X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia no to super że tak. Ale czy to oznacza że Cie wypuszcza do domu? czy z ty pessarem dalej bedziesz w szpitalu?

Alicjo no ja czasmi też tak mam ż na zapas i pewnie gdyby nie to że naprawdę wiele dostałam i jeszcze dostanę a nie wiem co to będzie to staram się kupować tylko to czego nie dostanę na 100% kupuję. laktator dostałam, kupiłam tylko na start 1 butelkę Avent 0 classic czyli tanszego a potem w praniu zobaczymhy co bedzie a no i termometr kupiłam a tą wit D+K to bioaron D+K ale czy są dobre, inne to nie wiem. NIe zainteresowalam się ... no i do kąpieli i kosmetyki do smarowania też już kupiłam. Pamiętam też że moja bratowa dawała probiotyki ale na to jeszcze za wczesnie bym kupiła. Na razie musze kupic komode bo juz piore ciuszki a nie mam gdzie wkaladac:/ ale kurcze stale czasu brak......... no i do szpitala msuze sie przejechac zobaczyc co i jak

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w ogóle nie jest super, bo zmiany w szyjce się zrobiły przez 5 dni.

I skurczy to nie wyeliminuje, a w jakimś drobnym stopniu ma zabezpieczyć szyjkę, ale na jak długo to pomoże, nie wiadomo.

Leżeć tu będę. Ale jestem przerażona, czy jeszcze te 3 tygodnie wytrzymam :-/ w sensie z Młodą w środku, nie psychicznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 09:02

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Eh, dziewczyny, miałam badanie.

Szyjka się nie skraca, nie rozwiera, ale zmiękła. Będę mieć założony pessar.

kiedy Ci zakładają? Zdaj relację później jak to wygląda i jak z bólem…
    Coś mi się wydaje, że mnie też to nie ominie..

• Michcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kiedy, pewnie dziś.

No boli na pewno, ale podobno da się przeżyć.

Oby tylko zadziałało. Eh :-(

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia, trzymaj sie cieplo! Wierze, ze malutka poczeka! Sledzilam w internecie historie jeszcze nienarodzonego chorego serduszka, jego matka od lipca slyszala, ze ma wybrac klinike, gdzie bedzie rodzic, bo nie donosi do czasu uzbierania na operacje w Niemczech. A jeszcze nie urodzila. Medycyna idzie do przodu i sa sposoby na zyskanie czasu. Choc fakt, ze pewnie masz bidulo stresa i nie jest to latwy czas.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Nie wiem kiedy, pewnie dziś.

No boli na pewno, ale podobno da się przeżyć.

Oby tylko zadziałało. Eh :-(

Musi zadziałać!
    A ile dzidziuś teraz waży? 32tydzień to i tak jesteś już bezpieczna kochana. Nic się nie martw.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja wzoraj od rana byłam u siostry. podjechaliśmy nad jezioro i spedziliśmy tam sporo czasu. Ja leżałam w cieniu i bylo super...ochłodziłam się :)

Dziś już niestety na nowo męczę, ale jak każdy z nas. Sisotrzency odliczają dni, kiedy mały wyjdzie i oglądają na zdjęciach w było sobie życie, jak teraz wygląda :)
    Poczuły czkawkę i kolanko i byli zachwyceni :)

Dziś musiałam posprzątać łazienkę...masakra wszystko w białym pyle, aże kosmetyki mam w koszyczkach to każdy musiałam czyścić i koszyczki wziełam pod prysznic i je wymyłam :)
    ja czuje się znośnie i współczuje waszego samopoczucia ;/

Michcia a ja słyszałam, że zakładanie pessaru nie boli, ale może zalezy kto i jak zakłada...trzymam kciuki.
    IviQ śliczne zdjęcie :)
    Alicjo trzymam kciuki by jednak ominął Cię ten stres, choć słyszałam, że z pesserem można spokojnie funkcjonować i donosić do terminu, więc dobrze, że coś takiego wymyślono :)
    Trzymajcie się dziewczyny w dwupakach :)

alicja_ lubi tę wiadomość

• Michcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już z ciałem obcym w sobie.

Założenie przez wprawionego lekarza trwało, łącznie z wcześniejszym badaniem ułożenia szyjki, ok 15 sekund.
    Bolało przez jakieś 3.

I od razu po założeniu nie było tego czuć. Także szczerze, ani w 1/10 nie było to tak strasznie,jak się spodziewałam.

Wiem, że niektóre dziewczyny czują po zabiegu przez kilka dni bóle w podbrzuszu. U mnie na razie nic, zobaczymy, jak będzie później.

Miałam też w końcu usg. Mała nadal ułożona pośladkowo, już od jakichś 6 tygodni, także jest prawdopodobne, że już tak zostanie.

No i pomimo tego, że ja nie przybrałam na wadze, ona na szczęście rośnie
    Dziś już 1800-1900 gramów. I jak to lekarz powiedział, ładne, długie nogi, to dobrze. Cokolwiek to oznacza ;-)

No to oby sobie ten pessar radził!

Misi@, Kaśku lubią tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia a puszczą Cię teraz do domu z tym pessarem?

• Michcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, bo ja ciągle mam skurcze, cały czas muszę być na kroplówce, póki co. To już trzeci tydzień leci.

Ale dam radę. Najbardziej mi ułożyło, że ona tak ładnie rośnie. Ja oczywiście kilka razy dziennie mam chwile zwątpienia, bo nie jest mi tu łatwo, ale może będzie dobrze.

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Nie, bo ja ciągle mam skurcze, cały czas muszę być na kroplówce, póki co. To już trzeci tydzień leci.

Ale dam radę. Najbardziej mi ułożyło, że ona tak ładnie rośnie. Ja oczywiście kilka razy dziennie mam chwile zwątpienia, bo nie jest mi tu łatwo, ale może będzie dobrze.
    Pewnie, ze bedzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia - super, że mała ma już prawie 2kg! :)

Ja odebrałam wypis ze szpitala z wynikami krwi i moczu i prawie wszystko jest zaburzone…Muszę to koniecznie skonsultować z lekarzem. :(

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!
    Zajrzałam żeby sprawdzić co tam u Was po dłuższej nieobecności i nie wiecie nawet jak się cieszę że wszystkie nadal w dwupakach ;-)

Michcia super że malutka ładnie rośnie! Trzymam kciuki za pessar. Napewno pomoże.. Michcia i głowa do góry!! Będzie dobrze! :*

Pisałyście o wit D - moja rada to zapytać lekarza. Są conajmniej dwa rodzaje tej witaminy, naturalna (pozyskiwana z wełny owczej o ile dobrze pamiętam) i syntetyczna. Ja swego czasu dostałam coś co miało w nazwie Junior (było na receptę) lekarz mi powiedział że co prawda dla dzieci ale u dorosłych też się znacznie lepiej wchłania.

Kolejna rzecz to nawilżacze. Ja kupiłam nawilżacz ale mechaniczny właśnie ze względu na ewentualną hodowlę grzybków (w tych parowych) i ultradzwięki które podobno nie są obojętne dla dzieci. Mechaniczny jest drogi i trochę szumi, i nie jest super wydajny w nawilżaniu ale super oczyszcza powietrze. W Wawie szczególnie zimą jak ludzie palą w piecach musiałm go czyścić nawet 2 ray w tygodniu go już błotko było zamiast wody. Z moich analiz wychodziło że jak kupować to tylko taki.

8R8Zp1.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia ja słyszałam same plusy tego pessaru dlatego uwazam ze super. Żdnej sie ni epogorszyło po jef=go założeniu i żadna nic nie czuje i powstrzymało to skracanie szyjki. Mam nadzije ze u Ciebie tez tak bedzie zwlaszcza ze zostajesz pod opieka lekarzy

uu Alicjo prawie wszystko zaburzone? ciekawe co lekarz powie. koniecznie skonsultuj i nam tu relację zdaj!!!

Misi@ Ty miała s odpoczywać a nie robić za sprzataczke!! po dupie dostaniesz:p

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!:)
    Ja właśnie siedzę po wypiciu glukozy :)
    Tak się bałam a to na prawdę nic strasznego. Biorąc pod uwagę, że ze mnie strasznie słodka dziurka i życie bez nutelli nie miałby sensu, a herbatę słodzę 4 łyżeczki - wypicie tej glukozy to był pikuś! :D
    Najgorsze teraz tylko to siedzenie bez picia, jedzenia i ruchu 2h, ale jakoś dam radę :)

Michcia i jak tam się żyje z nowym urządzeniem? Zaczeło coś boleć czy luzik?

Misi@, IviQ lubią tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walsnie dostalam telefon-wynik Harmony prawidlowy :-D

alicja_, Kaśku, zai2014, Blondik, IviQ lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, IviQ, ja to się zastanawiam czy Ty będziesz miała czas urodzić ;-)

Daj znać, jak upolujesz już jakąś komodę :-) zazdroszczę Wam prania tych ubranek, bardzo żałuję, że tego nie zrobiłam wcześniej, bo 'jeszcze jest czas' i teraz mój mąż to będzie musiał zrobić.

Alicja, ale mocno masz pozaburzane te parametry? Bo wiesz, w ciąży często się z nami różne cuda dzieją i jakieś drobne bakterie w moczu, czy lekka anemia są raczej niegroźne i łatwe do wyleczenia.

Pati, patrzę na Twój suwaczek i widzę, że połówkowe się zbliżają wielkimi krokami!

Kaśku , a Ty w tej Szwencji (jak mawia mój mąż) pracujesz? Albo zamierzasz? :-) masz już dla mnie pokój gościnny? :-P

Ja zapomniałam chyba wczoraj jeszcze powiedzieć, że mała ciągle jest ułożona pośladkowo, a biorąc pod uwagę, że realnie ma jeszcze tylko kilka tygodni, to możliwe, że już tak zostanie.

I raport z krążka - nic mnie nie boli, niczego nie czuję, ale natykam się na niego podczas aplikacji luteiny i przy wypróżnianiu stres :-D

Z wyprawką mniej więcej skończyłam (trochę szkoda, że prawdopodobnie nie zobaczę tych rzeczy, które kupiłam zanim się mała urodzi), dziś wracam do kupowania armatury i innych sprzętów do nowego domu. Dziewczyny na sali się ze mnie śmieją, że mąż mi dostęp do konta zablokuje ;-)

Misi@, IviQ lubią tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Walsnie dostalam telefon-wynik Harmony prawidlowy :-D

Jeeee! Super! Wiedziałam :-)
    Dziś świętuję sokiem marchwiowym!
    A Ty się zaczynasz w pełni cieszyć ciążą.
    Świetne wieści we wtorek :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek gratulacje!:) Po kolejnym pobraniu krwi jadę do maka na lody żeby poświętować! :D

IviQ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku dzięki za info dotyczące wit.D i nawilżacza. Zagłębie się w ten temat.

Michcia - super, że nic nie boli Cie po tym krążku. A jak skurcze i twardnienia?
    Czyli jak jest ułożona pośladkowo to oznacza CC?

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ