X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie ma rozwarcia i szyjka utrzymana to bardzo dobrze. Ja dziś cały ranek miałam skurcze 50-70, nawet co kilka minut, mocniej puszczony fenoterol i jak leżę to skurcze sporadyczne.

Będzie dobrze.

m@rzenie lubi tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia a jak często masz ktg? Ja mam skurcze wlasnie regularnie co 1-2 min na tym poziomie co Ty.
    Dali mi magnez na początek! :o

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ trzymaj sie tam, nie wypuszczaj dziewczyny. Musisz sie troszeczke wyciszyc, aby macica mogla sie uspokoic

Ja czekam na wynik. Harmony zrobilam w piatek, wiec nie spodziewam sie w tym tygodniu wyniku tylko w przyszlym

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko raz dziennie robione, tu nikt nie panikuje z powodu mojego stanu, tylko ja.

Na mnie akurat magnez nie działa, ale wiem, że na inne dziewczyny tak. A Fenoterol działa zawsze, także jeszcze mają coś w zapasie, żeby Ci pomóc.

A gdzie leżysz? I co ogólnie mówią lekarze?

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia, po ilu dniach roboczych dostalas wynik?

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    alicja_ trzymaj sie tam, nie wypuszczaj dziewczyny. Musisz sie troszeczke wyciszyc, aby macica mogla sie uspokoic

Ja czekam na wynik. Harmony zrobilam w piatek, wiec nie spodziewam sie w tym tygodniu wyniku tylko w przyszlym
    Oj a ja myslalam, ze juz mialas wynik o.O

To trzymam kciuki!
    Alicjo, Michcia trzymajcie sie !

alicja_ lubi tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musialam czekac do piatku na badanie, zeby byl skonczony 12-ty tc. Jeszcze to bliźnięta, wiec wolalam ten tydzien zaczekac, zeby w razie czego nie musiec powtarzac. Teraz czekam. Ten tydzien jakos zleci, ale w przyszlym to pewnie bede sie baaardzo stresowac. Zdecydowanie jest to bardziej stresujace od calego in vitro, choc to nie nalezy do przyjemnosci

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek, 6 dni roboczych, 11 kalendarzowych.

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo jesteśmy z Tobą, bądź dzielna, wszystko się uda :*

Bliźniaki są z nami :*
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala trzymam kciuki, żeby akcja się wyciszyła

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Ja mam tylko raz dziennie robione, tu nikt nie panikuje z powodu mojego stanu, tylko ja.

Na mnie akurat magnez nie działa, ale wiem, że na inne dziewczyny tak. A Fenoterol działa zawsze, także jeszcze mają coś w zapasie, żeby Ci pomóc.

A gdzie leżysz? I co ogólnie mówią lekarze?

To tutaj trochę panikują.
    Leże w Tychach, a Ty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze mówią, że ten 22-23 tydzień to cienka granica między poronieniem a przedwczesnym porodem i że musi się to koniecznie wyciszyć, bo jak na ten etap ciąży to nie może się aż tak stawiać. Całe szczęscie, że nie ma rozwarcia, że szyjka zamknięta. Mówią, że na pewno u nich trochę zostanę.. :(

• Michcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Świętochłowicach.

Jest trochę lepiej po magnezie? Jesteś stale podpięta pod KTG? Wyciszyło się trochę?

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz, to jest chyba to, o czym kiedyś pisałam, a co mówiła mi genetyk.

Że takie złe wyniki pappa, po wykluczeniu wad genetycznych, mogą między innymi wskazywać na możliwe przyszłe komplikacje w ciąży, m.in. ryzyko porodu przedwczesnego i że taka ciąża musi być pod ścisłą obserwacją.

I najwyraźniej nas to spotkało...

Widzisz, mnie nawet w 30 tygodniu gin powiedziała, że jak będę mieć tę twardnienia częściej niż 3 x na dzień, to mam jechać do szpitala to sprawdzić.

Widocznie dla nas są inne 'normy'

Będzie dobrze. Najwyżej trochę tam poleżysz. Ale przecież w słusznej sprawie - dla małej!

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Ja w Świętochłowicach.

Jest trochę lepiej po magnezie? Jesteś stale podpięta pod KTG? Wyciszyło się trochę?

Właśnie nic się nie polepsza po tej kroplówce, a już zleciała prawie cała.
    Zaraz idę zaalarmować do położnej.
    Nie, nie jestem na stałe podłączona, ale przy każdym skurczu czuje ból jak na okres i twardnienie.

I jak opieka w Swietochlowicach?
    Ja tu wybłagalam żeby być sama na sali, żeby mi nikt nie chrapał no i narazie jestem w dwójce sama. Mam nadzieje, że nikogo nie dokoptują.

• IviQ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. No zostawic Was na troche i takie rzeczy się dizeja. Alicjoo Ty mi sie nie denerwuj, lekarze uspokoją skurcze na pewno. Sledzę pełno takichj sytuacji na fb, najwazniejsze ze juz u lekarza, niestety moze być tak jak u Misi czy Michci ze juz będizesz musiala uwazac, lezec i sie uspokoic. Byc moze malej zaszkodzily upaly i dlatego takie akcje. ale juz jesteś pod kontrolą. Bedzie dobrze!!!!

Michcia czyli nic sie nie zmieniło u Ciebie w sytuacji?

Misa ja po prostu nie iwerze ze jeszcze kilka tyg i się rozpakujesz:)
    co do weekendu. Rozkichało nam sie auto wiec kolezanka zabrała nas na dzialke, zero zasiegu wrocilismy po polnocy wczoraj i dzis od rana rowerem do pracy po pracy od razu godcie. Dlatego zniknełam.

Kaśku ale zazdroszcze Ci piwka i winka...........................

Fistaszek. Nooo czekamy czekamy:)))))

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia widzisz mi zaś lekarz mówił, że te skurcze to normalnie, że macica sobie ćwiczy…
    Obudził się dopiero jak zaczęła sobie ćwiczyć kilka/kilkanaście razy na godzinę.

Masz rację z tymi komplikacjami po złej biochemii- musi coś w tym być..

• IviQ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeny każdy przechodzi inaczej widze. Raz skurcze sa grozne, raz nie. I jak rozpoznać kiedy trzeba lecieć do lekarza??? masakra..... ja też niektóre rzeczy jak alicja bagatelizuje bo myślę ze to czy to normalne i nie chce wyjśc na panikarę.. ale widze ze trzeba być czujnym zawsze...
    Alicja trzymam kciuki i informuj na bieżąco!

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala, w Świętochłowicach jest ok, zwłaszcza położne, wszystkie fajne. Ale sale na położnictwie trzyosobowe.

Dobrze, że jesteś sama, bo spokój Ci się teraz przyda. Byłaś już u położnej? Zalecili coś nowego?

Pewnie nie masz większych szans na sen, ale postaraj się maksymalnie rozluźnić i pod żadnym pozorem nie dotykaj brzucha, żeby macicy nie pobudzać do skurczy.

A mierzył Ci gin szyjkę może? Nie skróciła się?

Trzymam kciuki mocno. W sumie za nas obie, bo ja też nadal się bardzo boję...

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, daj później znać, jak noc minęła, bo aż mi się śniłaś z tego wszystkiego.

Zai - ja chciałbym rodzić w Eskulapie - kwestia znieczulenia, tylko dwuosobowych sal, możliwości nocowania ze mną męża... Ale patrzę na tę moją kroplówkę i obawiam się, jednak te 2500 PLN zostanie w mojej kieszeni ;-)

gg64k6nlx91zx5z2.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ