Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgusienka nie mam takiej piekarni:-(
Ja właśnie jak Kupowałam te różne chleby to były bez tych wszystkich dodatków nawet bez drożdży i doopa wywalaja.
Później pójdę do biedry to kupię jakiś chleb.
Teraz nie idę bo skwar na dworze i rybę smażę.
A jeszcze włosy muszę zrobić tak mi się niechce walczyć z ta prostownica
Ja już po obiadku za godz wynik.
Mam nadzieję że po rybce będzie wynik luksusowy i choć chwilę odetchne z tymi cukrem i insulinami
Chwale się.
Mąż złożył wczoraj łóżeczko,posprzatal balkon,ja umylam podłogę na balkonie (mam mieć miejsce na wózek gdyby trzeba było małego werandowac lub bujac w wózku do snu) hahahha
Jutro zrobimy przemeblowanie w pokoju małym trzeba gdzieś ulokować łóżeczko bo stoi mi tak na środku w pokojuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 13:21
-
Żabko ten chleb 7 ziaren jest pakowany. Ma takie trochę zielone i trochę przezroczyste opakowanie. Jest bardzo ciemny i to są małe kromeczki.
Albo spróbuj jeszcze inaczej. Kup po prostu taki chleb który na 100g będzie miał najmniej węglowodanów. Oczywiście ciemny.żabka04 lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agatia moja diab mówi żeby nie było ketonów w moczu warto wieczorem zjeść bułke pszenną - cukier może podniesie ale ketonów nie bedzie, jem ziarnisty chlebek ale ketonów nie mam albo nie umiem mierzyć tymi paskami
kupiłam u nas chlebek dla osób z cukrzycą i jak po śniadaniu zobaczyłam 88 to myslałam że sie glukometr popsułmąż mi kupił z innej piekarni i pisze na nim że z niskim indeksem glikemicznym zobaczymy. zaraz sie bede mierzyć po obiedzie. ciesze sie że tej dziennej insuliny tak mało podaje. zapytam we wtorek na wizycie czy z nocnej sie da jakoś zejść ale pewnie nie bo mi gównie rano wywalało cukier i dlatego kazała na noc wstrzykiwać codziennie.
-
Wróciłam z zakupów ufff ledwo wlazlam po schodach z zakupami, wózkiem i Młodym. Dzisiaj jem spóźniony obiad, więc pewnie wywali
Dea pszenna bułka nic mi nie dawała, oprócz ketonow + wysokiego cukru na czczo.
Wczoraj zjadłam 3 kolacje i kanapkę w nocy i pomogło -
nick nieaktualnyKurcze bieda u mnie w biedronce.
Były ostatnie dwa chleby 7 zbóż i to brązowe opakowanie wielozbozowe cukrów ma 2,3g ww ma 38g na 100g.
Wzięłam jeszcze słonecznikowy z ich wypieków.
Nic nie było!
Mam nadzieję że ten 7zbóż spełni swoją funkcję na noc i zdziała też cuda tak jak ten zielony co agusza pisała.
Wy jecie taka jedna kromeczke???
Z masłem i serem żółtym???
Czy coś dodajcie do tego??? -
Zielony i ten który kupiłaś nie dużo się różnią ilością węglowodanów w 100g więc spoko. Nie wiem jak smakiem bo jem tylko zielony.
Ja jeśli jem ten chleb na którykolwiek posiłek to zawsze dwie kromki i wtedy coś na to plus warzywa.
Uważaj na serki czy twarozki typu president albo kanapkowe do smarowania bo mi po nich z tym chlebem zawsze wywala. Może Tobie nie będzie ale na początek polecam zwykły żółty serżabka04 lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
U mnie znowu zwykły żółty ser bardzo wywala, mogę jeść tylko cieniutko krojony z Biedronki.
Ja wczoraj zjadłam 3 kolacje o 17.30, 19.30, 21.30 - pół grahamki z twarożkiem, pomidor, o 22.30 kakao, o 3 pół grahamkii rano o 8.30 brak ketonow u cukier ok. Ale w sumie przerwy między jedzeniem a cukrem na czczo miałam krótszą niż 8h, więc średnio on na czczo
-
nick nieaktualnyagusza wrote:Zielony i ten który kupiłaś nie dużo się różnią ilością węglowodanów w 100g więc spoko. Nie wiem jak smakiem bo jem tylko zielony.
Ja jeśli jem ten chleb na którykolwiek posiłek to zawsze dwie kromki i wtedy coś na to plus warzywa.
Uważaj na serki czy twarozki typu president albo kanapkowe do smarowania bo mi po nich z tym chlebem zawsze wywala. Może Tobie nie będzie ale na początek polecam zwykły żółty ser
Nie jem takich serków.
Kupiłam almette z ziołami ale stoi.
Ja chleb jem tylko na śniadanie i kolacje.
Czasami na drugie śniadanie ale wole jogurt czy kaszkę zjeść niż chleb.
Sprawdzimy go dzisiaj na ostatnia kolację.
Dzięki za rady. -
nick nieaktualnyZaraz moja córkę rozszarpie!!!!!!!!!!!!!
Połamała mi drzwiczki w zamrażarce bo robiłam loda z Danonka i latała sprawdzała czy już.
Pyskuje droczy się ze mną.
W sklepie wybrała loda liznęła dwa razy i do kosza wyrzuciła bo jej nie smakował!
Jejku jak ona mi w kość daje oby do poniedziałku! -
nick nieaktualnyno moja pewnie jakby gdzies pojechała to po godzinie bym teskniła hahah
ale daje mi w kość i to nie tylko dziś.
Marze żeby był ponidziałek.
Ona juz jobla dostaje w domu z nudów.
Byłyśmy na placu zabaw nikogo nie ma bo gorąco tej sie nudzi wróciłyśmy do domu i już się zaczęło jeczy skomli wrrrrrrrrrr
Mąż wraca o 18:30 z pracy obym wytrzymała -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Chyba trzeba Żabko próbować, bo ja na początku jak pilam na noc kefir, mleko, chałka z mlekiem to rano cukry 91-97. Potem żytnia kanapka mnie ratowala, ale jak znowu jest aceton to kombinuję.
Żabko, a jak byś zjadła w nocy pół kromki lub cokolwiek to może na czczo byłyby lepsze... Już sama nie wiem, co Ci radzić -
nick nieaktualnyZauważyłam u siebie za jak głodna jestem to cukry rosną.
Ale czy jakbym zjadła coś w nocy przy załóżmy wysokich cukrach czy to się sprawdzi i obniży się cukier wątpię.
Ale może się mylę.
Nie wiem jak to idzie.
No trzeba próbować metoda prób i błędów.
Zobacze dziś ten chleb z serem żółtym.
Rano na pewno zamelduje:-)
No mi też przez jakiś tam czas kefir pomagał,kakao a teraz już nic nie działa na mnie:-(
Zaraz zrobię ie sobie kolacje świąteczna hahaha będę jeść kawałek karpia:-)
-
Nabiał to kiepski pomysł na pierwsze śniadanie a na kolację jak najbardziej bo białko i tłuszcze dłużej rozkładają się i cukier powinien się dobrze trzymać przez noc.
A jak jesteś głodna to może Ci wywalać cukry po posiłku przez tzw efekt odbicia. Cukier spada do niskiego poziomu bo za mało zjadłaś albo za długa jest przerwa między posiłkami a jak już w końcu organizm coś dostanie to szybko 'chłonie' i cukier wyskakuje w kosmos.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości