WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po śniadaniu u mnie 102
    A po drugim śniadaniu 89

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Po śniadaniu u mnie 102
    A po drugim śniadaniu 89
    no to luksusowe wyniki :) tylko pozazsrościć :) a co jadlaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko takiego wybiegu dawno nie miałam.
    Poszłam do apteki,sklepu, bankomatu,warzywniaka a potem do domu mąż zszedł zabrał zakupy już po drodze czułam brzuch a nic takiego nie miałam.
    Poszłam dalej po chleb,mufinka na deser:-) i po jajka aż dwie palety :-) u mnie idą jak woda i babka miała jagody więc poprosiłam o pół słoika :-) babka dała słoik i powiedziała na zdrówko pojedz sobie :-):-) jak miło :-)
    I mam dylemat bo kupiłam śmietanę 30% zamierzam ja ubić i zjeść z jagodami i truskawkami na deser ale patrzy na mnie mufinka czekoladowa hahahha
    Mam nadzieję że po obiedzie wynik będzie poniżej 100 i pochłone mufinka a na deser bitą śmietana z owocami:-)

Leżę bo brzuch mnie boli w między czasie ogarniam obiad i warzywa gotuje na sałatkę warzywna:-)

Mąż gniazdo wije przywiercil tv do ściany w małym pokoju dla mnie jak tam zamieszkać z małym:-)
    Odsunął narożnik odkuzyl umyl podloge :-)

Adrenalina pisz tu co ty jesz takie wyniki fiuuuuu fiuuuuu ja też chcę mieć:-)

Agusienka w aptece powiedziała że do 6tab maksymalna dawka.

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko szalejesz i kusisz słodkościami :)
    Mi diablo kazała nie jeść śmietany 30, bo to sam tłuszcz i w którymś momencie wywali mi ketony albo podbije cukier, jak zjem potem coś węglowodanowego. Więc nie ryzykuję :) A zjadłabym, choć przed ciążą nigdy nie jadłam takich wynalazków, a jak nie można to się chce ;)
    Zaraz idę robić obiad, choć kompletnie nie mam na niego pomysłu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jak walczysz z tymi ketonami to lepiej tego nie jeść czymś innym zaspokoić się :-)
    Ja tego nie mam także mogę sobie pozwolić właśnie mi się przypomniało że mam lody Grand bo kupiłam przed wczoraj :-)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    no to luksusowe wyniki :) tylko pozazsrościć :) a co jadlaś?
    Na pierwsze śniadanie : chleb razowy, masło wędlina z indyka a druga kanapka z twarogiem.
    Na drugie śniadanie : grapefruit cały średni, jedna duża marchewkę.
    I teraz miedzy śniadaniami a obiadem zjadam kanapkę z szynka, brzoskwinie i kalarepę.
    Ale teraz nie bede mierzyć dopiero po obiedzie.

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Na pierwsze śniadanie : chleb razowy, masło wędlina z indyka a druga kanapka z twarogiem.
    Na drugie śniadanie : grapefruit cały średni, jedna duża marchewkę.
    I teraz miedzy śniadaniami a obiadem zjadam kanapkę z szynka, brzoskwinie i kalarepę.
    Ale teraz nie bede mierzyć dopiero po obiedzie.
    Pierwszego śniadania zazdroszczę, ja niestety po takich kanapkach sporo przekraczam :) muszę mieć albo masę warzyw do tego albo 1 kanapkę.
    przy drugim się nie dziwię, że tak nisko bo w sumie owoc to szybko się glukoza wchłania i szybko spada :)

Żabko zazdroszczę, że nie musisz mierzyć ketonów :) mi kazała z racji przybierania na wadze nie mierzyć tak często, ale co jakiś czas mam mierzyć cały dzień. I niestety po tłustym się pojawiają, nawet po smażonym mięsie bo tłuste. Czasem cięzko je wyłapać bo pojawiają się na 10 minut. Więc muszę z każdego moczu sprawdza c.

adrenalina lubi tę wiadomość

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina. Kalarepa super działa ma cukier :) widzę, ze masz trochę inaczej dietę rozpisana... Ja tez czasem jem 3 śniadanie owocowe, jak po 2 jest OK z cukrem.

Zabko, tak 6 tabletek jest OK. Ja biorę 5-6, z czego 3 na noc. 1 tabletka to za mało, bo tam nie ma dużej dawki na tabletkę Ta max dawka jak najbardziej dla nas, bo jak sa skurcze, to już jest niedobór, a nie tylko profilaktyka. Na sierpniowych dziewczyny biorą wlasnie duże dawki magnezu, ja tez brałam małe i sie dziwiłam, ze dalej skurcze :)

Agatia, dobrze, ze chociaż Twoja diabetolog dostrzega inne przyczyny ketonów niż głodzenie sie :):)

Ja po obiadku, kaszotto z indykiem i papryka. Ja robię wieczorem 4 porcje, dla siebie i dla męża na 2 dni, tylko odgrzac w piekarniku i spokój :)

relganliumoc9u3n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Adrenalina. Kalarepa super działa ma cukier :) widzę, ze masz trochę inaczej dietę rozpisana... Ja tez czasem jem 3 śniadanie owocowe, jak po 2 jest OK z cukrem.

Zabko, tak 6 tabletek jest OK. Ja biorę 5-6, z czego 3 na noc. 1 tabletka to za mało, bo tam nie ma dużej dawki na tabletkę Ta max dawka jak najbardziej dla nas, bo jak sa skurcze, to już jest niedobór, a nie tylko profilaktyka. Na sierpniowych dziewczyny biorą wlasnie duże dawki magnezu, ja tez brałam małe i sie dziwiłam, ze dalej skurcze :)

Agatia, dobrze, ze chociaż Twoja diabetolog dostrzega inne przyczyny ketonów niż głodzenie sie :):)

Ja po obiadku, kaszotto z indykiem i papryka. Ja robię wieczorem 4 porcje, dla siebie i dla męża na 2 dni, tylko odgrzac w piekarniku i spokój :)

Agusieńka bardziej w Wawie zwrócili mi na to uwagę, a ja na wizycie zapytałam o to diab u mnie.
    Nie wiedziałam, że kalarepa obniża cukier, ale niestety surowej nie lubię ;) Kurcze dopiero odkryłam, że ja naprawdę mało co lubie he he he

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy kalarepa obniża, ale pamietam, ze na początku dużo jej jadłam w sałatkach (miałam większy zapał do przygotowywania posiłków) i cukry były świetne po niej :)

relganliumoc9u3n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Nie wiem, czy kalarepa obniża, ale pamietam, ze na początku dużo jej jadłam w sałatkach (miałam większy zapał do przygotowywania posiłków) i cukry były świetne po niej :)
    mi się zapał skończył w jakimś 15 tc ;) choć teraz znowu bardziej kombinuję, bo jem więcej warzyw po chwilowym zastoju ;)

wow pierwszy raz od dawna przyzwoity cukier po obiedzie bo 106 po tonie ziemniaków :) czyli bardziej mi służy ziemnior niż kasza i makaron ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 14:46

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka, mi nikt diety nie dał. Dostałam tylko książeczkę z przykładowym menu i tabelki z porcjami kuchennymi. Sama jem mniej wiecej to co jadłam tylko unikam cukrów póki bede miała dobre wyniki to nie liczę tych węglowodanów itd

U mnie na obiad : dwa gołąbki, dwie łychy ziemniorów i ogórek małosolny. ZobAczymy za godzinę jaki wynik :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Agusienka, mi nikt diety nie dał. Dostałam tylko książeczkę z przykładowym menu i tabelki z porcjami kuchennymi. Sama jem mniej wiecej to co jadłam tylko unikam cukrów póki bede miała dobre wyniki to nie liczę tych węglowodanów itd

U mnie na obiad : dwa gołąbki, dwie łychy ziemniorów i ogórek małosolny. ZobAczymy za godzinę jaki wynik :)
    mniam mniam :) ja do pewnego czasu mogłam gołąbki+ziemniaki+surówka, teraz 2-3 gołąbki z surówką bez dodatkowych węgli, bo mi nie służą. ale to chyba urok skończonego 32 tc.

adrenalina lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czyli nawet jak mam dobry cukier teraz np jedząc dwie kanapki to nie zonaczy ze po 30 tc bedzie dalej dobry jak bede jadła to samo co teraz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 15:27

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po obiedzie dalej jestem najedzona a cukier 92 to możliwe ze taki mały ?
    Zmierzyłam z kciuka i wyszło 89 niedowierzałam i wzięłam z małego palca i 92

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Aha czyli nawet jak mam dobry cukier teraz np jedząc dwie kanapki to nie zonaczy ze po 30 tc bedzie dalej dobry jak bede jadła to samo co teraz ?
    Oby Ci taki został do końca :) różnie to bywa :)
    U mnie był kryzys w 22-24tc i 31-32tc :) Tylko, że ja jem duzo chleba, bo to najprostsze, ale jednoczesnie najbardziej wywala ;) Ale przy synku nie chce mi się czasem kombinować, bo szkoda mi na to czasu ;) Choć chlebowy kryzys tez miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 16:16

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jem duzo chleba. Zawsze jadłam bo lubię z tym ze teraz kupuje z piekarni pełnoziarnisty albo o niskim indeksie. Tez mi sie bie chce kombinować z jedEniem tym bardziej ze nie lubię gotować i stać w garach. Lubię prosto i szybko. A najlepiej jak mama zrobi (Np gołąbki :) )

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Ja tez jem duzo chleba. Zawsze jadłam bo lubię z tym ze teraz kupuje z piekarni pełnoziarnisty albo o niskim indeksie. Tez mi sie bie chce kombinować z jedEniem tym bardziej ze nie lubię gotować i stać w garach. Lubię prosto i szybko. A najlepiej jak mama zrobi (Np gołąbki :) )
    U mnie IG się niestety nie sprawdzil, bo u nas w piekarni dodają cukier do drożdży, więc lipa ;)
    Adrenalina czy mierzysz ketony? Czy nie masz takiego zalecenia?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketony to te w moczu ? Takie paski na które sie sika ?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym cukrem w drożdżach to nie wiem jak jest. No te babki co sprzedają to noe wiedza, etykiet nie ma wiec kupuje w ciemno. A pełnoziarnisty jest na zakwasie nie na drożdżach wiec spoko, ale pewnie tez ma troche cukru.

‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ