X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia...kurcze z jednej strony ciesze sie ze szyjka ok, krwawien nie ma. z mdrugiej szpial..buuuu ale Misi@ ma eacje. dobrze sie Toba zaopiekuja a moze i przejdzie Ci to spinanie brzucha. na szczescie na pewno nawiazesz nowe znajomosci w szpitalu wiec az tak zle nie bedzie:) No i my oczywscie sie stad nie ruszamy. JA tylko czasmi mam zapieprz ze nie mam jak zajzec ale wieczorem nadrabiam

Biedron ciesze sie ze pappa wyszlo super i ostatecznie masz wyniki super:)))
    To super wiadomosc. szkoda tylko ze Ci wyslali a nie masz spotkania z genetykiem. Zawsze sobie mozna jeszcze pogadac dopytac itd ale wsumie przy tych wynikach nie ma potrzeby

A Michcia tylko sie nie objedz za bardzo bo Cie zaturlaja do tego szpitala:P

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, przechlapane mamy, bo jak czytam np wpisy Michci, to sobie mysle, ze ten strach nigdy nie mija. Troche moze lagodnieje po wynikach, ale wraca z kazdym objawem budzacym watpliwosci. Sroda, sroda... a potem przespac trzy tygodnie.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati niestety to chyba jest wpisane w macierzynstwo, ale mam nadzieje, ze dostanie y wspaniala nagrode ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia w takim razie kochana jedz do szpitala i wypoczywaj. Dokarmi Ci ktoś koty?

• IviQ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAti no jak Misia napisała to właśnie znaczy być matką hehehhe wieczny strach o dziecko....i tak przez nastepne x-dzieści lat :D

Misi@ lubi tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tak na szybko - ktg dzisiejsze nie wykazało skurczy. Dr tu w szpitalu twierdzi, że taka może być konsystencja mojej macicy. Jutro kolejne badanie i zobaczymy. Ale on nic niepokojącego nie widzi dziś. Uf. Kroplówki nie dostałam, bo jego zdaniem nie ma czego rozkurczać. Hmmm.
    Koty sobie trzy dni poradzą, o ile się nie zagryzą :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:29

IviQ, Misi@, Kaśku lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia super wiesci:)

• Michcia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, Pati, nie zapomnę, jak mniej więcej w 9 tygodniu powiedziałam mojej mamie, że oby tylko dotrwać do tej granicy 12 tygodnia, kiedy drastycznie spada ryzyko poronienia, że wtedy się uspokoję. A ona mi powiedziała, że wcale nie. Bo później będę się martwić, czy serducho zdrowe, czy paluszki ma wszystkie i... Tak już do końca życia :-) i oczywiście miała rację. Zresztą, sama się teraz o mnie martwi, bo jestem w szpitalu. Także... 30 lat później strach wiecznie żywy :-)

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia super ;)
    A ja przechwalilam dzisiejszy dzien. No troche posiedzialam i teraz skurcze wrocily. W ciagu godziny mialam juz 3... Ide sie umyc i pole sie spac. Maly sie rozpycha i to tak fajnie jakby sie przeciagal bo czuje go jednoczesnie z prawej i lewej stronie. Macha nozkami i raczkami ;)

• IviQ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Misi@ a TY masz sie oszczedzac a nie forsowac!!!

moj tez mam wrazenie sie czasem rozciaga:D

• Michcia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 22 usiłuję zasnąć. Przed północą zaczęłam drzemać, a równo o 24 położne ściągnęły mnie na słuchanie tętna małej. O 6 kolejna taka impreza, a ja oczywiście nadal nie mogę zasnąć. Grrr. No i miałam wieczorem kilka skurczy, ale jak sobie leżałam w łóżku, także ' świadków ' nie ma. Ciekawe co na to powiedzą jutro.
    I jeść mi się chce! A do śniadania 8 h :-D

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia najadlaś się na zapas i nawet na jedną noc nie starczyło :p
    mam nadzieje zę się jednak wyspałaś. No i powiedz co Ci na te skurcze powiedzieli

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O żesz ale sobie te położne wybrały porę... :) Daj znać co tam doktorek powie.
    A ja się ogarniam i w końcu gnam na tą krew.

Bliźniaki są z nami :*
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w końcu się nie najadłam z tego stresu. Ale na śniadanie dwie kromki chleba i zimna parówka, pycha ;-)

Nic na razie nie powiedzieli. Poobserwujemy dziś, jutro i jak wszystko będzie dobrze, to szybciutko pani wyjdzie. Zobaczymy jak nam się uda to lekami doustnymi wyciszyć... No ciekawa jestem bardzo, bo te same leki mi podają i w takich samych dawkach jakie biorę od 6 tygodni...

Zaraz idę na kolejne KTG, które pewnie też nic nie wykaże, bo będę w bezruchu. Nie wiem, czy oni mnie tu słuchają :-/

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai, powodzenia :-)

Misia, a Ty jak się czujesz dziś?

No i co u reszty? Musicie mi zapewnić materiał do czytania ;-)

alicja_, zai2014 lubią tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia lekarze nie słuchają...oni mają swój obrany kierunek przebiegu sytuacji i tylko próbują Cie w niego wpasować, a jak nie pasuje to znaczy że wszystko jest ok a nie że może to coś innego. Już się o tym wielokrotnie przekonałam...tylko czasem trafisz na kogoś kto Cię wysłucha i nie zbagatelizuje. Na pocieszenie dodam ze na szczęście uda im się wcelować ...ale niestety nie zawsze.

Ja mam od rana urwanie głowy i aż mi wstyd że dzwonie do klientów dosłownie na ostatnią chwilę-dziś siępolisy kończą......dobrze że sa przyzwyczajeni że ja zawsze dzwonię i pamiętam. Ale to totalny brak profesjonalizmu. Niemniej cieżki tydzień był i wczoraj też wisiałam na telefonie i nowe tematy załatwiałam.

Młody coś ostatnio spokojniejszy i nie wiem czy wynika to z tego że w pracy mam zadymę, czy z tego że jest większy i już nie ma jak kopać tylko się wiercić, czy ja po prostu już sie nie wczuwam. Martwię się bo wyjątkowo w tym miesiacu nie byłam na NFZ po jak zawsze bo gin na urlopie a jak mam iśc 20go to bez sensu bo 22 bodajże idę prywatnie to już NFZ na sierpień przełożyłam, ale przyzwyczaiłam się ze co 2 tyg miałam info

No własnie Misia jak tam dziś się czujesz

A alicja ucichła..

Zai to zaraz masz krew i zacznie się odliczanie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai - trzymam kciuki!:)
    IviQ - uważnie Was śledzę, tylko mniej się odzywam, bo… kurka... za 1,5 tygodnia wychodzę za mąż! :D Powoli to do mnie dochodzi.. i wpadam w jeszcze większy szał niż ostatnio pt."nic nie ogarnięte".
    Obrączki jeszcze nie gotowe.. Mam nadzieje, że zdążą…

Michcia - śniadania nie zazdroszczę! Coś o tym wiem. Jak na początku ciąży trafiłam do szpitala i kobieta rzuciła mi dwoma pajdami chleba prawie w twarz to nie wiedziałam co się dzieje. Dwie grubaśne pajdy gumowego chleba, a do tego malutka kostka masła 2cm x 2cm + jeden przezroczysty plaster sera. Paranoja. Do tego na wstępie dostałam opierdziel, że nie mam własnego talerza.

Ile masz kobiet na sali?

IviQ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kiedy zaczyna się 6 miesiąc wg. belly?

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to odliczamy.....
    Ale się pokłóciłam z tym przepraszam (delikatnie powiem) niemądrym człowiekiem, który nazywa się moim mężem. Na samą myśl jestem tak zła że mi łzy się same do oczu cisną z tego wścieku. Czasem mam go dość i mam ochotę mu wszystko wywrzeszczeć w twarz!

Bliźniaki są z nami :*
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, ale posuwają się przygotowania ślubne?
    6 miesiąc zaczyna się wg belly w 21 tyg 0 dni :-)

Mam na sali dwie dziewczyny. 31 i 39 tc. W miarę miłe, na szczęście niezbyt rozmowne :-)

Zai, następny, który nie wie, że ciężarnej się nie denerwuje? I to jeszcze w takim momencie... Ale pewnie też ma chłop nerwy w strzępach przez tę sytuację. Mam nadzieję, że się szybko dogadacie.

IviQ, nie martw się. Maluchy są aktywne wtedy, kiedy my odpoczywamy, a Ty Młodemu nie dajesz do tego zbyt wielu okazji ;-) a do wizyty w przyszłym tygodniu szybko zleci :-)

IviQ lubi tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ