X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy w Krakowie piekarnie Pawlak, nie wiem, czy i u Ciebie jest, ale generalnie chodzi o to, zeby był bez zbędnych dodatków, jak np karmel.

Jesli chodzi o biedronkę, to na mnie dobrze działał taki żytni z foremki. O dziwo miałam bdb wyniki po nim.

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka nie mam takiej piekarni:-(

Ja właśnie jak Kupowałam te różne chleby to były bez tych wszystkich dodatków nawet bez drożdży i doopa wywalaja.

Później pójdę do biedry to kupię jakiś chleb.
    Teraz nie idę bo skwar na dworze i rybę smażę.
    A jeszcze włosy muszę zrobić tak mi się niechce walczyć z ta prostownica :-(

Ja już po obiadku za godz wynik.
    Mam nadzieję że po rybce będzie wynik luksusowy i choć chwilę odetchne z tymi cukrem i insulinami :-)

Chwale się.
    Mąż złożył wczoraj łóżeczko,posprzatal balkon,ja umylam podłogę na balkonie (mam mieć miejsce na wózek gdyby trzeba było małego werandowac lub bujac w wózku do snu) hahahha
    Jutro zrobimy przemeblowanie w pokoju małym trzeba gdzieś ulokować łóżeczko bo stoi mi tak na środku w pokoju :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 13:21

• agusza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ten chleb 7 ziaren jest pakowany. Ma takie trochę zielone i trochę przezroczyste opakowanie. Jest bardzo ciemny i to są małe kromeczki.

Albo spróbuj jeszcze inaczej. Kup po prostu taki chleb który na 100g będzie miał najmniej węglowodanów. Oczywiście ciemny.

żabka04 lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahah

To będzie misja w biedronce :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po obiadku 120/127:-)

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia moja diab mówi żeby nie było ketonów w moczu warto wieczorem zjeść bułke pszenną - cukier może podniesie ale ketonów nie bedzie, jem ziarnisty chlebek ale ketonów nie mam albo nie umiem mierzyć tymi paskami :D

kupiłam u nas chlebek dla osób z cukrzycą i jak po śniadaniu zobaczyłam 88 to myslałam że sie glukometr popsuł :D mąż mi kupił z innej piekarni i pisze na nim że z niskim indeksem glikemicznym zobaczymy. zaraz sie bede mierzyć po obiedzie. ciesze sie że tej dziennej insuliny tak mało podaje. zapytam we wtorek na wizycie czy z nocnej sie da jakoś zejść ale pewnie nie bo mi gównie rano wywalało cukier i dlatego kazała na noc wstrzykiwać codziennie.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z zakupów ufff ledwo wlazlam po schodach z zakupami, wózkiem i Młodym. Dzisiaj jem spóźniony obiad, więc pewnie wywali ;)

Dea pszenna bułka nic mi nie dawała, oprócz ketonow + wysokiego cukru na czczo.
    Wczoraj zjadłam 3 kolacje i kanapkę w nocy i pomogło ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze bieda u mnie w biedronce.

Były ostatnie dwa chleby 7 zbóż i to brązowe opakowanie wielozbozowe cukrów ma 2,3g ww ma 38g na 100g.

Wzięłam jeszcze słonecznikowy z ich wypieków.
    Nic nie było!

Mam nadzieję że ten 7zbóż spełni swoją funkcję na noc i zdziała też cuda tak jak ten zielony co agusza pisała.

Wy jecie taka jedna kromeczke???
    Z masłem i serem żółtym???
    Czy coś dodajcie do tego???

• agusza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielony i ten który kupiłaś nie dużo się różnią ilością węglowodanów w 100g więc spoko. Nie wiem jak smakiem bo jem tylko zielony.
    Ja jeśli jem ten chleb na którykolwiek posiłek to zawsze dwie kromki i wtedy coś na to plus warzywa.
    Uważaj na serki czy twarozki typu president albo kanapkowe do smarowania bo mi po nich z tym chlebem zawsze wywala. Może Tobie nie będzie ale na początek polecam zwykły żółty ser :)

żabka04 lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • agatia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu zwykły żółty ser bardzo wywala, mogę jeść tylko cieniutko krojony z Biedronki.
    Ja wczoraj zjadłam 3 kolacje o 17.30, 19.30, 21.30 - pół grahamki z twarożkiem, pomidor, o 22.30 kakao, o 3 pół grahamki ;) i rano o 8.30 brak ketonow u cukier ok. Ale w sumie przerwy między jedzeniem a cukrem na czczo miałam krótszą niż 8h, więc średnio on na czczo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Zielony i ten który kupiłaś nie dużo się różnią ilością węglowodanów w 100g więc spoko. Nie wiem jak smakiem bo jem tylko zielony.
    Ja jeśli jem ten chleb na którykolwiek posiłek to zawsze dwie kromki i wtedy coś na to plus warzywa.
    Uważaj na serki czy twarozki typu president albo kanapkowe do smarowania bo mi po nich z tym chlebem zawsze wywala. Może Tobie nie będzie ale na początek polecam zwykły żółty ser :)

Nie jem takich serków.
    Kupiłam almette z ziołami ale stoi.
    Ja chleb jem tylko na śniadanie i kolacje.
    Czasami na drugie śniadanie ale wole jogurt czy kaszkę zjeść niż chleb.

Sprawdzimy go dzisiaj na ostatnia kolację.
    Dzięki za rady.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz moja córkę rozszarpie!!!!!!!!!!!!!

Połamała mi drzwiczki w zamrażarce bo robiłam loda z Danonka i latała sprawdzała czy już.
    Pyskuje droczy się ze mną.
    W sklepie wybrała loda liznęła dwa razy i do kosza wyrzuciła bo jej nie smakował!

Jejku jak ona mi w kość daje oby do poniedziałku!

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko współczuję, dzieci można czasem rozszarpac ;) mój znowu jedzie jutro na tydzień z ojcem u już tęsknię za nim. Choć wiem, zer będę miała czas na wypranie, wyprasowanie i przygotowanie wszystkiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moja pewnie jakby gdzies pojechała to po godzinie bym teskniła hahah

ale daje mi w kość i to nie tylko dziś.
    Marze żeby był ponidziałek.
    Ona juz jobla dostaje w domu z nudów.
    Byłyśmy na placu zabaw nikogo nie ma bo gorąco tej sie nudzi wróciłyśmy do domu i już się zaczęło jeczy skomli wrrrrrrrrrr
    Mąż wraca o 18:30 z pracy obym wytrzymała :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zwykły ser biały czy ogólnie nabiał jecie na ta ostatnia kolację?????????????
    nie wywala cukier?

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja jem o 21.30 twarożek z połową bułki, a przed samym snem kakao, no i woczraj bułkę z masłem w nocy. Teraz mi nabiał nie wywala i niweluje ketony, ale na początku mi wywalał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Agatia więc chyba jak nadejdzie dobra passa to zacznę wcisnąć i nabiał na tą ostatnią kolacje:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba trzeba Żabko próbować, bo ja na początku jak pilam na noc kefir, mleko, chałka z mlekiem to rano cukry 91-97. Potem żytnia kanapka mnie ratowala, ale jak znowu jest aceton to kombinuję.
    Żabko, a jak byś zjadła w nocy pół kromki lub cokolwiek to może na czczo byłyby lepsze... Już sama nie wiem, co Ci radzić

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam u siebie za jak głodna jestem to cukry rosną.
    Ale czy jakbym zjadła coś w nocy przy załóżmy wysokich cukrach czy to się sprawdzi i obniży się cukier wątpię.
    Ale może się mylę.
    Nie wiem jak to idzie.

No trzeba próbować metoda prób i błędów.
    Zobacze dziś ten chleb z serem żółtym.
    Rano na pewno zamelduje:-)

No mi też przez jakiś tam czas kefir pomagał,kakao a teraz już nic nie działa na mnie:-(

Zaraz zrobię ie sobie kolacje świąteczna hahaha będę jeść kawałek karpia:-)

• agusza Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nabiał to kiepski pomysł na pierwsze śniadanie a na kolację jak najbardziej bo białko i tłuszcze dłużej rozkładają się i cukier powinien się dobrze trzymać przez noc.

A jak jesteś głodna to może Ci wywalać cukry po posiłku przez tzw efekt odbicia. Cukier spada do niskiego poziomu bo za mało zjadłaś albo za długa jest przerwa między posiłkami a jak już w końcu organizm coś dostanie to szybko 'chłonie' i cukier wyskakuje w kosmos.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ