Clexane
-
WIADOMOŚĆ
-
Tego się niestety obawiałam . Ja od samego początku wbijam w boczki, najpierw przez jakiś czas w prawy żeby lewy mógł się podkurowac a później zmieniam stronę. Trochę się zmartwilam bo ten guzek pojawił się na boku który teraz miał "długo służyć" a tu nic z tego. Na szczęście namierzylam już Panią, która w razie problemów przyjdzie i zrobi mi zastrzyk w ręce bo sama nie jestem w stanie wbić tam igły ...brrrr...Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
ulola wrote:Martynka to gdzie teraz wbijasz??
Dalej w bok tylko odrobinę wyżej, tylko myślę, że długo sobie tak nie powbijam koleżanka mi mówiła, że pielęgniarki w szpitalu przy dużym brzuchu robią zastrzyki w ramię, tylko samemu cieżkoMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Dziewczyny pomóżcie, czy jest jeszcze jakieś miejsce gdzie można robić te zastrzyki? W brzuch juz nie ma szans, mam wrażenie, że mam skórę jak pergamin i tylko sińce, krew i wypływanie leku, a na udach zrost na zroście. W rękę sama nie dam rady? Nie wiem, w pośladek można??[/url]
-
Mi w szpitalu dawali w rękę tj wyżej łokcia ale chyba można też w uda.Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Ja wzięłam już ponad 100 zastrzyków, w udo faktycznie boli bardziej niż w brzuch, ja wbijałam się w wewnętrzną stronę, raczej z tyłu tam gdzie skóra jest bardziej miękka i można było wytrzymać ale siniaki robią się spektakularne. Ok, dziękuję od dziś będę atakować tyłek[/url]
-
Ja od kilku dni robię zastrzyki sobie sama, mąż robi remont a ja wyjechałam do rodziców i nie ma kto.mi zrobić, wiec zacisnelam zęby i jakoś daje rade, cały czas w brzuch sobie robie, dopóki mogę i daje rade robie w brzuch, nie chce zmieniać miejsca, bo boję się że może być jeszcze gorzej i gorzej mogę znosić. Juz niewiele zostało do końca dwa miesiące więc jakoś dam radę z brzuchem.
-
hej dziewczyny czy któraś z was miała badania na przeciwciała przeciwjądrowe ANA 1 i wyszły dodatnie, i brała tylko clexane i acard i jej pomógł??27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Tak w uzupełnieniu: w moim przypadku o dodatnim wyniku ana1 dowiedziałam się będąc już w ciąży. Lekarz zdecydował wtedy, że poda właśnie acard i clexane bez dalszej diagnostyki. Czy słusznie, nie wiem. Wiem natomiast, że ana1 wskazuje jedynie czy dane przeciwciała występują, nie podaje jednak ich miana. Dlatego warto chyba, dla własnego spokoju, byłoby rozszerzyć diagnostykę o badanie ana3 lub ana4, które pokaże miano, rodzaj świecenia i miano przeciwciał do konkretnych antygenów. W niektórych przypadkach wskazane jest podanie encortonu ale to już jest kwestia interpretacji wyniku i indywidualnej diagnozy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 10:31
Synuś (+10.11.2014)
-
Nicca wrote:Tak w uzupełnieniu: w moim przypadku o dodatnim wyniku ana1 dowiedziałam się będąc już w ciąży. Lekarz zdecydował wtedy, że poda właśnie acard i clexane bez dalszej diagnostyki. Czy słusznie, nie wiem. Wiem natomiast, że ana1 wskazuje jedynie czy dane przeciwciała występują, nie podaje jednak ich miana. Dlatego warto chyba, dla własnego spokoju, byłoby rozszerzyć diagnostykę o badanie ana3 lub ana4, które pokaże miano, rodzaj świecenia i miano przeciwciał do konkretnych antygenów. W niektórych przypadkach wskazane jest podanie encortonu ale to już jest kwestia interpretacji wyniku i indywidualnej diagnozy.
no własnie pytałam doktorki czy mam zrobić resztę tych badań to powiedziała '' nietrzeba , przyczyna poronienia jest już znana''mam brać acard miesiąc przed planowaną ciążą i jak zajdę to clexane narazie mam 0,2 może mi później zwiększy ,,
a ciebie tez bardzo bolał brzuch w ciąży ?? bo mnie tak i ja własnie nie wiem czy to przez te przeciwciała czy właśnie coś z krzepliwością i jakieś zakrzepy się robiły i macica była niedotleniona27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
podczas 2 ciąż tak mnie brzuch bolał w pierwszej myślałam że to normalne że może macica mi się rozrasta i się męczyłam nawet bałam się nospę brać ale przy drugiej było to samo ból czasami dość ostry zazwyczaj wieczorami jak kładłam się do łóżka
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity