X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • @ Autorytet

Wysłany: 6 maja, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka1 wrote:
    Wiem, co czujesz. U mnie jest podobnie, usg w porządku bez markerów zd, a pappa 1:37 i veracity wskazalo bardzo duze ryzyko.
    Dzisiaj bylam z tymi wynikami u gin prowadzącego ciążę, powiedział, że wynik pappa został wyszedł taki przez wiek, że biochemia nie wyszła aż tak źle. Był zszokowany ze test veracity podaje tylko informację, że ryzyko jest wysokie lub niskie bez wartosci liczbowych, bez jakiejkolwiek legendy co do punktów odcięcia dla wysoki/niski, co podobno jest w nifty. Oraz że frakcja była wg niego bardzo niska, bo tylko 5.3%. Powiedział ze tylko amniopunkcja może dać ostateczną odpowiedź. Na dzisiejszym usg synek wyglądał prawidłowo, wszystko w normie. Ciężko mi uwierzyć, że amnio potwierdzi t21, ale wiem, że ryzyko jest bardzo duże a szanse na zdrowe dzidcko małe, więc jesli wynik okaże sie prawidlowy to prawie bedzie jak cud. Jednak nie potrafię pozbyc sie tej nadziei, dopóki jest chocby najmniejsza szansa będę wierzyć, że to może skończyć sie dla nas dobrze.

Powiem Ci, że w Niftach mam tylko napisane "wysokie ryzyko" i czułość, nie mam jako takich wartości liczbowych.
    W którym jesteś tc?

Ja 41 lat
    On 43 lata

luty 2021 - IUI - nieudana
    kwiecień 2021 - IUI - nieudana

Marzec 22:
    - Punkcja - 11 pobranych/8 dojrzałych/7 zapłodnionych
    - 5 blastek - witryfikacja:
    * 5 dniowe - 4AB, 4BB
    * 6 dniowe - 4BA, 4BB, 4BB

Kwiecień 2022
    IMSI 5 dniowa blastka AB
    13dpt<0.100

Czerwiec 2022
    - transfer 23.06.2022
    8dpt - 59,5; 11dpt-535; 13dpt-358; 15dpt-964; 18dpt-3187; 25dpt-33 753
    - 28 dpt - jest serduszko :)

29.08.2022 I prenatalne
    24.10.2022 II prenatalne - będzie dziewuszka :)
    09.01.2023 III prenatalne
    06.03.2023 CC - córcia :) 57 cm 3640 g

23.05.2025 - syn - [*] 19 tc - Zespół Edwardsa
  • Lilka1 Debiutantka

Wysłany: 7 maja, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie jestem w 15 tyg (dokladnie minelo 14tyg2dni). Krew na veracity byla pobrana w 11t4d. Amniopunkcje mam 19.05

A nie masz podanego prawdopodobieństwa? Dr mowil ze w nifty jest podawane chyba ze masz test o innej nazwie albo cos sie zmieniło

Np tu jest przykladowy wynik Nifty i jest podane prawdopodobienstwo
    https://images.app.goo.gl/WNWyW

• @ Autorytet

Wysłany: 7 maja, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka1 wrote:
    Obecnie jestem w 15 tyg (dokladnie minelo 14tyg2dni). Krew na veracity byla pobrana w 11t4d. Amniopunkcje mam 19.05

A nie masz podanego prawdopodobieństwa? Dr mowil ze w nifty jest podawane chyba ze masz test o innej nazwie albo cos sie zmieniło

Np tu jest przykladowy wynik Nifty i jest podane prawdopodobienstwo
    https://images.app.goo.gl/WNWyW

Nie, nie ma prawdopodobieństwa, nifty Pro Geneplanet.
    Trzymam kciuki za Twoje amnio, ja mam 13.05.

Ja 41 lat
    On 43 lata

luty 2021 - IUI - nieudana
    kwiecień 2021 - IUI - nieudana

Marzec 22:
    - Punkcja - 11 pobranych/8 dojrzałych/7 zapłodnionych
    - 5 blastek - witryfikacja:
    * 5 dniowe - 4AB, 4BB
    * 6 dniowe - 4BA, 4BB, 4BB

Kwiecień 2022
    IMSI 5 dniowa blastka AB
    13dpt<0.100

Czerwiec 2022
    - transfer 23.06.2022
    8dpt - 59,5; 11dpt-535; 13dpt-358; 15dpt-964; 18dpt-3187; 25dpt-33 753
    - 28 dpt - jest serduszko :)

29.08.2022 I prenatalne
    24.10.2022 II prenatalne - będzie dziewuszka :)
    09.01.2023 III prenatalne
    06.03.2023 CC - córcia :) 57 cm 3640 g

23.05.2025 - syn - [*] 19 tc - Zespół Edwardsa
  • Reniaa89 Debiutantka

Wysłany: 8 maja, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janette wrote:
    A jakie mialas bialko pappa i jaka beta? Usg juz bylo? Przeziernosc karkowa zmierzona? Ja ze wzgledu nw wiek na pappe nie czekalam nawet,zrobilam panorame i na badania szlam spokojna bo ryzyka wyszly niskie z panoramy.Z pappy wyszly mi srednie. Na usg przeziernosc mialam 1.9. Ja tez sie stresowalam bardzo czekaniem na wyniki,jedynie co mnie pocieszalo to to,ze jakis tam plan mialam troszke co jak to wyjdzie a co jak to. Doczekalam i bardzo przezywalam tel i wynik. Na szczescie byly dobre wiadomosci.Nie jestes chyba w Polsce bo w Polscs podaja duzo danych z badan samych krwi,nawet ryzyko preeklampsji,ja w UK i tez nic tu nie wiedzialam,gdybym nie weszla sobie sama na aplikacje nhs moja to bym nie wiedziala nawet jakie to bialko mialam o ryzyku preeklampsji nawet nie wspomne,nie podali albo nie zrobili badan z krwi.Dostalam tylko aspiryne bo po 40 kazda dostaje i stres tez bo bardzo mi to szkodzi i odstawilam,a ryzyka nie znalam,wiem tylko z prywatnych wizyt ze przeplywy byly i sa ok,dziecko zdrowo prawidlowo przybiera.

Usg było nt w górnej granicy 2.46. Ja czekając na wyniki nifty nie chce myśleć o najgorszym ale czasem różne mam chwile. Pierwszy dzień jak dowiedziałam się o pappa to przeryczalam... mam już dwoje zdrowych dzieci.. więc trochę inaczej podchodzę do tematu...ale jestem przerażona.

• Mirith Nowa

Wysłany: 15 maja, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was mocno kciuki!
    Ja po pierwszym USG prenatalnym miałam ryzyko T21 1:107 (głównie przez wiek 40 lat, bo wszystkie parametry dziecka w normie, przezierność 1,7, kość nosowa widoczna), po skorygowaniu przez badanie papp-a ryzyko było już 1:28. Zrobiliśmy amniopunkcję i fish nie wykazał zmian w liczbie chromosomów u naszej córeczki. Czekamy jeszcze na pełen wynik amniopunkcji.
    Wszystko będzie dobrze, głowa do góry!

• walkaOrodzeństwo Ekspertka

Wysłany: 17 maja, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czekałam dobrych 7 miesięcy by móc to napisać. Miałam wysokie ryzyko t18, nifty prawidłowe, pappa i beta bardzo niskie oba ok.0.3, lat 35. Ryzyko 1:280. Urodziłam zdrowa córkę 15.05. Pozdrawiam.

Asia444, Janette lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 maja, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dodatkowo dodam że ta papa to o dupę... Nie dość że wskazuje ryzyka gdzie ich nie ma, to nie pokazuje tych gdzie są. Podczas CC dostałam ataku rzucawki. Ryzyko z papa bardzo niskie. Zero ciśnienia przez całą ciążę...

• Janette Autorytet

Wysłany: 17 maja, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walkaOrodzeństwo wrote:
    A dodatkowo dodam że ta papa to o dupę... Nie dość że wskazuje ryzyka gdzie ich nie ma, to nie pokazuje tych gdzie są. Podczas CC dostałam ataku rzucawki. Ryzyko z papa bardzo niskie. Zero ciśnienia przez całą ciążę...
    O jejku a skad nagle sie zrobil skok? Ktos cos powiedzial na ten temat? W jakim wieku jestes jesli moge zapytac? Ja 42 lata,najadlam sie aspiryny az odstawilam bo juz ze zgaga nie dawalam rady,mam cisnienie ok tak 100/70. Jakos myslalam ze zagrozenie jest wtedy gdy juz w ciazy wzrasta to cisnienie wiec jestem zaskoczona ze podczas cc tez. Jakie bialko wyszlo Ci w badaniu pappa?mam nadzieje ze nie nameczylas sie za bardzo,zycze zdrowka.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec

Wysłany: 19 maja, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janette wrote:
    O jejku a skad nagle sie zrobil skok? Ktos cos powiedzial na ten temat? W jakim wieku jestes jesli moge zapytac? Ja 42 lata,najadlam sie aspiryny az odstawilam bo juz ze zgaga nie dawalam rady,mam cisnienie ok tak 100/70. Jakos myslalam ze zagrozenie jest wtedy gdy juz w ciazy wzrasta to cisnienie wiec jestem zaskoczona ze podczas cc tez. Jakie bialko wyszlo Ci w badaniu pappa?mam nadzieje ze nie nameczylas sie za bardzo,zycze zdrowka.

Nie miałam ciśnienia w ciąży ani żadnych innych objawowo mogących wskazywać na zatrucie ciążowe uważam z lykanie aspiryny nic ci nie da bo jest to loteria jak z pozostałymi innymi wadami które jednak jakieś dzieci dotykają. Stan ten jest po 20 tygodniu ciazy, lub w trakcie porodu, lub po porodzie. Nie nie męczyłam się ledwo co mnie odratowali ... Nie mam nawet 35 lat.

• Janette Autorytet

Wysłany: 19 maja, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walkaOrodzeństwo wrote:
    Nie miałam ciśnienia w ciąży ani żadnych innych objawowo mogących wskazywać na zatrucie ciążowe uważam z lykanie aspiryny nic ci nie da bo jest to loteria jak z pozostałymi innymi wadami które jednak jakieś dzieci dotykają. Stan ten jest po 20 tygodniu ciazy, lub w trakcie porodu, lub po porodzie. Nie nie męczyłam się ledwo co mnie odratowali ... Nie mam nawet 35 lat.
    Ja musialam po prostu brac aspiryne tak mi tu w UK kazali i kazali jej nie odstawiac tylko ja juz nie dawalam z tym rady i odstawilam. Teraz sie wlasnie okazalo ze mam duze niedobory zelaza i wit b12,padam przez to bardzo bo tez nie kazali mi brac witamin.ehh no czasem tak jak mowisz loteria co bedzie. Szkoda ze tak musialas to przejsc.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • Asia444 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walkaOrodzeństwo wrote:

Tak Pappa tylko straszy, ja miala posrednie t18 , robilam nawet amnio z mikromacierzami, synek urodzil sie zdrowy. Wysokie ryzyko preeklampsji, a cala ciaze mega niskie cisnienie. Bralam acard co prawda ale bardzo sie po nim czulam taka bez sil, bo wlasnie chyba az za bardzo mi obnizal cisnienie.

• Asia444 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia444 wrote:
    Tak Pappa tylko straszy, ja miala posrednie t18 , robilam nawet amnio z mikromacierzami, synek urodzil sie zdrowy. Wysokie ryzyko preeklampsji, a cala ciaze mega niskie cisnienie. Bralam acard co prawda ale bardzo sie po nim czulam taka bez sil, bo wlasnie chyba az za bardzo mi obnizal cisnienie.

Dodam jeszcze ze mialam ryzyko zahamowania wzorstu , a synek urodzil sie duzy…

‹‹ 654 655 656 657 658
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: