X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta i jak tam bo paluchy zaciśnięte :)

martta lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia mozesz juz puścić, wszystko ok z malym, klusek rosnie bo juz 1670g ma! Wszystko inne ok z tego co mówiła, uffff :-)

kamciaelcia, agatia, żabka04, goodwill lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta faktycznie kluseczek :) super, że wszystko ok :-)
    A jak dzisiaj samopoczucie?

martta lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz trochę lepiej po wizycie, chociaż juz mi sie wkrecilo ze mize jednak jest za duży i to przez ta cukrzycę, ehh my ciężarne :-)
    Ogolnie z pupa średnio niestety, zobaczymy co wieczorem na kontroli doktorek powie.

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ten cholerny hemoroid dał Ci żyć, niech sapada i przyklei się do innej d..y.
    Co do wagi, to na pewno przy cukrzycy trzeba ją monitorować, ale jedno USG o niczym nie przesądza, bo dzieciaki rosną skokowo. Spokojnie.

• martta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 9 czerwca na usg mial 1030g i bylo 50 centyli, a teraz podchodzi pod 90. Zobaczymy nastepne usg 15 lipca u mojej ginki juz, wiec sie okaże co tam i jak tam.
    A z ta inna du... to popieram w pełni haha! :-)

agatia lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Oby ten cholerny hemoroid dał Ci żyć, niech sapada i przyklei się do innej d..y.
    Co do wagi, to na pewno przy cukrzycy trzeba ją monitorować, ale jedno USG o niczym nie przesądza, bo dzieciaki rosną skokowo. Spokojnie.

hahahahahahahaha

Martta super wieści gratki :-)

martta lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    No 9 czerwca na usg mial 1030g i bylo 50 centyli, a teraz podchodzi pod 90. Zobaczymy nastepne usg 15 lipca u mojej ginki juz, wiec sie okaże co tam i jak tam.
    A z ta inna du... to popieram w pełni haha! :-)
    Spokojnie na razie :) zobaczysz za 2 tyg, jak tam waga, na razie spoko wodza :)
    Też mam USG 15 lipca u swojej ginki w szpitalu, żeby sprawdzić przepływy, przy okazji wymierzy małą. A tydzień później wizyta w gabinecie kontrola szyjki, GBS itp.
    W między czasie muszę jeszcze echo serca wstrzelic, ale jakoś za dużo tego na raz.

• martta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Agatia to będziemy wizytowac tego samego dnia :-)
    Dzięki Zabka, mam nadzieję teraz juz wrocic do rytuałów cukrzycowych i dobrych pomiarów, bo ostatnie dni troche średnio przez to wszystko bylo :-\

agatia lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj po pierogach z jagodami 122 a dziś po śniadaniu 144 zastanawia mnie czy to nie owocowa herbatka zrobiła wynik?

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dea
    w sniadaniu rozwazałabym chleb lub dodatki. co i ile zjadłas?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia śniadanie jak zwykle 3kromki ciemnego pieczywa z sałatą, szynką i pomidorem i nigdy po tym zestawie nie miałam takiego cukru :/

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta, miałyśmy chyba o jednej porze wizytę :) Mój też był zawsze na 50 centylu, do czasu, jak zaczęłam dietę stosować. Dzisiaj jest chyba na 31 centylu, tak mi się wydaje z opisu, bo byłam u innego lekarza i nie wydrukował siatki centylowej. Waży prawie 2400. Co do wagi, to duże dziecko może być też wypadkową wagi mamy (nadwaga sama w sobie podnosi "ryzyko" większego dziecka) lub predyspozycji genetycznych, ale to pewnie wiesz :) Mam nadzieję, że hemoroid trochę przynajmniej odpuścił dzisiaj.
    Dea, każdy organizm jest inny ;) Rano insulina jest słabiej wydzielana niż w okolicach obiadu, no i na wysokość glukozy we krwi wpływają jeszcze inne elementy niż insulina. A po drugie nie raz to, co teoretycznie może podnieść cukier, tego w ogóle nie robi. Herbata owocowa chyba raczej nie ma aż takiej mocy, Kamcia dobrze mówi, że pewnie chleb albo jakiś dodatek. Albo po prostu taki dzień...

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dea
    w cukrzycy ciążowej nie ma zasady-moze ci jedengo dnia sluzyc zestaw, a drugiego dnia podbije cukry...
    moze byc tak , ze z wiekiem ciązy cukrzyca więcej daje o sobie znać
    a jeśli herbataka była tu nowoscia i rzeczywiscie zawiera cukier, to w skladzie musi byc to oznaczone

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea ja jadłam 3 kromki na śniadanie, potem dwie, teraz jedną i.cukier na granicy. Co prawda piję kawę z mlekiem do tej kanapki, więc pewnie dla tego na granicy, ale jednak tolerancja zmienia się szczególnie widzę to po chlebie :) bo po reszcie nie widzę różnicy :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż mi kupi chlebek i gołabki w biedronce w mieście gdzie pracuje :) beczkowóz nadal stoi na deptaku, wiec chyba nie poszło badanie wody

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia to moze wiecej niech kupi.
    Chlebek możesz zamrozić ;-)

współczuje z ta woda :-(

ide mierzyć sie po obiadku :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    dziś znów umyłam włosy w tej wodzie...bo przeciez z domu bym nie wyszla
    z sąsiadka tez sie zgadalysmy, ze gdyby było duze skazenie, to by po prostu zakrecili wodę w kranie
    moim zdaniem nie znaleźli przyczyny skazenia (zapewne ktoś szambo opróżnił, a nie rura pękła)
    a chlebka w zapasie nie muszę mieć, bo mi na długo starcza,a w pon mąz znów jedzie do pracy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bym myła wlosy w tej wodzie .
    Ja jobla dostaje jak nie umyje rano (codziennie) a co dopiero pare dni o matko nawet nie chce mysleć o tym ..........:-)
    na pewno by zakręcili jak by bylo tak groźnie.
    dobrze ze ci nie braknie chlebka :-)

jupiiiiiiii 103!!!!
    Nagroda mleczna kanapka :-)

Zjadłam dwa ziemniaki i zasypałam je koprem (tak lubię) dwa kawałki rybki i surówka z kiszonej młodej kapustki plus woda z cytrynką :-)

Rachunki popłaciłam musze iść zaraz po dziecko wypłacę te wczasowe bo muszę mieć gotówkę jutro bedzie mniej biegania ;-)
    i do rosmanna po chemie pójdę i chyba sobie kupie truskawek bo mi sie chce na deser w sam raz będzie :-)

kamciaelcia, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie kapusta kiszona dalej mi nie służy :-(
    Mam boleści żołądka :-(

‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ