Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, szukam mam ktore byly w podobnej sytuacji lub są. Wczoraj mialam badanie USG 1trymestru. Wszystko wyszło dobrze poza przeziernoscia karkowa którą Pani doktor mierzyła 3 razy, raz wyszla 2.4, raz 2.6 i ostatecznie zapisała wynik 2.46. Powiedziała że wg tej siatki jest w górnej granicy, oczywiście ja już przerażona.. zrobione testy pappa ale z racji też wieku 35lat Pani doktor powiedziala, że również mogą wyjść niepokojące... wczoraj miałam 12tydz6d, crl 6.55cm
Zastanawiam się czy mimo wszystko nie wydać tych 2tys i zrobić testy z krwi... oczywiście mąż twierdzi że panikuje więc wsparcia zero
-
U mnie w usg wyszla przeziernosc 2.2 gorna granica (95percenttl) dla crl 54, tego samego dnia pobralam krew na pappa i veracity, bo ze wzgl na wiek spodziewalam sie ze pappa wyjdzie zle, a chxialam uniknac amniopunkcji gdyby nipt wyszlo ok. Niestety oba testy wskazaly na wysokie ryzyko t21. Ostatecznie i tak musze wykonac amniopunkcje, tylko nadzieja na pozytywne zakonczenie mniejsza
-
Hej wszystkim
Szukam od kilku dni pocieszenia i pozytywnych historii ale przyznam, że strasznie się boję..
Crl 54,9
Przeziernosc 2,8
Po badaniu krwi
Wolne beta 2,598 MoM
Papp-a 0,385 MoM
Trisomia 21 >1:4 skorygowane
Trisomia 13 1:94 skorygowane
Jestem załamana, czekam na biopsje.. -
Lilka1 wrote:U mnie w usg wyszla przeziernosc 2.2 gorna granica (95percenttl) dla crl 54, tego samego dnia pobralam krew na pappa i veracity, bo ze wzgl na wiek spodziewalam sie ze pappa wyjdzie zle, a chxialam uniknac amniopunkcji gdyby nipt wyszlo ok. Niestety oba testy wskazaly na wysokie ryzyko t21. Ostatecznie i tak musze wykonac amniopunkcje, tylko nadzieja na pozytywne zakonczenie mniejsza
A mogę zapytać ile masz lat? Wgl przy złych wynikach jakie obecnie są dalsze kroki? -