Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak nie ma rozwarcia i szyjka utrzymana to bardzo dobrze. Ja dziś cały ranek miałam skurcze 50-70, nawet co kilka minut, mocniej puszczony fenoterol i jak leżę to skurcze sporadyczne.
Będzie dobrze.m@rzenie lubi tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualny
-
Ja mam tylko raz dziennie robione, tu nikt nie panikuje z powodu mojego stanu, tylko ja.
Na mnie akurat magnez nie działa, ale wiem, że na inne dziewczyny tak. A Fenoterol działa zawsze, także jeszcze mają coś w zapasie, żeby Ci pomóc.
A gdzie leżysz? I co ogólnie mówią lekarze?NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyFistaszek wrote:alicja_ trzymaj sie tam, nie wypuszczaj dziewczyny. Musisz sie troszeczke wyciszyc, aby macica mogla sie uspokoic
Ja czekam na wynik. Harmony zrobilam w piatek, wiec nie spodziewam sie w tym tygodniu wyniku tylko w przyszlym
To trzymam kciuki!
Alicjo, Michcia trzymajcie sie !alicja_ lubi tę wiadomość
-
Ja musialam czekac do piatku na badanie, zeby byl skonczony 12-ty tc. Jeszcze to bliźnięta, wiec wolalam ten tydzien zaczekac, zeby w razie czego nie musiec powtarzac. Teraz czekam. Ten tydzien jakos zleci, ale w przyszlym to pewnie bede sie baaardzo stresowac. Zdecydowanie jest to bardziej stresujace od calego in vitro, choc to nie nalezy do przyjemnosci
-
nick nieaktualnyMichcia wrote:Ja mam tylko raz dziennie robione, tu nikt nie panikuje z powodu mojego stanu, tylko ja.
Na mnie akurat magnez nie działa, ale wiem, że na inne dziewczyny tak. A Fenoterol działa zawsze, także jeszcze mają coś w zapasie, żeby Ci pomóc.
A gdzie leżysz? I co ogólnie mówią lekarze?
To tutaj trochę panikują.
Leże w Tychach, a Ty?
-
nick nieaktualnyLekarze mówią, że ten 22-23 tydzień to cienka granica między poronieniem a przedwczesnym porodem i że musi się to koniecznie wyciszyć, bo jak na ten etap ciąży to nie może się aż tak stawiać. Całe szczęscie, że nie ma rozwarcia, że szyjka zamknięta. Mówią, że na pewno u nich trochę zostanę..
-
Widzisz, to jest chyba to, o czym kiedyś pisałam, a co mówiła mi genetyk.
Że takie złe wyniki pappa, po wykluczeniu wad genetycznych, mogą między innymi wskazywać na możliwe przyszłe komplikacje w ciąży, m.in. ryzyko porodu przedwczesnego i że taka ciąża musi być pod ścisłą obserwacją.
I najwyraźniej nas to spotkało...
Widzisz, mnie nawet w 30 tygodniu gin powiedziała, że jak będę mieć tę twardnienia częściej niż 3 x na dzień, to mam jechać do szpitala to sprawdzić.
Widocznie dla nas są inne 'normy'
Będzie dobrze. Najwyżej trochę tam poleżysz. Ale przecież w słusznej sprawie - dla małej!NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyMichcia wrote:Ja w Świętochłowicach.
Jest trochę lepiej po magnezie? Jesteś stale podpięta pod KTG? Wyciszyło się trochę?
Właśnie nic się nie polepsza po tej kroplówce, a już zleciała prawie cała.
Zaraz idę zaalarmować do położnej.
Nie, nie jestem na stałe podłączona, ale przy każdym skurczu czuje ból jak na okres i twardnienie.
I jak opieka w Swietochlowicach?
Ja tu wybłagalam żeby być sama na sali, żeby mi nikt nie chrapał no i narazie jestem w dwójce sama. Mam nadzieje, że nikogo nie dokoptują. -
hej. No zostawic Was na troche i takie rzeczy się dizeja. Alicjoo Ty mi sie nie denerwuj, lekarze uspokoją skurcze na pewno. Sledzę pełno takichj sytuacji na fb, najwazniejsze ze juz u lekarza, niestety moze być tak jak u Misi czy Michci ze juz będizesz musiala uwazac, lezec i sie uspokoic. Byc moze malej zaszkodzily upaly i dlatego takie akcje. ale juz jesteś pod kontrolą. Bedzie dobrze!!!!
Michcia czyli nic sie nie zmieniło u Ciebie w sytuacji?
Misa ja po prostu nie iwerze ze jeszcze kilka tyg i się rozpakujesz:)
co do weekendu. Rozkichało nam sie auto wiec kolezanka zabrała nas na dzialke, zero zasiegu wrocilismy po polnocy wczoraj i dzis od rana rowerem do pracy po pracy od razu godcie. Dlatego zniknełam.
Kaśku ale zazdroszcze Ci piwka i winka...........................
Fistaszek. Nooo czekamy czekamy:)))))[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
nick nieaktualny
-
jeny każdy przechodzi inaczej widze. Raz skurcze sa grozne, raz nie. I jak rozpoznać kiedy trzeba lecieć do lekarza??? masakra..... ja też niektóre rzeczy jak alicja bagatelizuje bo myślę ze to czy to normalne i nie chce wyjśc na panikarę.. ale widze ze trzeba być czujnym zawsze...
Alicja trzymam kciuki i informuj na bieżąco!
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Ala, w Świętochłowicach jest ok, zwłaszcza położne, wszystkie fajne. Ale sale na położnictwie trzyosobowe.
Dobrze, że jesteś sama, bo spokój Ci się teraz przyda. Byłaś już u położnej? Zalecili coś nowego?
Pewnie nie masz większych szans na sen, ale postaraj się maksymalnie rozluźnić i pod żadnym pozorem nie dotykaj brzucha, żeby macicy nie pobudzać do skurczy.
A mierzył Ci gin szyjkę może? Nie skróciła się?
Trzymam kciuki mocno. W sumie za nas obie, bo ja też nadal się bardzo boję...
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Alicja, daj później znać, jak noc minęła, bo aż mi się śniłaś z tego wszystkiego.
Zai - ja chciałbym rodzić w Eskulapie - kwestia znieczulenia, tylko dwuosobowych sal, możliwości nocowania ze mną męża... Ale patrzę na tę moją kroplówkę i obawiam się, jednak te 2500 PLN zostanie w mojej kieszeniNT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA