X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem Ci odp :-)
    Ja nie patrzę na węgle nie węgle itp jem co mam w lodowce warzyw dołożę to tego i jest ok skoro nie ma ketonow i niech ich nie będzie:-)

Jadł ktoś pianki jojo?????
    Tak za mną chodzą hihihi

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ha nie jadłam pianek jojo ;) ale tak jak Ty jadłam ostatnio duszki bo Młody wcinal ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duszki są pyszne hihi
    A jojo córka otworzyła tak mi zapachnialo hmmmmmn
    Ale to niesprawiedliwe!!!!
    Musimy się obejść wrrrr
    Dobrze ze idę zaraz spać bo nie dam rady.
    ...hihi

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze coś zjem i pewnie też pójdę spać, o ile Młody zaśnie ;) bo na razie oglądamy świnkę Peppę i chyba prędzej zasnę ja ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po insulinie i spadam spać.
    Dobranoc:-)
    Nareszcie.......... :-)

agatia lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wytrzymałam i zjadłam paczkę herbatników, nie bede mierzyć cukru tylko idę spać.
    Dobrej nocy dziewczyny :)

agatia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyprane ciuszki 50,56 i pare 62 reszte bede prać na bieżaco

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pralam do 62, większych nie ma co... my dopiero wchodzimy w 62.
    A młody znów przebudzil się o północy... zawsze to zaczynają gazy męczyć koło 22 i koło północy się przebudza... Ale głodny chyba nie jest, był spokojny, dałam mu smoka i usnal
    Myślicie że dawać mu butlę jak tylko się przebudzi czy dopiero jak będzie widać że głodny? Nie chce głodu zapychac smoczkiem, Ale z drugiej strony wiem że on złagodzić się nie da

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam się z rana, bo coś mi się akcja spanie wyłączyła ;)
    Cukier 76, ale jak zwykle aceton +, juz nie mam do niego siły :/

Domi jak synulek nie płacze, nie domaga się butli to raczej nie jest głodny :) chyba, że mało przybiera na wadze, wtedy lepiej dac butlę. Ale tak, jak mówisz w większości przypadków dziecko się nie da zagłodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 06:30

domi05 lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc u mnie cukier na czczo 86 chyba duży po tych herbatnikach. Dobrze ze nie mierzylam no bym pewnie miała wyrzuty sumienia ze je zjadłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam.:-)
    Mierzyłam się o 1:30 bo mąż wrócił z pracy i mnie obudził:-) było 90.
    Jak Wstałam na czczo 91.
    Nie jest źle ale w dzienniku trzy dni pod rząd na czczo mam 95,92,91. Wrrrrr
    Razi mnie w oczy:-(
    Ja już po śniadaniu.
    Za godz pomiar.
    Ogarnęłam z grubsza łazienkę, wstawiłam pranie bo w koszu się uzbieralo i jeszcze wielki wor stoi juniora 68.

Ja bym chciała wyprać do 74 bo nie mam gdzie tego dać a w półce jakoś upcham :-)

Adrenalina dobrze ze nie mierzyłas po tych herbatnikach hihi ale Cukry masz ok Zazdraszczam.;-)

Ja dziś jak wstanie córka lecimy do biedronki.
    Córka chce sobie kupić cymbalki i magnesiki a że kasę dostała od chrzestnego to niech sobie kupi przy okazji kupię koncentrat pomidorowy i zrobię leczo :-) bo zapomniałam kupić.
    I mam ochotę na jabłka:-(

Agatia z kad u ciebie ten aceton?!
    Jakiś opony ten twój organizm przecież jesz tak jak trzeba!

adrenalina lubi tę wiadomość

• Kai Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znów 93. Sama już nie wiem, co o tym myśleć, bo na drugim glukometrze z tej samej kropli mam 84. Nie wiem, co mam wpisać do dzienniczka? Jak myślicie?
    Ketonow brak. Jeżeli któraś ma gdzies pod ręką osle uszy i szarfe "Gapa roku", to może mi wysłać. Pomylilam skale glukozowa z ketonowa. Nie wiem, dlaczego, ale byłam przekonana, że te beżowe paseczki są od glukozy i wymyśliłam sobie glukozę w moczu. Wczoraj robilam badanie w labie i oczy przetarlam ze zdumienia. Glukozy brak, ketonow slad. Patrzę ja na pudełko, a tu jak byk stoi przy turkusie glukoza, a przy beżu ketony. Człowiek magistra zrobił, a czytać nie umie... ale się z siebie smialam.:-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko ja mam większe rozmiary w dwóch kartonach na półce w szafie

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    A u mnie znów 93. Sama już nie wiem, co o tym myśleć, bo na drugim glukometrze z tej samej kropli mam 84. Nie wiem, co mam wpisać do dzienniczka? Jak myślicie?
    Ketonow brak. Jeżeli któraś ma gdzies pod ręką osle uszy i szarfe "Gapa roku", to może mi wysłać. Pomylilam skale glukozowa z ketonowa. Nie wiem, dlaczego, ale byłam przekonana, że te beżowe paseczki są od glukozy i wymyśliłam sobie glukozę w moczu. Wczoraj robilam badanie w labie i oczy przetarlam ze zdumienia. Glukozy brak, ketonow slad. Patrzę ja na pudełko, a tu jak byk stoi przy turkusie glukoza, a przy beżu ketony. Człowiek magistra zrobił, a czytać nie umie... ale się z siebie smialam.:-)
    Haha, Kai :) wlasnie miałam już pytać, czy Ty w ogóle nie chodzisz na siku w nocy, skoro Ci sie pojawia glukoza nad ranem :p

relganliumoc9u3n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko nie wiem skadr tem aceton, co 2 dni go nie ma, potem 2 dni jest na +. Dzisiaj zjadlamr jeszcze 2 kanapki o 23 i aceton nadal obecny, a cukier na czczo niski. Nie kumam.

• martta Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! oj ja mam dzisiaj opóźnienie koncertowe, nie mogłam się dobudzić kompletnie, no i wysoki cukier z rana dzisiaj bo 95! :( zaraz jem śniadanie, dzisiaj będzie dzień do tyłu coś czuje.....

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta jeden dzień to nie tragedia :-)
    Organizm też potrzebuję snu więc olej temat.

Domi ja mam gondole z nosidełka na szafie,na meblach pudła z pampersa i inne pudła tu nie ma opcji żebym wsadził. W małym pokoju jest na meblach łóżeczko,wanienka,kon na biegunach i full maskotek.
    Gdzieś upcham ten wor z 74 bo 80 i powyżej włożyłem do szafy na dół.
    Domi to ty masz w kartony ja mam w workach czarnych wielkich one mają chyba 15l???? Nie jestem pewna i są pełne:-(

Wróciłam z biedronki ludzi jak w lidze na promocji i wszyscy rzucili się na drewniane zabawki dobrze ze teraz Poszłam bo popołudniu to już nic by nie było.
    Kupiłam jabłka,jagody,malinki, śmietanę 30* na deser zrobię z owocami i jakieś loda ciapne do tego;-)
    Przyszłam na chatę zjadłam mufinka czekoladowego zapytam activia z butelki i zamiast zjeść jabłko bo mi się chciało to zjadłam 4śliwki ostatnie.
    Zrozum bazę w ciąży hihi
    Oby Cukry były ok.
    Juniorowi smakuje.

I biorę się za leczo mam koncentrat :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 10:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a jak byś zjadła wcześniej tak maksymalnie do 21:30????
    Tylko nie wiem o jakich porach jadasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 10:26

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Agatia a jak byś zjadła wcześniej tak maksymalnie do 21:30????
    Tylko nie wiem o jakich porach jadasz.
    Tak jadłam i było ok do 31 tc :) a teraz czy zjem 21.30 czy 23 to mam aceton ;) widać ten typ, tak ma :)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma może któraś podgrzewacz happy family lcd?

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ