Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
Misia kurcze źle się czyta ze znowu coś nie tak. A powiedzieli od czego może być ta deformacja itd może i dobrze że mąż Cię zmusił do wizyty. A ten dziwny ból pdzeszedl?[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
nick nieaktualnyHej! Nic więcej nie wiem. Ale właśnie zauważyła, że mam b. Spuchniete nogi. Może jutro się dowiem. Jestem pod obserwacja, ale na podziale porodiwym, więc słyszę języki i płacz dzieci
Krzyż nadal boli i podbrzusze, ale znacznie mniej niż ostatnio. O 6 miałam ktg badanie okulistyczne i i ordynator mnie badal- fajny człowiek może jutro mi cis więcej powie. Mam jedną dziewczynę w pokoju, KT ma mieć jutro wzniecenie porodu, ciekawe czy kogoś mi przyprowadza w zamian.dziś odcwielu dni nie mam biegunki. Porcje jedzenia są malutkie, ale nie mogę dojadac że względu na biegunki.
Jak coś będę wiedzieć to dam znać.
Uwazajcie na siebie! -
nick nieaktualnytrzymam ciagle za Was kciuki dziewczyny
mam pytanko z innej beczki, w 20w4d stwierdzono, ze maly ulozony jest podloznie glowkowo i to ponoc jest prawidlowe ulozenie, czy od tamtego czasu polozenie moglo sie zmienic, bo dzieciaczek mi sie wierci na wszystkie strony, czy moze tak zostac do porodu? bylam ostatnio na wizycie i nie zapytalam o to.. zupelnie sie na tym nie znam ;p a tu sa mamusie z wiekszym stazem i pomyslalam, ze zapytam:)
Ale dzis mialam stracha myslalam, ze pojade do szpitala.. tak mi brzuch sie nagle mocno wybrzuszyl i napial mocno i bolal, ale to przez emocje bo porozmawialam sobie z moim R, powiedzialam co mi lezy ma watrobie i sie poprostu poplakalam z tego wszystkiego.. ale przeszlo po 10 minutach puscilo i sie przespalam i jest lepiej -
Boże laski, popołudniu u nas polało. Ale kur.... jest taka duchota, że masakra. Normalnie nie mam czym oddychać. Czuję się jakby mi ktoś wcisnął do każdej z dziurki w nosie po jednym tamponie i kazał oddychać. Ja pierdolę, już mnie ta pogoda zaczyna wkurwiać! Brzuch mi jakoś wywaliło- chyba z tej pogody. Piję dużo wody a czuję się jakbym miała ogromne wzdęcia.Bliźniaki są z nami :*
-
myszata92 wrote:trzymam ciagle za Was kciuki dziewczyny
mam pytanko z innej beczki, w 20w4d stwierdzono, ze maly ulozony jest podloznie glowkowo i to ponoc jest prawidlowe ulozenie, czy od tamtego czasu polozenie moglo sie zmienic, bo dzieciaczek mi sie wierci na wszystkie strony, czy moze tak zostac do porodu? bylam ostatnio na wizycie i nie zapytalam o to.. zupelnie sie na tym nie znam ;p a tu sa mamusie z wiekszym stazem i pomyslalam, ze zapytam:)
Ale dzis mialam stracha myslalam, ze pojade do szpitala.. tak mi brzuch sie nagle mocno wybrzuszyl i napial mocno i bolal, ale to przez emocje bo porozmawialam sobie z moim R, powiedzialam co mi lezy ma watrobie i sie poprostu poplakalam z tego wszystkiego.. ale przeszlo po 10 minutach puscilo i sie przespalam i jest lepiej
co do nerwów no trzeba uwazac na silne emocje ja mam to samo jak mnei moj zdenerwuje..... ale przechodzi jak troche poleze[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek ))) -
zai2014 nic nie mow ja ledwo9 oddycha, wlasnie wrocilismy znad jeziora a juz znowu spocona i ledwo zyje
Misi@ spuchnęte nogi to podobno czesta dolegliwosc kobiet w zaawansowanej ciazy a zwlaszcza w taka pogode. ale byc moze w Twoim przypadku trzeba zsumowac objawy. Mam nadzieje ze to nic powaznego. czekam na jakies info jak juz cos powiedza
Michcia? Ty zyjesz w tym szpitalu? bo pewnie nawet wentylatora nie uraczysz...[/link]
Michcia wrote:Kaśku , a Ty w tej Szwencji (jak mawia mój mąż) pracujesz? Albo zamierzasz? masz już dla mnie pokój gościnny?
Michcia dla ciebie nawet dwa!
Wiecie byłam niedawno w Pl i straszne tropiki. U mnie obecnie jest super, słoneczko świeci. wiaterek od morza i wspaniałe 20 -23 st
Mogę podmuchać w waszą stronę... może choć trochę pomoże..
Trzymajcie się dziewczyny dzielnie...alicja_, IviQ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieki za info )
oj ja tez zdycham, u nas w dzien temp.siega 39stopni, wieczorem jest troche lzej, bo jest jakos 27..a duchota niesamowita mimo wczorajszego opadu deszczu
a mnie sie wydaje, ze moj brzucholek stanal w miejscu i nie rosnie, a wrecz przeciwnie od tygodnia troche zmalal, nie wiem czy maly moze inaczej sie ulozyl czy od czego to zalezy...
Czy ktoras z Was ma anemie?? ja od samego poczatku sie zmagam z tym cholerstwem, biore zelazo i witaminy w konskich dawkach i dalej te same wyniki moze powinnam wchlaniac wieksze ilosci warzyw i czerwonego miesa, juz sama nie wiem... -
nick nieaktualnyIviQ wrote:Alicjo a jak tam interpretacja Twoich wyników?
Więc jeżeli chodzi o wyniki moczu to faktycznie są złe i narazie mam się leczyć żuravitem, a jak nie pomoże - to będziemy myśleć dalej.
Jeżeli chodzi o wyniki krwi to faktycznie kilka czynników jest zaburzonych, ale nie na tyle, żeby to było szkodliwe dla dzidzi.
Pozostałe zaś wyniki morfologii - mimo, że są przekrocone normy - to są w porządku, ponieważ szpitalne normy, nie są normami dla kobiet w ciąży.
Dzięki, że pytasz. ;*
Powiem Wam, że starsznie ciężko mi ograniczyć słodycze w związku z tymi wynikami glukozy
Mój prawie każdy posiłek miał w sobie węglowodany i cukry. Muszę całkowicie zmienić dietę, będzie ciężko.
myszata92 - ja nie mam anemii, ale za to mam o kilka razy przekroczoną normę żelaza. Nie jem w ogóle mięsa od początku ciąży. Jajek też raczej unikam. Nie wiem jak to zrobiłam - wydaje mi się, że może te moje witaminy są tak dobrze przyswajalne.
Powiedz mi - a Ty? jakie bierzesz witaminy? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja biore pregna plus ze wzgledu na ta anemie, bo ma w skladzie 186% dziennego zapotrzebowania na zelazo i dodatkowo do tego juz drugi miesiac biore Tardyferon (samo zelazo), wiec to sa naprawde konskie dawki i nic...wyniki dalej niskie
A jezeli o slodkie chodzi to tez duzo zjadam, chociaz ogolnie malo jadam... -
nick nieaktualny
-
Alicja cieszę się że wyniki sa w miarę ok. Żuravit nie jest zły, mi pomagał. Dodatkowo wcinałam suszoną żurawinę.
Myszata a może masz za moło wit C. Bo z tego co wiem to ona pomaga w przyswajaniu żelaza. Wcinaj z tabletkami z żelazem jakieś kiwi, czarną pożeczkę albo chociaż cytrusy - może to pomoże.
ps. też się martwię o Michcię; nie lubię jak się któraś z was długo nie odzywa...
Misi@ też jeszcze dziś nie meldowała co u niej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:59
-
Jestem. Żyję. Wczoraj gorszy dzień, więcej skurczy, poza tym nic nowego. Dziś też się brzuch spina. To już jest nudne
Jutro będę badana, żeby sprawdzić czy pessar daje radę. Ale najwyraźniej bardzo się stresuję tym, bo dziś mi się śniło, że mi wypadł
Co do odwracania się dziecka, to do 34-36 tygodnia jeszcze spokojnie może się wiercić i pozycji nie można jeszcze uznać za ostateczną u mnie młoda przez ponad miesiąc od 20 tygodnia już była główką w dół, po czym się odwróciła i teraz sobie siedzi dupką do wyjścia już chyba z 8 tygodni albo dłużej. I jeszcze spokojnie może się odwrócić. Niestety
Aha, skonczyłyśmy 32 tydzień i od wczoraj leci już 33.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
Aha, też biorę femibion od początku ciąży i też mam lekką anemię podają mi tu Tardyferon od 3 tygodni, ale nie wiem na ile zadziałał, bo nie powtarzali jeszcze morfologii.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
A o żelazie to jeszcze słyszałam, że powinno się zrobić osobne badanie krwi właśnie określające poziom żelaza, a nie leczyć tylko na podstawie wyniku morfologii, bo niska hemoglobina nie musi oznaczać niskiego żelaza.
Ale nie wiem, bo nie miałam tego robionego.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyMichcia wrote:A o żelazie to jeszcze słyszałam, że powinno się zrobić osobne badanie krwi właśnie określające poziom żelaza, a nie leczyć tylko na podstawie wyniku morfologii, bo niska hemoglobina nie musi oznaczać niskiego żelaza.
Ale nie wiem, bo nie miałam tego robionego.
No ja właśnie miałam osobno robione - to prawda. -
nick nieaktualny