Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMichcia wrote:A swoją drogą Alicja miała nam zdjęcia w sukience pokazać ja jak znajdę to też Wam mogę wkleić, tak poza tematem
Narazie mam tylko zdjęcia robocze tzn. robione telefonem.
Na te od fotografa, takie profesjonalne - jeszcze czekam Chciałam Wam pokazać te ładne drugie, ale jak chcecie to te z telefonu też mogę wkleić
Czekamy w takim razie również na Twoją weselną stylizację Michcia -
Alicja, pewnie, że wrzucaj z telefonu. Nie wiem, jak inne dziewczyny, ale ja chętnie zobaczę taki pozytywny akcent
A pani pielęgniarka będzie z Tobą cały czas, czy będzie dochodząca? Pytam, bo ja co chwilę do położnych latam z wenflonem, żeby mi coś poprawić itd., dlatego tak się zastanawiam, jak to wygląda w praktyce, bo w sumie nigdy się nie spotkałam z taką sytuacjąalicja_ lubi tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyMichcia - Będzie dochodząca raczej.
Ja jak byłam w szpitalu poprawiałam wenflon tylko po kąpieli bo się moczył, więc mam nadzieje, że będzie ok.
Też nigdy nie byłam w takiej sytuacji, więc zobaczymy.
Poniżej przedstawiam fotkę z urzędu Broniłam się przed tym, bo mam minę jak naburmuszony dzieciak!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fce749de17f.jpg
Do tego miałam jasne paznokcie (które już wcześniej wklejałam) i torebkę w kolorze butów.
Nie pytajcie o bukiet, bo był tak brzydki i BRUDNY, że jak go odebrałam to chciałam go wyrzucić za okno
Obiecuje, że jak będę miała fotki od fotografa to poślę lepszą relację.
MeGi2986, Misi@, Pati78, Blondik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMichcia wrote:Haha, Alicja, gdzie ten arbuz? Ja nigdy nie miałam tak płaskiego brzucha
Piękna ta sukienka. Zresztą, cała Ty piękna jeszcze raz gratulacje!
z przodu nie widać, ale gdyby zdjęcie było z boku to i owszeeeem!
Dzięki kochana. Masz laptopa w szpitalu czy piszesz z telefonu?
/
Na 19:00 dziś mam echo serduszka Sarki – koniecznie muszę na nie jechać, ale pojadę z kimś, żeby nie prowadzić. Trzymajcie kciuki! Zamelduje się po wizycie jak wrócę do domku czyli ok 21:) Mam nadzieje, że to koniec niespodzianek i że wszystko będzie dobrze... -
Może któraś z Was miała podobny problem... Byłam dwa dni temu na usg 11tydz.+2dni Nt=4.55mm i brak kości nosowej... cała reszta w normie, ale lekarz od razu skierował mnie na amniopunkcje i raczej nie nastawiał mnie pozytywnie. Mam dopiero 24 lata i to moja druga ciąża, nigdy przez myśl mi nie przeszło, że może być jakiekolwiek ryzyko wad u dziecka, a tu nagle taka wiadomość. Zapisałam się na wizyte u genetyka ale tak czy siak amnio mogą zrobić dopiero we wrześniu, plus jeszcze dwa tygodnie czekania. Jak nie zwariować?....
-
Alicja, oczywiście, że będziemy trzymać kciuki, myślę, że ta wizyta i dobre wieści poprawią Ci humor
Ja bardzo żałuję, że przez pobyt w szpitalu ominą mnie trzecie badania prenatalne, ale siła wyższa.
A piszę z telefonu i szlak mnie trafia
Marti, my tu raczej jesteśmy z powodu złej biochemii, wyniki usg ok.
Jeśli chcesz więcej informacji o swojej sytuacji, to polecam forum
http://www.forumginekologiczne.pl/forum/przeziernosc-karkowa/watek/912/4734.html
Tam trafiają głównie dziewczyny z powodu wysokiego NT i innych nieprawidłowości w obrazie usg.
Ze swojej strony mogę napisać, że wizyta u genetyka to bardzo dobry pomysł.
A test pappa z krwi miałaś robiony? Bo to też nie bez znaczenia, co by wykazał, tzn.ryzyko wystąpienia jakiej wady.
Jeśli czytałaś nasz wątek to wiesz, że są jeszcze testy DNA, ale one wykrywają tylko 'podstawowe' wady.
Musisz zdobyć więcej informacji i zastanowić się, jakie rozwiązanie jest dla Ciebie najlepsze.alicja_ lubi tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyMichcia - nic dodać nic ując jeżeli chodzi o sytuację dot. Marti90.
Marti90 - słyszałaś o testach Nifty/Harmony? Bierzesz je pod uwagę?
zai2014 wrote:Alicjo, leż w domku grzecznie Mężuś się moze teraz wykazać
Zai – Mój mąż musiał dziś rano wyjechać niestety i zostałam z przyjaciółką do soboty. Mam nadzieje, że jak wróci to będzie się wykazywał. Tak czy inaczej – jestem dumna jak pięknie mnie spakował do szpitala i przywiózł wszystko o co go prosiłam. -
Alicjo wyglądałaś bosko. Zresztą jesteś piękną kobietą nie mogło byhć inaczej:)) a swoją drogą umiesz się ustawić hehehhe szkoda że Michcia jest tam sama jak palec więc powrót do domu pewnie tez nie wchodizlby w gre bo kto jej poprzynosi ze sklepu to i tamto.
Michcia heheh no ja zawsze byłam "inna" wychowana wśrud facetów wiec i zainteresowania innne i trochę mentalność. Moja mama tez nalezy do tych twardzych co się nie przejmuja byle bólem więc rpbię co trzeba i nie narzekam. Poki nie mam niepokojących objawów to robię co trzeba, chociaż moj mnie stopuje.co do jedzenia to kurcze za chwile Ci lekarz powie ze jest cos nie tak bo tracisz na wadze to mu powiedz ze moze Ci zawse oddac swoje drugie śniadanie :p ale tak na powaznie to mnie to martwi kurcze nooo.
Miriam dziekuje za informacje musze poczytac o tych przeplywach. Super ze napisalas, ja juz kiedys pisalam ze nie daje mi spac mysl ze te wyniki pappa jednak cos za soba ciagna i nie bedzie lekko. U mnie jedynie z ta waga wlasnie cos nie tak poki co ale jeszcze 10tyg, wiec wszystko sie moze zdarzyc. idę 20 do lekarza prywatnego to ja wymęcze o ta wage i te przeplywy.
Marti kurcze nie są to dobre wyniki niestety, ale nic przesądzonego, zapytam o to samo co Michcia byłabiochemia? masz juz wyniki? czy na razie tylko z USG?
myszata92 koniecznie czerwone paznokcie i moze kwiaty w bukiecie lub bizuterie, bo pasek raczej odpada przy ciezarnej chyba ze pod biusstem albo BUTY!!!
schodoterapia powiadacie to jak bede chciala urodzic to bede zakupy na 4 wnosic po jednej rzeczy hehehhe
a slyszalyscie o tym ze trzeba masowac sutki bo wydziela sie oksytocyna?
Pati78 ja tez ledwo funkcjonowalam w pracy do tego sie kleilam cala. masakra. ale pojechalismy po pracy nad jeziorko sie schlodzic na chwile i juz bylo lepiej:) do tego mamy pozyczonego Cabrio wiec poszpanowalismy troszke hehehe
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
A ja Wam jeszcze tylko napiszę, że jak sobie dzisiaj leżałam na ktg, to zajrzał do mnie ordynator 'co tam dobrego, Pani E.?' no i zobaczył, że zapis jak na mnie bardzo ładny i stwierdził, że może ta najgorsza fala się przewaliła.
I jeszcze, że 'za wszelką cenę musimy jeszcze te trzy tygodnie wytrzymać. Tzn. nie za wszelką cenę, bo taką granicą od której panicznie uciekamy jest 28-29 tydzień, 31-32 to już bezpieczniej dużo. Ale dotrzymajmy przynajmniej do tej przedostatniej granicy 34 tygodni, bo wtedy te dzieciaki już prawie nigdy nie mają problemów neurologicznych. I ważne, że badanie nie wykazało istotnych zmian, szyjka trzyma, bądźmy dobrej myśli. '
Także trochę mnie uspokoił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 20:10
IviQ, Kaśku, Misi@ lubią tę wiadomość
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
hahahah juz widze siebie jak biegam po klatce masujac sie po sutkach hahahahah
Michcia cieszę się ze jest poprawa:)))))))) dasz rade wytrzymac dluzej. Jestes pod dobra opieka:)[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Jak moja koleżanka rodziła drugie dziecko (zresztą ciekawe, bo w wodzie), to położne kazały mężowi masować piersi żony. Biedaczek był zdezorientowany ale później chciał się zatrudnić na etat
IviQ, no powiem szczerze, że po dzisiejszym dniu nabrałam nadziei. Ale kolejną chwilą prawdy będzie kolejne badanie szyjki, pewnie w przyszłym tygodniu.IviQ, Misi@ lubią tę wiadomość
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
A, ostatnio zdziwiona opowiadałam Wam o lasce, z którą leżałam, że paliła w ciąży. Już mnie nic nie dziwi.
Wczoraj miałam palaczkę na sali, dziś też mi dokwaterowali taką patologię, która sobie chodzi zajarać z koleżanką z sali obok. A ta koleżanka od dwóch dni czeka na poród...NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
no widzisz Michcia mnie nigdy taka nieodpowiedzialnosc nie przestanie dziwic. a slyszalas jak ostatnio noworodka na ulicy zostawiono??? masakra po prostu
[/link]
Na szczęście nie słyszałam, bo nie czytam ostatnio wiadomości.
A w oczekiwaniu na wieści od Alicji, jako akcent humorystyczny, wrzucam zdjęcie mojej ślubnej kreacji.
Ale ja jako jeździec bez głowy, bo jak mawia moja przyjaciółka, chcę pozostać inco blanco
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/76f0fc03bf5b.jpgMisi@, alicja_, IviQ lubią tę wiadomość
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyHej!Ja juz po wizycie
Maly troche nas wystraszyl, bo spal i ciezko bylo mu sprawdzic serduszko. Potem nam gin pokazal jak rusza brzuszkiem w czasie polykania. Wygladalo to jakby oddychal Tetno mial 128 i wazy 2554g ladnie przybral. Ja niestety puchne i ciezko mi bylo dzis w butach, oj ciezko. Co do cisnienia mam mierzyc dwa razy dziennie, po 15 minutach od momentu jak odpoczne. Szyjka sie znow troche skrocila, ale tragedi nie ma na tym etapie,rozwarcie na opuszek palca.
Za dwa tyg kontrola. A i pobral mi gbs i zapisal luteine plus jakies leki bo mam znow jakas infekcje ;/
Alicja pieknie wygladalas Michcia Ty rowniez...zazdroszcze
Dobranoc kochane!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 22:54
-
Misia, słuszną wagę młody już ma
A rozwarcie na opuszek palca to jak nie rozwarcie, więc faktycznie na Twoim etapie to bez znaczenia. Ale fajnie, niedługo będziemy mieć pierwsze forumowe dziecko!Misi@ lubi tę wiadomość
16.09.15 - ZDROWA OLKA