X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, a myślałam, że wybieram taki niszowy wózek, vo wszędzie xlandery i inne mutsy ;-)

Ale prawda jest taka, że Amelis jest wyjątkowo ładny jaj na wózek w tej cenie.

Zai, już wiem. Abc zoom design :-) ale mówi, że z fotelikami całość będzie ją kosztować ok 5000 zł.

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcoa w wiesz kto jest producentem Anelis? Właśnie xlander ;)
    Ech nie wiem czy sobie wmawiam ale chyba mam znow skurcze ;/ ale przy tym mały sie tak wiervi,ze sama nie wiem co robić. Meza mi szkoda budzić bo sie nabiegal i w wannie zasnął . poczekamy do rana chyba, ze tak zabili, ze nie dam rady to będzie mieć wczesniej pobudke ;p

• Michcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam właśnie o xlanderze, ale też wizualnie Amelis bardziej do mnie mówi :-)

Minęły skurcze? Kurcze, przy tych upałach dzieciaki też jakieś niespokojne. Chociaż przecież temperaturę mają w brzuchu stałą...

Daj znać.

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia też jest strasznie aktywna w brzuchu. Cały dzień się wierci i kopie. Fajnie, bo jak leże to już nie tylko czuć, że kopie, ale też widać:)

Misi@ - i jak te skurcze? trochę lepiej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem czy lepiej ;/
    Mały ma aktualni e czkawke ;) wiec chyba nie najgorzej.poczekam do południa. Czyli u Was mimo skurczy dzieci tez sie ruszają?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Kurcze nie wiem czy lepiej ;/
    Mały ma aktualni e czkawke ;) wiec chyba nie najgorzej.poczekam do południa. Czyli u Was mimo skurczy dzieci tez sie ruszają?

Tak, a nawet bardziej niż zwykle.

• Michcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to chyba w ogóle jest powiązane - mała ruchami potrafi wywołać skurcze. W trakcie się nie rusza, ale jak skurcze ustępują, zaczyna szaleć.

A jak często masz skurcze? Pojawiają się kiedy się ruszasz, czy tak same z siebie?

Pogoda nie jest obojętna. Ja przy tych upałach skurcze mam częściej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 09:06

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zamówiłam kosz mojżesza! :-) bo jednak po głębszych rozważaniach zrezygnowałam z łóżeczka dostawki na rzecz właśnie zestawu klasyczne łóżeczko + kosz.

Taki :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9613b1a9124d.jpg

Powoli do przodu! W poniedziałek wózek, to z większych rzeczy zostanie mi wanienka i fotelik. Wanienki nawet nie mam upatrzonej...

alicja_ lubi tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - znacie jakieś fajne strony z kocykami dla dzieciaczków?
    I jeszcze jedno - ile koszul nocnych kupujecie? Wybieracie zwykłe czy takie ciążowe z opcją do karmienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia sliczny ten kosz!

• Michcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, ekspertem od kocyków jest Misia :-) ma ich milion!

Ja jeden kupiłam w hm, jeden w TK Maxxie, a jeden, tkany, na mamissima.pl :-)

Koszule mam trzy - jedną średnio wygodną do porodu, a dwie takie fajniejsze rozpinane na środku do karmienia (ESOTIQ, model Karla) - testowane w szpitalu, fajne, bo nie wyjeżdżają po szyję :-)

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, Dzięki. Ja narazie mam jedną do karmienia i to by było na tyle. Poszukam zaraz czegoś na allegro.
    Michcia - ja też kompletnie nie mam wybranej wanienki.. Jak coś fajnego znajdziesz to podeślij!

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie 18w3d, za niecale 2 tygodnie usg prenatalne, pobije lekarza, jak sprobuje straszyc ;-)
    Jeszcze nie czuje ruchow, ale moge jeszcze poczekac,bo raz-ze chuda to ja dawno nie jestem, a dwa-lozysko jest na przedniej scianie i ponoc to opoznia wyczuwanie ruchow.

Tymczasem nogi do miski z zimna woda i internety w ruch, musze nadrobic wiedze nt. koszul, wanienek, lozeczek... ;-)

Misi@, alicja_ lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo ja uwielbiam kocyki i produkty z nietuzinkowa. Pani Wanda przeslicznie je szyje ;) mam od niej kocyki, posciele, poszewki na swoje poduszki ;)
    Dostalam tez fajny kocyk z pepco taki mieciutki i kupilam tez sliczny azurowy.

U mnie skurcze pojawiaja sie w nocy i wieczorem. Teraz znow sie wyciszylo.
    Mi sie wydaje, ze jak za dlugo leze to wowczas sie zaczynam spinac.

Kosz jest piekny ;)

Ja mam jeszcze problem z cisnieniem, ale nie wiem czy to nie przez pogode. Wczoraj mialam rano 140/74 o 16 tej 96/56 a ok 20 153/79...ale u lekarza mam zawsze w porzadku, moze ta pogoda tak dziala, albo mam wadliwy cisnieniomierz :/

Michcia jak dajesz rademw tych tem w szpitalu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam duzo koszul...tzn kupilam jedna na naramkach w reserved, jedna dostalam od mamy i dwie juz wczesniej kupilam przez allegro. Ale w sumie w szpitalu w kt chce rodzic daja przez caly pobyt swoje koszule z czego chetnie skorzystam, by nie brudzic tych a w razie czego moja siostra planuje dzidzie to jej reszte podaruje, albo bede miala juz w domu do karmienia ;)

Edit Pati ja wczoraj wyprobowalam patent moczenia nog w misce...fajna sprawa ;)

Maz dzis dalej wierci pod klime, ale mam bialo w mieszkaniu. Wczoraj niestety wwiercil sie w kable i dlugo nie mielismy pradu, a on musial to naprawiac i wszystko sie w czasie przesunelo ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 10:37

• Michcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja! Misia, będziesz mieć klimę, zazdroszczę :-) zwłaszcza teraz. Ja w szpitalu zdycham. Nawet nie chcę myśleć o tym, że te upały nie zamierzają się skończyć :-/

Pati, masz jeszcze czas, ale fajnie zrobić rozeznanie wcześniej, bo masz jeszcze czas, żeby wszystko przemyśleć. Ja np. po miesiącu zmieniłam zdanie co do łóżeczka :-)

Jeśli chodzi o wanienki, to ja oczywiście ślinię się do wanienki Beaba, ale tu akurat rozum podpowiada, że 600 zł za wanienkę to trochę dużo :-D nawet używane kosztują po 400 :|

Jakąś najprostszą chcę, że stelażem, byle nie była zbyt 'pstrokata'.

Teraz wybieramy fotelik i mąż jest zszokowany, że nie padło na szary albo chociaż beżowy :-D

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    O ja! Misia, będziesz mieć klimę, zazdroszczę :-) zwłaszcza teraz. Ja w szpitalu zdycham. Nawet nie chcę myśleć o tym, że te upały nie zamierzają się skończyć :-/

Pati, masz jeszcze czas, ale fajnie zrobić rozeznanie wcześniej, bo masz jeszcze czas, żeby wszystko przemyśleć. Ja np. po miesiącu zmieniłam zdanie co do łóżeczka :-)

Jeśli chodzi o wanienki, to ja oczywiście ślinię się do wanienki Beaba, ale tu akurat rozum podpowiada, że 600 zł za wanienkę to trochę dużo :-D nawet używane kosztują po 400 :|

Jakąś najprostszą chcę, że stelażem, byle nie była zbyt 'pstrokata'.

Teraz wybieramy fotelik i mąż jest zszokowany, że nie padło na szary albo chociaż beżowy :-D

Chodzi Ci o wanienkę "Camele'o"?
    Ja już fotelik mam z głowy, a wybrałam czarny - taki jak wózek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ zazdroszczę klimy! Ja się smaże..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie jak uda sie ja zamontowac do konca wakacji, ale z tempem mojego meza rosnie bywa. No i po drodze ciagle niespodzianki. Tak jak wczoraj, przewiercil kavbke, wiec musial to naporawic. Jest teraz u nas siwo. A maz jedzie do kolegi pospawac jakies elementy do jednostki zewnetrznej. Potrwa to niestety, ale za rok juz na pewno bedzie ;)
    Michcia wspolczuje, ja wlasnie chacialabym uniknac szpitala w ten upal. Naszczescie skurcze sie wyciszyly :)
    Ja mam je ciagle w nocy i wowczas Antoni szaleje w brzuchu, pewnie mu chlodniej i dlatego.
    O matko nie wiedzialam, ze jest wanienka za 600 zl o.O toz ona chyba ze zlota ;)

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanienka za 600 zl? To ja powinnam zaczac robic zakupy wyprawkowe na raty juz trzy lata temu, zeby wyrobic finansowo ;-)

dqprj44jo5rhodwq.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ