Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatia, najważniejsze że przepływy dobre, będą obserwować
Zapowiedzieli na kiedy cc?
Zielone kupki są powodem do zmiany mleka? Gdzieś czytałam że to przez żelazo w mm i właśnie że przy nanie często są. U nas wczoraj taka żółtozielona jeszcze, a dzisiaj już wyraźnie zielona... miałam nadzieję zostać na tym mleku do pół roku, potem myślałam o hippie bo ten syrop glukozowy jednak trochę mnie przeraża, a w dwójce jest już na drugim miejscu, tak żeby mu nie mieszać teraz za bardzo. A nasz pediatra cały sierpień ma wolne więc poradzić się nie ma jak...
-
Domi ja zmieniłam, ale u nas był śluz. Jak kupka jest normalna tylko zielona to spokojnie
Kolor kupki może być od żelaza, obserwuj czy nic się nie dzieje i tyle
Terminu cc nie znam, będą kontrolować i póki przepływy ok, łożysko ok i ciśnienie bez katastrofy będą czekać. Pewnie holter mi założą do pomiaru i tyle. -
Domi moj pediatra mowil ze zielona jak najbardziej moze byc jeżeli nie ma przy tym goraczki, wymiotow, biegunki, wysypki czy innych objawow. Nawet nasza ze sluzem nie jest podobno powodem do niepokoju bo kolor, zapach ok k brak innych objawow nietolerancji. Tym bardziej ze u nas ilosc sluzu bardzo zmienna.
Choc teraz zmieniłam pampersy dada na rozmiar 2. Maja troche inna strukture wewnetrzna bo sa gladkie i znow zastanawiam sie czy kupa ok bo owsze wyglad ma jak dawniej ale mam wrazenie ze ma tez sporo wody ktora wsiaka w pampersa. Może tak byc?
Agatia moze niedługo bedziesz sie mogla ciociom na cukrzycowych pochwalic córeczka
Boże jak to szybko leci. Pamietam jak dolaczalam do forum i zazdroscilam ci i Kamci dobrych cukrów a ty mnie pocieszalas ze u was dopiero 10,12 czy tam którys tydzien
Ja pod koniec tez wod mialam bardzo malo. Podczas porodu polozna pytala kiedy mi wody odeszly a ja zdziwiona mkwie ze nie odeszly. Nie do konca chciala wierzyc ale naprawde w ani jednym momencie w ciazy nie mialam nawet wilgotnej bielizny, w wannie nic nie zauwazylam i w wc procz bardzo czestego sikania w nocy tez nic.agatia lubi tę wiadomość
-
Witam się z rana, bez ketonow, ale na czczo nie mierzylam, bo szkoda mi marnować paski
będą mi dzisiaj robić profil, więc swoich nie marnuję
Dorinko chętnie się Liwcią ciociom pochwalę, ale oby nie za szybkojeszcze min tydzień niech córcia siedzi w brzuszku. Chcę ją już poznać osobiście, ale wiadomo
w brzuchu najlepiej
Żabko, na którą masz wizytę? Trzymam kciuki mocno. Niech diab Ci coś poradzi na te Twoje cukierasy na czczo.
Ja jestem na diecie cukrzycowej i wysokobiałkowej z racji obrzęków. Ciekawe, co będę dostawała jeść -
nick nieaktualnyJa tak na szybko witam się i znikam mało czasu mam.
Na czczo 100/102.
Nie wiem o co chodzi już z tymi cukrami:-(
Na 9:25 mam wizytę ale może wepcham się w kolejkę zobaczymy.
Odezwę się popołudniu najszybciej
Liwia ty tam siedźnie wysłuchaj się i nie strój sobie żartów
Agatia nic się nie martw będzie dobrze.
Opieka lekarska najważniejsza wiedzą co robią.
Miłego dniaagatia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Agatia dobrze ze jesteś pod opieka. Bedzie dobrze.
Od ktorego tc robią ktg ? Ten zapis pokazuje skurcze tylko czy cos wiecej ?
Do mnie dzis przyjeżdża bratanica po południu wiec przez tydzień pewnie bede mniej aktywna bo juz sama w domu nie bede siedziec.
Miałam poprac ciuszki juz i pościele ale chyba daruje sobie bo ma padać cały tydzień. Zobaczymy. Myślałam ze mała mi troche pomoże.
-
Dorinko młody ma te właśnie objawy, ale ta wysypka jest bardzo brzydka. Jak mu trochę zeszło, to wyszło na nowo więcej. Lekarka mówiła, że ma też trądzik niemowlęcy. Mleko zmienione trochę zapobiegawczo, ale ja się czuję bezpieczniej. Mam nadzieję, że to będzie służyło. Jak Tobie lekarka nie kazała zmieniać mleczka to się nie przejmuj. Widocznie jest ok.
Żabko powodzenia na wizycie!
Agatia trzymaj się niech Liwia jeszcze trochę posiedzi w brzuszku!
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Agatia, cieszę się, że wieści już nieco lepsze. Mnie tradycyjnie zwolalo siku o 5:30. Ketonow brak, cukier 91. Poszłam dalej spać i obudziłam się dopiero teraz. Z ciekawości zmierzylam cukier 87. I yeraz nie wiem, co mam wpisać do dzienniczka. Zapomnialam diablo zapytac. Ten przekroczony czy ten dobry? Czy oba? Jak myślicie?
-
nick nieaktualnyJestem na miejscu. Dojechałam i trzecia w kolejce.
Ja na czczo mam wpisać taki rzeczywisty pierwszy a po posiłkach jak mierze to brać pod uwagę najniższy.
Po śniadaniu wywalily na pewno bo się zagadalam z odczytem i zmierzylam 20min później i było 128!
Wrrr
Do potem -
Twardan ja sie wlasnie zaczynam niepokoic bo mojemu tez wyszly krostki na policzkach i juz od 3 dni nie chca zejsc (kroski nie sa czerwone tylko cieliste i ciałko ma cale bez tej wysyoki). A na dodatek juz ponad tydzien ma ten zasrany katar który nie chce mu przejść. Zakrapiam i odciagam mu codziennie i nic to nie daje. Nadal mu charczy gdzies gleboko w nosku. Jakby odcharkanc nie mógł mimo ze w oddychaniu mu nie przeszkadza. Dzis mam wrazenie ze znow jest gorzej niz przez ostatnie dni.
Sama juz nie wiem co mam robic.
Ohhh byle do poniedzialku i do wizyty u pediatry bo sie wykoncze zamartwiajac.
Twardan a co na ten trądzik ci lekarz poradzil? Przemywac czyms?
Zabko daj znac co madregi diab ci powiedział
Agatia to tobie zostalo tak jak mnie podczas remontu w ciazy mocno zaciskac nogi zebyb Liwcia nie wyszla -
Tobie rosną cukry jak później zmierzysz? U mnie zwykle po godzinie największe. Moja diablo mi mówiła, że najbardziej wiarygodny pomiar to miedzy 60 a 90 minut od rozpoczęcia posiłku. A czy zauwazylyscie jakąś różnice w cukrach na czczo w zależności od pory mierzenia?
-
Dorinko przemywam Ostrożeń- zioło w aptece do kupienia, parzysz i przemywasz, smaruję krem Atoperal, też w aptece. U nas te krosty czerwone, ropne. I wysypka taka jakby kaszka na uszach i koło brwi. To mi poleciła położna, a i lekarka też tym kazała smarować.
Dorinka lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
A u nas dziś dla odmiany zaczął się kręcić i stękać prze 4... (po 2 się obudził na mleko, snął prze 3... to pospałam...) nie miałam już siły i włożyłam go do wózka, pospał do 6, zjadł, zrobił kupę i zasnął do 8.20...
Dam mu jeszcze tydzień na tym mleku ale jak nadal te poranki takie będą to spróbuję zmienić ale będzie to ostatnia zmiana, jak nie pomoże widać tak ma i musi samo przejść...