X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wooooow gratulacje, Co prawda autko mamy zepsute i nie bylismy na zakupach i kefiru brak ale zaraz cos wymysle. Sa oczywscie lodyy!!! aa i jescze mrozeone truskawki, zmiksuje z mlekiem ooo tylko wczoraj an nich rozwaliłam blender muszę czymś innnym ale dam radę!!!!!! śiwetujemy

Co do chłopców i dizewczynek z obserwacji to tak pół na pół widzę. Wokół mnie np same dziewuchy i moj synek tyl;ko ale gdizes tam odwrotnie. JAk to policzylam to po rowno wyszlo to samo jest na pazdizernikowych tez pol na pol

Michcia kurcze zmartwiłaś mnie tą szyjką. LIczyłam że sie wyprostuje i jeszcze zdazysz dojechac gdzie chcesz a widze ze jednak zostaniesz do konca w szpitalu:(((( mam tylko nadzijeje ze towarzystwo bedziesz miała dobre

Misia mówisz o schodach heheh na ja 4 mieszkam bez windy, biuro na 1 no i po klientach biegam wiec schody jakby sa obligatoryjne mało tego do pracy jezdze rowerem bo autka nie mam,. 3 km tgylko ale zawsze noo ale u mnei poki co ok:))) chyba po prosttu pod tym wzgledem jestem szczesciara

Alicjo. ja mysle ze podroz jakby zadzialala i za chwile sie wszystko uspokoi

Myszata sama widzisz ze nie mozna niczego bagatelizowac. jak sie martwisz to pogadaj z lekarzem i juz. A uwagi olej.

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dizs bylam na wizycie panstwowo i znow sie zalamalam
    dzidzia znow mniejsza niz powinna. Jeszcze sie z lekarka klocilam ze mi zly tydzien wpisuje bo 29 a jestem w 30 wiec jej pasuje i termin na 26.10 i nizsza waga 1150g. a ja potem sprawdzilam ze sie przy 3 wizycie pomylila i teraz tylko dodaje 4 tyg a nie liczy od poczatku.
    wg Hi mamy dizecko powinno miec juz ok 1500 g wiec to sporo za mało. sprawdzialm w innych aplikacjach i to samo ok 1,4,-1,6 kg.
    poza tym ok morfologia i krew jak to ona powieidziala jak na moja wage i wzrost rewelacyjne. Pozatym nic mi ie powoedziala o ulozeniu itd bo o swoim urlopie mi nadawala. zdazylam ja tylko zapytac na temat kapieli w wodzie a ona mi odpowiada na temat sexu.......wiec ponowilam pytanie. do prywatnej ide dopiero 20.08 i tam sprobuje sie cos dowiedziec czy mam sie czym martwic

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Dziewczyny, kefiry w dlon (lezakujace niech se kaza podac, a co!)! Kariotyp prawidlowy meski, tadaaaaam!!!!!

PIJE KOKTAJL W ŁÓŻKU! :)
    Gratuluje zdrowego chłopa!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 20:22

Misi@, IviQ lubią tę wiadomość

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie dzis wiesci z frontu? Ja zasypiam na biurku. Chyba emocje odchorowuje.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, wczoraj Cię wypisali już? Tu by to nie przeszło :-)
    Skurcze zupełnie ustąpiły?

Myszata, u Ciebie też lepiej?

IviQ, zabiłaś mnie tą informacją o rowerze, Ty to jednak jesteś niezły przypadek :-D

Pati, emocje zeszły, to normalne :-) jednak tyle dni w stresie i napięciu robi swoje.

U mnie bez zmian. Tak w ramach ciekawostki, jakby ktoś chciał zrzucić zbędne kilogramy w ósmym miesiącu ciąży, polecam turnus odchudzający w szpitalu.

Przez dwa tygodnie zamiast przybrać na wadze, spadł mi jakiś kg, a w udach poleciało 1,5 cm.

No to raczej nie będę mieć problemu z wagą po ciąży :|

IviQ lubi tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Alicja, wczoraj Cię wypisali już? Tu by to nie przeszło :-)
    Skurcze zupełnie ustąpiły?

Skurcze mam teraz raz na jakieś 15-20-30-minut.
    W tej najgorszej fazie jak mnie wzieli na pierwsze KTG były co 1-2minuty.

Chcieli mnie zostawić do końca ciąży, ale obiecałam, że będę grzecznie leżeć w domu z lekami i kroplówką - czyli w sumie wychodzi na to samo jak bym była w szpitalu.
    Mam dojeżdzać na wszystkie wizyty, a gdyby powtórzyła się sytuacja to wracam do szpitala i już zostaje.

Przeniesli mi łóżko do salonu przed telewizor i mam tu małe centrum dowodzenia światem. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 10:15

Misi@ lubi tę wiadomość

• Michcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz kroplówkę w domu?!

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lepiej, staram sie rzadziej chodzic po tych schodach, bo wydaje mi sie, ze w tamten dzien przesadzilam. Od wczoraj jest poprawa, ale dalej sie napina, ale bezbolesnie i rzadziej..juz wiem co zrobic gdy bede miala problem jak maly nie bedzie chcial wyjsc na swiat -pobiegac troche po schodach tam i spowrotem ;p

No Alicja teraz jestes krolowa pilota :D uwazaj na siebie i niech tam w domku dbaja o Ciebie :*

alicja_ lubi tę wiadomość

• Michcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszata, Ty się śmiejesz, a to dokładnie tak działa. Tu w szpitalu położne mówią na to schodoterapia :-) i jak poród nie postępuje, a łażenie po korytarzach nie pomaga, to wysyłają taką ciężarną, żeby latała po schodach tam i z powrotem :-)

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam o schodoterapii :) Ewentualnie jeśli kobieta jest jeszcze w domu a już jest po terminie i na nic się nie zanosi to podobno zalecany jest numerek ;) z ukochanym :D :D

Alicjo, leż w domku grzecznie :) Mężuś się moze teraz wykazać :)

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze taka padnieta jestem, remont idzie pelna para, dzis jeszcze do pracy ostatni dzien, moze w weekend wybiore sie w poszukiwaniu sukienki na slub i dodatkow i innych pierdół :D ale cywilny, nie mam pomyslu na zadna stylizacje....moj R juz sobie zakupil garniak i chcialabym sie do niego troszke dopasowac ;p
    Podaje link :

http://www.modamen.pl/mobile/pl/p/Niebieski-krolewski-SLIM-z-czerwonymi-wstawkami/625

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawialam sie nad biala lub ecri i do tego czerwone delikatne dodatki, moze pazury na czerwono sobie zrobie :D

• Michcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same śluby tu mamy :-) ja na moim ślubie miałam właśnie sukienkę lekko ecru i czerwone paznokcie, także popieram :-)

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą Alicja miała nam zdjęcia w sukience pokazać :-) ja jak znajdę to też Wam mogę wkleić, tak poza tematem :-)

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • miriiam Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Wybaczcie że Wam się tu wcinam ale poczytałam troche wasz wątek i pomyślałam że mi żal że nie było takiego gdy ja przeżywałam swoje stresy i przygody z Pappa.

Wspaniale się wspieracie :)

Ja mam ponad roczną córeczkę z IVF i moje wyniki Pappy też nie były ciekawe, długo czekałam na wynik Nifty, na szczęście wykluczyła wady genetyczne. Ale nie miałam takiej wiedzy jak wy tutaj i moi lekarze wynika z tego też nie. Dopiero potem wyczytałam i na sobie przekonałam się że to prawda.

Jestem również przykładem że złe wyniki Papy przy wykluczeniu wad dziecka mogą wskazywać jakieś przyszłe powikłania ciążowe u matki. Tego mi lekarze nie powiedzieli tylko mnie straszyli wadami dziecka które mogą być ukryte a które Nifta nie wykrywa. Stresowałam się przez całą ciążę domniemanymi wadami mojego dziecka zamiast skupić się na zadbaniu o ciążę.
    I podobnie jak wy miałam problemy z przedwczesnymi skurczami w 30 tc, leżałam w szpitalu, potem w 32 tc skróciła mi się szyjka i już resztę ciązy przeleżałam z tyłkiem do góry ( to jakaś stara metoda by zapobiec naciskowi dziecka na szyjkę).
    Do tego pod koniec ciąży mała zaczęła wolno rosnąć i nie przybierała na masie . Lekarz to lekceważył ale na szczęście wymusiłam zbadanie przepływów i okazało się że są słabe i kilka dni później miałam już wywoływany poród. Córeczka jest całkowicie zdrowa, urodziła się w 37 tc, miała już 3 kg a teraz jest żywym srebrem moim.
    Nie chcę was straszyć, jeśli tak się stało to przepraszam.
    Chciałam tylko na swoim przykładzie pokazać jak ważne są niektóre badania dla tych z nas które miały złe wyniki Papy. Mi nikt tego nie powiedział a szkoda.
    Przeczytałam że któraś z was obawia się o zbyt mały przyrost masy dziecka, myślę że trzeba zażądać od lekarza zrobienia tzw przepływów żeby sprawdzić czy dziecko jest odpowiednio odżywione.
    Życzę spokojnych ciąż i zdrowych dzieciaków
    Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 13:01

Misi@, alicja_, Kaśku, IviQ lubią tę wiadomość

Jestem mamą
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriiam, dzięki za to, co napisałaś.

Jeśli o mnie chodzi, to nie tylko mnie nie przestraszyłaś, co uspokoiłaś. Bo Twoja historia przypomina moją dotychczasową, a przecież zakończyła się happy endem.

Tzn. jeden jej etap, bo przecież ta historia potrwa już do końca życia ;-)

Ja akurat miałam to szczęście, że moja lekarka jest nad wyraz czujna i nie dała się przekonać ani mnie, ani innym lekarzom, że na pewno nic się nie dzieje, że tak odczuwam ruchy dziecka, bo dzięki temu jestem teraz w szpitalu i mam szansę maksymalnie wydłużyć czas trwania tej ciąży.

I też nie chcę straszyć dziewczyn, bo sama całą ciążę najbardziej bałam się, że nie będę sprawna i na chodzie, chociaż dobrze się czuję, ale... mój przypadek, Misia, Alicja, skurcze Myszatej. To nie jest przypadek, że akurat na naszym forum taka plaga.

To IviQ ma stres z wielkością młodego. Tylko o ile się nie mylę on przybiera, tylko cały czas jest mniejszy.

Po prostu mamy ciąże specjalnej troski ;-)

A Tobie, Miriiam, zazdroszczę, że masz już mała całą i zdrową przy sobie :-)

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriiam, poczytałam Twój pamiętnik. Leżąc przez te tygodnie pisałaś o tym wszystkim, co ja czuję i czego się boję.
    Jakbym Cię znała. Jakbym siebie czytała...

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam pamiętam Cię z OVU, z wątku o IVF :) cieszę się że z Twoim maluszkiem wszystko jest dobrze :)

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Masz kroplówkę w domu?!

No będę miała Panią pielęgniarkę prawdopodobnie od jutra.
    Jak widać robie wszystko żeby tylko nie być w szpitalu .. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszata92 wrote:
    Kurcze taka padnieta jestem, remont idzie pelna para, dzis jeszcze do pracy ostatni dzien, moze w weekend wybiore sie w poszukiwaniu sukienki na slub i dodatkow i innych pierdół :D ale cywilny, nie mam pomyslu na zadna stylizacje....moj R juz sobie zakupil garniak i chcialabym sie do niego troszke dopasowac ;p
    Podaje link :

http://www.modamen.pl/mobile/pl/p/Niebieski-krolewski-SLIM-z-czerwonymi-wstawkami/625

Mi by tu pasowały czerwone paznokcie!

‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ