X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Reniaa89 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, szukam mam ktore byly w podobnej sytuacji lub są. Wczoraj mialam badanie USG 1trymestru. Wszystko wyszło dobrze poza przeziernoscia karkowa którą Pani doktor mierzyła 3 razy, raz wyszla 2.4, raz 2.6 i ostatecznie zapisała wynik 2.46. Powiedziała że wg tej siatki jest w górnej granicy, oczywiście ja już przerażona.. zrobione testy pappa ale z racji też wieku 35lat Pani doktor powiedziala, że również mogą wyjść niepokojące... wczoraj miałam 12tydz6d, crl 6.55cm
    Zastanawiam się czy mimo wszystko nie wydać tych 2tys i zrobić testy z krwi... oczywiście mąż twierdzi że panikuje więc wsparcia zero :(

• Lilka1 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w usg wyszla przeziernosc 2.2 gorna granica (95percenttl) dla crl 54, tego samego dnia pobralam krew na pappa i veracity, bo ze wzgl na wiek spodziewalam sie ze pappa wyjdzie zle, a chxialam uniknac amniopunkcji gdyby nipt wyszlo ok. Niestety oba testy wskazaly na wysokie ryzyko t21. Ostatecznie i tak musze wykonac amniopunkcje, tylko nadzieja na pozytywne zakonczenie mniejsza :(

• Ania1507 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim
    Szukam od kilku dni pocieszenia i pozytywnych historii ale przyznam, że strasznie się boję..
    Crl 54,9
    Przeziernosc 2,8

Po badaniu krwi
    Wolne beta 2,598 MoM
    Papp-a 0,385 MoM
    Trisomia 21 >1:4 skorygowane
    Trisomia 13 1:94 skorygowane

Jestem załamana, czekam na biopsje..

• Reniaa89 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka1 wrote:
    U mnie w usg wyszla przeziernosc 2.2 gorna granica (95percenttl) dla crl 54, tego samego dnia pobralam krew na pappa i veracity, bo ze wzgl na wiek spodziewalam sie ze pappa wyjdzie zle, a chxialam uniknac amniopunkcji gdyby nipt wyszlo ok. Niestety oba testy wskazaly na wysokie ryzyko t21. Ostatecznie i tak musze wykonac amniopunkcje, tylko nadzieja na pozytywne zakonczenie mniejsza :(

A mogę zapytać ile masz lat? Wgl przy złych wynikach jakie obecnie są dalsze kroki? :(

‹‹ 653 654 655 656 657
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ