Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgusienka nie mam takiej piekarni:-(
Ja właśnie jak Kupowałam te różne chleby to były bez tych wszystkich dodatków nawet bez drożdży i doopa wywalaja.
Później pójdę do biedry to kupię jakiś chleb.
Teraz nie idę bo skwar na dworze i rybę smażę.
A jeszcze włosy muszę zrobić tak mi się niechce walczyć z ta prostownica
Ja już po obiadku za godz wynik.
Mam nadzieję że po rybce będzie wynik luksusowy i choć chwilę odetchne z tymi cukrem i insulinami
Chwale się.
Mąż złożył wczoraj łóżeczko,posprzatal balkon,ja umylam podłogę na balkonie (mam mieć miejsce na wózek gdyby trzeba było małego werandowac lub bujac w wózku do snu) hahahha
Jutro zrobimy przemeblowanie w pokoju małym trzeba gdzieś ulokować łóżeczko bo stoi mi tak na środku w pokoju
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 13:21
-
Żabko ten chleb 7 ziaren jest pakowany. Ma takie trochę zielone i trochę przezroczyste opakowanie. Jest bardzo ciemny i to są małe kromeczki.
Albo spróbuj jeszcze inaczej. Kup po prostu taki chleb który na 100g będzie miał najmniej węglowodanów. Oczywiście ciemny.
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agatia moja diab mówi żeby nie było ketonów w moczu warto wieczorem zjeść bułke pszenną - cukier może podniesie ale ketonów nie bedzie, jem ziarnisty chlebek ale ketonów nie mam albo nie umiem mierzyć tymi paskami

kupiłam u nas chlebek dla osób z cukrzycą i jak po śniadaniu zobaczyłam 88 to myslałam że sie glukometr popsuł
mąż mi kupił z innej piekarni i pisze na nim że z niskim indeksem glikemicznym zobaczymy. zaraz sie bede mierzyć po obiedzie. ciesze sie że tej dziennej insuliny tak mało podaje. zapytam we wtorek na wizycie czy z nocnej sie da jakoś zejść ale pewnie nie bo mi gównie rano wywalało cukier i dlatego kazała na noc wstrzykiwać codziennie.
-
Wróciłam z zakupów ufff ledwo wlazlam po schodach z zakupami, wózkiem i Młodym. Dzisiaj jem spóźniony obiad, więc pewnie wywali

Dea pszenna bułka nic mi nie dawała, oprócz ketonow + wysokiego cukru na czczo.
Wczoraj zjadłam 3 kolacje i kanapkę w nocy i pomogło
-
nick nieaktualnyKurcze bieda u mnie w biedronce.
Były ostatnie dwa chleby 7 zbóż i to brązowe opakowanie wielozbozowe cukrów ma 2,3g ww ma 38g na 100g.
Wzięłam jeszcze słonecznikowy z ich wypieków.
Nic nie było!
Mam nadzieję że ten 7zbóż spełni swoją funkcję na noc i zdziała też cuda tak jak ten zielony co agusza pisała.
Wy jecie taka jedna kromeczke???
Z masłem i serem żółtym???
Czy coś dodajcie do tego??? -
Zielony i ten który kupiłaś nie dużo się różnią ilością węglowodanów w 100g więc spoko. Nie wiem jak smakiem bo jem tylko zielony.
Ja jeśli jem ten chleb na którykolwiek posiłek to zawsze dwie kromki i wtedy coś na to plus warzywa.
Uważaj na serki czy twarozki typu president albo kanapkowe do smarowania bo mi po nich z tym chlebem zawsze wywala. Może Tobie nie będzie ale na początek polecam zwykły żółty ser
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
U mnie znowu zwykły żółty ser bardzo wywala, mogę jeść tylko cieniutko krojony z Biedronki.
Ja wczoraj zjadłam 3 kolacje o 17.30, 19.30, 21.30 - pół grahamki z twarożkiem, pomidor, o 22.30 kakao, o 3 pół grahamki
i rano o 8.30 brak ketonow u cukier ok. Ale w sumie przerwy między jedzeniem a cukrem na czczo miałam krótszą niż 8h, więc średnio on na czczo
-
nick nieaktualnyagusza wrote:Zielony i ten który kupiłaś nie dużo się różnią ilością węglowodanów w 100g więc spoko. Nie wiem jak smakiem bo jem tylko zielony.
Ja jeśli jem ten chleb na którykolwiek posiłek to zawsze dwie kromki i wtedy coś na to plus warzywa.
Uważaj na serki czy twarozki typu president albo kanapkowe do smarowania bo mi po nich z tym chlebem zawsze wywala. Może Tobie nie będzie ale na początek polecam zwykły żółty ser
Nie jem takich serków.
Kupiłam almette z ziołami ale stoi.
Ja chleb jem tylko na śniadanie i kolacje.
Czasami na drugie śniadanie ale wole jogurt czy kaszkę zjeść niż chleb.
Sprawdzimy go dzisiaj na ostatnia kolację.
Dzięki za rady. -
nick nieaktualnyZaraz moja córkę rozszarpie!!!!!!!!!!!!!
Połamała mi drzwiczki w zamrażarce bo robiłam loda z Danonka i latała sprawdzała czy już.
Pyskuje droczy się ze mną.
W sklepie wybrała loda liznęła dwa razy i do kosza wyrzuciła bo jej nie smakował!
Jejku jak ona mi w kość daje oby do poniedziałku! -
nick nieaktualnyno moja pewnie jakby gdzies pojechała to po godzinie bym teskniła hahah
ale daje mi w kość i to nie tylko dziś.
Marze żeby był ponidziałek.
Ona juz jobla dostaje w domu z nudów.
Byłyśmy na placu zabaw nikogo nie ma bo gorąco tej sie nudzi wróciłyśmy do domu i już się zaczęło jeczy skomli wrrrrrrrrrr
Mąż wraca o 18:30 z pracy obym wytrzymała
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Chyba trzeba Żabko próbować, bo ja na początku jak pilam na noc kefir, mleko, chałka z mlekiem to rano cukry 91-97. Potem żytnia kanapka mnie ratowala, ale jak znowu jest aceton to kombinuję.
Żabko, a jak byś zjadła w nocy pół kromki lub cokolwiek to może na czczo byłyby lepsze... Już sama nie wiem, co Ci radzić -
nick nieaktualnyZauważyłam u siebie za jak głodna jestem to cukry rosną.
Ale czy jakbym zjadła coś w nocy przy załóżmy wysokich cukrach czy to się sprawdzi i obniży się cukier wątpię.
Ale może się mylę.
Nie wiem jak to idzie.
No trzeba próbować metoda prób i błędów.
Zobacze dziś ten chleb z serem żółtym.
Rano na pewno zamelduje:-)
No mi też przez jakiś tam czas kefir pomagał,kakao a teraz już nic nie działa na mnie:-(
Zaraz zrobię ie sobie kolacje świąteczna hahaha będę jeść kawałek karpia:-)
-
Nabiał to kiepski pomysł na pierwsze śniadanie a na kolację jak najbardziej bo białko i tłuszcze dłużej rozkładają się i cukier powinien się dobrze trzymać przez noc.
A jak jesteś głodna to może Ci wywalać cukry po posiłku przez tzw efekt odbicia. Cukier spada do niskiego poziomu bo za mało zjadłaś albo za długa jest przerwa między posiłkami a jak już w końcu organizm coś dostanie to szybko 'chłonie' i cukier wyskakuje w kosmos.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości