Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Oby ten cholerny hemoroid dał Ci żyć, niech sapada i przyklei się do innej d..y.
Co do wagi, to na pewno przy cukrzycy trzeba ją monitorować, ale jedno USG o niczym nie przesądza, bo dzieciaki rosną skokowo. Spokojnie.
hahahahahahahaha
Martta super wieści gratki
martta lubi tę wiadomość
-
Spokojnie na raziemartta wrote:No 9 czerwca na usg mial 1030g i bylo 50 centyli, a teraz podchodzi pod 90. Zobaczymy nastepne usg 15 lipca u mojej ginki juz, wiec sie okaże co tam i jak tam.
A z ta inna du... to popieram w pełni haha!
zobaczysz za 2 tyg, jak tam waga, na razie spoko wodza 
Też mam USG 15 lipca u swojej ginki w szpitalu, żeby sprawdzić przepływy, przy okazji wymierzy małą. A tydzień później wizyta w gabinecie kontrola szyjki, GBS itp.
W między czasie muszę jeszcze echo serca wstrzelic, ale jakoś za dużo tego na raz. -
Martta, miałyśmy chyba o jednej porze wizytę
Mój też był zawsze na 50 centylu, do czasu, jak zaczęłam dietę stosować. Dzisiaj jest chyba na 31 centylu, tak mi się wydaje z opisu, bo byłam u innego lekarza i nie wydrukował siatki centylowej. Waży prawie 2400. Co do wagi, to duże dziecko może być też wypadkową wagi mamy (nadwaga sama w sobie podnosi "ryzyko" większego dziecka) lub predyspozycji genetycznych, ale to pewnie wiesz
Mam nadzieję, że hemoroid trochę przynajmniej odpuścił dzisiaj.
Dea, każdy organizm jest inny
Rano insulina jest słabiej wydzielana niż w okolicach obiadu, no i na wysokość glukozy we krwi wpływają jeszcze inne elementy niż insulina. A po drugie nie raz to, co teoretycznie może podnieść cukier, tego w ogóle nie robi. Herbata owocowa chyba raczej nie ma aż takiej mocy, Kamcia dobrze mówi, że pewnie chleb albo jakiś dodatek. Albo po prostu taki dzień...

-
dea
w cukrzycy ciążowej nie ma zasady-moze ci jedengo dnia sluzyc zestaw, a drugiego dnia podbije cukry...
moze byc tak , ze z wiekiem ciązy cukrzyca więcej daje o sobie znać
a jeśli herbataka była tu nowoscia i rzeczywiscie zawiera cukier, to w skladzie musi byc to oznaczone -
Dea ja jadłam 3 kromki na śniadanie, potem dwie, teraz jedną i.cukier na granicy. Co prawda piję kawę z mlekiem do tej kanapki, więc pewnie dla tego na granicy, ale jednak tolerancja zmienia się szczególnie widzę to po chlebie
bo po reszcie nie widzę różnicy
-
nick nieaktualny
-
zabka
dziś znów umyłam włosy w tej wodzie...bo przeciez z domu bym nie wyszla
z sąsiadka tez sie zgadalysmy, ze gdyby było duze skazenie, to by po prostu zakrecili wodę w kranie
moim zdaniem nie znaleźli przyczyny skazenia (zapewne ktoś szambo opróżnił, a nie rura pękła)
a chlebka w zapasie nie muszę mieć, bo mi na długo starcza,a w pon mąz znów jedzie do pracy -
nick nieaktualnyja tez bym myła wlosy w tej wodzie .
Ja jobla dostaje jak nie umyje rano (codziennie) a co dopiero pare dni o matko nawet nie chce mysleć o tym ..........
na pewno by zakręcili jak by bylo tak groźnie.
dobrze ze ci nie braknie chlebka
jupiiiiiiii 103!!!!
Nagroda mleczna kanapka
Zjadłam dwa ziemniaki i zasypałam je koprem (tak lubię) dwa kawałki rybki i surówka z kiszonej młodej kapustki plus woda z cytrynką
Rachunki popłaciłam musze iść zaraz po dziecko wypłacę te wczasowe bo muszę mieć gotówkę jutro bedzie mniej biegania
i do rosmanna po chemie pójdę i chyba sobie kupie truskawek bo mi sie chce na deser w sam raz będzie
kamciaelcia, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny

[