Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Agaczi91,
Gratulacje! Oby tak dalej. Niech mała rośnie zdrowo.
Inka,
Ja robiłam Nifty z Geneplanet. Wynik był bardzo szybko - piątego dnia roboczego. Robiłam wersję z mikrodelecjami. Jest jeszcze NiftyPro z ubezpieczeniem, ale z racji faktu, że próbka wysyłana jest za granicę, czas oczekiwania może być dłuższy. Co do Warszawy, to nie polecę żadnego punktu, bo jestem z południa Polski.
Mamba91,
Co tam u Ciebie i córeczki?
Ja dzisiaj miałam wizytę. Mała waży już ponad kilogram! 56-sty centyl, czyli mniej więcej rośnie tak, jak jej starszy brat. On też był przeważnie w 50-60 centylu. Cieszę się bardzo i staram się być dobrej myśli. Przy każdym "ważeniu" Małej boję się, że spadnie z siatki centylowej albo coś wyjdzie nie tak z przepływami, ale na szczęście moje obawy się nie sprawdzają. Za tydzień mam dostać immunoglobulinę anty-D.Agaczi91 lubi tę wiadomość
Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
Agaczi91 wrote:Annie przykro mi, ze tyle dni sie stresowalas i dalej musisz czekac:( Sprobuj jeszcze raz. Wiem, ze b.czesto drugie pobranie przynosilo juz wynik:)
A to drugie pobranie przynosiło efekt w przypadku brania heparyny?
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie - odnośnie przerwy od heparyny czy jakichkolwiek działań to proszę koniecznie skonsultuj to ze swoim lekarzem. Odnośnie kolejnego pobrania to i na tym forum i na jeszcze innym gdzie się udzielałam były dziewczyny, które ponownie musiały robić NIFTY i w większości dostawały już wynik. Kojarzę, że był pojedynczy przypadek, że mimo wszystko jedna dziewczyna nie otrzymała wyniku natomiast to jest już b. mały "procent odchyleń".
Spróbuj ponownie bo nic nie ryzykujesz, a szanse, że otrzymasz wynik są dalej spore!
Trzymam mocno kciuki!!!
-
Agaczi91 wrote:Annie - odnośnie przerwy od heparyny czy jakichkolwiek działań to proszę koniecznie skonsultuj to ze swoim lekarzem. Odnośnie kolejnego pobrania to i na tym forum i na jeszcze innym gdzie się udzielałam były dziewczyny, które ponownie musiały robić NIFTY i w większości dostawały już wynik. Kojarzę, że był pojedynczy przypadek, że mimo wszystko jedna dziewczyna nie otrzymała wyniku natomiast to jest już b. mały "procent odchyleń".
Spróbuj ponownie bo nic nie ryzykujesz, a szanse, że otrzymasz wynik są dalej spore!
Trzymam mocno kciuki!!!
Marcelina715 dziękuję, że pytasz. U nas wszystko ok, mała rośnie choć nie wiem ile waży bo osttanio na badaniu chillowała ze zgiętymi kolanami i nie było jak pomierzyć, podobno nogi będzie mieć długie 😁 za tydzień w środę idę na podanie immunoglobuliny, więc podobnie do Ciebie 😉 a tak to leci dzień za dniem jak szalony, za 3 miesiące Amelka powinna być z Nami 🥰 ogólnie ja czuję się dobrze tylko kręgosłup zaczyna mi dokuczać więc na najbliższej wizycie zamierzam się zapytać czy mogę iść na masaż i tejpy 😉
-
Nie wiem jaki to ma związek ale ja najgorsze NT miałam pod koniec sierpnia na wizycie kontrolnej u prowadzącego. Teoretycznie 11t5d ale ja zaszłam w ciąże koło 40/45 dnia cyklu wiec określenie wieku ciąży było u mnie problematyczne. I tak sobie myśle ze mogliby być po prostu zbyt wcześnie na pomiar NT. Niby Crl było ok ale kto wie na ile dokładny był pomiar. Miałam wtedy NT 3,5/4,4 A tydzień później już maks 3. Kolejnych kilka dni później u doc Wiecheć tez 3 a CRL rosło.
-
Wczoraj pobrali mi ponownie krew na NIFTY. Pytałam co będzie jak znów nie wyjdzie, a kobieta mi powiedziała, że nie wie, bo jeszcze nie mieli takiego przypadku. Mam nadzieję, że nie będę pierwszym.
Teraz znów 10 dni oczekiwania.AJrin lubi tę wiadomość
Witam, dziś zdecydowałam się na NIFTY pro krew oddana dziś rano w drodze do chin mam nadzieje i tu pytanie ile czekałyście na wyniki? Oczywiście usłyszałam, że do 10 dni roboczych najszybciej za tydzień mogę się spodziewać ale jednak jestem ciekawa jak u was było?
-
AJrin wrote:Witam, dziś zdecydowałam się na NIFTY pro krew oddana dziś rano w drodze do chin mam nadzieje i tu pytanie ile czekałyście na wyniki? Oczywiście usłyszałam, że do 10 dni roboczych najszybciej za tydzień mogę się spodziewać ale jednak jestem ciekawa jak u was było?
Moje też jechało do Chin i wydaje mi się że czekalam rowno tydzień albo 6 dni... nie wiecej niz 4-5dni roboczych... wyniki przyszły z zaskoczenia, także jeszcze nie zdążłam się zacząc bać, ze zaraz bede odbierac wynik. Z tym ze moje dziecko ma teraz pól roku więc robiłam chyba jakos mniej więcej rok temu.
AJrin lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Ajka wrote:Moje też jechało do Chin i wydaje mi się że czekalam rowno tydzień albo 6 dni... nie wiecej niz 4-5dni roboczych... wyniki przyszły z zaskoczenia, także jeszcze nie zdążłam się zacząc bać, ze zaraz bede odbierac wynik. Z tym ze moje dziecko ma teraz pól roku więc robiłam chyba jakos mniej więcej rok temu.
Dzięki wiekszość osób pisze 5 dni a ja niestety już odliczam -
Witajcie dzisiaj w 13 tygodniu ciąży miałam wykonane badanie prenatalne i pappa o z usg wyszły dwie nieprawidłowości hipoplazja kości nosowej i nieprawidłowe przepływy w zastawce trójdzielnej. Cały czas płaczę i nie wiem jak ja to zniosę. Mam mieć zrobioną amnio. Czy któraś z Was miała tak złe rokowania i urodziła zdrowe dziecko?