X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, a myślałam, że wybieram taki niszowy wózek, vo wszędzie xlandery i inne mutsy ;-)

Ale prawda jest taka, że Amelis jest wyjątkowo ładny jaj na wózek w tej cenie.

Zai, już wiem. Abc zoom design :-) ale mówi, że z fotelikami całość będzie ją kosztować ok 5000 zł.

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcoa w wiesz kto jest producentem Anelis? Właśnie xlander ;)
    Ech nie wiem czy sobie wmawiam ale chyba mam znow skurcze ;/ ale przy tym mały sie tak wiervi,ze sama nie wiem co robić. Meza mi szkoda budzić bo sie nabiegal i w wannie zasnął . poczekamy do rana chyba, ze tak zabili, ze nie dam rady to będzie mieć wczesniej pobudke ;p

• Michcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam właśnie o xlanderze, ale też wizualnie Amelis bardziej do mnie mówi :-)

Minęły skurcze? Kurcze, przy tych upałach dzieciaki też jakieś niespokojne. Chociaż przecież temperaturę mają w brzuchu stałą...

Daj znać.

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia też jest strasznie aktywna w brzuchu. Cały dzień się wierci i kopie. Fajnie, bo jak leże to już nie tylko czuć, że kopie, ale też widać:)

Misi@ - i jak te skurcze? trochę lepiej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem czy lepiej ;/
    Mały ma aktualni e czkawke ;) wiec chyba nie najgorzej.poczekam do południa. Czyli u Was mimo skurczy dzieci tez sie ruszają?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Kurcze nie wiem czy lepiej ;/
    Mały ma aktualni e czkawke ;) wiec chyba nie najgorzej.poczekam do południa. Czyli u Was mimo skurczy dzieci tez sie ruszają?

Tak, a nawet bardziej niż zwykle.

• Michcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to chyba w ogóle jest powiązane - mała ruchami potrafi wywołać skurcze. W trakcie się nie rusza, ale jak skurcze ustępują, zaczyna szaleć.

A jak często masz skurcze? Pojawiają się kiedy się ruszasz, czy tak same z siebie?

Pogoda nie jest obojętna. Ja przy tych upałach skurcze mam częściej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 09:06

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zamówiłam kosz mojżesza! :-) bo jednak po głębszych rozważaniach zrezygnowałam z łóżeczka dostawki na rzecz właśnie zestawu klasyczne łóżeczko + kosz.

Taki :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9613b1a9124d.jpg

Powoli do przodu! W poniedziałek wózek, to z większych rzeczy zostanie mi wanienka i fotelik. Wanienki nawet nie mam upatrzonej...

alicja_ lubi tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - znacie jakieś fajne strony z kocykami dla dzieciaczków?
    I jeszcze jedno - ile koszul nocnych kupujecie? Wybieracie zwykłe czy takie ciążowe z opcją do karmienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia sliczny ten kosz!

• Michcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, ekspertem od kocyków jest Misia :-) ma ich milion!

Ja jeden kupiłam w hm, jeden w TK Maxxie, a jeden, tkany, na mamissima.pl :-)

Koszule mam trzy - jedną średnio wygodną do porodu, a dwie takie fajniejsze rozpinane na środku do karmienia (ESOTIQ, model Karla) - testowane w szpitalu, fajne, bo nie wyjeżdżają po szyję :-)

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, Dzięki. Ja narazie mam jedną do karmienia i to by było na tyle. Poszukam zaraz czegoś na allegro.
    Michcia - ja też kompletnie nie mam wybranej wanienki.. Jak coś fajnego znajdziesz to podeślij!

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie 18w3d, za niecale 2 tygodnie usg prenatalne, pobije lekarza, jak sprobuje straszyc ;-)
    Jeszcze nie czuje ruchow, ale moge jeszcze poczekac,bo raz-ze chuda to ja dawno nie jestem, a dwa-lozysko jest na przedniej scianie i ponoc to opoznia wyczuwanie ruchow.

Tymczasem nogi do miski z zimna woda i internety w ruch, musze nadrobic wiedze nt. koszul, wanienek, lozeczek... ;-)

Misi@, alicja_ lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo ja uwielbiam kocyki i produkty z nietuzinkowa. Pani Wanda przeslicznie je szyje ;) mam od niej kocyki, posciele, poszewki na swoje poduszki ;)
    Dostalam tez fajny kocyk z pepco taki mieciutki i kupilam tez sliczny azurowy.

U mnie skurcze pojawiaja sie w nocy i wieczorem. Teraz znow sie wyciszylo.
    Mi sie wydaje, ze jak za dlugo leze to wowczas sie zaczynam spinac.

Kosz jest piekny ;)

Ja mam jeszcze problem z cisnieniem, ale nie wiem czy to nie przez pogode. Wczoraj mialam rano 140/74 o 16 tej 96/56 a ok 20 153/79...ale u lekarza mam zawsze w porzadku, moze ta pogoda tak dziala, albo mam wadliwy cisnieniomierz :/

Michcia jak dajesz rademw tych tem w szpitalu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam duzo koszul...tzn kupilam jedna na naramkach w reserved, jedna dostalam od mamy i dwie juz wczesniej kupilam przez allegro. Ale w sumie w szpitalu w kt chce rodzic daja przez caly pobyt swoje koszule z czego chetnie skorzystam, by nie brudzic tych a w razie czego moja siostra planuje dzidzie to jej reszte podaruje, albo bede miala juz w domu do karmienia ;)

Edit Pati ja wczoraj wyprobowalam patent moczenia nog w misce...fajna sprawa ;)

Maz dzis dalej wierci pod klime, ale mam bialo w mieszkaniu. Wczoraj niestety wwiercil sie w kable i dlugo nie mielismy pradu, a on musial to naprawiac i wszystko sie w czasie przesunelo ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 10:37

• Michcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja! Misia, będziesz mieć klimę, zazdroszczę :-) zwłaszcza teraz. Ja w szpitalu zdycham. Nawet nie chcę myśleć o tym, że te upały nie zamierzają się skończyć :-/

Pati, masz jeszcze czas, ale fajnie zrobić rozeznanie wcześniej, bo masz jeszcze czas, żeby wszystko przemyśleć. Ja np. po miesiącu zmieniłam zdanie co do łóżeczka :-)

Jeśli chodzi o wanienki, to ja oczywiście ślinię się do wanienki Beaba, ale tu akurat rozum podpowiada, że 600 zł za wanienkę to trochę dużo :-D nawet używane kosztują po 400 :|

Jakąś najprostszą chcę, że stelażem, byle nie była zbyt 'pstrokata'.

Teraz wybieramy fotelik i mąż jest zszokowany, że nie padło na szary albo chociaż beżowy :-D

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    O ja! Misia, będziesz mieć klimę, zazdroszczę :-) zwłaszcza teraz. Ja w szpitalu zdycham. Nawet nie chcę myśleć o tym, że te upały nie zamierzają się skończyć :-/

Pati, masz jeszcze czas, ale fajnie zrobić rozeznanie wcześniej, bo masz jeszcze czas, żeby wszystko przemyśleć. Ja np. po miesiącu zmieniłam zdanie co do łóżeczka :-)

Jeśli chodzi o wanienki, to ja oczywiście ślinię się do wanienki Beaba, ale tu akurat rozum podpowiada, że 600 zł za wanienkę to trochę dużo :-D nawet używane kosztują po 400 :|

Jakąś najprostszą chcę, że stelażem, byle nie była zbyt 'pstrokata'.

Teraz wybieramy fotelik i mąż jest zszokowany, że nie padło na szary albo chociaż beżowy :-D

Chodzi Ci o wanienkę "Camele'o"?
    Ja już fotelik mam z głowy, a wybrałam czarny - taki jak wózek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ zazdroszczę klimy! Ja się smaże..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie jak uda sie ja zamontowac do konca wakacji, ale z tempem mojego meza rosnie bywa. No i po drodze ciagle niespodzianki. Tak jak wczoraj, przewiercil kavbke, wiec musial to naporawic. Jest teraz u nas siwo. A maz jedzie do kolegi pospawac jakies elementy do jednostki zewnetrznej. Potrwa to niestety, ale za rok juz na pewno bedzie ;)
    Michcia wspolczuje, ja wlasnie chacialabym uniknac szpitala w ten upal. Naszczescie skurcze sie wyciszyly :)
    Ja mam je ciagle w nocy i wowczas Antoni szaleje w brzuchu, pewnie mu chlodniej i dlatego.
    O matko nie wiedzialam, ze jest wanienka za 600 zl o.O toz ona chyba ze zlota ;)

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanienka za 600 zl? To ja powinnam zaczac robic zakupy wyprawkowe na raty juz trzy lata temu, zeby wyrobic finansowo ;-)

dqprj44jo5rhodwq.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ