X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubie Was, bo laski jestescie!:-p

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Pees. O figurze to nawet nie mówię, ale porównajcie nasz kolor skóry :-D
    Oj tam oj tam. Mi siostra zawsze powtarza, ze janawet do bladychsieniezaliczam jestem poprostu przezroczysta ;)
    Maz podjechal po leki...kurcze w domu zauwazylam, ze mi zapisal, tylko 1 opak luteiny, a za dwa tyg kontrola...kurcze i co mam zrobic???? Mam w domu jeszcze dopochwowe, ale mam infekcje, wiec moze nie brac ich???

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Myszata92 – królowa pilota to naprawdę dobre określenie.
    Nadrobie wszystkie seriale które mi uciekły przez ostatni czas

Michcia – pięknie wyglądałaś! Na prawdę!
    Misi@ - cieszę się, że na wizycie wszystko ok. Ile ma teraz Twoja szyjka?

Ja niestety nie mam dobrych wieści - tzn. lekarz mówi, żeby kompletnie się tym nie przejmować, bo to nie groźne, ale ja jestem zmartwiona. Dzidzia ma lekką niedomykalność zastawki trójdzielnej…
    I nawet nie martwię się, że to niebezpieczna wada (bo nią nie jest), tylko martwię się, że wiele dzieci z ZD ma wady serca i że może jednak… eh.. ma ten ZD,,, eh.

Dobijcie mnie, bo jestem już w na granicy:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja kochana wiecej wiary w swoją Sarę:* zobaczysz ze bedzie dobrze. Postaraj sie myslec pozytywnie, nie sciagaj na sile zlych wiesci:*

IviQ lubi tę wiadomość

• Michcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, może niech mąż pojedzie do przychodni po receptę? Z tą dopochwową bym nie ryzykowała chyba przy infekcji, jeśli nie chcesz za bardzo przyspieszyć spotkania z Młodym :-D

Alicja, spokojnie, wierzę, że się denerwujesz, bo sama się czepiam każdej nieprawidłowości, ale tylko spokój może nas uratować.

Tak, jak piszesz, to nie jest groźna wada, w dodatku dużo dzieciaków ją ma.

Pamiętam właśnie jeszcze z forum o przezierności, że często się pojawiała. I to niejednokrotnie z podwyższonym NT. A maluchy zdrowe :-)

Raz na kilkanaście stron będę się powtarzać ;-) ale wszystkie wiemy, że przy żadnej ciąży nie ma stu procent gwarancji, że dziecko jest zdrowe. Ani przy tej z doskonałymi wynikami, ani przy tej po amniopunkcji.

Zrobiłyśmy badania, które uznałyśmy za najbardziej odpowiednie w naszej sytuacji i musimy się tych wyników trzymać i być dobrej myśli.

Jesteśmy już na takich etapach ciąży, że brutalnie mówiąc, i tak nie mamy innego wyjścia, niż te maluchy urodzić, bez względu na wszystko. To chyba lepiej w nie wierzyć :-)

Zresztą, przeczytaj jeszcze raz historię Miriiam z poprzedniej strony. Ona całą ciążę żyła z obawą, że mała jest chora, a okazało się, że po prostu ciąży trzeba bardziej pilnować.

No. Także piękna głowa do góry!

P.S. Na tym zdjęciu wyglądasz tak poważnie, że pomimo, że jestem 8 lat od Ciebie starsza (masz 22, prawda?), to wyglądałabym przy Tobie jak nieopierzony kurczak, a nie kobieta :-D

MeGi2986 lubi tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to wszystko nastukałam na telefonie. Doceń! :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 06:30

Pati78 lubi tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedziałam lekarzowi, zgodnie z prawdą, że wczorajszy wieczór był zaskakująco spokojny, na co on 'no to może w poniedziałek będzie jakieś święto lasu i wyjdzie pani do domu? Trzymam kciuki za poniedziałkowy wypis. ' :-D

Za bardzo się nie nastawiam, bo skurcze choć rzadsze, nadal są, w dodatku cały czas na kroplówce, zobaczymy co będzie jak mnie odepną.

Ale nawet jeśli miałabym tu zostać, to jakoś tak większa nadzieja, że to się dobrze skończy :-)

Misi@, IviQ, Pati78 lubią tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia on mi zapisal dwie globulki, bo ponoc grZybica w ciazy i w czasie porodu jest niebezpieczna. Po tej kuracji mam brac lactovaginal. Kurcze ciagle cos.

Alicjo jej ;/ mnie tez straszyli wada serca, a wczoraj omal na zawal nie zeszlam, bho serduszko na usg ledwo bilo, ale chyba nie mogl zlapac...mam nadzieje.
    Pokazal nam pozniej dla uspokojenia jak mu caly brzuszek sie rusza jakby oddychal, ale tak mocno, ze sama nie wiem czy to dobrze ;/ ale wole myslec pozytywnie.
    Ja z tym malym serduszkiem poszlam do b. Dobrego kardiologa plodu ( najlepszy na nasze wojewodztwo) i mnie uspokoil, ze czasem zdarzaja sie takie rzeczy, a po urodzeniu lub krotko przed samoczynnie to znika. U mnie akurat chodzilo o arytmie!
    Teraz nie mozesz sie stresowac, bo musisz skupic sie by wyciszyc te skorecze!

Iviq Ty szalona kobieto..na rowerze o.O jej ja bym chyba tracila rownowage. Podziwiam ;)
    Milego dnia <3

IviQ lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chej Laseczki
    Michcia jesteś mom guru!! zawsze wyczerpiesz temat do cna i nic dodać nic ująć do tego na telefonie!! wow ja to moze ze 2 zdania wystukam na tel a Ty elaborat jak się patrzy;) figurkę też masz super i pomimo braku twarzy uważam ze wygladałas cudnie:)))))))))))

Alicjo nie martw się na zapas. Jeszcze się wszystko może zmienić. Ta wada bardzo często sama znika. Choć doskonale wiem co czujesz i zareagowałabym tak samo.
    wiesz że kto ma pilota ma WŁADZĘ !!! heeeheh jesteś królową :D

Misi@ tak pamiętam jak zaczeły sie Twoje problemy i zostałaś "przykuta" do łóżka i patrze który masz teraz tydzień to sobie myśleda się? DA SIĘ!!!

Powiem Wam że nocka była straszna, duszno i gorąco. NIe mogłam spać. Dzis też ledwo już dycham a to rano dopiero.....

Misi@ lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to prawda IviQ, noc była koszmarna. Najgorsze jest to, że w prognozach dwutygodniowych nie widać żadnego ochłodzenia, a wręcz jutro i pojutrze ma być gorzej :-(

Śmiać mi się chce, bo dziś na sali mam panią w ciąży bliźniaczej. Dwóch chłopców.

Przez dwa tygodnie przerobiłam tu 9 kobiet. Na 11 dzieci (w tym moja córka) 10 chłopców :-D

IviQ lubi tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zamówiłam łóżeczko i przewijak :-D

IviQ, a wózek chyba zamówię ze sklepu w Bydgoszczy, bo tylko tam widzę jeszcze ten kolor, który chcę :-)

Misi@, alicja_ lubią tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Dobra, zamówiłam łóżeczko i przewijak :-D

IviQ, a wózek chyba zamówię ze sklepu w Bydgoszczy, bo tylko tam widzę jeszcze ten kolor, który chcę :-)

pochwal się co kupiłaś!

Ja też wczoraj zamawiałam część wyprawki przez internet, bo po ostatnich wydarzeniach to wolę być przygotowana. :D

Dziewczyny - a wy? dużo już macie wyprawkowych rzeczy? na jakim etapie jesteście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 13:15

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow 10 chłopców :D :D Kobiety będą miały w czym wybierać :D
    Ja też już przeglądam rzeczy do wyprawki. Zbieram namiary na małe ubranka, no i bez przerwy wertuję allegro, bo nie ma żartów. Czas leci jak oszalały. Dziś po drodze z pracy muszę zahaczyć o Biedronkę- podobno rzucili tam coś dla maluchów.

Bliźniaki są z nami :*
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, łóżeczko najprostsze z możliwych
    http://pl.mokee.eu/lozeczko-dzieciece-kolor-bialy.html

I przewijak :-D http://pl.mokee.eu/przewijak-kolor-szary.html

Chciałam szare łóżeczko, ale doradzili mi, że średnio się odcień komponuje z przewijakiem. Problemy matki w zagrożenej ciąży :-D

A co do wózka, to z niecierpliwością czekam na info o dostępności groszkowej bryki :-)

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeee, wózek będzie dostępny w środę :-) to już w pn zamówię.

A stanęło na takim http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e40d61451359.jpg

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się kliknie w czarny kwadrat, to się wyświetla. Nie wiem, co się porobiło.

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek jest zajebiaszczy :D :D Macie w czym wybierać dziewczyny. Ja nie mogę sobie pozwolić na takie wybrzydzanie :/

Bliźniaki są z nami :*
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai, ja postanowiłam z wózkiem akurat iść niskobudżetowo.

W przypadku bliźniąt faktycznie gorzej. Ale w używanych chyba jest wybór, co?

zai2014 lubi tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia my tez taki kupilismy tzn tej firmy bo chyba inny troche.;) amerlis pro. tylko tam gdzie masz kropki jest kolor grafitowy. Wozek jest o tyle fajny, ze jest wysoki a o to mi chodzilo. Bo po pierwsze nie bede musiala sie schylac do gondoli a po drugie moj maz ma prawie dwa metry. Wozek ma pompowane kola i amortyzacje. Jest naprawde duzo lepszy. Rozmawialismy ze sprzedawczynia bo myslelismy o maxi cosi, ale nam odradzila. Mimo, ze drozszy. Powiedziala, ze sama miala i nie byla zadowolona. Po zatym w maxi jest mala gondola, a ja zima chcialabym malego powozic w gondolce ;)

Ja mam juz w zasadzie wszystko;) ale u mnie to inna sprawa bo mam juz za miesiac termin...no wlasciwie za 29 dni ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 15:23

alicja_ lubi tę wiadomość

• Michcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, ale też macie Amelisa? :-D to który kolor? Melanż? Bo ja się właśnie wahałam, ale bardziej mi się szary stelaż podoba niż biały i dlatego padło na grochy :-)

gg64k6nlx91zx5z2.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ