X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta i jak tam bo paluchy zaciśnięte :)

martta lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia mozesz juz puścić, wszystko ok z malym, klusek rosnie bo juz 1670g ma! Wszystko inne ok z tego co mówiła, uffff :-)

kamciaelcia, agatia, żabka04, goodwill lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta faktycznie kluseczek :) super, że wszystko ok :-)
    A jak dzisiaj samopoczucie?

martta lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz trochę lepiej po wizycie, chociaż juz mi sie wkrecilo ze mize jednak jest za duży i to przez ta cukrzycę, ehh my ciężarne :-)
    Ogolnie z pupa średnio niestety, zobaczymy co wieczorem na kontroli doktorek powie.

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby ten cholerny hemoroid dał Ci żyć, niech sapada i przyklei się do innej d..y.
    Co do wagi, to na pewno przy cukrzycy trzeba ją monitorować, ale jedno USG o niczym nie przesądza, bo dzieciaki rosną skokowo. Spokojnie.

• martta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 9 czerwca na usg mial 1030g i bylo 50 centyli, a teraz podchodzi pod 90. Zobaczymy nastepne usg 15 lipca u mojej ginki juz, wiec sie okaże co tam i jak tam.
    A z ta inna du... to popieram w pełni haha! :-)

agatia lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Oby ten cholerny hemoroid dał Ci żyć, niech sapada i przyklei się do innej d..y.
    Co do wagi, to na pewno przy cukrzycy trzeba ją monitorować, ale jedno USG o niczym nie przesądza, bo dzieciaki rosną skokowo. Spokojnie.

hahahahahahahaha

Martta super wieści gratki :-)

martta lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    No 9 czerwca na usg mial 1030g i bylo 50 centyli, a teraz podchodzi pod 90. Zobaczymy nastepne usg 15 lipca u mojej ginki juz, wiec sie okaże co tam i jak tam.
    A z ta inna du... to popieram w pełni haha! :-)
    Spokojnie na razie :) zobaczysz za 2 tyg, jak tam waga, na razie spoko wodza :)
    Też mam USG 15 lipca u swojej ginki w szpitalu, żeby sprawdzić przepływy, przy okazji wymierzy małą. A tydzień później wizyta w gabinecie kontrola szyjki, GBS itp.
    W między czasie muszę jeszcze echo serca wstrzelic, ale jakoś za dużo tego na raz.

• martta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Agatia to będziemy wizytowac tego samego dnia :-)
    Dzięki Zabka, mam nadzieję teraz juz wrocic do rytuałów cukrzycowych i dobrych pomiarów, bo ostatnie dni troche średnio przez to wszystko bylo :-\

agatia lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj po pierogach z jagodami 122 a dziś po śniadaniu 144 zastanawia mnie czy to nie owocowa herbatka zrobiła wynik?

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dea
    w sniadaniu rozwazałabym chleb lub dodatki. co i ile zjadłas?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia śniadanie jak zwykle 3kromki ciemnego pieczywa z sałatą, szynką i pomidorem i nigdy po tym zestawie nie miałam takiego cukru :/

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta, miałyśmy chyba o jednej porze wizytę :) Mój też był zawsze na 50 centylu, do czasu, jak zaczęłam dietę stosować. Dzisiaj jest chyba na 31 centylu, tak mi się wydaje z opisu, bo byłam u innego lekarza i nie wydrukował siatki centylowej. Waży prawie 2400. Co do wagi, to duże dziecko może być też wypadkową wagi mamy (nadwaga sama w sobie podnosi "ryzyko" większego dziecka) lub predyspozycji genetycznych, ale to pewnie wiesz :) Mam nadzieję, że hemoroid trochę przynajmniej odpuścił dzisiaj.
    Dea, każdy organizm jest inny ;) Rano insulina jest słabiej wydzielana niż w okolicach obiadu, no i na wysokość glukozy we krwi wpływają jeszcze inne elementy niż insulina. A po drugie nie raz to, co teoretycznie może podnieść cukier, tego w ogóle nie robi. Herbata owocowa chyba raczej nie ma aż takiej mocy, Kamcia dobrze mówi, że pewnie chleb albo jakiś dodatek. Albo po prostu taki dzień...

relganliumoc9u3n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dea
    w cukrzycy ciążowej nie ma zasady-moze ci jedengo dnia sluzyc zestaw, a drugiego dnia podbije cukry...
    moze byc tak , ze z wiekiem ciązy cukrzyca więcej daje o sobie znać
    a jeśli herbataka była tu nowoscia i rzeczywiscie zawiera cukier, to w skladzie musi byc to oznaczone

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea ja jadłam 3 kromki na śniadanie, potem dwie, teraz jedną i.cukier na granicy. Co prawda piję kawę z mlekiem do tej kanapki, więc pewnie dla tego na granicy, ale jednak tolerancja zmienia się szczególnie widzę to po chlebie :) bo po reszcie nie widzę różnicy :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż mi kupi chlebek i gołabki w biedronce w mieście gdzie pracuje :) beczkowóz nadal stoi na deptaku, wiec chyba nie poszło badanie wody

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia to moze wiecej niech kupi.
    Chlebek możesz zamrozić ;-)

współczuje z ta woda :-(

ide mierzyć sie po obiadku :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    dziś znów umyłam włosy w tej wodzie...bo przeciez z domu bym nie wyszla
    z sąsiadka tez sie zgadalysmy, ze gdyby było duze skazenie, to by po prostu zakrecili wodę w kranie
    moim zdaniem nie znaleźli przyczyny skazenia (zapewne ktoś szambo opróżnił, a nie rura pękła)
    a chlebka w zapasie nie muszę mieć, bo mi na długo starcza,a w pon mąz znów jedzie do pracy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bym myła wlosy w tej wodzie .
    Ja jobla dostaje jak nie umyje rano (codziennie) a co dopiero pare dni o matko nawet nie chce mysleć o tym ..........:-)
    na pewno by zakręcili jak by bylo tak groźnie.
    dobrze ze ci nie braknie chlebka :-)

jupiiiiiiii 103!!!!
    Nagroda mleczna kanapka :-)

Zjadłam dwa ziemniaki i zasypałam je koprem (tak lubię) dwa kawałki rybki i surówka z kiszonej młodej kapustki plus woda z cytrynką :-)

Rachunki popłaciłam musze iść zaraz po dziecko wypłacę te wczasowe bo muszę mieć gotówkę jutro bedzie mniej biegania ;-)
    i do rosmanna po chemie pójdę i chyba sobie kupie truskawek bo mi sie chce na deser w sam raz będzie :-)

kamciaelcia, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie kapusta kiszona dalej mi nie służy :-(
    Mam boleści żołądka :-(

‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ