Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagi wrote:Odpoczywaj😊ile musisz czekac na wynik?cos czytalam ze mozna jakos szybciej dostac za dodatkową opłata.
Ja dzis tez mialam test Nifty..teraz to czekanie😑
Czekanie na wyniki jest straszne i nie da się o tym nie myśleć. Strach też jest otwierać tą wiadomość z wynikami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2024, 17:42
-
Evvee27 wrote:Dziewczyny u mnie dzieciątko zdrowe , odebrałam wyniki 🥹 będzie chłopczyk
I czy dostalas info od genetyka?ja zrozumialam ze odstane wynik na emaila,mam dostac jakiś kod..i jesli bede chciala konsultacje z genetykiem to oni chętnie pomogą..🤔 -
Jagi wrote:Super🥰🥰🥰wszystkiego dobrego dla was,ile czekalas na wynik?dokladnie 10 dni?
I czy dostalas info od genetyka?ja zrozumialam ze odstane wynik na emaila,mam dostac jakiś kod..i jesli bede chciala konsultacje z genetykiem to oni chętnie pomogą..🤔
Ja słyszałam że konsultacja z genetykiem jest w momencie kiedy wynik wyjdzie pozytywnyJagi lubi tę wiadomość
-
Jagi wrote:Super🥰🥰🥰wszystkiego dobrego dla was,ile czekalas na wynik?dokladnie 10 dni?
I czy dostalas info od genetyka?ja zrozumialam ze odstane wynik na emaila,mam dostac jakiś kod..i jesli bede chciala konsultacje z genetykiem to oni chętnie pomogą..🤔
Ja robiłam nifty jakoś w środę, a wyniki miałam we wtorek chyba. Kod miałam naklejony na dokumentach, które podpisywałam przed pobraniem krwi i tym kodem otwierałam wyniki na mejluJagi lubi tę wiadomość
-
Evvee27 wrote:Dziewczyny u mnie dzieciątko zdrowe , odebrałam wyniki 🥹 będzie chłopczyk
Gratuluję, wiem ile cię to stresu kosztowało. Ja też mam chłopczyka , same chłopczyki nam się trafiły
Dziewczyny ja piszę o wynikach amniopunkcji z macierzami, czas oczekiwania na wynik do 10 dni.
Bez macierzy jest dłużej 2-3 tygodnie bo to inne badanie. Wynik badania tylko w szpitalu na rozmowie, nie podają telefonicznie.
Na wyniki NIFTY Pro (krew oddałam w środę) wynik był w poniedziałek czyli 5 dni i tam wynik po zalogowaniu kodem SMS
Asia2000 wrote:Asia,. Dzielna jestes!Jak sie czujesz?Trzymam kciuki za pozytywne wiesci🍀
Dziękuję, leżę w łóżku, mąż dzieci bawi, zajmuje się domem. Ogólnie wszystko ok, czasem przy przekręcaniu się coś mnie tam ukłuje. Gdybym miala twardy brzuch mam zażyć no-spe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2024, 23:42
Kaktusowa, Asia2000 lubią tę wiadomość
-
Asia441 wrote:Dziękuję, leżę w łóżku, mąż dzieci bawi, zajmuje się domem. Ogólnie wszystko ok, czasem przy przekręcaniu się coś mnie tam ukłuje. Gdybym miala twardy brzuch mam zażyć no-spe.
Uważaj na siebie i się oszczędzaj 🥺 módl się do św Rity jeśli jesteś wierząca , naprawdę ma wielką moc ..
ciekawi mnie tylko czemu po wyniku negatywnym nifty kazali Ci amnio robić ..
dużo zdrówka dla Was i czekam niecierpliwie na wieści 😘Kaktusowa lubi tę wiadomość
-
Evvee27 wrote:To ile oczekiwania jeszcze Ci pozostało ?
Uważaj na siebie i się oszczędzaj 🥺 módl się do św Rity jeśli jesteś wierząca , naprawdę ma wielką moc ..
ciekawi mnie tylko czemu po wyniku negatywnym nifty kazali Ci amnio robić ..
dużo zdrówka dla Was i czekam niecierpliwie na wieści 😘
Juz tłumaczę dlaczego, moje ryzyko jest bardzo wysokie, badanie DNA potwierdziło że dziecko jest zdrowe ale DNA wyizolowane z krwi jest produkowane nie przez płód a przez łożysko. I w około 1% zdarzają się sytuacje że łożysko ma inne DNA niż dziecko np łożysko jest chore a dziecko zdrowe lub odwrotnie. Czyli moje obecne ryzyko statystycznie wynosi 1:100 - czyli dalej wysokie ryzyko. A jak będę w tym jednym procencie to znowu punkt wyjścia i ryzyko takie jak było wyliczone w papa na poczatku...
Jak ktoś ma ryzyko 1:300 i zrobi NIFTY i on wyjdzie ok to ma 99% szans że dziecko jest zdrowe i 1% że DNA było z łożyska, a jak z łożyska to ryzyko znowu wyliczona na początku czyli 1:300. Czyli nadal małe ryzyko.
Trochę to zagmatwane ale tak to rozumiem z tego co mówił lekarz. Dlatego przy wysokim ryzyku powyżej 1:50 powinno się jednak zrobić aminopunkcje.
Czekać muszę 10 dni, stres jest mniejszy bo ryzyko mniejsze, ale zawsze jest ta niepewność.
Modlić się modlę i wierze że będzie zdrowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2024, 09:01
-
Powodzenia dziewczyny! Oby każdej z was dziecko było zdrowe. Wiem ile stresu przeżywacie. Ja miałam robiona biopsję kosmówki ,plus mikromacierze. Mój synek okazało się ,że ma Trisomie 18 i zdecydowałam się na terminację ciąży w 14tyg w Listopadzie. Przypadek ,losowy. Pierwsze dziecko mam zdrowe.Teraz staram się o kolejną ciążę.
Pozdrawiam02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie. -
Karos31 wrote:Powodzenia dziewczyny! Oby każdej z was dziecko było zdrowe. Wiem ile stresu przeżywacie. Ja miałam robiona biopsję kosmówki ,plus mikromacierze. Mój synek okazało się ,że ma Trisomie 18 i zdecydowałam się na terminację ciąży w 14tyg w Listopadzie. Przypadek ,losowy. Pierwsze dziecko mam zdrowe.Teraz staram się o kolejną ciążę.
Pozdrawiam -
Karos31 wrote:Powodzenia dziewczyny! Oby każdej z was dziecko było zdrowe. Wiem ile stresu przeżywacie. Ja miałam robiona biopsję kosmówki ,plus mikromacierze. Mój synek okazało się ,że ma Trisomie 18 i zdecydowałam się na terminację ciąży w 14tyg w Listopadzie. Przypadek ,losowy. Pierwsze dziecko mam zdrowe.Teraz staram się o kolejną ciążę.
Pozdrawiam -
ja prostuje moja wcześniejszą wypowiedź, na stronie pisze że wynik fałszywie negatywny zdarza się tylko 1 na 10tys
Test NIFTY pomyłki – możliwe przyczyny
Test NIFTY pro jest jednym z najdokładniejszych testów NIPT, jednak jego czułość wynosi ponad 99%, a nie 100% (w przypadku trisomii 21.). Statystycznie rzecz biorąc, wynik fałszywie negatywny może się pojawić u 1 na 10 000 osób, które wykonały badanie. Co mogło spowodować fałszywie negatywny wynik testu NIFTY? Pomyłki mogą wynikać np. z mozaikowatości łożyska.
Już nic nie czytam, pozostało zająć się czymś..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2024, 22:21
-
nick nieaktualny