X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Asia444 Koleżanka

Wysłany: 26 marca, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robinson wrote:
    Tylko amnio
    Amnio jest zazwyvzsj do 14 dni ale slyszalam ze niektorzy czekali nawet 21

Robinson lubi tę wiadomość

• Mikea Autorytet

Wysłany: 30 marca, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Historia ku pokrzepieniu:
    Na pierwszych prenatalnych (12+3) wyszła mi podwyższone NT, a ze względu na wyniki pappa także bardzo wysokie ryzyko trisomii 21 1:5.
    Tego samego dnia miałam wykonywane nifty - wynik po tygodniu, wszystkie ryzyka niskie.

Zdecydowaliśmy się na amniopunkcję z mikromacierzami, głównie dla spokojnej głowy oraz faktu, że daje to jednak więcej pewności co do genetycznego zdrowia dziecka.
    W 16+2 wykonana amniopunkcja, wyniki macierzy przyszły tydzień później, całego kariotypu dokładnie 2 tygodnie po zabiegu. Oba wyniki prawidłowe.

Do tego ze względu na to NT miałam też echo serca płodu w 19+1 i to badanie również nie wykazało żadnych nieprawidłowości.

Także po prawie 8 tygodniach mogę w końcu odetchnąć z ulgą. Był to dla mnie okres bardzo dużego stresu i jest mi przykro, że przez dwa miesiące nie umiałam się cieszyć ciążą ze względu na widmo choroby.
    I całą tą historię piszę po to, by dodać otuchy innym dziewczynom. Nie zawsze wysokie ryzyko świadczy o najgorszym. Nie dajcie się zepchnąć w odmęty strachu i czarnowidztwa. Wszystko może się skończyć dobrze 🫂

smoothie, Janette, Robinson lubią tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Robinson Znajoma

Wysłany: 30 marca, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    Historia ku pokrzepieniu:
    Na pierwszych prenatalnych (12+3) wyszła mi podwyższone NT, a ze względu na wyniki pappa także bardzo wysokie ryzyko trisomii 21 1:5.
    Tego samego dnia miałam wykonywane nifty - wynik po tygodniu, wszystkie ryzyka niskie.

Zdecydowaliśmy się na amniopunkcję z mikromacierzami, głównie dla spokojnej głowy oraz faktu, że daje to jednak więcej pewności co do genetycznego zdrowia dziecka.
    W 16+2 wykonana amniopunkcja, wyniki macierzy przyszły tydzień później, całego kariotypu dokładnie 2 tygodnie po zabiegu. Oba wyniki prawidłowe.

Do tego ze względu na to NT miałam też echo serca płodu w 19+1 i to badanie również nie wykazało żadnych nieprawidłowości.

Także po prawie 8 tygodniach mogę w końcu odetchnąć z ulgą. Był to dla mnie okres bardzo dużego stresu i jest mi przykro, że przez dwa miesiące nie umiałam się cieszyć ciążą ze względu na widmo choroby.
    I całą tą historię piszę po to, by dodać otuchy innym dziewczynom. Nie zawsze wysokie ryzyko świadczy o najgorszym. Nie dajcie się zepchnąć w odmęty strachu i czarnowidztwa. Wszystko może się skończyć dobrze 🫂
    Strasznie Ci dziękuję, że się tym dzielisz. Teraz tak strasznie czuję się bezradna czekając na wynik...

Mikea lubi tę wiadomość

• Mikea Autorytet

Wysłany: 30 marca, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robinson wrote:
    Strasznie Ci dziękuję, że się tym dzielisz. Teraz tak strasznie czuję się bezradna czekając na wynik...
    Trzymam za ciebie mocno kciuki! To prawda, nie same badania a czekanie na wynik są najgorsze. Choć dla mnie najtrudniejsze było samo odebranie wyników - bo dopóki ich nie widziałam wszystko było możliwe. Na szczęście wszystko jest ok i ulga niesamowita. Tego samego Tobie życzę!

Robinson lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
‹‹ 652 653 654 655 656
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ