X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelko tak to prawda czasmi otoczenie bardziej dołuje niż pomaga. Jak ja odebrałam złe wyniki krwi to dobijały mnie pytania jak się czuję. bo fizycznie było super ale psychicznie byłam wrakiem.... nie wszyscy wiedzieli o co chodiz a Ci co wiedizeli nie byli w stanie pomóc dopiero tu wśród Kaśku, Michci i Misi oraz kilku innych dizewczyn które zniknęły z forum dałam rade przetrwać. Teraz znowu jest nas więcej, Jest Zai ze swoimi kochanymi bliźniakami i śliczna alicja i PAti kótra żadziej się odzywa ale jest z nami no i wiele innych. Mamy swoją mała rodzinkę do której Cię zapraszamy

zai2014 lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq próbuje sobie przypomnieć jakie imię wybrałaś dla synka i strasznie mnie to nurtuje ;p

• IviQ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Iviq próbuje sobie przypomnieć jakie imię wybrałaś dla synka i strasznie mnie to nurtuje ;p
    no własnie nadal nie zdecydowaliśmy dlatego nie przypomnisz sobie. Ale zastanawiamy się nad Kornelem, Krystianem lub Oliwierem i stale inne wygrywa i stale brak pewnosci które wybrać :/

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Kaśku Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia super że się odezwałaś!! :-) nie zostawiaj nas bez wieści na tak długo...
    Misi@ odpoczywaj w domku.

Adelka tak jak IviQ napisała nawet aminio nie daje 100% pewności. Ale jest to jedyne badadnie które sprawdza cały kariotyp dziecka i analizuje ponad 200 wad. Jest uważane za tak zwane badanie 'ostateczne'.

IviQ ja nie wiem jak ty to robisz... skąd ty masz tyle energii!!

8R8Zp1.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku chyba z rozpędu po prostu hehehe

Adelko Kaśku ma rację Amnio jest najdokładniejsze no i nie jest przesiewowe. Jedyny minus ryzyko poronienia ale znikome

Kaśku lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq ją też mam wątpliwość co do imienia;(
    Kasku a jaką jest u Was pogoda?

• IviQ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    a jakie masz typy?

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Adelka, Iviq ma rację :)
    Gdy ja byłam na tym etapie co Ty teraz byłam na konsultacji u takiego jednego profesora i on sam mi powiedział że najgorsze co mogę zrobić to nic nie robić. U mnie sytuacja była o tyle trudniejsza, że w moim brzuchu mieszka dwójka dzieci więc jeszcze dodatkowo dochodziło zwiększone ryzyko poronienia w przypadku amnio. Więc zastanów się spokojnie, a przede wszystkim poczekaj na wizytę u lekarza- zobaczysz co on powie.

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    a jakie masz typy?
    Mial byc Antoni, ake w szpitalu co drugi chlopiec to Antos, wciec mam watpliwosci:/ analizuje na nowo imiona;)

• IviQ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he no to też bym pewnie się zastanowiła jakby tak było. Wybór imienia jak widac nie jest prosty:(

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera Misia mówisz że co drugi to Antoś. Kurde ja nie mam jeszcze imienia dla drugiego dzidziusia i też myślałam o Antku :/

• Kaśku Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Misi@ pogoda jest boska :-) ciepełko tak około 22 st max 25 i słoneczko cały dzień świeciło :-) Jutro ma być podobnie.
    Niestety w weekend ochłodzenie i ma padać deszcz ... no cóż..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 23:47

Misi@ lubi tę wiadomość

8R8Zp1.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sobie jutro wyjezdzam znów na mini urlop pod poznń. Wykorzystujemy to że sb jest świętem i że mamy Voucher z mojej 40tki na pobyt w hotelu:) co prawda z sauny raczej nie skozystamy :p ale hotel jest położony malowniczo nad jeziorem więc atrakcji nam nie zabraknie. Pn bierzemy wolne. Yeah:D Kasiu u nas powoli tez pogoda spuszcza z tomu. Od przyszłego tyg ma być coraz chłodniej

Misi@ lubi tę wiadomość

• Michcia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie spodziewał się hiszpańskiej inkwizycji.

Podobno mnie wypuszczają dziś.

Krążek trzyma, szyjka w końcu bez zmian od ostatniego badania.

Ale oczywiście po odłączeniu od fenoterolu brzuch twardszy.

Zobaczymy, nawet kilka dni na wolności to już coś. Ale trochę się boję.

Kaśku, alicja_ lubią tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśku to u Was chłodniej niż w Polsce, czyli jednak afrykańskie upały nie dotyczą wszystkich :)
    Iviq zazdroszcze i życzę powodzenia :)
    Zai ja jakoś nie mam pomysłu na nowe imię i mój mąż też...coś mi się wydaje, że zostaniemy przy Antonim, choć mi jest przykro, że jest ich tak wielu ;/
    Michcia, to chyba dobre wieści. Trzymam kciuki, byś donosiła ciaże :)
    A do mnie jutro przyjeżdzają rodzice. Mama mi gotuje obiadki bym miała na cały przyszły tydzień :) W niedziele, jak się będe dobrze czuć to w niedziele pojdziemy na obiad do teściowej.
    A dziewczyny pamiętajcie, że jutro święto i sklepy są pozamykane :)

IviQ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Nie było mnie wczoraj, bo mój mąż miał urodziny.
    Widzę, że dużo się tutaj dzieje.

Michcia fajnie, że wychodzisz do domku. Rozumiem, że w domku raczej oszczędny tryb życia?

IviQ - miłego urlopowania!

Muszę Was dokładnie nadrobić :)

IviQ lubi tę wiadomość

• IviQ Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia no proszę :) tylko uważaj na siebie !!!

Alicjo a jak Ty się czujesz? A i słóż życzenia mężowi:))

Misi@ powiem Ci ze ja dal dziewczynki miałam imię Julia i mialoabym gdzieś że wszysscy do okoła dają a co tam. lepiej popularne niż jakieś dziwne

Zai a co tam u Twojej pareczki? grasują?

zai2014 lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam że już ich troszkę czuję :) tak mnie czasem smyrna raz jeden,raz drugi :) cholera ale coś mi jest ostatnio coraz ciężej. Wczoraj po pracy ogarnialam dom to tak przegielam że cały wieczór leżałm. Dziś już dalam sobie na wstrzymanie. Aha no i zauważyła też że coś mój układ trawienny ostatnio szwankuje. Wczoraj i dziś miałam takie wzdęcia że aż brzuch się powiększył na tyle że skórę miałam za ciasną :)

IviQ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ dziękuję za życzenia!:)
    Czuje się z dnia na dzień lepiej. Wczoraj zapisałam się do szkoły rodzenia i pierwszy raz idziemy 3 wrzesnia. :)
    Niestety niefortunnie na pierwsze dwa spotkania pójdę ze starą grupą (karmienie i kąpiel), a na kolejne już z nową grupą (poród) - bo inaczej mogłabym nie zdążyć skończyć tej szkoły do porodu.
    Lekarz zapowiedział mi już, że nie mam na co liczyć, że urodzę w terminie :/

Misi@, IviQ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 przypomnij mi płeć Twoich pociech :)

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ