X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywajcie dziewczyny to ważne !
    Ja liczę na to że wyniki nifty będą dziś lub jutro 🥺

Jagi lubi tę wiadomość

• Asia441 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2024, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagi wrote:
    Odpoczywaj😊ile musisz czekac na wynik?cos czytalam ze mozna jakos szybciej dostac za dodatkową opłata.
    Ja dzis tez mialam test Nifty..teraz to czekanie😑
    Mi powiedziano że wynik do 10 dni, będą dzwonić gdy będzie. Wyników przez telefon nie podają tylko na spotkaniu z genetykiem.

Czekanie na wyniki jest straszne i nie da się o tym nie myśleć. Strach też jest otwierać tą wiadomość z wynikami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2024, 17:42

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dzieciątko zdrowe , odebrałam wyniki 🥹 będzie chłopczyk

Kaktusowa, Jagi, IssGreen, Jagoda🫐 lubią tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

Przybijam piątkę razem z synkiem 🩵 mówiłam, że będzie dobrze !! 😊😊

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktusowa wrote:
    Przybijam piątkę razem z synkiem 🩵 mówiłam, że będzie dobrze !! 😊😊
    Tutaj też synek będzie ? 🥰

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Tutaj też synek będzie ? 🥰

Tak 😁

age.png
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Asia,. Dzielna jestes!Jak sie czujesz?Trzymam kciuki za pozytywne wiesci🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2024, 19:55

age.png
  • Jagi Znajoma

Wysłany: 6 lutego 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Super🥰🥰🥰wszystkiego dobrego dla was,ile czekalas na wynik?dokladnie 10 dni?
    I czy dostalas info od genetyka?ja zrozumialam ze odstane wynik na emaila,mam dostac jakiś kod..i jesli bede chciala konsultacje z genetykiem to oni chętnie pomogą..🤔

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagi wrote:
    I czy dostalas info od genetyka?ja zrozumialam ze odstane wynik na emaila,mam dostac jakiś kod..i jesli bede chciala konsultacje z genetykiem to oni chętnie pomogą..🤔
    Ja robiłam tydzień temu w pon i dziś dostałam wyniki tzn musiałam jechać do kliniki , więc nie dostałam od nikogo żadnych informacji po prostu wynik odebrałam i skonsultowałam go z moim lekarzem 😊
    Ja słyszałam że konsultacja z genetykiem jest w momencie kiedy wynik wyjdzie pozytywny

Jagi lubi tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagi wrote:

Ja robiłam nifty jakoś w środę, a wyniki miałam we wtorek chyba. Kod miałam naklejony na dokumentach, które podpisywałam przed pobraniem krwi i tym kodem otwierałam wyniki na mejlu :)

Jagi lubi tę wiadomość

age.png
  • Asia441 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2024, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:

Gratuluję, wiem ile cię to stresu kosztowało. Ja też mam chłopczyka , same chłopczyki nam się trafiły :)

Dziewczyny ja piszę o wynikach amniopunkcji z macierzami, czas oczekiwania na wynik do 10 dni.
    Bez macierzy jest dłużej 2-3 tygodnie bo to inne badanie. Wynik badania tylko w szpitalu na rozmowie, nie podają telefonicznie.

Na wyniki NIFTY Pro (krew oddałam w środę) wynik był w poniedziałek czyli 5 dni i tam wynik po zalogowaniu kodem SMS

Asia2000 wrote:
    Asia,. Dzielna jestes!Jak sie czujesz?Trzymam kciuki za pozytywne wiesci🍀

Dziękuję, leżę w łóżku, mąż dzieci bawi, zajmuje się domem. Ogólnie wszystko ok, czasem przy przekręcaniu się coś mnie tam ukłuje. Gdybym miala twardy brzuch mam zażyć no-spe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2024, 23:42

Kaktusowa, Asia2000 lubią tę wiadomość

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2024, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia441 wrote:
    Dziękuję, leżę w łóżku, mąż dzieci bawi, zajmuje się domem. Ogólnie wszystko ok, czasem przy przekręcaniu się coś mnie tam ukłuje. Gdybym miala twardy brzuch mam zażyć no-spe.
    To ile oczekiwania jeszcze Ci pozostało ?
    Uważaj na siebie i się oszczędzaj 🥺 módl się do św Rity jeśli jesteś wierząca , naprawdę ma wielką moc ..
    ciekawi mnie tylko czemu po wyniku negatywnym nifty kazali Ci amnio robić ..
    dużo zdrówka dla Was i czekam niecierpliwie na wieści 😘

Kaktusowa lubi tę wiadomość

• Asia441 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2024, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    To ile oczekiwania jeszcze Ci pozostało ?
    Uważaj na siebie i się oszczędzaj 🥺 módl się do św Rity jeśli jesteś wierząca , naprawdę ma wielką moc ..
    ciekawi mnie tylko czemu po wyniku negatywnym nifty kazali Ci amnio robić ..
    dużo zdrówka dla Was i czekam niecierpliwie na wieści 😘

Juz tłumaczę dlaczego, moje ryzyko jest bardzo wysokie, badanie DNA potwierdziło że dziecko jest zdrowe ale DNA wyizolowane z krwi jest produkowane nie przez płód a przez łożysko. I w około 1% zdarzają się sytuacje że łożysko ma inne DNA niż dziecko np łożysko jest chore a dziecko zdrowe lub odwrotnie. Czyli moje obecne ryzyko statystycznie wynosi 1:100 - czyli dalej wysokie ryzyko. A jak będę w tym jednym procencie to znowu punkt wyjścia i ryzyko takie jak było wyliczone w papa na poczatku...

Jak ktoś ma ryzyko 1:300 i zrobi NIFTY i on wyjdzie ok to ma 99% szans że dziecko jest zdrowe i 1% że DNA było z łożyska, a jak z łożyska to ryzyko znowu wyliczona na początku czyli 1:300. Czyli nadal małe ryzyko.

Trochę to zagmatwane ale tak to rozumiem z tego co mówił lekarz. Dlatego przy wysokim ryzyku powyżej 1:50 powinno się jednak zrobić aminopunkcje.

Czekać muszę 10 dni, stres jest mniejszy bo ryzyko mniejsze, ale zawsze jest ta niepewność.

Modlić się modlę i wierze że będzie zdrowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 09:01

• Karos31 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny! Oby każdej z was dziecko było zdrowe. Wiem ile stresu przeżywacie. Ja miałam robiona biopsję kosmówki ,plus mikromacierze. Mój synek okazało się ,że ma Trisomie 18 i zdecydowałam się na terminację ciąży w 14tyg w Listopadzie. Przypadek ,losowy. Pierwsze dziecko mam zdrowe.Teraz staram się o kolejną ciążę.
    Pozdrawiam

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    Powodzenia dziewczyny! Oby każdej z was dziecko było zdrowe. Wiem ile stresu przeżywacie. Ja miałam robiona biopsję kosmówki ,plus mikromacierze. Mój synek okazało się ,że ma Trisomie 18 i zdecydowałam się na terminację ciąży w 14tyg w Listopadzie. Przypadek ,losowy. Pierwsze dziecko mam zdrowe.Teraz staram się o kolejną ciążę.
    Pozdrawiam
    😢przykro mi. Oby juz tylko 🍀

age.png
  • Jagi Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    Pozdrawiam
    Cześć,chciałabym o cos spytać ale na priv,jesli mozna😊

• Karos31 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2024, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagi wrote:
    Cześć,chciałabym o cos spytać ale na priv,jesli mozna😊

Można :)

Jagi lubi tę wiadomość

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
  • Jagi Znajoma

Wysłany: 9 lutego 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karos31 wrote:
    Można :)
    Wyslalam zaproszenie🙂

Karos31 lubi tę wiadomość

• Asia441 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2024, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prostuje moja wcześniejszą wypowiedź, na stronie pisze że wynik fałszywie negatywny zdarza się tylko 1 na 10tys

Test NIFTY pomyłki – możliwe przyczyny
    Test NIFTY pro jest jednym z najdokładniejszych testów NIPT, jednak jego czułość wynosi ponad 99%, a nie 100% (w przypadku trisomii 21.). Statystycznie rzecz biorąc, wynik fałszywie negatywny może się pojawić u 1 na 10 000 osób, które wykonały badanie. Co mogło spowodować fałszywie negatywny wynik testu NIFTY? Pomyłki mogą wynikać np. z mozaikowatości łożyska.

Już nic nie czytam, pozostało zająć się czymś..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2024, 22:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Czy robiac test nifty, korzystal ktos ze strony testdna.pl?
    Jakiekolwiek opinie?

‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ