Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Alicja, a gdzie dorwałaś ten kombinezon?
Ja raportuję, że wyszłam wczoraj, chociaż po odłączeniu kroplówki leżałam w szpitalu jeszcze kilka godzin i miałam w tym czasie bardzo częste skurcze. Ale wypuścili mnie chyba na zasadzie 'spróbujemy, zobaczymy'.
Efekt był taki, że skurcze miałam cały czas. Od przebudzenia rano, z zegarkiem w ręku co 5 minut. Mocne. O 14 wróciłam do szpitala, ktg, mocna akcja skurczowa, od razu dwie kroplówki, antybiotyk dożylnie i po dwóch godzinach po skurczach ani śladu.
Na szczęście te kilkaset, które miałam od wczoraj nie naruszyło nijak pessara ani szyjki.
Z usg dziś wyszło, że mała ma już 2 kg, może lekko ponad.
Wybaczcie, że jestem mało zaangażowana w forumowe historie, ale naprawdę trudny czas mam.
Wczoraj jak weszłam do domu i po 3 tygodniach zobaczyłam moje koty, to nie mogłam przestać ryczeć.
A za mężem tęsknię jak głupia. Niech to się już skończy... Jeszcze kilka tygodni. 4 byłyby super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 20:07
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyMichcia nikt jie ma Ci niczego za zle. Dbaj o siebie i mala. Teraz Wy jestescie najwazniejsze! Mam nadzieje, ze bedzie juz tylko lepiej. Lez i nie ruszaj sie.
Alicjo piekny kombinezon.
Nasze watkowe dzieciaczki beda najfajniejsze i najukochansze mimo, ze lobuziaki
My chyba zostaniemy przy Antku...maz sie uparl, ze wybralismy je 8 lat temu i niech tak zostanie.
-
Mnie się Antoni bardzo podoba mój mąż miał ostatnio okazję poznać Antoniego urodzonego 9 miesięcy temu, w 34 tc i był nim absolutnie zachwycony Także sądzę że Antoni będzie roztaczał wokół siebie czar
P.s. Misia, 37 tc! Możesz rodzić!Misi@, IviQ lubią tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyTo prawda, ale wole jeszcze poczekac . 20.08 mam wizyte u prowadzacego musze znim pogadac. Bo jak bylam w szpitalu to podwazyli to ze mam rodzic przez cc. Przyszedl neurolog puknal mloteczkiem w kolana, potek kazal palcem wskazujacym dotknac nosa i steirrdzil, ze jest ok;/ a ordynator powiedzial, ze mam znieksztalcona szyjke nie wiemco to oznacza (moze skrocona) i jakies zmiany i zrobil cytologie...a juz mialam w lutym cytol III stopien. I cos chyba z miesniakami i nie wiem jaki bedzie to mialo wplyw na malego ;/ wynik bedzie dopiero 3.09...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, ja dziś mam gorszy dzień
W nocy i po przebudzeniu skurcze. Po 2-3 na godzinę i jakoś zaczęłam mieć złe przeczucia. Od ok 12 jest spokojniej. Ale cały dzień mam jakieś mdłości, a młoda tak rozciąga swe pajęcze odnóża, że boli mnie całe podbrzusze. A czasem bezwiednie puszczę przez nią bąka
Generalnie to nie jest mój dzień.
Misia, na jednym skurczu krzyżowym się skończyło?NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyTak Michciu tylko jeden był krzyżowy reszta normalne, takie cmienie jak na okres. Ale teraz mam wrażenie, że cały czas mam napięty brzuch. I też trochę boli jak na okres, ale to nic takiego da się funkcjonować z porównaniem do tamtego to pikus
Nie ruszaj się, łez z nogami do góry podobno to też pomaga -
Ufff, nareszcie udalo mi sie zalogowac. Cos mi sie ryplo w telefonie i ciagle zadalo hasla, odrzucajac wlasciwe. Zmienilam na nowe i kicha, bo link z maila nie chcial sie skopiowac na telefonie, a komputera na wyjezdzie nie mialam. Takze moglam Was czytac tylko, ale komciac juz nie
Rany, jak patrze na Wasze suwaczki, to mysle sobie: ile jeszcze przede mna!
Misi@, strasznie dlugo na wynik bedziesz czekac
Michcia, mysle cieplo o Tobie i kibicuje!
Fistaszku, gratuluje wyniku!
Alicja, jak patrze na te rozowe slicznosci, to mi sie dziewczynki zachciewa. Szczuj dalej, to przestane sie zarzekac, ze wiecej dzieci nie bedzie
Adelka, trzymam kciuki za pozytywne informacje od genetyka!
IviQ, Ty torpedo! Oddaj mi pol energii
Misi@, alicja_, IviQ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydupaaaaaaa, wróciłam z izby - strasznie stwardniał mi brzuch i nie czułam ruchów.
Troche wpadłam panikę, podsycił to mąż no i pojechaliśmy do najbliższego szpitala.
Zrobili badanie ginekologiczne i lekarz stwierdził, że szyjka "mocno skrócona" - zbadał przez dopochwówkę i ma 29mm.
Dziewczyny - 29mm to ok czy nie? Dziwny ten lekarz i nie chciał mi nic powiedzieć…
OBIECUJĘ, ŻE JUŻ NIE RUSZĘ SIĘ Z ŁÓŻKA.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 21:52
-
Jeju, dziewczyny, jaki ja mam dziś fatalny dzień... Brzuch twardnieje, w dodatku boli. Młoda cały dzień ruszała się jak szalona i wieczorem zaczęłam się zastanawiać, czy się nie odwróciła a to zasadniczo zmienia moje położenie. Ale sama nie wiem...
Widzicie ile z dziewczynami problemów
Mnie się bardziej podobają ubranka dla chłopców Zresztą młoda będzie ich trochę miała w swojej szafie.
Grrr, Alicja, będzie kładzione przez kolano i lane po dupsku! Ty już teraz miałaś leżeć plackiem!
Przede wszystkim szyjka Ci się skróciła i to jest fakt. Z tego co pamiętam miała 35 mm, jak Cię przyjęli do szpitala, tak?
29 mm to nie dramat, mnie lekarka mówiła, że jeszcze w miarę ok, ale ja miałam taką w 30 tc, a w badaniu 'ręcznym', bez mierzenia mm lekarz określał ją już jako 'krótką'.
Zgodnie z info od mojej gin, pessar zakłada się, kiedy szyjka skróci się do 25 mm (albo jak zacznie mięknąć, jak moja - chociaż przy moich 29 mm mówiła już, że możemy o pessarze pomyśleć).
Umów się do swojego lekarza na pilną konsultację i niech da konkretne zalecenia, bo jeszcze na jakiś czas musi Ci ta szyjka wystarczyć
P.s. My dziś właśnie kończymy 33 tydzień.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Aha i w razie czego pessar nie oznacza, że już nic się z szyjką nie stanie.
Ja i koleżanka z sali (tą od bliźniaków) miałyśmy zakładany pessar dzień po dniu. U mnie mimo skurczy trzymał, a ona po 5 dniach od założenia nie miała już szyjki, wody zaczęły odchodzić i wczoraj urodziła te maluchy (termin miała na 3 dni przede mną, także szłyśmy łeb w łeb).NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyMichcia kiedy będziesz miała usg żeby sprawdzić czy dzidzia się nie odwróciła?
Mnie też bardziej podobają się dla chłopców i kupiłam kilka szarych kompletów dla Sarki
Szyjka się skróciła niestety - tak jak mówisz.
Wróciłam do domu i leże, ale raczej będę musiała pomyśleć o położeniu się do szpitala żeby podali kroplówkę z tym fenoterolem no i ew. antybiotyk na płuca.