Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Myszata, pięknie, pół kilo dziecka! to już nie przelewki
Tylko ja Cię proszę, potraktuj poważnie to co mówi lekarz. Ja trochę bagatelizowałam te zalecenia, bo przecież zwolnić tempo nie znaczy, że nie mogę na cały dzień pojechać do innego miasta i odwiedzać znajomych, a następnego dnia na zakupy z mężem... A właśnie znaczy.
Mały spacer - jasne, zakupy spożywcze, lekkie - jasne. Dwurodzinne spotkanie przy kawie - jak najbardziej.
Bo jak to zbagatelizujesz na tym etapie, to w optymistycznej wersji możesz skończyć jak ja - leżąc w szpitalu, pod obserwacją. Ale można też nie mieć tyle szczęścia i lekarze nie zdążą pomóc.
Nie chcę Was wszystkich straszyć i nie chcę się wymądrzać, ale mówię to z własnego doświadczenia. Bo ja mam do siebie pretensje, że może mogłam bardziej na siebie uważać i nie naraziłabym małej na niebezpieczeństwo...alicja_, Misi@ lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyMichcia, traktuje to powaznie i tez sie przejelam i wiem, ze chcesz dla nas dobrze.
remont remontem, staram sie troche pomoc, ale tez juz nie szaleje..
a co do zakupow to postanowilam, ze wiekszosc zamowie przez neta, ale to dopiero po remoncie.ewentualnie na adres moich rodzicow bede zamawiac, bo tam maja specjalna szafeczke na rzeczy dla malego ale moj R nawet zabronil mi jedzic do mojego rodzinnego domu, bo z ojcem sie nie dogaduje i raz wyszla taka klotnia, ze musieli mnie uciszac i tez brzuszek mnie bolal stres pewnie tez ma jakis wplyw na te sprawy / -
Bardzo rozsądnie, Myszata
A stres ma ogromny wpływ na te skurcze, nawet wczoraj o tym rozmawiałam z lekarzem.
Także pełen relaks, a niech się stresują inni
Ja się topię. Ciągle nie wierzę, że przeżyję te upały w tych warunkach.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Myszata, ja mam z moim mężem podobnie, nie chcę się nawet zastanawiać, co on bierze, że ma tyle siły
Alicja, musisz z lekarzem skonsultować. Tam na dole jest napisane, że dla kobiet w ciąży są inne normy, poza tym z tego co wiem lekarze to przeliczają na jakieś trzycyfrowe jednostki.
Kiedy będziesz z lekarzem rozmawiać o tych wszystkich wynikach?
I przypomnę Ci, ze nie wszystkie wyniki masz złe. Ten bardzo ważny - Nifty masz dobryalicja_ lubi tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyMichcia wrote:Myszata, ja mam z moim mężem podobnie, nie chcę się nawet zastanawiać, co on bierze, że ma tyle siły
Alicja, musisz z lekarzem skonsultować. Tam na dole jest napisane, że dla kobiet w ciąży są inne normy, poza tym z tego co wiem lekarze to przeliczają na jakieś trzycyfrowe jednostki.
Kiedy będziesz z lekarzem rozmawiać o tych wszystkich wynikach?
I przypomnę Ci, ze nie wszystkie wyniki masz złe. Ten bardzo ważny - Nifty masz dobry
Mam takiego doła ostatnio
To echo też źle wyszło, cała morfologia skopana i do tego te skurcze
Przepraszam, że Was tak tym wszystkim zamęczam.
Właśnie jade do lekarza - spróbuje się jakoś wcisnąć i pogadać o tym.. -
nick nieaktualnyAlicjo jestesmy po to zeby sie wspierac. Jesli jest nam ciezko to o tym piszemy!
Daj znac czy udalo sie umowic do lekarza.
A dlaczego mialas tylko dwa klucia?
Mi lekarz napisal na kartce by byly 3 bo wowczas widac cosie dzieje.
Ja mialam 76/94/96 co godzine byly te klucia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 17:39
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zai2014 wrote:Fistaszku cieszę się niezmiernie no to teraz mozesz spokojnie odetchnąć. Znamy to uczucie- jest cudowne, prawda?
Alicjo a czy Ty musiałaś miec skierowanie na to badanie obciążenia glukozą?
Byłam dziś w lab zrobić standardowe wyniki (mocz, mofrologia,TSH) i zapytałam właśnie Panią laborantkę jak to u nich wyglada i ona mi mówi że na to badanie trzeba mieć skierowanie od lekarza, mimo iż oczywiście ze je masz to musisz za nie zapłacić(20 zł z hakiem), co według mnie jest trochę nielogiczne. Pytam bo moja pani gin nic nie mówiła o skierowaniu i nie wiem czy to tylko wymysł w tym laboratorium, czy tak zawsze jest.
Mnie już mdli na samą myśl wypicia tego świństwa. Wczoraj już zakupiłam tą glukozę w aptece, myslała ze to będzie w takiej małej torebusi jak np Vibovit dla dzieci, a Pani mi taką torbę dała że nie wiem jakim cudem taka ilość się rozpuści. Dla mnie to będzie o tyle trudniejsze, że ja używam mało cukru. Kawy, herbaty nie słodzę wogóle.[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Fistaszku wow super wieści. Lody ju z w zamrażalniku jak wróce znad jeziorka to je wciągam od razu:)))
Alicjo nie panikuj masz wyniki w miare dobre co najwyżej będizesz musiała lekko zmienić diete czyli np pioeczywo zytnie, pelnoziarniste, brak słodyczy itd czylii zdrowe jedzenie i tyle. Jakbys miała skopane całkiem to bym się przejmowała a tak jest wg mnie na granicy i nie powinnaś mieć stresu. mnie tez tylko kłuli 2 razy przed i po choc wiele dziewczyn ma 3 ukłucia. Co do doła to też miałam taki okres że ryczłam co chwila i wszytko mnie dołowało. Minie....
aa no i ciuszki wow co za zakupy kiedy TY to ogarnęłaś??????????
Myszata stres ma olbrzymi wpływ na ciąze i dziecko musisz go unikać choć same wiemy jak jest to cieżkie zwłaszcza po tych przejściach. ale zauwazyłam ze jak moj mnie kurzyy to zaraz i sie brzuch napina i boli i musze lezec chcac nie chcac i wtedy mi lepiej
Michcia pisałas juz wczoraj o posladkowym ulozeniu i tez sie zastanawialam jak tam sie to skonczy. Ja Ci powiem ze moj to sie tak wierci ze za kazdym razem jest inaczej. Ostatnio byl glowka ale juz mi sie ze 3 razy przekrecil wiec nie wiemm jak lezy teraz:/ wierci sie strasznie ostatnio
Misi@ ja cie rozumiem cieżko tak wysuedzieć zupełnie ale mąż chce dla Ciebie dobrze, mój tez mnie opindala a dlaczego nie poprosiłas o to czy o tamto. Dzis np mielismy jechac(zreszta od pt juz) na zkupy bo nei mamy nic nawet wody w butelkach(od 3 dni na przegotowanej jade) a on ze sie zle czuje boo nie spal i upal ze jedziemy do odmu wiec mowie ze spoko ja go odwioze i pojade sama a po niego tylko zadzwonie by wniosl do domu aon mi zabronil, I sie denerwuje bo znowu pusta lodowka i nic nie moge z tym zrobic, ale go rozumiem i wiem ze hce dobrze.mam nadzieje ze lecczo pyszne wyszlo:)))
myszata ślicznie wygladasz:)
a Mochcia hehhehheh noo mogę się spóżnić na poród hehehe
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
nick nieaktualnyIviQ no to jest denerwujące. Mój też wcczoraj jak wrócił z pracy to przyjechał szwagier zjedli obiad i poszli sprawdzać co w aucie. i tak zeszło do 22, Był padnięty, więc mu powiedziałam, żeby poszedł sie umyć i spać, a nie jeszcze zakupy robić. Dziś jak wrócił to wziął się za dziurawienie ścian i przekładanie elektryki pod klimę. I przed chwilą stwierdził, że jedzie na zakupy a potem jedziemy na IP
A mnie się wydaje, że to boli przez jelita i nie boli cały czas...sama nie wiem co robić. Mąż chce sprawdzić, bo nie miałam jeszcze ktg i chce, żeby mi zrobili.
Dziś rano przepraszał Antoniego, że dopiero terazwziął się za zakładanie tej klimatyzacji i demolke w domu...na korytarzu i w łazience są dziury...które trzeba jeszcze załatać...mąż twierdzi, że niedługo ją podłączy. Ale on musi dokładnie zrobić by żadnego kabelka nie było widać i czas leci.
Uważajcie na siebie...mnie się wydaje, że mnie juz przestało boleć.ja chyba tak mam przed każdą wizytą ...w jakiś magiczny spoób ból znika
-
nick nieaktualnyMisi@ - udało mi się wejść do lekarza. Uf.
Miałam tylko 2 razy pobieraną krew i sama nie wiem dlaczego. W internecie też czytalam, że z reguły są trzy tj. przed wypiciem glukozy, po godzinie od wypicia oraz po 2 godzinach od wypicia. Ja miałam tylko wariant 1 i 3.
myszata92 – wyglądasz ślicznie z tym zgrabniutkim brzuszkiem!
Sukienka bardzo ładna
IviQ – Lekarz powiedział mi DOKŁADNIE TO SAMO co Ty! Tzn. musimy trochę popracować nad dietą, trochę mniej słodyczy, pieczywa itp., ale nie ma tragedii.
Mam nadzieje, że będzie tak jak mówisz i ten okres gdzie wydaje mi się, że wszystko mi się wali na głowę – minie...
Nie wiem czy to hormony czy co, ale serio dziś aż się popłakałam z tego wszystkiego. Boje się iść na jakiekolwiek badania, bo ciągle coś jest nie tak jak trzeba..
Jeszcze jak patrze na te inne nieodpowiedzialne ciężarne to mi się aż ciśnienie podnosi. W tym samym czasie co ja – była też druga ciężarna na badaniach glukozy i pomyślałam, że będzie mi raźniej... Ale ona generalnie wszystko w dupie – wypiła tą glukoze, otrzepała się, wyszła na papierosa, pochodziła, pogadała, zaś wyszła na papierosa... Eh i jak znam życie to wynik jej wyszedł w normie.
Jeżeli chodzi o moją wyprawkę ubrankową to powiem Wam, że mam teraz tyle czasu jak leże, że wszystko zamawiam przez internet i kurier mi wszystko przynosi do domu
Michcia – Zgrzeszyłam i faktycznie sama posegregowałam te ubranka – ale kurczę… inaczej bym dostała odleżynWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 22:42
-
alicjo oczywiście że będie lepiej mi już przeszły te szalone huśtawki nastrojów i choć jeszcze się zdarzają to już nhie z taką intensywnością. Co do tej drugiej cieżarnej to moze i wyniki będzie miałą dobre ale nieadekwatne bo właśnie chodzi o to by nie chodzić bo to przyspiesza metabolizm a własnie chodzi o naturalny więc moze jej wyjdzie ok a powinno nie i nikt jej leczyć nie będzie.
Co do tej krwi jak się zapytałam dlaczego 2 razy a nie trzy to mi powiedzieli ze Pani dr nie sprecyzowała na skierowaniu więc robią obciązenie tylko po 2h a jakby wpisłała ze po godz i 2 to by tak zrobili. ale na fb jest jeszcze kilka dziewczyn co mialy tak samo choc wiekszosc 3 razy kłuuto. Państwowo dosgtalam nawwet na 50g glukozy i 1 h ale stwierdzilam ze zrobie 75g na 2 h bo wiekszosc dizewczyn tak dostaje i prywatnie tez tak dostalam
Michcia myslalam dzis o Tobie. kurcze dzielna z Ciebie kobita ja juz bym psychicznie chyba odpadła. jak juz pisałam jesteś moim GURU
Misi@ no z facetami to już chyba tak jest i już mam nadzieje ze wyjasni sie ten ból i że rzeczywiście nie ma nic wspólnego z dzidzią
Ja mam wrazenie ze mi macica opada bo coraz bardziej mi przeszkadza jak chodze po schodach i uderze niechcacy udem to boli. siedze coraz szerzej juz co w pracy za biurkiem wyglada megakomicznie......
PS posegregowałam ciuszki i poprałam teraz jeszcze prasowanie ale musze mieć komodę. JA znalazłam super na allegro ale moj jest wrogiem kupowania na allegro i mamy dylemat bo w sklepach drogo albo nie ten kolor czy nie taka a on sie nie chce dac przekonac.
Fistaszek to ja zgodnie z obietnica śmigam po lody:)
alicja_, Misi@ lubią tę wiadomość
[/link]
nick nieaktualnyNo i jestem w szpitalu. Skurcze malutkie bo na 25% ale zostawili mnie na obserwacji. Mi wszystko minęło, ale mąż się uparl że mam tu przyjechać. No to jestem. Zobaczymy co powiedzą mi jutro. Ma mnie przebadać ordynator. Mam mieć rozmowę z anastiologiem i neurologiem. Ale jak będzie to się okaże. Zał mi męża bo dopiero wraca do domu a na 7:30 do pracy a jeszcze musi schować sprzęt do podlewania trawy.
Dobranoc :* -
nick nieaktualnySkurcze się uspokoił. Może jutro mnie wypuszcza ale każdy lekarz stwierdził, że niezlevprzeszlam w tej ciąży. Troszkę się tego uzbieralo.
Zrobili mi cytologie bo coś im się nievpodoba i stwierdzili, że mam zdeformowana szyjkę i jakąś narośl kalafiorowatego. Zabawnie to brzmi;)
Ech tak czulam, że tak to się skończy. Nawet biegunki nie mam.od kad tu jestem -
nick nieaktualny