Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
No Michcia super ze jesteś bo też się martwiłam.. co do snów to mi sie śniło że dostałam skurczy i mnie połozyli w szpitalu i kazali tak 2 miesiące leżec ...
Co do żelaza to Kaśku ma racje ważne jest by żelzo jadać z wit C bo aż kilkukrotnie zwiększa przyswajalność żelaza, do tego absolutnie nie jadać z wapniem czy magnezem bo one z kolei blokuja jego przyswajanie. to samo szczawiany wiec szpinak mimo iż bogaty w zelazo to się ono praktycznei z neigo nie wchłania. Nie mozna tez popijać mlekiem czy jogurtem lub zagryzać serem bo mają wapno.To samo w tych witaminach mieszanych żelazo owszem jest ale co z tego że jest mg i wapń? to tak jakby tego żelaza była 1/10 tylko. Zdecydowanie lepiej wchłanialne jest z mięsa niż z warzyw neistety.
Ja póki co anemii nie mam (o dziwo) ale już się przyzwyczaiłam że mój organizm na czas ciązy zrobił się jakiś[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
Ja dziewczyny też mam problemy z wynikami:
- od początku ciąży w zasadzie mam problem z moczem- najpierw jadłam Urosept ale średnio pomógł, w końcu moja gin dała mi antybiotyka a po nim żuravit i ostatnie wyniki są OK
- Jeśli chodzi o morfologię, to również od początku zjechała w dół, łykam witaminy (aktualnie Feminovit+DHA) i do tego dwie tabl. Tardyferonu dziennien i nic- nadal ponizej normy
- miesiąc temu również trochę wzrosło moje TSH, ale dostałam większą dawkę Eutyroxu na wekend i teraz jest OK
Tej morfologii to juz chyba nie poprawię- moje maluchy dużo zabierająBliźniaki są z nami :* -
Cześć.
Zwracam się do Was z prośbą. Dziś odebrałam wyniki testu pappa a konsultację z genetykiem mam dopiero za tydzień. Jestem kompletnie zielona w tym temacie ale przeczuwam, że wyniki nie są dobre.
W 11 t 6 d ciąży NT wynosiło 14mm. Pappa 0.8 mIu/ml oraz beta 71.7 ng/m. Nie mam określonych prawdopodobieństw, pewnie podadzą mi za tydzień.
Mam 38 lat, po 9 latach starań pierwsza udana próba z in vitro, przyjmuję Clexane, duphaston 3 x 1 oraz luteinę. Czy słusznie się niepokoję ? -
hello widze ze mi ucieło wypowiedz. chciałam napisac że mój organizm zrobił się bezkonfliktowy. Zniknęły migreny, wyniki ok, grrzybca pochwy i inne zakazenia z jakimi sie borykam od kiedy dojżałam tez zniknęły. Mam nadzieję ze tak juz zostanie....
Michcia bigos o matko jak był niedajboże nie zupelnie śiwerzy i z byle czego to ja CI współczuję....
Adelka witaj. Jesteśmy w podobnym wieku. NTR masz 14 mm? czy 1.4mm??? bo 14 to strasznie dużo i nieprawdopodobnie a 1,4 jest jak najbardziej w normie:) szkoda że nie masz przeliczonej Pappy i Bhcg na Mom. zaraz poszukam noormy ale w Twoim przypadku nie zdziwiłabym się gdyby Bhcg była podwyższona bo tak jest po lekach jakie bierzesz i jest to normalne. Będziesz miała pogorszone wyniki z racji wieku ale tym się nie stresuj. Mi pogrszyły wyniki bardzo i tylko stres niepotrzebny[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
nick nieaktualnyHej!
Melduje się z domu
Stwierdzili, że takie spuchnięte nogi są czymś normalnym w czasie upałów i wszystkie kobiety w ciąży takie mają...aż mój mąż zaczął obserwować nogi innych dziewczyn i stwierdził, że jednak mam o wiele gorzej od nich ;/ Nie widać kostki, mam dosłownie balonowe kołki. Ale nie będe się sprzeczać.
Poza tym potwierdzono, że mam zdeformowaną szyjke i nic więcej nie wiem..nic nie chcą powiedzieć. Zrobili mi cytologie i za 3 tyg mam zgłosić się po wynik...musze porozmawiać z prowadzącym co on o tym myśli. Wizytę mam w czwartek.
Jak sprawdzali tętno dzidziusiowi, to nie chcieli podac mi wartości. powiedzieli tylko w normie...a jak się pytam tzn ile? wszystko książkowo...i poszła...
na ktg dziś najwyższy skurcz miał 61% A ONI MI NA WYPISIE NAPISALI, BRAK CZYNNOŚCI SKURCZOWYCH,moze dlatego , że były rzadko, ale jednak są!
nic czekam na wizytę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 19:41
IviQ lubi tę wiadomość
-
Adelko chyba inne jednostki niż ja ale Pappa jest chyba trochę obniżoną natomiasy Bhcg cięzko mi powiedzieć. Ja bym się na razie nie stresowała bo po invitro wyniki beda tak czy siak inne niż przy normalnym zapłodnieniu plus do tego leki. Poczekałabym spokojnei na podsumowanie badania przez genetyka i uczulam ze i tak wiek Ci pogorszy sprawę co nie oznacza że z dzieckiem jest coś źle.[/link]
Misi@ polubiłam to że jesteś w domku. Tylko leż i odpoczywaj.
kurcze a ja tam opuchlizny nie mam no chyba ze spuchłam cała i proporcjonalnie to nie widze
dziś było mi słabo i zasypiałam w pracy. ale polezałam godiznę totalnie nie mogłam znależć pozycji i juz mi lepiej, teraz mam atak głodu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 20:04
[/link]
adelka77 wrote:A czy pappa 0.8 to nie za mało?[/link]
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:Iviq uważaj na siebie...jutro znów mają być upały...ech jak my to zniesiemy.
Od rana mam wizyte u fryzjera, by nie chodzić po dworze w upały
Widzialam, że dziś dzwonili, mam nadzieję, że nie chceli odwołać wizyty, bo pójde niepotrzebie.
[/link]
Adelko tu masz normy Bhcg Tydzień ciąży/beta HCG w ng/ml
6-7: 30-45
7-8 : 45-70
8-9 : 70-95
9-10: 65-95
10-11: 42-65
11-12: 28-42
12-13: 20-28
13-14: 19-21
15: 13-15
16: 11,8-13,8
17: 9,6-11,6
18: 8,3-10,3
19: 8-10
20: 4,7-6,7
ale jak wspomniałam leki i in vitro znacznie podwyższają BHCG i jest to normale więc szcerze mówiąc na to nie patrz no i przede wszystkim pamiętaj że wyniki to tylko ryzyko a nie stwierdzenie nieprawidłowości u płodu. NIe badają dizecka tylko Ciebie więc może być tak że z jakiś innych przyczyn wyniki sa inne niż standardowe a dzidzia sobie zdrowo brykaAgness27 lubi tę wiadomość
[/link]
adelka77 wrote:Dzięki dziewczyny. Pewnie przeliczone wartości będę miała podczas wizyty u genetyka. Dlaczego to wszystko musi być takie stresujące
Koiecznie się odezwij jak skonsultujesz z genetykiem no i oczywiście zostań z nami:)adelka77 lubi tę wiadomość
[/link]
Iviq tak kość nosowa byla widoczna.
U mnie byla taka sytuacja ze podano mi mrozony zarodek. Implantacja nastąpiła później więc startowała z niskiego pułapu. Maluch jest o 3 dni młodszy niż wiek ciąży. Może to też ma znaczenie. Po drodze zaliczyłam krwawienie, plamienie, mam małego krwiaczka. Więc stres od początku.
Jeśli będę miała zalecona amnio to ją zrobię. Wolę wiedzieć. -
IviQ bardzo Ci dziękuję za te normy i za pomoc.
To prawda. Od dnia pozytywnego testu przeżywamy stres. I dobija mnie jak ktoś mi mówi "powinnaś się cieszyć jesteś przecież w ciąży ". Oczywiście, że się cieszę ale z radością w pakiecie jest ciągłą obawa o Maleństwo. -
nic nie daje 100% pewności...... ALe jeśli chodzi o triasomie to daje pewnośc zblizoną do 100 i na pewno będziesz potem spokojniejsza. Nie chce straszyć ale powiem to co Michcia zawsze powtarza -jest wiele chorób których amnio ani inne badania nie wykrywają. trzeba wierzyć i być dobrej myśli. Ale na pewno dobry wynik amnio, nifty czy harmony pozwoli odetchnąć i cieszyć sie ciążą. Złe wynikii są tragedią, ale tez pozwalaja na decyzję i przygotowanie się. zatem tak czy siak jakieś dalsze badania przy złych wynikach prenatalnych warto zrobić. JAkie to juz Twoja decyzja a czy sa potrzebne to już Ci lekarz powie.[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek )))