X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS Moja dzidzia po tej dawce glukozy oszalała. :D Fika koziołki i takie kopy daje, że szok :D Pobudziło ją strasznie.

Misi@, IviQ lubią tę wiadomość

• Michcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, jakie lody w jakim maku?! Chyba, że drajw fru! Ty masz leżeć!

No taka ilość cukru to raj dla bąbla :-)

Tak, ułożenie pośladkowe jest wskazaniem do cc. Co prawda my jeszcze mamy chwilę, ale sama nie wiem, co bym wolała. Tak jak już pisałam, dla mnie nie ma dobrej metody porodu ;-)

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Alicja, jakie lody w jakim maku?! Chyba, że drajw fru! Ty masz leżeć!

No taka ilość cukru to raj dla bąbla :-)

Tak, ułożenie pośladkowe jest wskazaniem do cc. Co prawda my jeszcze mamy chwilę, ale sama nie wiem, co bym wolała. Tak jak już pisałam, dla mnie nie ma dobrej metody porodu ;-)

Musiałam jakoś dojechać do szpitala na badanie glukozy więc w drodzę powrotnej… nie odmówię! <3
    Potem grzecznie do domu, obiecuję!

Być może będzie tak, że dzidzia zadecyduje za Ciebie w kwestii metody :D

Misi@ lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszku cieszę się niezmiernie :) :) no to teraz mozesz spokojnie odetchnąć. Znamy to uczucie- jest cudowne, prawda? :D

Alicjo a czy Ty musiałaś miec skierowanie na to badanie obciążenia glukozą?
    Byłam dziś w lab zrobić standardowe wyniki (mocz, mofrologia,TSH) i zapytałam właśnie Panią laborantkę jak to u nich wyglada i ona mi mówi że na to badanie trzeba mieć skierowanie od lekarza, mimo iż oczywiście ze je masz to musisz za nie zapłacić(20 zł z hakiem), co według mnie jest trochę nielogiczne. Pytam bo moja pani gin nic nie mówiła o skierowaniu i nie wiem czy to tylko wymysł w tym laboratorium, czy tak zawsze jest.
    Mnie już mdli na samą myśl wypicia tego świństwa. Wczoraj już zakupiłam tą glukozę w aptece, myslała ze to będzie w takiej małej torebusi jak np Vibovit dla dzieci, a Pani mi taką torbę dała że nie wiem jakim cudem taka ilość się rozpuści. Dla mnie to będzie o tyle trudniejsze, że ja używam mało cukru. Kawy, herbaty nie słodzę wogóle.

IviQ lubi tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest Michciu ze te nasze bobasy za nas decydują :D
    Ja od początku wiem że będzie cesarka- co przy bliźniakach jest normą z reguły. I po wczorajszym badaniu jeden maluch ułożony jest główkowo a drugi poprzecznie. I tak już sobie są od jakiegoś 1,5 miesiąca. Oczywiście w moim przypadku moze się to jeszcze zmienić, ale nawet gdyby ttak się stało to w mojej sytuacji niczego to nie zmienia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai mi gin wypisal na karteczce i postawil pieczatke. Nie bylo to standardowe skierowanie, ale tylko z tym ptzyjmuja.
    Badanie robi sie chyba ok24 tc wiec pewnie jeszcze dostaniesz nakaz na te cudo ;)
    A ja nie lubie w ciazy slodyczy i balam sie, ze bedzie mnie mdlic, bo rozne legendy chodza o Ty napaoju ;)
    O dziwo smakowalo mi to jak rozcienczony cukier, wypilam szybko i nie bylo problemu. Tylko jak wrocilam z badania to musialam odespac, bo strasznie spiaca bylam.

Alicjo fajnie, ze mala Sarka broi e brzuszku. Umnie Antoni chyba spal po tym specyfiku...zreszta slodycze go nie ruszaja...i chyba dwa razy podczas usg nie spal, tak to chrapie caly czas ;) probowalam go pobudzic slodyczami, ale to nie podzialalo...moj mezczyzna jest poprostu miesozerca po tatusiu ;)
    Michcia ja bym chciala cc, ale o tym juz wczesniej pisalam, jkos spokojniej bym podeszla do porodu, wiedzac, ze malemu nie bedzie grozic podduszenie ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Walsnie dostalam telefon-wynik Harmony prawidlowy :-D
    Gratuluje;)

• Michcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się wyłamię, bo u mnie w przychodni bez żadnego skierowana robiłam test obciążenia glukozą.

Ciekawe od czego to zależy.

Zai, zapytaj w tym laboratorium, czy możesz do tego wcisnąć sobie sok z połowy cytryny (moja gin mi poradziła, chociaż w mojej przychodni się nie zgodzili), podobno łatwiej wypić. Chociaż ja nie miałam problemu i bez cytryny. Ale ja też jestem słodki ząbek ;-)

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie leżę z ligniną w gaciach, bo się dziś ze mnie leje. I choć położne mówią, że to po założeniu pessara normalne, to ja się wolę upewnić, że to nie wody się sączą. Głupio byłoby przegapić coś takiego leżąc w szpitalu :-P

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też bym chyba wolała cesarkę, bo po tych wszystkich wydarzeniach i tygodniach niepewności, byłby to jakiś bardziej przewidywalny element.

Ale pewnie się jeszcze mała odwróci i tyle z przewidywalności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:49

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 ja miałam skierowanie (było wymagane) +i tak musiałam zapłacić..

Michcia – mi też lekarz powiedział, żebym wcisnęła sobie cytrynę, a w laboratorium się nie zgodzili i musiałam pić normlanie bez cytryny :D
    A Ty zawsze lubiłaś słodycze czy dopiero w ciąży? :D

O 15 odbieram wyniki tej glukozy i nie powiem.. troche mam stracha..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:53

• Michcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja u mnie tak samo - lekarz zalecił, a przychodnia się nie zgodziła na cytrynę :-D ale wiem, że w niektórych pozwalają.

Ja od zawsze żywiłam się głównie słodyczami, nie ma się czym chwalić ;-) w ciąży nawet trochę mniej ich jem, ale nadal słodki to mój ulubiony smak :-)

Daj znać, jak wyniki. Na pewno dobrze :-) ja też się stresowałam.

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy którejkolwiek dziewczynie stąd wyszła zła glukoza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się moimi ostatnimi zakupami w internecie :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3240706fa259.jpg

Misi@, zai2014, Blondik, IviQ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo Widze, ze zaszalalas ;) super
    Michcia jak ja lezalam w lozku to nawet maz mi sam zapropo owal, bym sobie pozamawial co sie da...wszystko tylko nie bym sie nie ruszala z loza ;)

Mi wyszly super wyniki z glukozy ;)
    Tez nie pozwolono mi wcisnac cytryny, ale podobno mozna kupic glukoze o smaku cytrynowym ;)
    A moje skierowanie to poprostu na bialy skrawek papieru bylo napisane i pieczatka lekarza, ale bez tego podobno nie badaja. Bylam w diagnostyce.
    Jestem ciekawa jak mi wyszedl gbs, ale dowiem sie dopiero 20.08 na kolejnej wizycie ;)
    Ech dzis mnie kluje podbrzusze albo spojenie lonowe, zastanawiam sie czy to nie sa jelita bo 3 razy juz bylam w toalecie ;) dzis lezakuje...bylzm w sklepie i to pewnie dlatego ;/ maz jest zly na mnie, ze sie ruszam, a chcialam zrobic leczo na obiad wiec poszlam po papryke i pieczarki. A i pierwszy raz jedna kobieta mnie przepusicila, reszta udawala, ze mnie nie widzi, a w piekarni to juz nie wspomne, jak sie wpychali przedemna.ja tam bede przepuszczac kobiety ciezarne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 15:11

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie babeczka w lab w którym byłam powiedziała żebym zabrała cytryne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam wyniki - jak zwykle - złe.
    Jakichkolwiek badan nie zrobie - zawsze jest źle.

• Michcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, ja się mężowi nie dziwię, bo się martwi o Ciebie. A pieczarki pewnie sam by Ci przyniósł :-)

Jak bardzo Cię wystraszę, jak powiem, że tu qw szpitalu od kilku dziewczyn słyszałam, że tuż przed porodem miały biegunkę, bo się organizm oczyszcza ?
    Leż i odpoczywaj w każdym razie. I nie denerwuj męża :-D

Alicja, piękna, ja mam nadzieję, że nie Ty to rozkładałaś i skladałaś wszystko, a już na pewno nie po szpitalu, bo na leżąco się tego nie da zrobić na pewno :-P

Misi@ lubi tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Michcia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie masz te wyniki?

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :) sciskam Was cieplutko w tym upale :)

ja po wizycie i dostalam zalecenie zeby duzo odpoczywac nie dzwigac, nie biegac i zwolnic tempo :/ i luteina dopochwowo 2xdziennie i tak samo magnez 2xdziennie, bo mam te twardnienia brzucha..i dodatkowo jakies inne witaminy :/ z szyjka jest ok, zamknieta i dlugosc odpowiednia, ale w razie gdy bede miala te twardnienia w czestotliwosci raz na godzine mam isc odrazu do szpitala :/ Anemia nadal sie mnie trzyma mimo tych konskich dawek zelaza, no i od poczatku ciazy jestem jakies 3,5kg do przodu ;p chyba nie ma tragedii...

No i moj maly klocuszek wazy juz 575gram i jak to pani doktor stwierdzila - maly zboj, nie chcial dac sie zmierzyc, kopal mnie jak szalony przy usg :)

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ