Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
IviQ, a propos rozpoznania kiedy są groźne skurcze, to mówi się, że do 10 na dobę jest ok. Jak są częściej - bierzesz nospę , kładziesz się i jak przechodzi, jest ok. Ale jak są częstsze, to trzeba sprawdzić, czy nie skraca się szyjka, czy nie ma rozwarcia. Widzisz, już trzy z nas leżą z powodu tego problemu, także faktycznie coś jest na rzeczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 06:54
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Spokojnie dziewczynki- trzymam za Was kciuki. Az drżałam jak dziś pierwszy raz wchodziłam na nasz wątek, ale widzę że na szczęście nic gorszego się nie wydarzyło- i tak napewno pozostanie.
Michciu ja chyba wybiorę szpital wojewódzki, ze względu na referencyjność. Muszę wybrać doby szpital ze względu na to że maluszki są dwa i istnieje większe ryzyko, że będą potrzebować się dogrzaćBliźniaki są z nami :* -
nick nieaktualnyhej dziewczyny mialam sie tutaj do Was odezwac
u mojego malucha wszystko ok, po tygodniu jedna torbielka sie calkowicie wchlonela, pozostaly 2, ktore sie pomniejszaja nie musze robic zadnych dodatkowych badan, bo oprocz tego maly rozwija sie prawidlowo i ma sie dobrze. Trzymam za Was kciuki ! :*
Alicja czekamy na wieści.. niech maleńka jeszcze posiedzi w brzuszku, trzymaj sieKaśku, Misi@, IviQ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Alicja, to super, że się poprawia po kroplówce! Co mówią lekarze dziś?
Co do szyjki to dużo zależy od tygodnia ciąży, ale najważniejsze jest porównanie. Jak to mi ostatnio lekarz ordynator powiedział, badamy zmiany biologiczne, a nie stany biologiczne.
A wcześniej Twój gin ani razu Ci nie mierzył, żeby porównać? Bo mi w 5 tygodni skróciła się z 42 mm do 30 i to spadek, a nie długość był niepokojący.
Pewnie za kilka dni zmierzą Ci znowu i wtedy będzie więcej wiadomo.
Ja nie wiem, kiedy wyjdę. Ciągle mam skurcze. Sam ordynator mówił 'ciekaw jestem jak długo pani z nami pobędzie'. Jutro ma mnie zbadać, sprawdzić, czy szyjka nadal zamknięta i bez rozwarcia, ciekawe co powie.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny trzymajcie się!
Myszata dobre wieści gratuluje
Dziś siostrzeniec znów zapytał mnie o to kiedy kuzyn się w końcu urodzi, za ile dni ;p
Ciagle odlicza i nie może się go doczekać, a ja powiem Wam, że chciałabym by urodził się w terminie lub nawet po...dla mnie okres ciąży jest czymś niezwykłym i żal mi troszkę, że to już się kończy. -
To chyba tylko moja gin jest taką maniaczką mierzenia szyjki, że od tego zaczynałyśmy każdą wizytę. I dobrze, bo gdyby nie zauważyła skracania, to pewnie te skurcze by nas nie zaalarmowały tak szybko, bo 3 cm szyjki w 30 tygodniu to dobra długość.
Tu w szpitalu zmierzyli tylko raz, jak poprosiłam. Raz też sprawdzali ginekologiczne i jutro to chyba powtórzą. Nikt się tu w mm nie bawi.
Ja dziś umieram. Ten upał sprawia, że czuję się jeszcze gorzej.
Alicja, a jak u Ciebie? Kolejna kroplówka leci?
Misia, to my tu niedługo przeczytamy, że młody jest już z Wami zleci raz dwa. Tzn. Wam, bo jak ja tu będę leżeć, to przede mną wiecznośćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 15:32
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualny
-
Zai, myszata-rewelacyjne wiesci!
Cos sie nam watek lezakujacy robi Trzymajcie sie dziewczyny, w lezeniu sila!
Ja tez jeszcze czekam na ostateczny wynik amnio.dwa tygodnie temu otrzymalam tylko wynik fish. Mysle ze do konca tygodnia sie odezwa.
Czy skurcze mozna odczuwac jako klucie? Mnie cos kluje tak gwaltownie w dole brzucha, uklucie i zaraz przestaje. moja gin zignorowala te informacje, a ja zaczelam sie schizowac. -
nick nieaktualny
-
Alicja, na powrót do normalnej aktywności po czymś takim nie ma szans.
Ja się zastanawiam, jeśli faktycznie jeszcze dwa miesiące poleżę, skąd mam mieć siłę na poród naturalny. Po 11 dniach leżenia w szpitalu w udach poleciało mi 1,5 cm, a z wagi spadło 1,5-2 kg. Chociaż przecież przez blisko 2 tygodnie powinnam przytyć. Na bank spadek mięśni
A co do skurczy, dziewczyny, to mnie akurat nie boli nic, ale to twardnienie brzucha to są skurcze na bank. I owszem, mogą być niegroźne, ale od lekarzy i położnych, z którymi mam kontakt wiem, że okolice 20 tygodnia to zdecydowanie za wcześnie.. Także lepiej skonsultować z lekarzem. Często magnez + nospa + oszczędny tryb życia wystarcza w zupełności, także bez panikiNT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA