Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Alicja, jakie lody w jakim maku?! Chyba, że drajw fru! Ty masz leżeć!
No taka ilość cukru to raj dla bąbla
Tak, ułożenie pośladkowe jest wskazaniem do cc. Co prawda my jeszcze mamy chwilę, ale sama nie wiem, co bym wolała. Tak jak już pisałam, dla mnie nie ma dobrej metody poroduNT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyMichcia wrote:Alicja, jakie lody w jakim maku?! Chyba, że drajw fru! Ty masz leżeć!
No taka ilość cukru to raj dla bąbla
Tak, ułożenie pośladkowe jest wskazaniem do cc. Co prawda my jeszcze mamy chwilę, ale sama nie wiem, co bym wolała. Tak jak już pisałam, dla mnie nie ma dobrej metody porodu
Musiałam jakoś dojechać do szpitala na badanie glukozy więc w drodzę powrotnej… nie odmówię!
Potem grzecznie do domu, obiecuję!
Być może będzie tak, że dzidzia zadecyduje za Ciebie w kwestii metodyMisi@ lubi tę wiadomość
-
Fistaszku cieszę się niezmiernie no to teraz mozesz spokojnie odetchnąć. Znamy to uczucie- jest cudowne, prawda?
Alicjo a czy Ty musiałaś miec skierowanie na to badanie obciążenia glukozą?
Byłam dziś w lab zrobić standardowe wyniki (mocz, mofrologia,TSH) i zapytałam właśnie Panią laborantkę jak to u nich wyglada i ona mi mówi że na to badanie trzeba mieć skierowanie od lekarza, mimo iż oczywiście ze je masz to musisz za nie zapłacić(20 zł z hakiem), co według mnie jest trochę nielogiczne. Pytam bo moja pani gin nic nie mówiła o skierowaniu i nie wiem czy to tylko wymysł w tym laboratorium, czy tak zawsze jest.
Mnie już mdli na samą myśl wypicia tego świństwa. Wczoraj już zakupiłam tą glukozę w aptece, myslała ze to będzie w takiej małej torebusi jak np Vibovit dla dzieci, a Pani mi taką torbę dała że nie wiem jakim cudem taka ilość się rozpuści. Dla mnie to będzie o tyle trudniejsze, że ja używam mało cukru. Kawy, herbaty nie słodzę wogóle.IviQ lubi tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
Tak to jest Michciu ze te nasze bobasy za nas decydują
Ja od początku wiem że będzie cesarka- co przy bliźniakach jest normą z reguły. I po wczorajszym badaniu jeden maluch ułożony jest główkowo a drugi poprzecznie. I tak już sobie są od jakiegoś 1,5 miesiąca. Oczywiście w moim przypadku moze się to jeszcze zmienić, ale nawet gdyby ttak się stało to w mojej sytuacji niczego to nie zmieniaBliźniaki są z nami :* -
nick nieaktualnyZai mi gin wypisal na karteczce i postawil pieczatke. Nie bylo to standardowe skierowanie, ale tylko z tym ptzyjmuja.
Badanie robi sie chyba ok24 tc wiec pewnie jeszcze dostaniesz nakaz na te cudo
A ja nie lubie w ciazy slodyczy i balam sie, ze bedzie mnie mdlic, bo rozne legendy chodza o Ty napaoju
O dziwo smakowalo mi to jak rozcienczony cukier, wypilam szybko i nie bylo problemu. Tylko jak wrocilam z badania to musialam odespac, bo strasznie spiaca bylam.
Alicjo fajnie, ze mala Sarka broi e brzuszku. Umnie Antoni chyba spal po tym specyfiku...zreszta slodycze go nie ruszaja...i chyba dwa razy podczas usg nie spal, tak to chrapie caly czas probowalam go pobudzic slodyczami, ale to nie podzialalo...moj mezczyzna jest poprostu miesozerca po tatusiu
Michcia ja bym chciala cc, ale o tym juz wczesniej pisalam, jkos spokojniej bym podeszla do porodu, wiedzac, ze malemu nie bedzie grozic podduszeniealicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No to ja się wyłamię, bo u mnie w przychodni bez żadnego skierowana robiłam test obciążenia glukozą.
Ciekawe od czego to zależy.
Zai, zapytaj w tym laboratorium, czy możesz do tego wcisnąć sobie sok z połowy cytryny (moja gin mi poradziła, chociaż w mojej przychodni się nie zgodzili), podobno łatwiej wypić. Chociaż ja nie miałam problemu i bez cytryny. Ale ja też jestem słodki ząbekalicja_ lubi tę wiadomość
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
A ja sobie leżę z ligniną w gaciach, bo się dziś ze mnie leje. I choć położne mówią, że to po założeniu pessara normalne, to ja się wolę upewnić, że to nie wody się sączą. Głupio byłoby przegapić coś takiego leżąc w szpitaluNT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
I też bym chyba wolała cesarkę, bo po tych wszystkich wydarzeniach i tygodniach niepewności, byłby to jakiś bardziej przewidywalny element.
Ale pewnie się jeszcze mała odwróci i tyle z przewidywalności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:49
NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyzai2014 ja miałam skierowanie (było wymagane) +i tak musiałam zapłacić..
Michcia – mi też lekarz powiedział, żebym wcisnęła sobie cytrynę, a w laboratorium się nie zgodzili i musiałam pić normlanie bez cytryny
A Ty zawsze lubiłaś słodycze czy dopiero w ciąży?
O 15 odbieram wyniki tej glukozy i nie powiem.. troche mam stracha..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:53
-
Alicja u mnie tak samo - lekarz zalecił, a przychodnia się nie zgodziła na cytrynę ale wiem, że w niektórych pozwalają.
Ja od zawsze żywiłam się głównie słodyczami, nie ma się czym chwalić w ciąży nawet trochę mniej ich jem, ale nadal słodki to mój ulubiony smak
Daj znać, jak wyniki. Na pewno dobrze ja też się stresowałam.NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę!
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlicjo Widze, ze zaszalalas super
Michcia jak ja lezalam w lozku to nawet maz mi sam zapropo owal, bym sobie pozamawial co sie da...wszystko tylko nie bym sie nie ruszala z loza
Mi wyszly super wyniki z glukozy
Tez nie pozwolono mi wcisnac cytryny, ale podobno mozna kupic glukoze o smaku cytrynowym
A moje skierowanie to poprostu na bialy skrawek papieru bylo napisane i pieczatka lekarza, ale bez tego podobno nie badaja. Bylam w diagnostyce.
Jestem ciekawa jak mi wyszedl gbs, ale dowiem sie dopiero 20.08 na kolejnej wizycie
Ech dzis mnie kluje podbrzusze albo spojenie lonowe, zastanawiam sie czy to nie sa jelita bo 3 razy juz bylam w toalecie dzis lezakuje...bylzm w sklepie i to pewnie dlatego ;/ maz jest zly na mnie, ze sie ruszam, a chcialam zrobic leczo na obiad wiec poszlam po papryke i pieczarki. A i pierwszy raz jedna kobieta mnie przepusicila, reszta udawala, ze mnie nie widzi, a w piekarni to juz nie wspomne, jak sie wpychali przedemna.ja tam bede przepuszczac kobiety ciezarneWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 15:11
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Misia, ja się mężowi nie dziwię, bo się martwi o Ciebie. A pieczarki pewnie sam by Ci przyniósł
Jak bardzo Cię wystraszę, jak powiem, że tu qw szpitalu od kilku dziewczyn słyszałam, że tuż przed porodem miały biegunkę, bo się organizm oczyszcza ?
Leż i odpoczywaj w każdym razie. I nie denerwuj męża
Alicja, piękna, ja mam nadzieję, że nie Ty to rozkładałaś i skladałaś wszystko, a już na pewno nie po szpitalu, bo na leżąco się tego nie da zrobić na pewno
Misi@ lubi tę wiadomość
16.09.15 - ZDROWA OLKA
-
nick nieaktualnyhej kochane sciskam Was cieplutko w tym upale
ja po wizycie i dostalam zalecenie zeby duzo odpoczywac nie dzwigac, nie biegac i zwolnic tempo i luteina dopochwowo 2xdziennie i tak samo magnez 2xdziennie, bo mam te twardnienia brzucha..i dodatkowo jakies inne witaminy z szyjka jest ok, zamknieta i dlugosc odpowiednia, ale w razie gdy bede miala te twardnienia w czestotliwosci raz na godzine mam isc odrazu do szpitala Anemia nadal sie mnie trzyma mimo tych konskich dawek zelaza, no i od poczatku ciazy jestem jakies 3,5kg do przodu ;p chyba nie ma tragedii...
No i moj maly klocuszek wazy juz 575gram i jak to pani doktor stwierdzila - maly zboj, nie chcial dac sie zmierzyc, kopal mnie jak szalony przy usg