X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wyszłam żeby kupić sobie jakąś bluzę i oczywiście nic sobie nie kupiłam... Za to małemu i owszem... 3 piżamy pajacyki bez stópek gdzieś na roczek za niecałe 23zł ;p

Dea28 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    30 minut to za długo. Nie czekaj aż tyle bo możesz mieć niedocukrzenie jeszcze przed posiłkiem. Zacznij od 15 minut max 20. Żebyś sobie biedy nie narobiła :)

agusza wiesz kiedy wpaść na wątek.
    Sprawdziłam 2h po posiłku po obiedzie i mam 98!!!!!!!
    deser bym jadła dopiero ok 15:30-16:00
    Zjadłam mleczną kanapkę córce :-)

Ale bym narobiła.
    ahhhhhh
    i tak źle i tak nie dobrze. wrrrrr

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi u mojego rumianek powodował bóle brzuszka.
    Co do skazy to u nas wysypka była na brzuszku, a na buzi czerwone poliki błyszczące, jak pomalowane lakierem.
    U Młodego skaza wyszła po 4 mc używania mleka ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ale 98 2h po posiłku to dobry cukier :) ja mam tak zawsze w granicach 80-90.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    A u nas chyba kolejny skok rozwojowy... Młody straaasznie marudzi, sam nie wie czy by jadł, czy by spał i zjada po 70ml... Na brzuszku leżał tylko 5 razy bo nawet nie ma go kiedy położyć bo ciągle marudzi i płacze...
    Ale ćwiczenia za to idę lepiej i już nie płacze, może tylko trochę pod koniec i trochę go niektóre uspokajają.

Z gorszych wiadomości, to cały dzień go dzisiaj męczą gazy... Nie wiem czy przez enfamil czy bebilon, dziś dajemy 3:1, jutro przechodzimy całkiem na enfamil to będziemy wiedzieć na czym stoimy.... Na samym bebilonie też go gazy męczyły ale chyba nie aż tak...
    No i nie daje już dziś zagęszczacza. Chciałam sprawdzić czy to nie przez niego są poranne gazy o 5... Póki co nie ulewa, a już 3 porcje bez zagęszczacza wypił

Na razie nie zauważyłam poza gazami nic niepokojącego, kupka normalnie, w nocy też śpi, wysypki nie ma - jedną plamkę zauważyłam na twarzy teraz ale to chyba nie oznaka skazy? Byłby cały wysypany? I chyba już wcześniej? Enfamil dajemy od środy zwiększając dziennie ilość miarek.

Cały dzień się kręci jak śpi i popłakuje ale tak też bywało na bebilonie, poza tym chyba przez niego ulewał.
    Zmienimy jutro całkiem na enfamil i zobaczymy... jak w ciągu kilku dni gazy będą męczyć będziemy próbować innego mleczka. Bo od jutra już będzie dostawał sam enfamil bez bebilonu i zagęszczacza. Przepajam wodą albo rumiankiem - chyba że jeszcze rumianek może powodować gazy? Może przepajać samą wodą żeby mieć pewność?
    Choć rumianek pije chętniej niż samą wodę...

no nic nie poradzisz musisz obserwować.

Domi mm nie można tak szybko zmieniać poczytaj bo nie chce cię w błąd wprowadzać.
    może byc przez rumianek.

co do skazy to byłby wysypany na buzi, ramionach.
    Jedna plamka nic nie mówi.

Wazne że nie ulewa.
    A nie przez pogodę marudny?
    Wiesz te upały też maluszkom dają popalic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabko ale 98 2h po posiłku to dobry cukier :) ja mam tak zawsze w granicach 80-90.

tak????????????\
    ja juz się gubie w tym wszystkim .
    Ale sobie pozwoliłam ide na dwór sasiadka mnie wyciąga na plac zabaw to spale niby hihi

potem będę pilnować kolacji i tej insuliny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusieńka ja też sie ciesze bo lubię mieć zaplanowane na ostatni guzik.
    oczywiście mam nadzieje że katorga moja się skończy :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko zazdroszczę wyjścia u nas leje i burza, a też mnie nosi ;)
    O niedocukrzeniu w ciąży lekarze różnie mówią, że poniżej 60-70' ja przy 70 źle się czuję. Wyższy cukier jest ok :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• agusza Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja czytam was praktycznie cały czas tylko mało się udzielam.
    Trzymam kciuki za dobre cukry :)

żabka04 lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Żabko ja czytam was praktycznie cały czas tylko mało się udzielam.
    Trzymam kciuki za dobre cukry :)

hmm.....a szkoda że tak mało :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Żabko zazdroszczę wyjścia u nas leje i burza, a też mnie nosi ;)
    O niedocukrzeniu w ciąży lekarze różnie mówią, że poniżej 60-70' ja przy 70 źle się czuję. Wyższy cukier jest ok :)

mi właśnie jakoś słabo się zrobiło jak wkładałam naczynia do zmywarki.
    i patrze na zegarek a tu 2h mineło po posiłku i spr.

U mnie rano pokropiło.
    Pojechałam do gina 10km dalej a tam lało u mnie nic.
    A teraz słońce świeci.
    Chcialabym żeby luneło konkretnie to by inne powietrze było

Wpadłam na pomysł może mąż by łożeczko juniora pomalowal na inny kolor?
    Ciekawe czy się zgodzi ?
    Zmęcze jak wróci.
    Dzwoniłam do matki z info o cc przyjedzie bedzie córka sie zajmować :-)

Wpłynełam męża wyplata.
    Zamówiłam organizer na łóżeczko ze względu żeby łyso nie było na szczebelkach bo jakoś mi się nie widzi.
    Opłaciłam rachunki i siedzę i myśle jak ją rozciągnąć bo więcej nie będzie wypłat w tym m-cu :-(

Spadam na dwór.
    Do potem

• agusza Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    98 to dobry cukier ale jeśli zwiększysz insulinę to po 1 godzinie może być okej a w 2 godzinie może być duży spadek. Zdarzało mi się więc dlatego uprzedzam.

Postaram się więcej odzywać. Może będę pomocna

żabka04, Agusienka1985 lubią tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza pisz pisz :) masz na pewno duże doświadczenie w materii cukrzycy niestety :/

• agusza Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, niestety muszę przyznać Ci rację :( chociaż czasem na nic to się zdaje bo na tym etapie ciąży każdy następny dzień to zupełnie inna historia.
    Ostatnio miałam taki skok dosłownie z dnia na dzień, że musiałam sobie zwiększyć dawki insuliny dosłownie trzykrotnie! Masakra. Nie dość, że bolusy na posiłek to jeszcze z bazą kombinacje alpejskie.
    Czasami szkoda słów.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • martta Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i ja, ufff...
    Z maluchem wszystko ok, wazy 2250g, troche ponizej 50 centyli :-) przeplywy ok, wody w normie.
    Zabko super po wizycie, ale cukry nie lubię, oj nie! Oby sie to uspokoilo w koncu u Ciebie.

agatia, żabka04, Kai lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja tez nie wiem czy u nas czasem jakis skok sie nie zaczal. Maly też jakis taki marudny. Sam nie wie czy glodny czy nie. Placze jakby go ze skóry obdzierali, az sie zanosi wiec daje butelke. Je jakby jedzenia nie widzial. Zje max 60ml i ma dosc, pozniej znow szybko glodny wiec tak mu wmuszam ta butle.
    W dodatku cos mu sie dzieje. Spi dosc mocno a nagle zaczyna plakac przez sen. Kilka razy o
    sie zaniesie i spi dalej. I czesto tak robi ze poplakuje krótko bez powodu. Wlasnie spal ale mialam go wybudzic do jedzenia bo mieliśmy wychodzic. Brat dotkna mu raczki i szeptem powiedział zeby wstawal to tak zaczal plakac ze masakra.
    Sama nie wiem co mu jest.
    No i meczymy sie bez rozka.

Zabko współczuję. Ja przezywalam swoje cukry i to ze czasem cos sprawdzonego lub niby bezpiecznego wywalilo ale u ciebie to masakra. Mam wrazenie bidulko ze im bardziej sie starasz zeby nad tymi cukrami zapanowac to tym gorsze masz wyniki.

3i49o7esw7obg123.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko, przy Twoich cukrach moje mogą się schować... ale kuzwa wywalilo mi po obiedzie na 137! Jak nie lubię tej cukrzycy... wrrr...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka ma rację im bardziej się staram to jest gorzej.
    A jak je olewam to jest ok.

Może tak działa moja psychika.

Kai ja jej nie nawidze.

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Zabko, przy Twoich cukrach moje mogą się schować... ale kuzwa wywalilo mi po obiedzie na 137! Jak nie lubię tej cukrzycy... wrrr...
    A co jadlas na obiad?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obiad:
    Ziemniaki dwa małe, mizeria,kotlet z piersi kurczaka.

Na mnie mizeria dobrze działa albo pomidory że snlmietana i octem z cebulką.

Kolacja.
    Kanapka z sałata,pomidorem i szynka (taka sama co na śniadanie) do tego pół pudełka czyli 100g sałatki jarzynowej takiej gotowej sklepowej.
    Wynik 130.

Strasznie mi słabo i głodna jestem nie wiem co mi jest.:-(

Jutro na obiad robię rybkę.
    Pomyliłam piątek z sobota Hahahahha

A na ostatnią kolacje zamierzam zjeść kromka chrupkiego z serem żółtym lub kromka zwykłego chleba z serem żółtym wolę zwykły chleb.

‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ