X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko byl dokarmiany na poczatku. Zaczely go dokarmiac polozne bo ja jeszcze nie mialam pokarmu.

Kamcia szczerze uwazam to za swoja porazke ze chce isc byc moze na latwizne ale szkoda mi macierzynstwa na meczenie siebie i jego. Nawet na spacer nie moge wyjsc bo jest glodny i nawet wozek go nie usypia jak soe wije z głodu.
    Ewidentnie cos jest nie tak bo samo ssanie bym zrozumiala ale on przez większość czasu rzeczywiscie polyka. I usypia pod koniec jedzenia lrzy piersi a za 5-10min dziubek wyciaga bo glodny.
    Jutro mam wizytę 1 u pediatry wiec porozmawiam o tym z babka ale ide z nastawieniem ze chce mm.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko
    Ja też ryczalam ze nie kp
    Dziś wiem ze nie było warto płakać! !!dzieci na butli tez są śliczne, zdrowe i silne. Mm nic im nie ujmuje. Dziecko najedzone to dziecko szczęśliwe. A że podasz mm to jeszcze nie znaczy ze rezygnujesz z kp.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a na ile taka puszka mleka starcza? Jaki to jest koszt miesięcznie? Oczywiście cena raczej nie zmieni mojej decyzji ale jestem ciekawa.

Kamcia tak to napewno burza ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Ja kompletnie nie pamiętam ile mleka szlo :D ale z czasem 120 zł dawałam (miesięcznie )
    Na mleko 1 nigdy nie ma promocji (zakaz bo kładą nacisk na kp ) później mm 2 jest często w rossmanie taniej

Pamiętaj kochana ze ewentualnie możesz małego dokarmic mm. Ale z cycusia nie musisz rezygnować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 16:48

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jesli i tak mam mu dawac mm to nie bede sie chyba dla tych kilku chwil z cyckiem soe katowac dieta :) Zreszta zobacze co mi na to jutro lekarka powie ale chyba sie juz zdecydowalam. Mam ze szpitala 3 buteleczki 90 ml bebilonu ale nie chcialam na wlasna reke z nimi kombinować.
    Kamcia wlasnie szkoda mi macierzynstwa na takie mordowanie sie. Naly tez będzie szczesliwszy jak bedzie pojedzony. Jesli oczywiście dobrze odczytalam sygnaly i to wina slabego mleka.

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Ja nie żałuję że straciłam choć chwile na na niepotrzebny stres związany chociażby z karmieniem. Dane nam było prawie 10 miesięcy z Emilka. ..wykorzystane w pełni. Dziecko szczęśliwe! !!
    Ale to moje zdanie

A co do pediatry - jak to w dzisiejszym świecie bywa - albo trafisz na maniaka kp albo na rozumnego lekarza który mm nie skrytykuje

Nasza pediatra nie krytykowala mm
    Położna środowiskowa tez nie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno pytanko.
    Sprawdzam w rossmanie:
    Babydream 1 mleko początkowe 500g - 17.49
    Bebiko pro + 1 poczatkowe dla niemowląt czesciowo fermentowane 600g - 20.39
    Bebiko 1 HA. Hipoalergiczne poczatkowe dla niemowlat 350g - 27.99
    Skad taka roznica w cenie? Moge wybrac z tych 2 tanszych?

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha to hipoalergiczne i od takiego lepiej nie zaczynaj

Nie wiem co to jest mm częściowo fermentowane

Ja zaczęłam od hipp 1 bio combiotic - czyli podstawowa wersja mleka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia podejrzewam ze trafię na fanatyka kp ale mam to w dupie. Ja chce miec szczęśliwie i pojedzone dziecko. I sama chce byc szczesliwa a nie płakać nad marudnym dzieckiem. Ide z nastawieniem nie "czy może by przejść na mm" ale " jak przejść na mm".

kamciaelcia lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha jest dla alergików czyli rodzice lub rodzeństwo jest alergikami dlatego droższe i to taka różnica w każdym rodzaju mm.
    Bebydream jest rosmanowskim mm dlatego tanie ale czytałam opinie bo też chciałam go kupić i bardzo źle się rozpuszcza więcej roboty przy nim i niby śmierdzi.
    Prawda jest taka że to dziecko zadecyduje jakie mu zapisuje.

Co do zmiany mm zapytaj pediatra bo może odchodzi się od takiego wprowadzania mm jakie Ci napisałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia coś wisi w powietrzu mi po lodzie bajka 117!
    Gdzie moje 90?!:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Super podejście
    Wizytę i tak musisz zaliczyć
    Okaże się przy okazji czy mały juz przybrał na wadze

Ja swojej lekarki nie pytałam o mm bo juz w szpitalu było. Ale wszelkie inne wytyczne odnośnie karmienia miałam sprawdzać na str instytutu matki i dziecka. Ani razu pediatry nie pytałam o zasady karmienia. Pierwsza marchewka była przed ukończeniem 4 miesiąca

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Kamcia coś wisi w powietrzu mi po lodzie bajka 117!
    Gdzie moje 90?!:-)

I te powtarzalne 117 :D
    Po waszej godzinie po golabkach było już 111 (nie rosło )ale gdzie podziało się moje 90??

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko po pierwsze karmienie mm to żadna ujma :) pamiętaj, że dziec ma być przede wszystkim najedzony, a mama zadowolona :)
    Jak Twój jest głodomorek to piersiowe może mu nie wystarczać. Tak ja radzą dziewczyny włącz stopniowo mm, mieszając ze swoim. Najpierw jedna miarka mm reszta Twojego, potem po 3 dniach 2 miarki, aż dojdziesz do samego mm.
    Ja karmiła enfamilem bo takie mleko dawali dzieciakom w szpitalu, więc nie zmieniłam. potem zaczęła się alergia na mleko krowie koło 4-5 mc i po przejściu kilku mlek skończyliśmy a nutramigenie, który jest nadal na tapecie.
    Zacznij od zwykłego mm, może być bebiko, babydream, humana, hipp - odostępne właściwie w każdym hipermarkecie. Obserwuj kupki, czy jest wszystko ok. Niektóre mleka mają probiotyki lub specjalne kwasy LIPIL, ale to już wedle uznania :)
    inne mleka HA, AR, 0-lac to mleka pół specjalistyczne, pośrednie między zwykłymi, a tymina receptę. Stosuje się je przy zaburzeniach brzuszkowych: HA to hydrolizat przy podejrzeniu skazy, 0-lac bezlaktozowe przy alergii na laktoze lub kazine i AR to mleko zageszczone dla dzieci ulewajacych.
    No i ostatnie to mleka receptowe bebilon pepti i nutramigen :).

Na spokojnie, zero stresu, zero nerwów i bez wyrzutów sumienia :)
    PS. a sektą laktacyjna się nie przejmuj ;) większość lekarzy i pielęgniarek zmuszają do kp, bo tak muszą. Ja zlewalam ich krzywe miny :) mój dzieć, mój cyc, moja sprawa :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 17:42

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) A czy wyznacznikiem tego czy moj pokarm jest wartosciowy jest tylko to cze dziecko przybiera? Czy to moje dzisiejsze odczucie ze mimo 2h karmienia nadal wolal o jedzenie tez moze byc argumentem?

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko, kochana, ty jesteś mamą i ty decydujesz. Nie skrzywdzisz dziecka bo dasz mm!!jejku, absolutnie tak nie myśl. Nikt nie ma nawet prawa cie oceniać. Nawet lekarz. Bo jest nagonka ???????
    Ty nie szukaj przesłanek i argumentów. Możesz podać mm bo tak ci się po prostu podoba. Znam takie kobiety. Tule cie i proszę wyrzuć to myślenie z głowy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mnie chodzi bardziej o to czy jezeli sie okaze ze on dobrze przybiera to moze ja mam zle odczucie ze sie nie najada. I czy tylko na podstawie wagi mkzna to stwierdzic czy moze byc tak ze waga bedzie szla w gore mimo ze on ciagle glodny na cycku wisi?

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra będzie patrzył na wagę ale to nie znaczy że ci zakaze dać mm!
    Ewidentnie mały jest głodny.
    Moja przybierala na wadze słabo ma cycku więc nawet się nie rozczulalam nad mm.
    A jak dziecko ci wyje cała noc z głodu????? Co pediatra ci powie?! Dać mm.
    Głupie myślenie wyrzuć a co mają zrobić matki które mają wklesniete sutki????? Tylko pozostaje mm bo przecież nie zaglodzisz dziecka.

Wizyta u pediatry jak najbardziej wskazana nawet po to by wagę poznać dziecka i niech go obejrzy swoim okiem.
    Napewno pogadać i coś doradzi.
    Co do mm ty się nie zastanawiaj tylko kup i podaj.

Ja już kupie w razie czego bo jeżeli junior będzie jak córka to nie zamierzam o 24 biegać i szukać mm:-)bo dziecko z głodu wyje;-)

Dorinka głowa do góry:-) intuicja twoja dobrze Ci podpowiada nie łam się tylko zrób tak jak uważasz za słuszne:-)

Ja uciekam mąż wraca, muszę nas trochę spakować choć żołądek dalej mnie boli:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka
    Jak dasz mu butle a on ze smakiem zje i wytrzyma 3h to znaczy ze się najadl. ..
    Bo są różne opinie - ze cycek do karmienia, do przytulania. ..mały jest malutki to nawet nie można określić przyrostu wagi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko ja wazylam synka w domu rwz w tygodniu. Na moim mleku słabo przybieral, a na mm super :) budził się, co 4h na mleko, mając 1,5 mc przesypial całe noce. Był wyspany, najedzony i uśmiech nie znikał z pysiaka :) pierś była raczej przytulasem do mamy na 10-20 min w ciągu doby, słyszał serduszko i się wyciszal.
    W wieku 6 mc potroil wagę.
    Wyznacznikiem najedzenia nie jest tylko waga, ale i spokój dziecka. Jak jest niespokojny, płacze, ciagler podjada to znaczy, że coś jest nie tak.
    Nie daj się kochana i rób tak, żebyście obydwoje byli szczęśliwi :)

‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ