Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć! Dziewczyny, ile czekałyście na wyniki Panoramy? Kilka lat temu robiłam Nifty i po 5 dniach wynik już był, a teraz mija 8 dzień roboczy i cisza. Miałam nadzieję, że będą do końca tygodnia, a teraz weekend i znów czekanie...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Niestety nie odpowiem na Twoje pytanie, bo robiłam Nifty. O ile się nie mylę Panorama jest robiona w USA, więc sam czas dotarcia próbki do laboratorium jest zapewne wydłużony. Życzę Ci, abyś wkrótce dostała dobre wieści!
polkosia lubi tę wiadomość
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
nick nieaktualny
-
Natallia05 wrote:Oo Polkosia 😀 Gratulacje! Moze tym razem synek? Znamy sie z sierpniowek, mam 4 corki 😀 Pozdrawiam
Hej, hej Mąż marzy o synku, a ja to chyba bym wolała dziewczynkę, bo już znam doskonale obsługę 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2020, 16:18
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Marta.M. wrote:Dziękuję wam za wsparcie. W grupie zawsze raźniej.
Mam do was pytanie czy po dobrych wynikach SANCO i tak zdecydowałyście się na amniopunkcję?
Jeszcze jedno czy możecie polecić jakiegoś dobrego genetyka? Może teraz ma ktoś teleporady?
Dobrych genetykow maja w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie, zapisy mozna robić mailowy i w czerwcu były telewizyty.
Ja osobiscie po dobrym Niffty przy prawidłowym usg nie robilabym amnio, sld jeśli cokolwiek by mnie niepokoilo to na pewno zrobilabym amniopunkcje. -
polkosia wrote:Cześć! Dziewczyny, ile czekałyście na wyniki Panoramy? Kilka lat temu robiłam Nifty i po 5 dniach wynik już był, a teraz mija 8 dzień roboczy i cisza. Miałam nadzieję, że będą do końca tygodnia, a teraz weekend i znów czekanie...
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolkosia wrote:Hej, hej Mąż marzy o synku, a ja to chyba bym wolała dziewczynkę, bo już znam doskonale obsługę 😂😂😂
Ja tez marzylam o synku, szkoda troche ze sie nie udalo zawsze to jakies urozmaicenie😀 Ale dziewczyny mam super takze nie narzekam, i tez najwazniejsze zeby zdrowe bylo przekonalam sie o tym dosc dobitnie...AnnaIzabela, polkosia lubią tę wiadomość
-
Isztar,
Jaka decyzja zapadła? Zdecydowałaś się na któryś test?
Polkosia,
I jak? Nadeszły wyniki czy nadal cisza?
Marta.M.,
Zdecydowałaś się na amniopunkcję czy odpuszczasz po dobrym wyniku Sanco?polkosia lubi tę wiadomość
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Wynik był po 10 dniach roboczych w Synevo, ale Medicover jeszcze go nie dostał. 11 dnia roboczego mąż zrobił małą awanturę i wyniki natychmiast się znalazły. Także finalnie 11 dni roboczych. Będzie zdrowa dziewczynka
Marcelina715, baby, sercewplecaku, Betti37 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnypolkosia wrote:Wynik był po 10 dniach roboczych w Synevo, ale Medicover jeszcze go nie dostał. 11 dnia roboczego mąż zrobił małą awanturę i wyniki natychmiast się znalazły. Także finalnie 11 dni roboczych. Będzie zdrowa dziewczynka
Super wiadomosc ☺️polkosia lubi tę wiadomość
-
Hej
Jako nowa na formum chciałam się przywitać.
Ze względu na wiek i wyniki Pappa, chciałabym wykonać test nieinwazyjny z krwi. Nie jestem pewna czy wybrać NIFTY, SANCO czy Panoramę. Wygląda na to, że nie tylko ja miałam wcześniej ten problem. Jakieś rady na cop zwrócić uwagę przy wyborze testu?
MajaB
-
Cześć dziewczyny. Przykro mi, że stoicie przed takim wyborem. Dziewczyny chyba glownie robiły nifty ze względu na ubezpieczenie testu (w razie złego wyniku pokrywają koszty amniopunkcji chyba do 2600zl, dodatkowo wynik jako taki jest ubezpieczony w sensie jak wyjdzie ok, a dziecko urodzi się chore to jest jakieś odszkodowanie) szczegółów nie znam bo mi mimo prawidłowego usg wyszło złe pappa i ryzyko skorygowane dla ZD bylo 1:52 więc po konsultacji z lekarką prowadzącą zdecydowałam się tylko na amniopunkcję.
3mam kciuki za Was i Wasze maleństwa ✊🙏Marcelina715, MajaB lubią tę wiadomość
-
Na stronie badaniaprenetalne.pl jest porównanie nifty i sanco
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
MajaB wrote:Hej
Jako nowa na formum chciałam się przywitać.
Ze względu na wiek i wyniki Pappa, chciałabym wykonać test nieinwazyjny z krwi. Nie jestem pewna czy wybrać NIFTY, SANCO czy Panoramę. Wygląda na to, że nie tylko ja miałam wcześniej ten problem. Jakieś rady na cop zwrócić uwagę przy wyborze testu?
MajaB
Polecam Nifty Pro.
Najszerszy zakres badania i ubezpieczenie
-
polkosia wrote:Wynik był po 10 dniach roboczych w Synevo, ale Medicover jeszcze go nie dostał. 11 dnia roboczego mąż zrobił małą awanturę i wyniki natychmiast się znalazły. Także finalnie 11 dni roboczych. Będzie zdrowa dziewczynka