Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Oby ten cholerny hemoroid dał Ci żyć, niech sapada i przyklei się do innej d..y.
Co do wagi, to na pewno przy cukrzycy trzeba ją monitorować, ale jedno USG o niczym nie przesądza, bo dzieciaki rosną skokowo. Spokojnie.
hahahahahahahaha
Martta super wieści gratkimartta lubi tę wiadomość
-
martta wrote:No 9 czerwca na usg mial 1030g i bylo 50 centyli, a teraz podchodzi pod 90. Zobaczymy nastepne usg 15 lipca u mojej ginki juz, wiec sie okaże co tam i jak tam.
A z ta inna du... to popieram w pełni haha!zobaczysz za 2 tyg, jak tam waga, na razie spoko wodza
Też mam USG 15 lipca u swojej ginki w szpitalu, żeby sprawdzić przepływy, przy okazji wymierzy małą. A tydzień później wizyta w gabinecie kontrola szyjki, GBS itp.
W między czasie muszę jeszcze echo serca wstrzelic, ale jakoś za dużo tego na raz. -
Martta, miałyśmy chyba o jednej porze wizytę
Mój też był zawsze na 50 centylu, do czasu, jak zaczęłam dietę stosować. Dzisiaj jest chyba na 31 centylu, tak mi się wydaje z opisu, bo byłam u innego lekarza i nie wydrukował siatki centylowej. Waży prawie 2400. Co do wagi, to duże dziecko może być też wypadkową wagi mamy (nadwaga sama w sobie podnosi "ryzyko" większego dziecka) lub predyspozycji genetycznych, ale to pewnie wiesz
Mam nadzieję, że hemoroid trochę przynajmniej odpuścił dzisiaj.
Dea, każdy organizm jest innyRano insulina jest słabiej wydzielana niż w okolicach obiadu, no i na wysokość glukozy we krwi wpływają jeszcze inne elementy niż insulina. A po drugie nie raz to, co teoretycznie może podnieść cukier, tego w ogóle nie robi. Herbata owocowa chyba raczej nie ma aż takiej mocy, Kamcia dobrze mówi, że pewnie chleb albo jakiś dodatek. Albo po prostu taki dzień...
-
dea
w cukrzycy ciążowej nie ma zasady-moze ci jedengo dnia sluzyc zestaw, a drugiego dnia podbije cukry...
moze byc tak , ze z wiekiem ciązy cukrzyca więcej daje o sobie znać
a jeśli herbataka była tu nowoscia i rzeczywiscie zawiera cukier, to w skladzie musi byc to oznaczone -
Dea ja jadłam 3 kromki na śniadanie, potem dwie, teraz jedną i.cukier na granicy. Co prawda piję kawę z mlekiem do tej kanapki, więc pewnie dla tego na granicy, ale jednak tolerancja zmienia się szczególnie widzę to po chlebie
bo po reszcie nie widzę różnicy
-
nick nieaktualny
-
zabka
dziś znów umyłam włosy w tej wodzie...bo przeciez z domu bym nie wyszla
z sąsiadka tez sie zgadalysmy, ze gdyby było duze skazenie, to by po prostu zakrecili wodę w kranie
moim zdaniem nie znaleźli przyczyny skazenia (zapewne ktoś szambo opróżnił, a nie rura pękła)
a chlebka w zapasie nie muszę mieć, bo mi na długo starcza,a w pon mąz znów jedzie do pracy -
nick nieaktualnyja tez bym myła wlosy w tej wodzie .
Ja jobla dostaje jak nie umyje rano (codziennie) a co dopiero pare dni o matko nawet nie chce mysleć o tym ..........
na pewno by zakręcili jak by bylo tak groźnie.
dobrze ze ci nie braknie chlebka
jupiiiiiiii 103!!!!
Nagroda mleczna kanapka
Zjadłam dwa ziemniaki i zasypałam je koprem (tak lubię) dwa kawałki rybki i surówka z kiszonej młodej kapustki plus woda z cytrynką
Rachunki popłaciłam musze iść zaraz po dziecko wypłacę te wczasowe bo muszę mieć gotówkę jutro bedzie mniej biegania
i do rosmanna po chemie pójdę i chyba sobie kupie truskawek bo mi sie chce na deser w sam raz będzie
kamciaelcia, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny