WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko coś Ci się rozjechały cholery jedne :( a co zjadłaś na kolację? Może za mało warzyw...
    Ja dzisiaj po obiedzie miałam 123 i już nie wiem co żreć, bo mam odruch wymiotny.

Co do teściowej to ona tak czytała, jak była w ciąży? To moja córcia też za mądra nie będzie, bo ja przy młodym to czytam tylko krótkie opowiadania: koparka, betoniarka, karetka ;) ha ha ha

Lulu83 lubi tę wiadomość

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o swojej tesciowej po urodzeniu dziecka nawet nie bede pisac. Po 3 tygodniach daje mi rady typu "musisz mu po zmianie pampersa smarowac pupcie zeby nie mial odparzen" :| Naprawdę?! I wiele tego typu jakbym była idiotka.
    A ostatnio jak jeszcze karmilam piersią dostalam od niej super propozycje ze ona by kupila jagody i przyszła do dziecka a ja bym w tym czasie bulki drożdżowe mogla zrobic :| No naprawde bo ja napewno w wolnej chwili musle tylko o tym zeby na 3h zamknac sie w kuchni i bułki lepic. Tesc pracuje do 20 wiec ma cale popoludnia wolne a mnie chce wykorzystać.

Chce was poinformować ze raczej moje cukry po 1h nie roznia sie od czasow z ciąży. Wiec dzis na obiad zjadlam ok 400g bobru i po 1h......128 :) Takze nie namawiam ale.....spróbujcie :P

Zrobilam malemu ok 18 105ml mm. Zjadl 85ml ale zaczal przysypiac woec wzięłam go do odbicia. Wydawal sie pojedzony. Później wziela go czkawka wiec jeszcze na moment dalam mu butelke. Wziął 3 lyki i czkawka przeszła wiec zabralam ale szukal jeszcze buzia butelkibutelki, wiercil glowa, chciał mi zjesc ucho a sobie raczki. I co w takiej sytuacji? Dawac mu resztę?
    Powiem wam ze nie umiem rozroznic czy jest glodny czy scieme wali i tylko chce possac i sama nie wiem ile mu tego mleka robic. Mam wrazenie ze ile by nie mial w butli tyle by zjadl.
    Ale przetrzymujac go po 2.5-3h wypada mu 6 posiłków w dzoen a nie 7.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 20:16

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Domi teściowa ahhhh nie martw się moja stwierdzia a teście ja poparł wczoraj ze jak będę tylko w ciąży cały czas spała i robiła nic to będę miała głupiego synka hahahah no to córka też w takim razie głupia :-(
    Staraj się jak najmniej zostawiać z treściami dziecko i będzie mniej problemu bo oni zawsze się będą wtrącać.
    Wiem że czasami trzeba zostawić ale to jedyne i chyba najlepsze rozwiązanie.

Co do nawilżacza ja zamierzam kupić bo u mnie w bloku zima strasznie suche powietrze jest w mieszkaniu.
    Ale nie wiem jaki.

Bardziej stawiam na biogaje że mu szkodzila.

Ja mam dosyć na dziś moje Cukry po kolacji 150! Dałam insulinę bo nie mam pomysłu na siebie już dzisiaj jestem zmęczona tym dniem marzę żeby położyć się spać.
    A najchętniej to jeszcze bym pomielila buzia bo mam uczucie że zaraz będę głodna:-(

O kurde zabko to ciekawe jaki moj syn będzie madry bo ja pol ciazy czytalam tylko......forum cukrzycowe ;)

żabka04, agatia, ksanka, Agusienka1985 lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia zjadłam kropkę chleba dwa plastry schabu liść sałaty i ogórka gruntownego.
    Tak jak zawsze zwalam na stres.

Dorinko daj mu raz butle z mlekiem za jednym podejściem nie na raty!
    Ile zje tyle jego.
    Jak szuka masz smoczki kombinuje z każdym z rodzaju.
    Albo ma tak po tacie.:-)
    Przy czkawce podaj wodę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko hahahah no tak zapomniałam o forum :-)
    A może mój będzie lekarzem bo ja lubię często biegać do lekarza i siać zamęt jak przecież ja nie chora i w ciąży się nie chodzi po lekarzach.

Właśnie mam awanturę o telefon z mężem bo siedzę jak zombi!!!!!!

agatia, twardan lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-)
    U mnie na czczo 85!
    Wreszcie:-)
    Wypiłem na kolacje kakao z i zagryzlam bez opamiętania chyba z dwie trzy garstkami orzeszków solowych z puszki ale były pyszne hihi pewnie jakbym się nie opamiętala to bym cała pyszne zjadła:-)

U mnie pada od wczoraj wieczorem fajnie bo chłodno.
    Ale musze wyjść w końcu do apteki po leki od endo,paski muszę kupić bo zjadłam wszystkie opakowania z recepty:-( i muszę kupić aspargin albo zwiększyć dawkę magnezu co dziennie w nocy mam skurcze w nogach :-(
    I chce mi się sałatki jarzynowa ale z ziemniakami ;-)

agatia lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Od dzis zaczynam przygodę z mierzeniem glukozy. Na czczo 75 :)
    Mam jeszcze takie paski do mierzenia w moczu glukozy i ketonów z firmy Bayer. Ale nie wiem czy dobrze robię. Tak jak w instrukcji nasiusiałam do pojemnika pasek zanurzyłam po 15 sek. i 30 sek. wydaje mi sie ze Paski nie zmieniły koloru. Czy cos źle robię ? Czy wynik mam zapisać negatywny ?

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po nieprzespanej nocy, z bóle dynki ;) na czczo 89, w nocy między 2-3 też był wysoki, więc się nie dziwię. No i mam śladowe ketony, ake nimi się nie martwię bo wiele razy na pasku były a w labie brak.
    Całą noc lało, jest mokro i pochmurno, ale przynajmniej można oddychać :-)

Żabko super wynik :)

Adrenalina jak paski od moczu nie zmieniają koloru to dobrze :) znaczy, że jie masz ani acetonu, ani glukozy w moczu. Ja sikam bezpośrednio na pasek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 08:34

adrenalina lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za pierwszym razem tez nasikalam na pasek a za drugim w pojemnik bo bałam sie ze cos złe zrobiłam albo za słabo sie namoczylo. Akolor sie nie zmienił ani w jednym ani drugim przypadku.
    Czyli wpisać mam" 0 "czy "negatywny "?
    Dziękuje za szybka odpowiedz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 08:54

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Witam się:-)
    U mnie na czczo 85!
    Wreszcie:-)
    Wypiłem na kolacje kakao z i zagryzlam bez opamiętania chyba z dwie trzy garstkami orzeszków solowych z puszki ale były pyszne hihi pewnie jakbym się nie opamiętala to bym cała pyszne zjadła:-)

U mnie pada od wczoraj wieczorem fajnie bo chłodno.
    Ale musze wyjść w końcu do apteki po leki od endo,paski muszę kupić bo zjadłam wszystkie opakowania z recepty:-( i muszę kupić aspargin albo zwiększyć dawkę magnezu co dziennie w nocy mam skurcze w nogach :-(
    I chce mi się sałatki jarzynowa ale z ziemniakami ;-)
    Zabko, bardzo polecam Magne B6, ja zamawiałam z gemini, koszt 12 zł. To jest lek, a nie suplement. Ja biorę 2 w ciagu dnia i jeszcze 3 na noc. Skurcze jak ręka odjął niemalże od razu, na dodatek poprawiły mi sie cukry na czczo ;) teoria niezbadana z tymi cukrami ;)

żabka04, agatia lubią tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png

Wysłany: 13 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Ja za pierwszym razem tez nasikalam na pasek a za drugim w pojemnik i kolor sie nie zmienił.
    Czyli wpisać mam" 0 "czy "negatywny "?
    Dziękuje za szybka odpowiedz.
    Mi lekarz kazał wpisać takie przekreślone kółeczko :)

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka ja biorę magne b6 codziennie ale po jednej chciałam już wczoraj zwiększyć do 2 tab.
    Ale przypomniało mi się za aspargin brałam z córką tylko i nie miałam skurczy.
    To zwiększymy magnez zamiast kupować aspargin.

Ale mam lenia a muszę wyjść:-(
    Mąż będzie tv przyczepiac do ściany w małym pokoiku więc wiercenie i syf będzie :-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusieńka też biorę Magne B6, 3 razy, ale skurcz łydki czasem mam ;) Też mi ginka bardzo polecała z racji tego, że nie jest to suplement :) Możesz Żabko spróbować.
    Teoria z cukrami mi się podoba :) Na noc Mg zapomniałam bo zasnęłam wcześniej, w nocy się obudziłam i nie mogłam spać i dzisiaj 89, więc ewidentnie wina braku magnezu ;) he he he

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko, a jak po sniadanku? Też wróciły do normy?
    Ja dopiero czekam na wyrok... choć u mnie ostatnio najgorsze obiady :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po śniadaniu 125 także nie jest źle.
    Ewidentnie zadziałał u mnie stres przez te dwa dni:-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Po śniadaniu 125 także nie jest źle.
    Ewidentnie zadziałał u mnie stres przez te dwa dni:-(
    to już nerwy w konserwy i cukry będą ok :) ja mierzę za chwilę i mam stresa, bo pożarłam 2 kanapki i zapiłam kawczanem z mlekiem ;)

Po śniadaniu wywaliło mi 130, ale zjadłam kanapki z pasztetem i tu doszukuje się winowajcy. No cóż trudno, jutro bez pasztetu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 09:36

Wysłany: 13 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Agatia No widzisz :) zreszta teoria powiązana ze stresem, bo brak magnezu objawia sie stresem :p ja tez po pasztecik dzisiaj i przekroczenie - 124 :)

Nie wiem, czy praktykujące Dziewczyny, ale ja sobie pieke indyka jako wędlinę i naprawdę dobrze działa, raczej bez przekroczeń, przynajmniej żadnej glukozy tam nie ma dodanej :) a kanapeczki pyszne i długo moze stać w lodowce.

Zabko, ja tego magnezu biorę dużo wiecej, nawet na instrukcji jest tak napisane, ze można. Jak sa skurcze to jest ewidentny niedobór. Spróbuj jeszcze z tym magne b6 w większej dawce, np 3, przynajmniej na noc, ja miałam najgorszy problem ze skurczami nad ranem.

relganliumoc9u3n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Hehe, Agatia No widzisz :) zreszta teoria powiązana ze stresem, bo brak magnezu objawia sie stresem :p ja tez po pasztecik dzisiaj i przekroczenie - 124 :)

Nie wiem, czy praktykujące Dziewczyny, ale ja sobie pieke indyka jako wędlinę i naprawdę dobrze działa, raczej bez przekroczeń, przynajmniej żadnej glukozy tam nie ma dodanej :) a kanapeczki pyszne i długo moze stać w lodowce.

Zabko, ja tego magnezu biorę dużo wiecej, nawet na instrukcji jest tak napisane, ze można. Jak sa skurcze to jest ewidentny niedobór. Spróbuj jeszcze z tym magne b6 w większej dawce, np 3, przynajmniej na noc, ja miałam najgorszy problem ze skurczami nad ranem.
    piekłam schabik i indyka na początku diety, ale niestety mam złe odruchy na widok mięsa i pieczeni ;) jedyne co mi wchodzi to pasztet ;)
    Przed ciąża prawie nie jadłam mięsa, bo nie znoszę smaku, ale teraz na diecie nie bardzo co bym miała jeść...

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Agatia :) faktycznie przy rozpiskach diet, jakie nam proponują, jest bardzo dużo mięsa. Ja na szczęście lubię :)

agatia lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ