Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa lubię kapustę i ogórki kocham kiszone:-)
Ale nie wiem czy pamiętacie jadłam bigos i był bol żołądka, surówka do rybki koniecznie z kiszonej i też był bol żołądeka a dziś spróbowałam z młodej dawno też nie jadłam i bol powrócił
Kamcia wczoraj mężowi dałam słoik w ramach obiadokolacji i miał 4 szt wrrrrrrrr
-
nick nieaktualny
-
Kamcia jakie mm bys polecila dla noworodka. Ja juz wymiekam od 3 dni i powaznie rozwazam zakończyć kp. Od 3 dni albo i wiecej maly ciągle wisi mi na cycku. Ale dzis to juz przesada. Od 4 rano karmie go po 1,5-2h. Polezy 10 min albo spi 1h i znow krzyczy o jedzenie. Jestem tym wykonczona i on tez.
-
Dorinka
My stosowalismy mleko hipp bio combiotic i od urodzenia nam służyło
Ale dzieci są różne
Jeśli mały jest bezproblemowy (w sensie brzyszkowym ) to każde przejdzie
Można zacząć od tańszego czyli bebiko
Teraz Piotrusiowi juz w wyprawce kupie hipp -
nick nieaktualnyJa dzisiaj stałam i debatowalam na mm ale nan i niewidzialam czy kupić pro1 czy pro1 ha duża puszkę czy mała puszkę.
Miałam dzisiaj kupić ale przy regale odeszły mi chęci.
Ja kupie nan bo córką dobrze go tolerowala a bebiko dostawała w szpitalu w domu jej szkodzilo. podejrzewam że w szpitalu dawali w płynieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 16:02
-
Aha Dorinko
Hipp jest ciut gorzej dostępne niż inne. Ja kupowałam je przede wszystkim w rossmanie. Jest też w Lidlu i intermarche. ..nigdzie więcej nie widziałam
Hipp ma w zanadrzu wersje ha (jak każde inne mm)oraz na sprawy brzuszkowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 16:05
-
żabka04 wrote:Ja dzisiaj stałam i debatowalam na mm ale nan i niewidzialne czy kupić pro1 czy pro1 ha duża puszkę czy mała puszkę.
Miałam dzisiaj kupić ale przy regale odeszły mi chęci.
Ja kupie nan bo córką dobrze go tolerowala a becikowe dostawała w szpitalu w domu jej szkodzilo. podejrzewam że w szpitalu dawali w płynie
Ja mm kupię małe
U mnie szpital dawał hipp
-
Dorinko
Nie powinno się zmieniać
Ale jak nie służy dziecku to można zmienić. Mleko może tez po prostu nie smakować. Na szkole rodzenia np wspominali o bebilonie ze ma rybi zapach. ..
A konsultacje z pediatra juz raczej przy problemach brzuszkowych bo wtedy inne przypisują
My nie zmieniliśmy ani razu
Znam tylko mleko hipp
-
Dobrze dziękuję
Chcialabym jakieś tańsze mleko i łatwo dostepne (o ile nie będzie problemów z brzuszkiem). Mam juz dzis dosc. Umeczylo mnie to karmienie. A w dodatku mam poczucie porazki ze chce siegnac po mm ale nie umiem zachowania malego tlumaczyc inaczej jak tylko slabym pokarmem (bo położna stwierdziła ze ilosciowo jest jak najbardziej ok). Bo pokarm jest i maly ssie bo slychac jak przelyka ale chyba go nie syci. -
nick nieaktualnyDorinka musisz obserwować małego.
Jeśli będzie ulewal ale w sensie chlustal przy odbiciu to wtedy konsultacja z pediatra i przepisze mm na receptę.
Mleka nie zmienia się tak o w każdej chwili tylko stopniowo.
Jeśli jest na samej piersi to kup mm i daj mu butle z mm i obserwuj.
Może być tak że będzie mu nie smakowało lub się prezyl wtedy trzeba inne mm.
Jeśli chodzi o zmień mm na inne mm to trzeba wprowadzać stopniowo np butelkę dziennie i codziennie zwiększasz.
A zaczynasz od jednej butelki pół porcji starego mm i pół porcji nowego mm.
Mam nadzieję że zrozumialas hihi
Tak wygląda właśnie karmienie piersią wisi całymi dniami na cycu. -
Dorinko
Moje nastawienie do karmienia znasz
wiec ani cie nie będę przekonywała do kp ani nie będę namawiala do mm...mogę ci szczerze powiedzieć żebyś karmieniem się nie przejmowala...głupio to teraz brzmi ale z czasem zrozumiesz co miałam na myśli (może przy drugim dzidziusiu)
Ogolnie wszystkie mm są drogie (i jeszcze droższe ). Najtaniej i najbardziej dostępne jest bebiko (w biedronce jest chociażby ) -
nick nieaktualny
-
Dorinko
Jak juz podasz mm i mały się nasyci i będzie zdecydowana różnica to będzie wiadomo ze wola za cycem po prostu z głodu. ..ja na szczęście trafiłam na rozsądne położne które opowiadały ze czasem bywa tak ze dziecko piersią się nie najada i warto butle podać. ..bo jeszcze u was za wcześnie wspominać o przybieraniu na wadze