Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Izulla81 wrote:Domi a w jaki województwie jesteś. Bo ja chciałam 5 w 1 ale w Wielkopolsce nie było szczepionek i musiałam wziąć hexe. Na pneumokoki szczepię za bagatela 280 zł,jedna dawka ale przy starszym dziecku w domu uważam że warto.
Po pierwszej hexie młody miał 2 dni z głowy. Był mega ospały i apatyczny ;(
U nas w domu co prawda małych dzieci nie ma, ale jest sąsiadka, która chodzi do przedszkola, kuzynki młodego (9 i 13 lat) i z tymi dziećmi styczność ma dość często. -
nick nieaktualnyWróciłam ale przeżyłam horror.
Moja córka jak zwykle odwołała szopke u lekarza (zmieniliśmy jej pediatra) bardzo fajny doktorek. Zaprosił księżniczkę /córkę do środka podał rękę,przybył piątkę i żółwika tak dla rozładowania atmosfery bo ona już gotowa i sfochowana potem sprawdził migdały/czy ma Laskowski to coś tam się uśmiechnęła a potem w buzię zajrzał a ta Dziuba nie chciała otworzyć.
Potem przeszliśmy na szczepienie i pielęgniarki dla jej koronę,naklejki a ta akcja wrzask okropny wzięły ja we trzy żeby mnie nie skopala były się o mnie szczepionka trwała sekundę? Lekarz wpadł sprawdzić co się dzieje hahahah
Wychodząc wyszedł aż za gabinet chciał się pożegnać a ta się rozdarla jeszcze gorzej focha szczelila i olala lekarza.
Cała drogę do autobusu się darla nie milosiernie wstyd ludzie się patrzyli jak na wariatke ahhhh
Nie jechałam samochodem bo tam ciężko zaparkować miejsc brakuje a autobus pod nosem się zatrzymuje.
Dotarłam do domu zrobiłam meliske nawet córka chciała więc dałam może będzie grzeczniejsza? I zjadłam Prince polo bo obiad jadłam przed wyjściem wynik 122 mierzylam w drodze na autobus:-)
Lekarz zapytał czy mnie coś nie pokoi w córce czy ona tak zawsze pogadaliśmy i wychodzi ze to bunt czteroletni.
Izulla fajnie ze wpadlas
No nie ukrywam cukrzyca u mnie się rozgoscila i daje mi nie źle popalić ale już bliżej końca zleci szybko.
Oby odpuścił i poszła w pi..... Du:-)
Cieszę się za masz aniołka i możesz odpocząć czy pospac.
Tfu tfu oby tak zostało ba też bym tak chciała.
Na córkę nie mogłam narzekać bo spała,jadła,sikala i chcą wolała (6mcy tylko karmilam) ale nocą byłam nie wyspany za to w dzień mogłam nawet odkurzacz pod łóżeczkiem a ona spała. Jazdę miałam dopiero jak żeby szły katarek,oczy zaropiale i wysoką bardzo gorączka. Leki przeciw gorączkowo co 3-4 h bo taka jazda była.
Domi a jakiś przedział wagowy urodzenia podali odnośnie tych szczepionek darmowych?
Wiesz coś?
Agatia piękny kącik
-
Izulla super, że zagladasz do nas
to mnie pocieszylas, skoro synek był grzeczny, to córka będzie terrorystką...
Żabko czyli bunt 4 latka? No super... u mnie trwa bunt 2 latka, a a zaraz potem będzie 4 latka? Wtedy mała będzie miała bint 2 latka... dobrze, że już siwieje, przynajmniej nowych białych włosów nie będzie widać
U nas są darmowe pneumo i 5w1 dla wcześniaków ur poniżej 37tc i dzieci z niską masą ur poniżej 2500g.
Niestety nas nikt o tym nie informował i o ile o pneumo dowiedziałam się sama, o tyle za 5w1 zapłaciłam.
Miasto jeszcze refunduje meningo i pneumo po ukończeniu 12 mc życia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 14:20
-
nick nieaktualnyDzięki Martta.
Co do córki i tego buntu czteroletka powiem wam............ Masakra kiedy to się skończy????????
Któraś wie??????
Zachowanie wyprowadza z równowagi nie da się tego opisać.
Co bym nie powiedziała to się sprzeciwia,jest najmadrzejsza,stawia się że ona zrobi po swojemu bo ona lepiej umie taka madralinska wrrrrr a ja tryskam agresja z nerwów.
Lepiej niech będzie w przedszkolu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Dzięki Martta.
Co do córki i tego buntu czteroletka powiem wam............ Masakra kiedy to się skończy????????
Któraś wie??????
Zachowanie wyprowadza z równowagi nie da się tego opisać.
Co bym nie powiedziała to się sprzeciwia,jest najmadrzejsza,stawia się że ona zrobi po swojemu bo ona lepiej umie taka madralinska wrrrrr a ja tryskam agresja z nerwów.
Lepiej niech będzie w przedszkolużabka04 lubi tę wiadomość
-
żabka04 wrote:Prince polo mi też nie służy 150/152!
Dałam 2j insuliny -
nick nieaktualnyAgatia wrrrrrrrrr ty chyba ci odpuściła ta cukrzyca.
Cieszę się ze masz takie wyniki po takich rarytasach ale zazdraszczam kużwa mam wrażenie że ty tej mendy nie masz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A ja zgrzszyłam też kupiłam leaysy karobwane zielona cebula są przepyszne i otworzyłam (nie dawno insuline wziełam) i pożarłam małą miseczke -
nick nieaktualnymartta wrote:o yabko to witam w klubie, prince polo chyba jednak odpuszcze, pozostaje dobrze sprawdzony knopers i mleczna kanapka oraz gorzka czekolada. Koniec folgowania
oraz grześki bez czekolady lub w czekoladzie.
Ja nawet polubiłam czekolade Wedla gorzką podchodzi mi pod mleczna i powiem wam że ja wcinam a tak to bym jej nawet jej nie ruszyła bo slowo gorzka źle na mnie działa
U mnie ciemne chmurki nastały to dobrze z domu mi się nie chce wynurzać