X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że Myszata odpoczywa po nospie.

Ja dziś na obchodzie usłyszałam od ordynatora, że podejrzewa, że zaliczam się do grupy 'ten typ tak ma' i że będę tak mieć do końca. I że dopóki szyjka trzyma to 'spoko', a jeśli się okaże, że coś zaczęło się z nią dziać, to 'w najgorszym razie zastrzyki na rozwój płuc pani dostała, ale nam oczywiście zależy, żeby jeszcze przynajmniej te 3-4 tygodnie wytrzymać'. Jutro rano mam mieć badaną szyjkę, czy się nie zgładza i nie rozwiera.

Boję się, dziewczyny, naprawdę bardzo się boję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 21:08

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki, dzielne szpitalne dziewczyny.
    Jestem spokojniejsza o swoje wyniki, choc doswiadczenia minionych tygodni powoduja, ze wszystko budzi niepokoj. Pozostaje wierzyc, ze niedlugo - lecz kazda w swoim czasie! - zmienimy tematyke na kupki i pieluszki ;-)

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia, pozytywne mysli przesylam!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia, trzymam kciuki, juz tylko kilka tygodni. Odpoczywaj, a bedzie dobrze

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 super wieści

Alicjo szyjka 3,5 cm to super ok:)))))))))) ponizej 2,5 jest alarm

Misi@ mi to będzie po porodzie tych ruchów synka brakować które teraz czuję....
    i super wieści ze sie uspokoiloo tylko sie zaraz nie przeforsuj

Michcia moja tez zaczyna od szyji heheh i jest to chyba jedyna rzecz jaka moj A pamieta ile mam cm bo za kazdym razem dokladnie sprawdza i powtarza lekarka. Ten typ tak ma powiadasz heheh no z nami cos nie tak od poczatku ale co tam wazne ze nasze dzieciaki sa zdrowe a my dzielne

Pati78 mnie tez tak kłuło w pewnym momencie ale czulam ze to nie macica a gdzies obok wiec nie panikowalam choc bol byl mocny ale z tego co piszesz to chyba koniecznie skonsultuj z lekarzem

alicja_, Misi@ lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Mam nadzieję, że Myszata odpoczywa po nospie.

Ja dziś na obchodzie usłyszałam od ordynatora, że podejrzewa, że zaliczam się do grupy 'ten typ tak ma' i że będę tak mieć do końca. I że dopóki szyjka trzyma to 'spoko', a jeśli się okaże, że coś zaczęło się z nią dziać, to 'w najgorszym razie zastrzyki na rozwój płuc pani dostała, ale nam oczywiście zależy, żeby jeszcze przynajmniej te 3-4 tygodnie wytrzymać'. Jutro rano mam mieć badaną szyjkę, czy się nie zgładza i nie rozwiera.

Boję się, dziewczyny, naprawdę bardzo się boję.

Daj znać rano od razu jak szyjka!
    Kiedy dostałaś zastrzyki na rozwój płuc?

Trzymaj się mocno ;*!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq ja juz jak pomysle, ze w brzuszku nie bedzie mojego skarba to mi smutno:( uwielbiam to i dziwi mnie fakt, ze niektore maja dosc bycia w ciazy. Ja tam moglabym byc jeszcze z rok :p choc z poruszaniem trudni i ze schylaniem tez. Dlatego nie chce sie przeforsowywac by malutki jeszcze u mnie posiedzial :-)
    Dziewczyny nie chodźcie juz po schodach i w mare sie nie forsujcie. Wy i Wasze dzieciatka najwazniejsze.
    Ja mam w czwartek wizyte . Mam zamiar uslyszec same dobre informacje:-)
    Spokojnej nocy:-)

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia ja też przesyłam pozytywną energię i przytulam!! I nie wiem ... mogę jeszcze wirtualnie potrzymać Cię za rękę :*

Trzymaj się dzielnie i daj znać koniecznie jutro rano.

8R8Zp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem i jest lepiej po tej nospie, troche odpoczelam i puki nie chodze po schodach jest ok.. z tym, ze jak tylko chce siku albo zglodnieje to musze zejsc i wejsc po tych schodach :/ no jakas masakra...

• Michcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa. Są lekkie zmiany w szyjce. Lekko miękka i jak ocenia lekarz wchodzi opuszek palca, czyli lekko się rozwiera.

Mówi, że musimy jeszcze 3 tygodnie wytrzymać. No i oczywiście zostaję w szpitalu.

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia to nieciekawie, ja bym chyba oszalala jakbym musiala plackiem lezec :/ ale czego sie nie robi dla dobra maluszka i swojego...

A mnie wkurzaja w domu... mowie, ze ten brzuch mi sie napina, czasem kluje, chwile poboli, a tesciowa mi tlumaczy jak malemu dziecku, ze to niby normalne wszystko sie rozrasta i bla bla... moj R tez mi dal troche do zrozumienia, ze panikuje :/ jak narazie jest ok, tylko po godz 8 po przebudzeniu mi sie napial i teraz mam narazie spokoj. no nic lykne swoje witaminy +zelazo +magnez dolacze chyba na stale i poczekam do wtorku... a dzis i jutro do pracy, ale na szczescie ostatnie dni i L4

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata, wydaje mi sie, ze nie powinnas tego bagatelizowac
    Michcia, czyli plackowanie ;-) Oby juz tak zostala ta szyjka i nic sie z nia nie dzialo. Maluszek jeszcze musi posiedziec u mamy

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    Ja już po obchodzie. Był mój lekarz. Dostałam kolejną kroplówkę.
    Powiedział, że może mnie puścić do domu pod warunkiem, że będę leżeć plackiem, najlepiej na lewym boku. Jedyne gdzie mogę wyjść to jutro na wizytę na echo serca płodu.
    Dał mi do zrozumienia, że mam wytrzymać 7-8tygodni i że w 30tyg będzie już bezpieczniej urodzić ;O …

Michcia - przykro mi bardzo, ze u Ciebie się pogorszyło. Ile waży Twoja dzidzia?

• Michcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, ale jak wyjdziesz, to naprawdę leż. Wstawaj tylko na siku i pod prysznic, jedzenie niech Ci ktoś przygotowuje. Naprawdę żadnych zbędnych ruchów, chociaż gwarantuję Ci, że w domu to będzie dużo trudniejsze niż w szpitalu. Ale nie ma żartów.

Myszata, Ty też się oszczędzaj do wizyty i nie daj sobie wmówić, że przesadzasz, bo lepiej dmuchać na zimne.
    Ale wierz mi, leżenie plackiem to w ogóle nie jest niedogodność, przy wszystkich innych zagrożeniach jakie się z tymi skurczami wiążą. Ale jak w 21 tc pierwszy raz trafiłam do szpitala to też myślałam głównie o tym, żeby nie musieć leżeć...

Nie wiem ile mała waży teraz, dwa tygodnie temu 1400, to pewnie teraz z 1600-1700.
    Rozmawiałam właśnie z moją lekarką i mi mówi 'pani źle zrozumiała, MINIMUM trzy tygodnie, co nie znaczy, że trzy tygodnie i już pani urodzi'. I że są panie, które bardzo długo leżą ze skróconą szyjką, także mam odpoczywać i być dobrej myśli.

Będę próbować.

A tymczasem zamówiłam jeszcze trzy komplety mniejszych ubranek, bo teraz jestem już pewna, że kolosa nie urodzę :-)
    No i czas zamówić łóżeczko, kosz mojżesza, wózek i takie tam grubasy.

Najwyraźniej młoda chce jeszcze zobaczyć stare mieszkanie. I nie chce się urodzić gorolem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 11:53

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kefiry w dlon (lezakujace niech se kaza podac, a co!)! Kariotyp prawidlowy meski, tadaaaaam!!!!!

zai2014, Misi@, Blondik, IviQ, alicja_, Kaśku, aaaa09 lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, super!!! :-)
    Mam jakąś kaszkę, musi się nadać do świętowania :-)

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, rewelacja, oby wiecej takich dobrych wiadomosci!!!

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość Pati :) kolejna chlopczykowa mama :)

Bliźniaki są z nami :*
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, teraz mam przegląd, bo tu się codziennie kilkoro dzieci rodzi i na jedną dziewczynkę przypada 4 chłopców, co najmniej.

W piątek np. były cztery cesarki - czterech chłopców. Nawet dziś położne o tym mówiły. I tylko z każdej strony słyszę, że to na wojnę...

A moja Olka będzie mogła przebierać w kawalerach ;-)

alicja_, Kaśku lubią tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratuluje :)
    A mi polozna mowila, ze w pierwszym polroczu rodzily sie w wiekszosci dZiewczynki a teraz sie wyrownuje. Ile w tym prawdy??? ;)

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ