X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witam się przy kawie :)

Pomiar glukozy o 3 nad ranem wykazał 90, po czym wypiłam pół szklanki mleka z wiórkami kokosowymi i kilkoma migdałami posiekanymi i.... POMOGŁO! :D

Cukier na czczo NA RESZCIE 87!

MIŁEGO DNIA!!!

Dżuls, Smartunia, Kasiarzynka, angel-84 lubią tę wiadomość

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamota no to gratuluję...:) może to jest właśnie Twój sposób na cukry na czczo..:)

Ja dziś pierwszy raz od dość dawna podniesiony cukier na czczo 93...ale po śniadaniu już ładnie 89...:) jutro znowu wizyta u diabetologa...mam nadzieję, że powoli będę kończyła też te spotkania u niej...;) Nie to że mi źle...ale myślę, żejutro i później jeszcze jedna wizyta a potem dopiero po porodzie...;)

201507044662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną też chodzi te ciasto bananowe, musze męża wysłać po banany bo ja już boję się gdziekolwiek wypuszczać sama.

Ja jestem po 2 naleśnikach i kubku kakao. Teraz to pozostało mi już się tylko turlać tak się objadłam.

Bergamota super że cukier poniżej normy. Trzymam kciuki za resztę poranków :)

• apaczka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest dziewczyny, że chodzicie do diabetologa? Może głupie pytanie :P Mnie jak na razie gin nie skierował do diabetologa, byłam tylko na jednodniowym (a raczej kilkugodzinnym) szkoleniu na Patologii Ciąży. Moja koleżanka też kilka lat temu miała cukrzycę ciążową i też nie chodziła do diabetologa, jedynie ginekolog kontrolował jej cukry, były ok na diecie i nic więcej się nie działo.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie skierowała ginekolog do diabetologa, byłam 3 razy u niego czas trwania wizyty 5 minut, przepisał receptę na paski, ciśnienie zmierzył sprawdził cukry i już. Totalna porażka. Tez bym wolała tak jak Ty żeby to gin. mnie kontrolowała. Bo do diabetologa miałam 40 km w jedną stronę, a siedziałam chwilę.

Wiesz jak y coś się działo to na pewno ginekolog skierowała Cię do diaetologa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:14

• Bergamota Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Jak to jest dziewczyny, że chodzicie do diabetologa? Może głupie pytanie :P Mnie jak na razie gin nie skierował do diabetologa, byłam tylko na jednodniowym (a raczej kilkugodzinnym) szkoleniu na Patologii Ciąży. Moja koleżanka też kilka lat temu miała cukrzycę ciążową i też nie chodziła do diabetologa, jedynie ginekolog kontrolował jej cukry, były ok na diecie i nic więcej się nie działo.

No, to tak jak u mnie :) Ja też nie dostałam skierowania do diabetologa od gin. nawet po szpitalu, gdzie miałam właśnie prawie 2-godzinne szkolenie.
    Na ostatniej wizycie ginka obejrzała sobie moje pomiary, powiedziała, że są ok i wypisała receptę na 100 pasków. I wsio.

Idę na działkę, do słońca się wystawić i złapać wit. D ;) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:41

apaczka lubi tę wiadomość

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:20

wnidtv73dpzdszlc.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do Tych ,które używaja insulatard.Od dzis na noc mam insulatard i chciałam sie upewnic co do jej przeechowywania.WIem ,ze nie uzywane fiolki nalezy trzymac w lodowce .A co do fiolki ktora wloze do pena ? wtedy moze byc normalnei przechowywana w temperaturze pokojowej czy lepiej w lodowce dalej ??Podobno zimna dosc dokuczliwa jest po wkłuciu..Chyba nie dosłyszałam od diabetolog bo teraz juz sama nie wiem :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 12:26

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Mam podobnie, każda wizyta 5 minut max i nie robiłoby mi różnicy jakby w taki sposób kontrolowała mi gin. Nie musiałabym przynajmniej pół życia spędzać w kolejce. Jedyne co, to mam trochę bliżej do diabteloga ;) .
    A nie macie uprzywilejowan dla ciężarnych ??U mnie diabetolog wywołuje zawsze w pierwszej kolejności kobiety w ciąży chociażby stało i 50 pacjentów zarejestrowanych.Przychodze na dany dzień , rejestruje mnie pielegniarka i od razu jestem wołana...Może dowiedzcie sie..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 15:20

kapturnica lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Ten diabetolog ma jeden dzień, środy, tylko dla ciężarnych. Mogłybyśmy się co najwyżej licytować która jest w wyższej ciąży :P .
    O cholera..To mogłybyście sie najwyzej licytowac heheh.Współczuje . Ja jak pierwszy raz poszłam na wizyte i zobaczyłam tabun ludzi to sie rpzeraziłam.Obkupiłam w czasopisma i wode a tu zonk i po 10minutach juz byłam w środku ;)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica ja stosuję tą insulinę na noc i przechowuję używaną akurat ampułkę w penie w temp pokojowej...;) no ja chodzę do diabetologa który akurat same ciężarne przyjmuje także też w kolejce trzeba czekać, ale na szczęście mam blisko to raz a dwa kolejki nie są jakieś mega wielkie...;)

kapturnica lubi tę wiadomość

201507044662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przyjmuje tylko ciężarne więc w kolejce trzeba swoje odstać.

Na szczęście ja już skończyłam wizytować. Mam pilnować cukrów i jak urodzę to po 6-8 tygodniach zrobić sobie glukozę i zadzwonić do diabetologa z wynikiem :)

ivuszka, Smartunia, kapturnica lubią tę wiadomość

• ivuszka Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie przy insulinie insulatard nocnej zwiekszyłam dawkę wczesniej była 1 teraz 2 cukier na czczo taki sam 93 bez różnicy. :/
    Może tez spróbuje z jasnym pieczywem na noc, może pomoże?? Tak myśle, że jak biorę insulinę to może nie powinnam za dużo kombinować jak myslicie??

201509057452.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivuszka wrote:
    A u mnie przy insulinie insulatard nocnej zwiekszyłam dawkę wczesniej była 1 teraz 2 cukier na czczo taki sam 93 bez różnicy. :/
    Może tez spróbuje z jasnym pieczywem na noc, może pomoże?? Tak myśle, że jak biorę insulinę to może nie powinnam za dużo kombinować jak myslicie??

A może nabiał na noc? Albo kanapka z szynką i serem żółtym? Tłuszcz spowalnia wchłanianie węglowodanów. Bo białym pieczywie najpierw Ci cukier wystrzeli w górę a później może być zbyt niski i z odbicia znów zbyt wysoki.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamota ja mam tak że jak obudze się w nocy głodna to cukier na czczo będzie 95 a jak się nie obudze głodna to tak do 91 się mieszcze

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:

mnie pierwszy raz gin prywatnie do diabetologa kazała iść bo i gin prywatny to skierowania nie mogła wypisac, poszłam dostałam glukometr i przeszkolenie, wizyta była z godzinę... później się wycwaniłam i wyżebrałam skierowanie od rodzinnego do poradni i teraz chodzę do tej samej co prywatnie ale już na nfz co 3-4 tygodnie :) wizyta 5-10 min pogawędka o pogodzie, spojrzy na cukry przepisze recepty i koniec :)
    ja miałam cukrzyce wykrytą w 9 tygodniu więc bym zbankrutowała prywatnie chodzić na 5 minutowe wizytki co 3 tyg tylko po recepty praktycznie

moja gin chyba nie zna się za dobrze na tych cukrach dlatego odsyła do specjalisty bo na wizytach tylko pyta czy jest ok :) i czy pamiętam o kontrolach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:33

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia wrote:
    kapturnica ja stosuję tą insulinę na noc i przechowuję używaną akurat ampułkę w penie w temp pokojowej...;) no ja chodzę do diabetologa który akurat same ciężarne przyjmuje także też w kolejce trzeba czekać, ale na szczęście mam blisko to raz a dwa kolejki nie są jakieś mega wielkie...;)
    Dzieki za info..Tak właśnie myślałam :)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Bergamota ja mam tak że jak obudze się w nocy głodna to cukier na czczo będzie 95 a jak się nie obudze głodna to tak do 91 się mieszcze

No to masz naturalny biologiczny budzik ;) ja niestety nie...

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    mnie pierwszy raz gin prywatnie do diabetologa kazała iść bo i gin prywatny to skierowania nie mogła wypisac, poszłam dostałam glukometr i przeszkolenie, wizyta była z godzinę... później się wycwaniłam i wyżebrałam skierowanie od rodzinnego do poradni i teraz chodzę do tej samej co prywatnie ale już na nfz co 3-4 tygodnie :) wizyta 5-10 min pogawędka o pogodzie, spojrzy na cukry przepisze recepty i koniec :)
    ja miałam cukrzyce wykrytą w 9 tygodniu więc bym zbankrutowała prywatnie chodzić na 5 minutowe wizytki co 3 tyg tylko po recepty praktycznie

moja gin chyba nie zna się za dobrze na tych cukrach dlatego odsyła do specjalisty bo na wizytach tylko pyta czy jest ok :) i czy pamiętam o kontrolach
    Ja tez od razu uderzyłam do rodzinnej i jak zobaczyła glukoze na czczo po raz kolejny podwyzszona to sama zaproponowala i przepisała skierowanie na nfz do diabetologa.Akurat moj gin troche zbagatelizowal sprawe bo uznal ,ze skoro po obciazeniu po 1h i 2h sa w normie to jest oki..Jak widac mialam nosa ,ze nie jest.Czasem samemu sie tzreba diagnozowac =D .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 19:47

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ