X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie dziwna sytuacja IviQ, ale napisała Ci dlaczego akurat do Ciebie się odezwała? Może tak do wszystkich w Bydgoszczy pisze np.? Nie mówię, że nie powinno się pomagać, ale coś mi tu śmierdzi. Dziwna sprawa...

Pati, ja do tego stopnia bałam się dostać wyniki, że numer podałam do męża. Ja bym chyba telefonu nie odebrała. Także rozumiem stres. Cały czas trzymam kciuki, żebyś już wkrótce poczuła największą ulgę z możliwych.

Ja się biję z myślami, czy iść jutro na szkołę rodzenia. Ale dobrze się czuję raczej, a jutro zajęcia o karmieniu piersią i laktacji, więc chyba pójdę...

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ana jakos dziwna chce zeby jej jutro juz wyslac bo nie ma w czym chodzic no i nie powiem aj mam kilak rzeczy i torebek bo tez chce co mi zal wyrzucic a jakby sie mialy komus przydac chetnie oddam, nawet sukienki z metka bo kupilam iinternetowo i mi nie leza a za tanie byly zeby sprzedac ale ona widac jest malo inteligentna i naprawde ciezko sie gada, ale sadzac po zdjeciach to rzeczywiscie jest chyab biedna wiec chyba wysle jej kilka rzeczy na razie takich co mi najmniej sie przydadza i zobaczymy co z tego bedzie.

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ dla mnie w ogóle dziwna sytuacja z ta dziewczyna która do Ciebie napisała. Znacie się czy tak po prostu sobie Ciebie wybrała?

Michcia - co do szkoły rodzenia.. - przypomnij mi gdzie chodzisz? Kiedy się zapisywałaś?
    Myślicie, że to już czas żebym się skontaktowała z moją szkołą i zapisała?

• Michcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy bym coś wysłała takiej osobie. Szczerze, to chyba bym to zignorowała. Przedziwny sposób na szukanie pomocy...

Ja chodzę do SR w Bytomiu i akurat na stronie mojej szkoły było napisane, że z uwagi na duże zainteresowanie proszą o zapisanie się na zajęcia ok. 19-20 tygodnia - a same zajęcia najlepiej zacząć ok. 28 tyg.
    Myślę, że to zależy od szkoły do której chcesz chodzić - jakie mają obłożenie. Pewnie na stronie znajdziesz jakieś informacje, kiedy najlepiej się zapisać :-)

Ja przez pobyt w szpitalu ominęłam "kąpiel noworodka" :-( trudno, Olka będzie niedomyta :-P
    Ale może jutro mi się uda pójść, to chociaż głodna nie będzie ;-)

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo wogole sie nie znamy. Znalazla mnie na forum kobiet zainetresowanych ciuszkami dla dziecka i napisala i generalnie jest jakas taka dziwna, tzn na pewno jest malo inteligentna no i wyglada na biedna i sie teoche bije w sobie co zrobic, ZNalazlam karton jakis rzeczy i chetnie odddam ale wiesz musze zaplacic za przesylke i to tez mnei boli. Sama wiaze koniec z koncem ledwie czasem ale na pewno mam wiecej niz niejedna osoba wiec chetnie dam komus komu sie morze przydac, Tylko ciezko mi sie z nia gada i wogole:/ i jeszcze mnie pospiesza

hahhahhahaha ale mnie Michcia rozbawilaz ze Olka bedizse niedomyta hahhahahahaha

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, z tego co piszesz taka roszczeniowa jest jej postawa trochę.

We mnie to zawsze budzi podejrzenia, takie zachowanie. Czy to nie jest taki trochę wyłudzacz? Wiecie, no na net ma kasę, ale ciuchy jej DAJ, bo ona nie ma. No po prostu czasem są tacy ludzie, którzy zamiast się wziąć za robotę, wolą właśnie kombinować i takie bym miała obawy na Twoim miejscu.
    No już z jakiej racji masz płacić za przesyłkę? Może po to ewentualnie podjechać do Ciebie (czy dospacerować, bez różnicy), ale trochę inicjatywy powinna wykazać w takiej sytuacji. A tak to pewnie zaczepia dziesiątki kobiet i później siedzi w domu i czeka na paczki...

Jak nie wyślesz to się pewnie będziesz zastanawiać, czy przypadkiem nie zignorowałaś człowieka w potrzebie, ale jak wyślesz, to się będziesz zastanawiać, czy nie dałaś się naciągnąć. Tak mi się wydaje...

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie Michcia dlatego mam obawy, bo widzę po fotkach jej i dziecka ze te ciuszki ktore ma to wszystko takei chyba po kims bo bez skladu i ładu. Ok inteligencja nie grzeszy ale kurde juz mnie od 7 rano molestuje czy ja jej dzis wysle -ona meiskza poza bydg i wiesz ogolnie mam dla niej przygotowane nawet cala torbe co prawda nie ma tego duzo 3 sukienki, 2 koszulki, torebkę jakaś bluzę i płaszcz na mnie za duzy ale bardzo ładny a ona domnie czy tylko tyle...hm i przyznam szczeze ze gdyby nie to ze nie chce mi sie dzwigac tego spowrotem na 4 pietro i do szafy to chyba jej wysle tylko wiesz mnie najbardzej boli ze zero wdziecznosci. Ja wiem ze to moze nie jest niewiadomo co co jej wysylam ale sama raczej ubranie dostaje po kims i raczej nosze do zuzycia a nie do znudzenia. I dokładnie to co piszesz. Wyslesz źle nie wyślesz też źle. Albo mnie zjedzą wyrzuty sumienia albo zrobie z siebie naiwniaczkę.

no ale koniec smęcenia. Ja juz po wizycie. Okazało sie ze wody płodowe nie uciekły (nie wiadomo co to było) maly waży troche mało co mnie martwi 950g ale wsyztsko ok a ja bylam zbyt zaspana by za[pytac czy to norma, ale chyba jakby było cos nie tak to by powiedziala. resztą wg pomiarów dziecko ma 2 tyg mniej niż ma faktycznie. Obrócił się głowką na dół-to na pewno chwwilowe bo wierci się jak nie wiem co :D Dostałam gadgety-reklamówkę z gazetą, płynem do prania, pieluchą i ulotkami.Pani dr pytała mnie czy mam jakies pytania- nie mialam bo jeszcze spałam :p Oco Wy pytacie lekarza bo ja nigdy nie wiem? a w końcu płace mogę spytać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 09:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o retyretyrety!

Jesteś w 22 tygodniu ciąży
    (21 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 6
    Trymestr: 2

6 miesiąc?! Przecież dopiero co zobaczyłam dwie kreski, a tu już… :-)

Misi@, IviQ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ kurcze, ja też nigdy nie wiem o co pytać na wizycie, a potem w domu mam setki wątpliwości. Chyba muszę je zapisywać na kartce :D
    Dobrze by było gdyby Twoja dzidzia została już w takim położeniu. :D

• Michcia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, nie, nie, po tym co napisałaś IviQ, to bym wolała to wozić w aucie przez rok, niż natrętnej wyłudzaczce wysłać.
    No bez przesady "tylko tyle?"??? Albo weź to wrzuć do jakiegoś kosza PCK, żeby nie nosić z powrotem na górę ;-)

No skoro mały jest o 2 tyg. mniejszy z pomiarów to wiadomo, że i waży mniej.
    Ja miałam w szpitalu szacowanie wagi dokładnie w 27 tyg. 5 dniu i waga wyszła 1136 gramów - co odpowiada dokładnie 27 tydz. 4 dzień - czyli teoretycznie taka powinna być dziś waga młodego, no ale skoro jest mniejszy, to wiadomo, że i waga wyszła mniejsza bo przecież oni tę wagę szacują na podstawie wymiarów właśnie :-) przynajmniej ja tak to rozumiem :-)

Hehe, Alicja, ja podobnie reaguję na każdy kolejny tydzień. A jutro zaczynam 30 i to dopiero brzmi strasznie! :-D
    I nadal jak się widzę gdzieś w witrynie, czy w jakimś lustrze, to reakcja ta sama: O matko! Wyglądam jak ciężarna!
    Nadal się z tym nie oswoiłam i nie mogę uwierzyć, że będę jeszcze większa, a za 2,5 miesiąca mam termin i muszę młodą urodzić :-)

A co do wizyt i pytań, to ja często sobie notuję właśnie, bo później zapominam spytać np. o dentystę albo coś.
    Ale ostatnio to ja głównie pytam jak tam moja szyjka ;-)
    W szpitalu mi dr powiedział, że do 32 tygodnia dziecko spokojnie może się wiercić z góry na dół, także jeszcze mamy czas, co zresztą wyraźnie czuję - raz dostaję kopniaki powyżej pępka, a raz na dole, nad spojeniem.

alicja_, Misi@ lubią tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Michcia powiem Ci ze zdecydowałam się wysłac, a co tam, najwyżej będę naiwniakiem roku, ale jakoś kurcze chyba mnie by wyrzuty sumienia męczyły. ale kurcze 5 razy się zastanowię następnym razem. A jak mi to skomentuje jakąs to ja na fb obsmaruje
    no moja szyjka bez zmian:D
    Alicjo ja tez liczę każdy ydzień i tez jak Michcia chyba jak przyjdzie 30 to będzie reeeetyyyyyyy już 30 a jak sobie dziś o MIsi pomyślałam że ona to w właściwie zaraz rodzi to o matko boska to juz tuż tuż...

Misi@, alicja_ lubią tę wiadomość

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa, wynik prawidlowy, chlopczyk!

Misi@, IviQ, alicja_, zai2014, Blondik, Kaśku lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Gratuluje :)
    Teraz relaksik i przygotowania do bycia mama ;)
    Ciesz sie ciaza i rosnijcie zdrowo!

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivuq ja bym chyba nie wyslala, to nie jest dobra pomoc dla takich ludzi...ale szacunek dla Ciebie ;)
    Tylko nie podawaj adresu zwrotnego ;p

Dzis na belly mam napisane do porodu 46 dni. Maz odmalowuje luzeczka. A ja lezakuje. Wczoraj pol dnia sprzatalam, nie moglam sie powstrzymac i nawet dobrze sie czuje ;)
    Jutro posprztam jeszcze w szawce, z moimi rzeczami bo zrobil sie balagan ;p

Dzis maz przyznal mi racje, ze wymyslanie co na obiad, jest strasznie meczace...niech doceni...a ze dzis nie wiedzielismy co zrobic, to maz zrobi frytki z piekarnika...bardzo pozywne ;)
    Michcia no 30 tc to powazna sprawa...ech tak sie ciesze, ze wszystko dobrze sie uklada :)

IviQ, alicja_ lubią tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    wow gratki!!!!!!!!!!!!!!!!! tak sie cieszę czyli lody jogurty i inne rzeczy w ruch:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Misi@, alicja_ lubią tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ale Misia same frytki???? czy dorzucił coś do tego super zdrowego i pożywnego posiłku dla ciężarnych??

JA tak jak zawse miałam wenę do gotowani ato ostatnio nie mam:/ chyba też przerzucę ten obowiazek, ale boje się skończyć z mrozoną pizza:/

Wiecie tez mam przeczucie ze robię błąd z tą wysyłką ale w sumie kurde 18 zł przesyłka plus kilka mniej przydatnych rzeczy. Chyba przezyję. Mam tylko nadzieje ze ona tego naprawde potrzebuje tylko w to że doceni to nie wierzę

• Michcia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No! Pati! Czyli jest tak, jak ma być - bardzo dobrze! :-)

Suuuuuper!

Hehe, tak IviQ, to jest kolejna okazja do zjedzenia lodów, dobrze że się tak zaopatrzyłaś :-P
    Ja też coś wygrzebię z zamrażalnika i uczczę dobre wieści :-)

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa a Misia usłyszała, że z szyjką dobrze i już się do sprzątania rzuciła :-P
    Uważaj tylko, żeby się nie przeciążyć, bo sama wiem jak to nagle taki przypływ energii racjonalne myślenie przykrywa.
    Zresztą, ja już wiem, że w domu nie dam rady leżeć. Jeśli zajdzie taka konieczność, to lepiej niech mnie od razu do szpitala wyślą, bo w domu, jeszcze jak jestem sama, to nie ma opcji. Do głowy dostaję :-)

No, ale ja się w pt wieczorem dowiem, co ta moja szyjka wyprawiała przez dwa tygodnie. Mam nadzieję, że nic!

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Hehe ale Misia same frytki???? czy dorzucił coś do tego super zdrowego i pożywnego posiłku dla ciężarnych??

JA tak jak zawse miałam wenę do gotowani ato ostatnio nie mam:/ chyba też przerzucę ten obowiazek, ale boje się skończyć z mrozoną pizza:/

Wiecie tez mam przeczucie ze robię błąd z tą wysyłką ale w sumie kurde 18 zł przesyłka plus kilka mniej przydatnych rzeczy. Chyba przezyję. Mam tylko nadzieje ze ona tego naprawde potrzebuje tylko w to że doceni to nie wierzę

No tak keczup ;)
    Zrobie chyba do tego salatke z pomidorow i ogorka kiszonego zalane jogurtem...ale to teraz Ty mnie natchnelas...a frytki beda zdrowe bo bez tluszczu ;)
    Miejmy nadzieje, ze doceni ;)
    Choc ja srednio w to wierze w parcy spotkalam kilka osob b. Roszczeniowych. Np jeden pan po 40 wyksztalcenie podstawowe oswiadczyl, ze chcialby pracowac w biurze na komputerze,choc nie ma umiejetnosci i nie umie go obslugiwac i uwaga pensja minimum 3 tys. Bo za mniej mu sie nie oplaca. Dostaje Z zasilki b. Mu sie oplacaja i dostaje kartki na zywnosc, co jakis czas sprzet agd, placa mu za prad itp. A jak zacznie pracowac to to wszystko straci!
    Rece opadaja!
    Ci co naprawde potrzebuja nie prosza o nic i to jest smutne.
    Michcia no wlasnie. Maz wczoraj byl caly dzien w garazu, wiec to wykorzystalam, a dzis jest w domu wiec leze :p i strasznie sie nudze idezrobic te salatke, by sie przegryzla ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 14:41

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:

NO! GRATULACJE!!!!:))

Jeszcze tylko pozytywne wyniki Zai i możemy odetchnąć:)

IviQ, Misi@ lubią tę wiadomość

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ