X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest właśnie Amelis Pro :-)

A mogę Cię prosić o jakieś zdjęcia na żywo?

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michciu ja też nie zamierzam wydać fortuny na wózek. Wiesz, używki oczywiście są, tylko cholera który wybrać. Z tego co czytam i przeglądam to nie można mieć wszystkiego, bo albo wózek bardzo cięzki, albo maluchy mają mało miejsca, albo koła nie są skrętne..., no masakra. A Wy nie macie kogoś znajomego z bliźniakami- każda wózkowa opinia mile widziana :)

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten wozeczek jest mega lekki ok 13 kg i ma super skretne kola. Ale oczywiscie wszystko okaze sie w praniu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam zdjecia w tel,a to byla jakas limitowana edycja tylko w smyku. Poszperam w necie czy bedzie ;) a wozek jest u tesciow ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 15:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos takiego ale zamiast granatowego jest grafitowy
    https://www.amelis-colour.com/pro-2w1/4-wozek.html#/kolory_dostepne-granatowy

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie ubranka kupujecie? Chodzi mi o ilość i rozmiar.
    Boje się, że moja Sarka będzie mała i we wszystkim będzie się topić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia - wózek śliczny!
    Widzę, że też lubisz szarośći! Ja zaprojektowałam pokoik wraz z architektem właśnie w kolorze szarym, ale będziemy się przeprowadzać prawdopodobnie po urodzeniu dopiero.. Myślałam, że ta wykończeniówka trochę szybciej pójdzie, ale niestety…
    Jedne mebelki kupuje do starego domu (takie przejściowe), a drugie (lepsze/droższe) do nowego…. eh

• Michcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai, podpytam dziewczyny z łóżka obok przy okazji jaki wózek wybrała :-)

Misia, no właśnie ten grafit mnie intryguje, bo w ofercie nie ma. Muszą mnie zadowolić groszki :-)

Alicja, no lubię szarość o tyle, że jest dobrym tłem dla wszystkiego.
    Na razie młoda będzie z nami w sypialni, więc nawet się nie zastanawiam nad pokoikiem, ale jak przyjdzie czas, to nie odmówię sobie samodzielnego zaplanowania każdego szczegółu :-D ale urządzanie mieszkania to moje ulubione zajęcie.

A tak z ciekawości. Nie możesz tych lepszych mebelków wstawić do aktualnego lokum, a później przenieść?

Co do ubranek, też założyłam, że młoda może być mniejsza i zaczęłam od rozmiaru 50 - 9 kompletów na zmianę. W rozmiarze 56 mam może z 15, a później już 62 i tych trochę więcej :-)

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Zai, podpytam dziewczyny z łóżka obok przy okazji jaki wózek wybrała :-)

Misia, no właśnie ten grafit mnie intryguje, bo w ofercie nie ma. Muszą mnie zadowolić groszki :-)

Alicja, no lubię szarość o tyle, że jest dobrym tłem dla wszystkiego.
    Na razie młoda będzie z nami w sypialni, więc nawet się nie zastanawiam nad pokoikiem, ale jak przyjdzie czas, to nie odmówię sobie samodzielnego zaplanowania każdego szczegółu :-D ale urządzanie mieszkania to moje ulubione zajęcie.

A tak z ciekawości. Nie możesz tych lepszych mebelków wstawić do aktualnego lokum, a później przenieść?

Co do ubranek, też założyłam, że młoda może być mniejsza i zaczęłam od rozmiaru 50 - 9 kompletów na zmianę. W rozmiarze 56 mam może z 15, a później już 62 i tych trochę więcej :-)

Kurcze, to dużo masz już tych ubranek. Stwierdzam, że jestem w lesie.
    No właśnie nie chce tych lepszych brać tu bo to dość specyficzny dom, otwarta przestrzeń i w ogóle. Muszę tu kupić całkowicie innego typu meble /kolor/rozmiar/typ.Długo by tłumaczyć. Musiałabyś zobaczyć na żywo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak urodze to pokaze, bo wowczas wezmiemy go do siebie. Mam wdomu pokrowiec do gondoli, bo go prala, moge Tobie najwyzej te czesc pokazac. Ale pewnie to i tak nie bedzie to;/

• Michcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, sytuacja specyficzna :-)

Mnie się wydaje, że nie mam tak dużo ubranek. 50 teraz ze szpitala zamówiłam jeszcze 3.
    I w tym rozmiarze mam 7 pajacyków + body z krótkim rękawem (tu akurat wszystko z next)i dwa zestawy półśpiochy + body z długim rękawem i wsio :-)

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, spoko, i tak do Smyka już nie pojadę, a pewnie i tak już ich nie ma.

Groszki mi się podobają bardzo, tylko się obawiam mieszania deseni ;-) ale jakoś to ogarnę.

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Rozumiem, sytuacja specyficzna :-)

Mnie się wydaje, że nie mam tak dużo ubranek. 50 teraz ze szpitala zamówiłam jeszcze 3.
    I w tym rozmiarze mam 7 pajacyków + body z krótkim rękawem (tu akurat wszystko z next)i dwa zestawy półśpiochy + body z długim rękawem i wsio :-)

Też dziś zamawiałam na next. Wkurzyłam się tylko na końcu bo nie można płacic przelewem tylko kartą kredytową. :D

• Michcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, to racja, ale prawie wszystkie pajace mam od nich, jakieś 15 sztuk :-D niektóre z chłopięcej kolekcji ;-)

Na pocieszenie napiszę, że szybko wysyłają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 16:47

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/9f7606082c77c.jpg.html

Maz mial w telefonie, ale nie jest w calosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 16:46

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Michciu :)

Bliźniaki są z nami :*
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdecydowana na bliźniaka baby jogger
    http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.luxurystrollerreviews.com/wp-content/uploads/2012/06/BabyJoggerCityMiniDoubleCarrycotPramRaincover.jpg&imgrefurl=http://www.luxurystrollerreviews.com/?os_stroller%3Dbaby-jogger-city-mini-double&h=300&w=540&tbnid=toQjn2zjzs42NM:&docid=braDtChN09EXnM&ei=seXEVfzANsi9ygP19IWIBA&tbm=isch&ved=0CCUQMygGMAZqFQoTCLzd9s66l8cCFciecgoddXoBQQ
    Mialam go w reku, jest lekki 11 kg bez gondol, gondole niezupelnie sztywne, rewelacyjnie sie prowadzi i ma 78cm, co oznacza, ze miesci sie w kazdych drzwiach. AAAA i sklada sie jednym pociagnieciem za sznurki w pol

Misi@ lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi link wyszedl ;-)

Misi@ lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, dziewczyny,wyprawkowo jestescie zaawansowane ze hoho! Amelis pro tez mi podszedl po zdjeciach, ostatnio ogladalismy go w smyku i jest jednym z faworytow poki co.
    Nie mam kompletnie nic dla synka. Nawet symbolicznego. Maz studzi moje zapedy, chyba ciagle sie boi. A chetnie poszalalabym! Tlumacze mu, ze musimy sobie rozlozyc wydatki na kilka miesiecy, bo zyjemy od wyplaty do wyplaty, ale ciagle mowi, ze mamy czas. Fakt, ze polowy ciazy jeszcze nie mam za soba.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Rany, dziewczyny,wyprawkowo jestescie zaawansowane ze hoho! Amelis pro tez mi podszedl po zdjeciach, ostatnio ogladalismy go w smyku i jest jednym z faworytow poki co.
    Nie mam kompletnie nic dla synka. Nawet symbolicznego. Maz studzi moje zapedy, chyba ciagle sie boi. A chetnie poszalalabym! Tlumacze mu, ze musimy sobie rozlozyc wydatki na kilka miesiecy, bo zyjemy od wyplaty do wyplaty, ale ciagle mowi, ze mamy czas. Fakt, ze polowy ciazy jeszcze nie mam za soba.

a który dokładnie masz teraz tydzień?
    Powiem Ci, że my też tak rozkładamy na raty tą wyprawkę, bo za jednym zamachem nie dałoby rady finansowo..

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ