toż to podstawowe błedy makijażowe :/

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia, super wiesci!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę spać do tego jestem mega wkurwiona na mojego. Ale o tym napiszę z pracy ni nadrobie co pisalyscie bo nawet nastroju na czytanie nie mam..

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo uuuu no musisz pokadać z makijażystką że masz inną wizję w czym czujesz sie dobrze a w czym żle. Ale skoro piszesz o podst błdach to lepiej szukaj makijażystki. Ach....

Michcia super wieści:)))))

Pati ma rację żurawina najlepsza na problemy dróg moczowych:)))

Misi@ a jak u Ciebie dziś?

No a teraz Wam się troszkę wyżalę. Byliśmy wczoraj na 7 urodzinach mojej bratanicy. Pojechałam po pracy po mojego chwilę wcześniej bo pracuje nad sama wodą, fontanny ławeczki chciałam sie odstresować przed imprezą po naprawdę cieżkim psychicznie dniu pracy. I wkurzyłam sie na sam wjazd bo zobaczyłam mojego z piwem w ręku jak jakiś menel i jak się okazało nie piierwszym więc z relaksu nadwodnego nici. NIe odezwałam się bo z reguły umie trzymać fason itd no i nie chiałam mu przy koledze robić afery ale przyznam ze zamiast się zrelaksować dołozyłam sobie kllepkę. No ale nic. Pojechaliśmy. Bylismy ostatni. Gdy weszliśmy moi bracia siedzieli przy lapkach szukając czegoś, kobity w kuchni, dzieciaki w bawialni. Gdy przyszlismy ruszyl tort i jedzenie i wszystko bylo ok tylko zemiejsca przy stole tyle nie bylo wiec braciszkowie szczesliwie wrocili do laptopow i grzebali dalej. My z laskami wpadlismy wbabskie rozmowy przy stole, ale widze ze moj grzebie w tel wiec sie pytam co robi a on ze sie nudzi bo go tematy babskie nie interesuja a brachole w kompach. Ma racje treoche nie hao wiec siepytam braci po raz drugi czy musza w tych laptopach akurat teraz siedziec usłyszalam no a kiedy. No i moj nie wytrzymal tylko wstal powiedzial zmi ze wychodzi i jak chce moge zostac.. na to moj brat wstal i brtatowa i chciali go przeprosic i td a on trzasnal drzwiami i wyszedl nie czekajac nawet na mnie. NIe wspomne ze nie mialam zadnej szansy sie nikim pozegnac o odwiezieniu po drodze co obecalismy mamy i cioci nie wspomne. on uwaza ze posta[il fer bo moj brat nie zachowal sie jak Pan domu. A ja uwazam ze owszem mogl miec focha ale wystarczylo ze zwrocilby mu sam uwage albo chociaz mnie uprzedzil ze chce zrobic taki myk to bym sie pozegnala czy cos a nie wybiegl i nawet przy aucie nie poczekal tylko poszedl w pizdu. Nawet zalowalam ze nie zostalam. Tłumaczylam mu ze nie byla to jego impreza ur io nie krecila sie wokol niego. A byl jedyna osoba ktrora sie zle czula i skoro jestesmy rodizna to mogl po porstu cos powieziec lub dac Januszowi sznase sie wytlumaczyc jak juz chcial go przeprosic. A on ze chcial sie tak zachowac bo chcial osiagnac konkretny efekt. Osiagnal moj brat przeprosil go sms(bo tel oczywiscie moj nie odebral) ale jednoczesnei po naszym wyjsciu wszsytko sie rozpieprzylo i Amleka mmala po ur. O tym ze ja sie poczulam pominieta przez niego totalnie bo mnie zaskoczyl nie wspomne. A wystarczylo zeby wziol mnie na bok powiedzial ze chce isc bo sie zle czuje i bym sie kurka przygotowala. A tak skonczylo sie moim placzem, po powrocie do domu musialam odreagowac wiec wzielam sie za porzadki i skonczylo sie lekkim wyciekim chyba wód plodowych, bolem głowy od płaczu i nieprzespaną nocą(oczywiście spaliśmy osobno) do tego mialismy dzis wyjechac na romantyczny wypad tylko we dwoje. No jedziemy ale jakos tego romantyzmu nie czuje i watpie by nadszedl bo sie nie odzywamy do siebie. On to sie chociaz moze nachlac na to wszystko a j nie moge nic zrobić. Wiecie on teraz mysli ze mam go w dupie bo jeszcze mu wygarnelam te 3 piwa. A ja naprawde rozumiem ze mial prawo sie wkurzyc nie rozumiem tylko tego jak postapil samolubnie zw;laszcza ze sam ma tendencje do grania przy gosciach w jakies durne gry na laptopie.
    No to sie rozgadalam, ulzylo mi.

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Iviq muszę Ci powiedzieć że wczoraj chyba coś wisiało w powietrzu, bo ten mój też oczywiecie po pracy zamiast do domu to z kolegami do baru- drugi raz w tym tygodniu. Skurw.... ale mnie znów wyprowadził z równowagi. I tak się porobiło że na chwilę obecną jadę na wakacje sama, i mam to gdzieś, nie ustąpię i nie będę się prosić. Powiedziałam mu wczoraj że jak mnie nie przestanie wkurwiać teraz kiedy jestem w ciąży to wyjebię go z domu.
    No a ten Twój to faktycznie mógł Cię uprzedzić że chce wyjść, a tak zrobiła się niepotrzebna afera. Skąd ja to wszystko znam.

• IviQ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJ Zai kurcze no szkoda zę się tak porobiłao. Wisz gadałam z bratową i ona twierdzi ze tak naprawde to ja dostalamnajbardziej po tyłku bo Amelka nawet ne zauważyła ze wyszlismy i ze babcia wyszla bo zostal moj drugi brat z synem wiec miala sie z kim bawic. Moj brat moze si eprzejal moze nie ale ja bede miala skopany wyjazd no i mialam skopany wieczor bo wie ze wolalabym tam zostac. Ale ja tez nie ustapie nie zamierzam tym razem wyciagac dlni pierwsza i nie daj boze przepraszac. Tylko kurna zla jestem bo od ponad miesiaca czekalam na wyzeazd tylko w 2 mialo byc spokojnie i romantycznie a skonczy sie owszem na spokojnei bo nikt do nikogo sie nie bedzei odzywal ale na pewno nie romantycznie i moja najwieksza potrzba nie zostanie zaspokojona a on w glowie odhaczy ze przeciez wyjechalismy sami to za tydzien z kolegami i znow bede musiala w cholerę dlugo czekac

Michcia a Ty po powrocie odsypiasz? czy w klodówce siedzisz:p czy zwierzaczkami się zajmujesz?

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuje sie-przyjdzie koza do woza. Zawsze to powtarzam. Widzisz moja już przyszła-w prawdziwe nie usłyszałam żadnego słowa przeprosin ale ja mam gdzieś jego przeprosiny. I mimo iż jedzie że mną na te wakacje ja w ogóle nie mam zamiaru się nim przejmować. Szkoda tylko że nie mogę tego odreagować w żaden sposób % % %. :D A i Wy napewno macie przed sobą jeszcze nie jeden romantyczny wyjazd-nie ten to następny. No i takie to życie małżeńskie :)

• IviQ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooooooooooooo wlasnei brak tych %%%%%%5 chyba w takich cwilach doskwiera najbardziej....

co do romantycznych wyjazdow to wiesz my czesto wyjezdzamy ale moj lubi wieksze towarzystwo i zawsze kogos ciagnie. Za chwile pojawi sie synek i juyz te wyjazdy nabiora innego charakteru dlateog tak zalezalo mi zeby w te wakacje jeszce ze 3 rzy sami wyjechali.

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, odbijemy to sobie % % % % i to bardzo :D :D :D
    Hahaha jak ktoś nas czyta to pomyśli: ładne nałogi :D :D :D

Za kilka dni wszystko się jak zwykle ułoży i wyskoczycie gdzieś sami :)

IviQ, alicja_ lubią tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie masz racje. Ale wiesz tak sie nadstawialam i wczekiwalamm tego weekendu...

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem cię. Też sobie inaczej wyobrazalam swój urlop no ale to nie ja podyktowałam warunki-a jak się okazuje dla niektórych będą one ciężkie :P już ja się o to postaram

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ivuq mam nadzieję, że jednak będziesz się dobrze bawić.
    Mój dziś wyjeżdza do przyjaciela i wczoraj mnie pytał czy może. A to przyjaciel, z którym zna się od 20 lat, a odkad T. ma swoją patnerkę, więc ok 8 lat kontakty troszkę się urwał, co bolało mojego męża. Póbował z nim się umówić, ale bezskutecznie. I nawet o tym, że jego przyjaciel zostanie ojcem mój mąż dowiedział się odemnie, bo mój przyjaciel się o tym dowiedzial. Zabolało to go bardzo ;/
    Od roku kontakt sie ożywil, więc niech pielęgnuje, bo wiem, że bardzo mu zalezy na kontakcie z T.

Ja czuje się kiepsko, ale to przez pogodę. Mam dość wysokie ciśnienie jak na mnie i boli mnie głowa, przez to.
    zmierzyłam ciśnienie i mam 140/80 a zazwyczaj mam 110/60.
    Wczoraj trochę przecholowalam z chodzeniem i mąż już zaczał mnie strofować i mam nakaz leżenia...ale przez tę duchotę nie mogę złapać powietrza. Niech już zacznie padać.
    Alicjo, kurcze co za kosmetyczka, kt nie umie słuchać. Ja nie miałam próbnego makijażu, ani próbnej fryzury i wyszlo i tak super.Ale u kosmetyczki użądliła mnie pszczoła w okolicach krtani i kosmetyczka sie przeraziła. Wyciągała mi żądło pensetą. Hehe ja się smiałam i ją uspakajałam, że ma się nie martwić, najwyżej ślubu nie będzie...zrobiła się dosłownie zielona i mnie przepraszała cały czas.
    I wiecie co było najdziwniejsze? Że opuchlizna i ból wyszło rano po weselu i zamiast iść na śniadanie ze wszystkimi gośćmi to ja jechałam do szpitala i dostałam dwa zastrzyki w tyłek, więc nie mogłam później siedzieć ;p To jedna z wielu przygód ślubno-weselnych ;D
    Michcia jak się czujesz?

Dziewczyny uważajcie bo w upały mągą cześciej wystąpić skurcze, więc dziś leżakujemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 14:24

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Alicja, napisz dokładnie kiedy i o której masz ślub - zapytam moją kosmetyczkę o termin.

Kochana, 25.07 - musiałaby byc u mnie ok 11:30. Dziękuje!

• Michcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja żyję, ale wczoraj musiałam "odpocząć" po szpitalu, a teraz z mężem raczej siedzę i staramy się trochę przygotować mieszkanie, bo jutro dwa małżeństwa przychodzą je obejrzeć po raz drugi, także już na poważnie ;-)

Co prawda jedni do tego stopnia mnie irytują, że nie chcę być przy tych rozmowach, bo się tylko denerwuję, ale to mnie mąż ewakuuje gdzieś na te dwie-trzy godziny.

Alicja, zaraz do niej napiszę, tylko jeszcze mi powiedz jakie miasto :-) wiadomo, sezon ślubny to każdy weekend zajęty, ale może akurat ma jakieś okienko :-)

gg64k6nlx91zx5z2.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ