X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Wczoraj o 22:00 poszłam na spacer z mężem bo było duszno w mieszkaniu i nie mogłam zasnąć to jeszcze na drogę chrupkie pieczywo wzięłam to jakby 3 kolacja. A cukry na czczo mam extra a po jedzeniu ponad 120/130. Zobaczymy co bedzie dalej sie dziać. Boje sie aby synek za szybko nie rósł. Moj gin. cały czas mnie straszy cukrami i dieta. Mówi ze za szybko rośnie.

Ja nie jestem pewna czy takie cukry maja wplyw na dzieci. Moj gin powtarzal ze dziecku szkoda dlugotrwale skoki cukry powyzej 160-200.
    Ja trochę przekroczen mialam a dziecko malutkie. Zabka biedna tez tyle soe meczy z wysokimi cukrami a tez dzidzius całkiem nieduzy z tego co pamietam.
    Mnie w szpitalu powiedzieli ze synus malutki mimo ze dlugi prawdopodobnie przez zbyt rygorystyczne pilnowanie u mnie cukrow. Ja przy porodzie wazylam 3500g, maz 4900g a syn 2800g czy nie genetycznie mniejszy.
    A przeroczen mialam ok 10 130-150, powyzej 150 tylko 1 i troche powyzej 120.

Agusienka1985, adrenalina lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Kurde od wczoraj mam kryzys dzis po drugim śniadaniu 133. Chodzę cały czas głodna, nie najad sie a cukry coraz bardziej w gore.

Wchodzisz w taki etap że będziesz głodna.
    Nie możesz chodzić głodna.

Moja diablo kazała zmierzyć się godz po posiłku jeżeli byłam głodna to miałam jeść ale wyjść i spacerować.
    U mnie spacer ostatnio nie czyni cud.

Możesz też dostać insulinę ale to twoja decyzja.
    Wcale się nie zdziwił jak na wizycie usłyszysz że insulinę włącza ci.
    Za chwilę wskoczysz w tc że wywala cukry.
    Czego Ci nie życzę!
    Bo zostaje siąść i płakać.

Może zagryzaj marchewka,orzeszki ja chrupki kukurydziane zjadalam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wam powiem ile waży mój junior bo mam wizytę:-)

Martta powodzenia na wizycie :-)

Ja dopiero wróciłam do domu.
    Dziwię się że dojechałam sama z córką autem.
    Nie dość że gorąco skwar,junior kopal jak szalony.
    W domu u ciotki usiądzie nie mogłam, moja babcia (oslepla) wymacala brzuszek a jak się cieszyła <3 a potem to junior cały czas kopal.
    Wróciłam ledwo żywa.

Zjadłam kanapkę (kolacje) po drodze jak do domu wracałam i cukry 102:-)

Agatia kanapka była z pasztetem Krakus zwykły hihi z ogórkiem gruntownym.
    Czyli służy:-)

martta lubi tę wiadomość

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Ja nie jestem pewna czy takie cukry maja wplyw na dzieci. Moj gin powtarzal ze dziecku szkoda dlugotrwale skoki cukry powyzej 160-200.
    Ja trochę przekroczen mialam a dziecko malutkie. Zabka biedna tez tyle soe meczy z wysokimi cukrami a tez dzidzius całkiem nieduzy z tego co pamietam.
    Mnie w szpitalu powiedzieli ze synus malutki mimo ze dlugi prawdopodobnie przez zbyt rygorystyczne pilnowanie u mnie cukrow. Ja przy porodzie wazylam 3500g, maz 4900g a syn 2800g czy nie genetycznie mniejszy.
    Dorinko, podobnie w moim przypadku. W chwilach restrykcji cukrowych zaczął mi spadać z 50 centyla. Przestraszyłam sie i zaczęłam sie po prostu mniej przejmować cukrami. Zaczęłam jesc bardziej normalnie, nie przejmując sie przekroczeniami typu 130. I teraz juz przyrasta od jakiegoś czasu 200 g tygodniowo, czyli OK. Ale nie nadgonil tego słabszego przyrostu z początku diety, tak by wrócić na 50 centyl. I tak jest OK. W moim przypadku tez nizsza waga nie wydaje sie mieć podłoża genetycznego. Na dodatek kość udowa na USG dosyć długa.
    Moim zdaniem to jest porażka, ze diabetolodzy nie patrzą na USG, skoro jest robione i widać na nim jakiś trend, Ogolnie to wszystko wydaje mi sie być przesadzone.

relganliumoc9u3n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko krakus luksio :) dobrze, zee Ci służy :) ja zjadłam dwie kanapki z krakusem, serem żółtym i kilka wiśni i cukier 125 ;)
    Oczywiście kciuki za wizytę jutro :) o której?

Agusienka moja Liwcia ma kość udowa tydzień starszą, a główkę i brzuszek tydzień mniejszy. Ale u mnie waga dzieci i orzez dietę i przez geny :) ojciec 3kg w terminie, a ja 1200g w 27/28tc, więc trudno powiedzieć ;) Moja Liwcia jest na 42 centylu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabko krakus luksio :) dobrze, zee Ci służy :) ja zjadłam dwie kanapki z krakusem, serem żółtym i kilka wiśni i cukier 125 ;)
    Oczywiście kciuki za wizytę jutro :) o której?

Agusienka moja Liwcia ma kość udowa tydzień starszą, a główkę i brzuszek tydzień mniejszy. Ale u mnie waga dzieci i orzez dietę i przez geny :) ojciec 3kg w terminie, a ja 1200g w 27/28tc, więc trudno powiedzieć ;) Moja Liwcia jest na 42 centylu.

9:20 ale wiesz jak to jest poślizg itp. :-)
    Jutro dostanę namiary na giną nowego co będzie robił cc.
    Ciekawe ile junior waży:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    9:20 ale wiesz jak to jest poślizg itp. :-)
    Jutro dostanę namiary na giną nowego co będzie robił cc.
    Ciekawe ile junior waży:-)
    No to od rana kciuki trzymam :) Junior na pewno ładnie rośnie. A już imię wybrane na 99,9% czy nadall nie? Będzie Robert? Czy jeszcze na pewno nie wiadomo?
    Ja wizyta za tydzień w środę, ale jutro odbieram wyniki z labu na białko i albuminy, jak będą zley to jutro dzwonię do ginki. Nogi mu puchną coraz mocniej. Wrrrrr zawsze coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 20:01

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki.
    Imię jeszcze pod znakiem zapytania Hahahhahahaha ciężki temat:-(

Za dużo latasz!!!!
    Powinnaś troszkę polezec.
    Oby wyniki były super.

Ja już córki mam morfologie i wszystko jest super oprócz limfocytow norma do 50 a ona ma 57,9:-(
    Ale to jeszcze nic nie znaczy czekamy na posiew moczu.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    To ja juz sama nie wiem. Poprostu moze ginekolog na wyrost mnie straszy żebym diety przestrzegała. Jak bede u diabetologa za dwa tyg to jego sie zapytam. Moze on tak mnie nie bedzie straszył.
    Ja juz poprostu głoduje bo ginekolog wpędza mnie w poczucie ze dziecko rośnie tak szynko przeze mnie.

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina, na pewno nie możesz głodować :( jedz wiecej, jesli Ty jesteś głodna, to dziecko tez...Najwyżej dadzą Ci insulinę.

Pamiętaj, ze możesz sobie zawsze ugotować zupę krem z warzyw i podjadać w razie głodu. Także warzywa takie jak ogórki można jesc właściwie bez ograniczeń...

3 maj sie

adrenalina lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko takie limfocyty u dziecka to norma. Oby mocz był ok.
    Ja mam złe wyniki, więc jutro dzwonię do przychodni, czy mnie pani dr przyjmie. Albuminy ma dolnej granicy normy, białko poniżej, stąd opuchlizna :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ja mam złe wyniki, więc jutro dzwonię do przychodni, czy mnie pani dr przyjmie. Albuminy ma dolnej granicy normy, białko poniżej, stąd opuchlizna :/

No co ty gadasz:-(
    I co teraz?????
    Lekami cie będą faszerowac? co się robi?

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    No co ty gadasz:-(
    I co teraz?????
    Lekami cie będą faszerowac? co się robi?
    Nie wiem co się robi... ;) jutro zadzwonię do gabinetu, jak będzie ginka i ją zapytam, co i jak. Nie chcę dzwonić na komórkę.
    Coś czuję, że chyba do 39tc nie będziemy czekać z cc :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczysz co jutro powie oby były dobre wieści..

Dobranoc oczy mi się zamykają :-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy Żabki i dobrych cukrów rano!!!

żabka04 lubi tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina ja jadłam pod koniec ciąży mniej więcej tak:
    rano ok. 9 jajecznica z 2-3 jajek + 3-4 chrupkie pieczywa, albo chrupkie z łososiem + ogórek
    na drugie ok. 11 czasem kawa+ owoc, np. banan,jabłko+ baton (wafelek prince polo, grzesiek, knopers,...), albo belriso, kanapka z kremem z kakao mlekiem i ksylitolem
    na trecie ok. 13 robiłam zupę krem z warzyw z lodówki i jadłam z grzankami - po grzankach nie wywalało - bo bułce jako posiłek tak;p, albo pomidorową, albo rosół + owoc
    obiad ok. 16 tu już pod koniec pełna dowolność, albo mięso w przyprawach z ryżem/ziemniakami, surówka, warzywa na parze, buraczki, mielone, schabowe, gołąbki, spaghrtti... to co mężowi robiłam i jak było dobrze to jadłam
    podwieczorek ok. 18 to co na drugie śniadanie albo budyń bez cukru albo robiłam sama, albo kisiel też sama robiłam
    kolacja ok. 20 i tu często brakowało pomysłów;p najczęściej jakieś kanapki
    22 przed snem kromka z masłem, serkiem topionym, czy coś na co miałam akurat ochotę. Ale miałam insulinę nocną bo co bym nie zjadła rano wywalało później już jadłam kromkę z czym tak chciałam w granicach rozsądku ;p

Jak byłam głodna po godzinie a cukier był w normie (nie patrzyłam że poniżej 100) to dojadałam albo kanapkę, albo owoc, albo warzywa, czasem jakieś orzechy i migdały.

adrenalina lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody miał 2450g więc Go tym nie utuczyłam

tb732n0a0czusv9c.png

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dawaj znać Agatia, moj lekarez sie nie przejął moja opuchlizna, bo ciśnienie OK...
    Ważne wiedzieć dlaczego...

relganliumoc9u3n.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj cukry piękne. Dziś na czczo 95. Mam dość od samego rana.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :) wczoraj zjadłam na noc pół grahamki i twarożek, cukier po 1h 103, rano 74, ale aceton + :/
    Jakoś źle mi się spało przez te złe wyniki z krwi ech szkoda gadać :/

‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ