X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.
Odpowiedz

Amniopunkcja, Nifty, Harmony - żeby nie zwariować czekając na wynik.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Wanienka za 600 zl? To ja powinnam zaczac robic zakupy wyprawkowe na raty juz trzy lata temu, zeby wyrobic finansowo ;-)

Sama wanienka w sumie 200zł, potem płaci się osobno za dodatki - stojak, przewijak itp. Ale dziwnie by wyglądała wanienka bez stojaka, więc faktycznie wychodzi spora kwota :D

• Michcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, kupiłam wanienkę za złotych 26. Jestem dumna :-) kolejna rzecz z listy.

Oczywiście szara :-P
    http://blanca-baby.pl/produkt/Zdrowie-i-higiena-pl,wanienki-i-akcesoria-do-kapieli-pl,wanienki-pl/so-004-1-tega-baby-wanienka-niemowleca-tega-baby-sowy-mala-86-cm/58532

A, do tego stelaż dwa razy droższy od wanienki.

Zdycham w tym szpitalu. Przy tych upałach skurcze mam ciągle, ciekawe jak tam szyjka.

Święta lasu raczej nie będzie w poniedziałek, nie sądzę, żeby mnie wypuścili, skoro dziś nawet nie chcieli mi zrobić usg sprawdzającego, czy mała przybiera, bo nie chcą głowicą naciskać mi na brzuch. A bardzo chciałabym wiedzieć, ile młoda urosła :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 21:38

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    16.09.15 - ZDROWA OLKA :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wspolczuje tego szpitala;) i gratuluje wanienki;) my akurat zostaliśmy po siostrzencach wiec nie musialam kupować ;)
    U nas była burza i padało...oj jak mi dobrze teraz, choć mnie komarzyce pogryzly.
    Maz dopiero wrócił..wrrr

Kolorowych snow

alicja_ lubi tę wiadomość

• Michcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, klima, burza, za dobrze Ci :-P

Dobrej nocy.

Misi@ lubi tę wiadomość

NT 2,2 mm, złe wyniki PAPPa, ryzyko T21 - 1:72 - wynik Harmony: zdrowe dziewczę! :-)
    gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klima to jest w trakcie zakładania ;p jutro maz mnie wywozi di siostry bo z ojcem będą wchodzić na dach a to nie na moje nerwy.
    I tak będę sie stresowac. Zrobiło sie chłodniej i synek zaczal swoje harce. Ech ktoś sucha muzyki i to głośno maz nie wytrzymał i idzie pogadac z tymi ludźmi bo juz wczoraj nie spalismy. A ja zawsze sie denerwuje bo ludzie sa dziwni. Potrafią imprezowac tak jak wczoraj do 5 niczym i nikim sie nie przejmując;/

• Michcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia i jak noc minęła?

Ja dziś wkroczyłam na nowy level - mam dwie kroplówki, w dwóch rękach :| do fenoterolu odrzucili magnez, bo 'od razu jej to wyciszy'. I co? Przez dwa tygodnie na to niby nie wpadli? Wystarczyło zerknąć wstecz mojej karty, żeby zobaczyć, że magnez już miałam dwa razy i nie działa na mnie wcale :-/ ale ze starą raszplą nie ma dyskusji...

Z pozytywów - zamówiłam wózek :-)
    Teraz muszę zamówić fotelik (już wybrany), ale najpierw muszę zgłębić temat tego isofixu, bo nie wiem jaką bazę kupić.

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia idziesz jak burza z tą wyprawka! Zazdroszczę!

Teraz patrze na zdjęcia z USG z ostatniej wizyty u lekarza (tj dzien po wyjsciu ze szpitala) i tam długość szyjki jest już 3,17 cm… Czyli - od dnia przyjęcia do szpitala chyba lekko się skróciła.
    Mimo to lekarz powiedział, że jej długość jest ok.

Z tego co pamiętam Michcia Ty tez miałaś taki etap, że szyjka się skróciła - ale mimo to zachowała jeszcze swoją odpowiednią długość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 12:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    Misia i jak noc minęła?

Ja dziś wkroczyłam na nowy level - mam dwie kroplówki, w dwóch rękach :| do fenoterolu odrzucili magnez, bo 'od razu jej to wyciszy'. I co? Przez dwa tygodnie na to niby nie wpadli? Wystarczyło zerknąć wstecz mojej karty, żeby zobaczyć, że magnez już miałam dwa razy i nie działa na mnie wcale :-/ ale ze starą raszplą nie ma dyskusji...

Z pozytywów - zamówiłam wózek :-)
    Teraz muszę zamówić fotelik (już wybrany), ale najpierw muszę zgłębić temat tego isofixu, bo nie wiem jaką bazę kupić.

Jak ja wybierałam fotelik i isofix to Pani w sklepie pytała mnie z którego roku mamy samochód, bo ponoc te bazy nie pasują do starszych roczników. Poczytaj o tym, bo ja nie znam więcej szczegółów.

• Michcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nasz samochód ma z tyłu metkę isofix, tylko ja widzę, że tych baz też jest kilka rodzajów. Jakieś easyfix, familyfix, głowa mała :-)

A co do szyjki to tak, skróciła się u mnie przez 5 tygodni o 1 cm. Ostatnio miała 3 cm nie wiem jak teraz. Ale ciągłe skurcze skracają i rozwierają szyjkę.

Trzy mm to może być błąd pomiaru, także na to na razie nie patrz, ale na następnej wizycie poproś o zmierzenie. Jeśli będzie taka sama, to super, a jak znowu spadnie o kilka mm to znaczy, że się skraca.

Moja lekarka mówi, że pessar się zakłada przy 25 mm, ale z tego co wiem skurcze muszą być opanowane do tego, bo inaczej on nic nie da.

A jak u Ciebie ze skurczami teraz? Cały czas jesteś na kroplówce z magnezem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 13:52

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia wrote:
    No właśnie nasz samochód ma z tyłu metkę isofix, tylko ja widzę, że tych baz też jest kilka rodzajów. Jakieś easyfix, familyfix, głowa mała :-)

A co do szyjki to tak, skróciła się u mnie przez 5 tygodni o 1 cm. Ostatnio miała 3 cm nie wiem jak teraz. Ale ciągłe skurcze skracają i rozwierają szyjkę.

Trzy mm to może być błąd pomiaru, także na to na razie nie patrz, ale na następnej wizycie poproś o zmierzenie. Jeśli będzie taka sama, to super, a jak znowu spadnie o kilka mm to znaczy, że się skraca.

Moja lekarka mówi, że pessar się zakłada przy 25 mm, ale z tego co wiem skurcze muszą być opanowane do tego, bo inaczej on nic nie da.

A jak u Ciebie ze skurczami teraz? Cały czas jesteś na kroplówce z magnezem?

Lekarz zrezygnował z tej kroplówki, bo powiedział, że się jednak boi o przedawkowanie, bo "magnez w kroplówce można przedawkować, a w tabletkach się nie da". Więc leże, jem 3x2 tabletki magnezu, 3x1 nospy, 2x1 luteiny i plackuje, a przynajmniej się staram.
    Skurcze/stawienia macicy mam dalej tylko że rzadziej i nieregularnie… Ciągle żyje w strachu, ale chyba taki mój los w tej ciąży, bo od 6 tygodnia ciąży się coś dzieje. Jak nie spadek bety, to brak akcji serca, jak nie złe wyniki pappa, to skurcze…

Dzięki za info o szyjce. Zobaczymy jaka będzie na następnej wizycie - masz rację.

• Michcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, nie ma, że 'się staram'. Plackuj! Bo Tobie za dużo jeszcze zostało, żeby zmarnować ten 'zapas' szyjki, który masz!

Ja się bardzo boję, czy z moją się coś nie podziało przez te 3 dni skurczy.

Ale... Mission acomplished! Zamówiłam fotelik z bazą! Jeee. To poza pierdołami typu grucha do nosa, czy termometr, mam już wszystko :-)

A Wy jak spędziłyście niedzielę?
    IviQ to na pewno nad wodą, a reszta?

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helooo
    przepraszam że tak nagle zniknęłam ale mó dosłownie wmnie porwał w pt w południe nad morze i to do tego Cabrio co było moim marzeniem od alt Ach:))

kasy trochę poszło al e co tam:) właśnie wróciliśmy

MIsia mam nadzieje zę u Ciebie lepiej i że klima juz działa.

Michcia i Alicja widzę że wszystko ok
    Michcia super wózek. A skąd dokładnie w Bydgoszczy? sklep tylko internetowy czy też stacjonarny?

ja w sumie nie wiem jaki mam wózek:/ bo jescze nie odebralam, musze brata pospieszyc zeby juz odgrzebal.

Co do wyprawki to ja dostalam od kolezanki tyle ciuszkow ze na pewno teraz nic nie bede kupowala

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/393bda289a08.jpg

z pozdrowieniami dla Was:)

alicja_, Misi@, zai2014, Blondik lubią tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia – WOW! :) Super, że tak sprawnie Ci poszło z wyprawką.
    Ja myślę, że mam 1/3 rzeczy z listy. W tym tygodniu chce poszaleć z resztą:) Zobaczymy... :)

Kiedy będziesz miała następne mierzenie szyjki?!
    Pokaż zdjęcie fotelika!

Dziewczyny czy kupujecie nawilżacz powietrza dla dziecka? Słyszałam, że jest bardzo istotny – szczególnie zimą.
    Dodatkowo zrobiłam sobie „apteczną listę” - spojrzycie? PS. Chce karmić piersią, a mleko sztuczne jest 'na wszelki wypadek'.

-mleko startowe Bebilon
    -dla wcześniaka mleko Alprem
    -herbatka z kopru apteczna
    -woda dla dzieci (ponoć jest specjalna)
    -krople w aptece Esputicon
    -czopki Paracetamol dla niemowlaków przeciwgorączkowe
    -krople cebion (wit c w razie przeziębienia)
    -waciki bawełniane, sterylne gaziki
    -sól fizjologiczna
    -roztwór spirytusowy do pielęgnacji kikuta pępowiny

IviQ – wyglądasz kwitnąco! Zazdroszczę wyjazdu! <3

• Michcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, zazdrość! Super, że taki weekend Ci zafundował. Zrelacjonuj jutro szerzej :-)

Alicja, tak na szybko - ja słyszałam, że od spirytusu lepszy jest Octenisept. Ja to właśnie zamierzam kupić, bo przy okazji przyda się mi po porodzie.

A co do reszty, to nie wiem, czy jest sens kupować to wcześniej, na zapas. To dostępne rzeczy i jak będą potrzebne, to wyślesz męża raz dwa.

Na pewno będzie Ci potrzebna witamina D, bo trzeba podawać od razu po porodzie, a też nie każdy szpital podaje swoją - czasem trzeba mieć ze sobą.

No i trochę później witamina K.

Aha, nawilżacza nie kupuję, bo też nie wiem, czy będzie potrzebny. Na razie nie wydaje mi się niezbędny.

Generalnie podgrzewacze, laktatory, sterylizatory to dla mnie ewentualny zakup na później, bo mogą się okazać zupełnie zbędne. No, ale to ja :-)

IviQ, sklep stacjonarny chyba też mają.

Www.smykus.bydgoszcz.pl :-)

A fotelik wybrałam Maxi Cosi Cabriofix, z bazą Familyfix. Bo do Amelisa można właśnie adaptery dla Maxi Cosi zamontować.

O taki, kolor 'denim hearts'. Szaleję z deseniami, jak na mnie ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/300d16c00972.jpg

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, jak pieknie wygladasz! Ja wlasnie po 8h podrozy dotarlam nad morze, mialo byc 4,5h, ale okazalo sie, ze Niemcy tez maja korki. Teraz tylko relaks!

Alicja, przemysl zakup nawilzacza. Dzieci kolezanki chorowaly i pediatra twierdzila, ze to przez bodajze grzyby z nawilzacza. Ja mam taki dla doroslych, bardzo mi przesusza sie sluzowka zima i prawde mowiac cudow nawilzacz nie robi.

IviQ lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahhaha Michcia to ja przejezdzam koło niego czesto bo jest blisko mnie-15 min pieszo a 5 autem. Mieli dni otwarte ale tgam nie zagladalam bo bylam ciekawa co dostane i chcialam sie tam po braki wybrac ale poki co to zadnych nie mam hihihi. To duży sklep. Niby na osiedlu a nie w centrum ale znany i czesto cos tam organizują.

Tez kupiłam Octenisept. do tego sobie jakieś tabletki na spomaganie laktacji i to w sumie na zapas ale jakias promocja byla i sie skusiłam, oczywiscie witaminę D+K, i jakiś lek na gorączkę dla małych dzieci ale nie pamietam co niestety i sobie pas poporodowy. mleka na razie nie kupuję, apteka za robiem a w razie co są całodobowe.

co do wyjazdu było bosko. tam byli nasi znajomi i my tylko dojechalismy. Pod namiot oczywiscie i co prawda nie przepadam za takimi spędami i polami namiotowymi wolę ciche ustronne miejsca, to jednak morze....... lodów i gofrów się objadłam za wszystkie czasy heheheh. Nogi i tyłek mnie od spacerowania boli ale było warto:)))) byliśmy w łebie ale zrobiliśmy sobie wycieczkę do Rowów bo kolega nas o przysługę poprosił i tam też spacerk brzegiem morza. no trochę poszpanowaliśmy Cabrio. żal bedzie koledze autko oddać:/

• Michcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaa, Rowy! Od 7 do 16 roku życia jeździłam tam co wakacje! Sentyment mam ogromny <3

IviQ lubi tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michcia – a wit.D i K jakieś specjalne się kupuje? W jakiejś specjalnej formie dla niemowlaka czy normalnie?

Kurde ja zaś jestem w gorącej wodzie kąpana i już te wszystkie butelki, laktatory, podgrzewacze kupuje. Nie wyobrażam sobie jak by miał to robić za mnie mąż :D Najwyżej później sprzedam.

Dzięki dziewczyny za opinie co do nawilżacza. Może faktycznie przemyślę ten zakup, bo to 300zł które mogę wydać np. na serię ubranek.

Ja się tak uparłam na kupno mleka Alprem dla wcześniaka (gdyby Sarka wyszła wcześniej), bo ponoć ciężko je dostać i trzeba się naszukać lub zamówić – ale to tylko teoria którą słyszałam od ciotki która rodziła blizniaki w 33tc i teraz jest moim wiernym doradcą :D

• Michcia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, dziewczyny, miałam badanie.

Szyjka się nie skraca, nie rozwiera, ale zmiękła. Będę mieć założony pessar.

IviQ lubi tę wiadomość

gg64k6nlx91zx5z2.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ