WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię Was na KTG, zaraz lecę do ginki.
    Prawie skończyłam kącik Liwii :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 14:16

domi05, Dorinka, martta, adrenalina, Izulla81, żabka04, Kai, twardan lubią tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla81 wrote:
    Domi a w jaki województwie jesteś. Bo ja chciałam 5 w 1 ale w Wielkopolsce nie było szczepionek i musiałam wziąć hexe. Na pneumokoki szczepię za bagatela 280 zł,jedna dawka ale przy starszym dziecku w domu uważam że warto.
    Po pierwszej hexie młody miał 2 dni z głowy. Był mega ospały i apatyczny ;(
    Ze śląska. Nic o żadnych brakach tu nie mówią. U nas są szczepionki w przychodni, nic nie muszę wykupować w aptece. Jemu tez się 5w1 należy za darmo z racji niskiej wagi urodzeniowej, tak jak i pneumokoki.
    U nas w domu co prawda małych dzieci nie ma, ale jest sąsiadka, która chodzi do przedszkola, kuzynki młodego (9 i 13 lat) i z tymi dziećmi styczność ma dość często.

tb732n0a0czusv9c.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ślicznie!!!! :)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ale przeżyłam horror.
    Moja córka jak zwykle odwołała szopke u lekarza (zmieniliśmy jej pediatra) bardzo fajny doktorek. Zaprosił księżniczkę /córkę do środka podał rękę,przybył piątkę i żółwika tak dla rozładowania atmosfery bo ona już gotowa i sfochowana potem sprawdził migdały/czy ma Laskowski to coś tam się uśmiechnęła a potem w buzię zajrzał a ta Dziuba nie chciała otworzyć.
    Potem przeszliśmy na szczepienie i pielęgniarki dla jej koronę,naklejki a ta akcja wrzask okropny wzięły ja we trzy żeby mnie nie skopala były się o mnie szczepionka trwała sekundę? Lekarz wpadł sprawdzić co się dzieje hahahah
    Wychodząc wyszedł aż za gabinet chciał się pożegnać a ta się rozdarla jeszcze gorzej focha szczelila i olala lekarza.
    Cała drogę do autobusu się darla nie milosiernie wstyd ludzie się patrzyli jak na wariatke ahhhh
    Nie jechałam samochodem bo tam ciężko zaparkować miejsc brakuje a autobus pod nosem się zatrzymuje.
    Dotarłam do domu zrobiłam meliske nawet córka chciała więc dałam może będzie grzeczniejsza? I zjadłam Prince polo bo obiad jadłam przed wyjściem wynik 122 mierzylam w drodze na autobus:-)

Lekarz zapytał czy mnie coś nie pokoi w córce czy ona tak zawsze pogadaliśmy i wychodzi ze to bunt czteroletni.

Izulla fajnie ze wpadlas :-)
    No nie ukrywam cukrzyca u mnie się rozgoscila i daje mi nie źle popalić ale już bliżej końca zleci szybko.
    Oby odpuścił i poszła w pi..... Du:-)
    Cieszę się za masz aniołka i możesz odpocząć czy pospac.
    Tfu tfu oby tak zostało ba też bym tak chciała.
    Na córkę nie mogłam narzekać bo spała,jadła,sikala i chcą wolała (6mcy tylko karmilam) ale nocą byłam nie wyspany za to w dzień mogłam nawet odkurzacz pod łóżeczkiem a ona spała. Jazdę miałam dopiero jak żeby szły katarek,oczy zaropiale i wysoką bardzo gorączka. Leki przeciw gorączkowo co 3-4 h bo taka jazda była.

Domi a jakiś przedział wagowy urodzenia podali odnośnie tych szczepionek darmowych?
    Wiesz coś?

Agatia piękny kącik :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulla super, że zagladasz do nas :) to mnie pocieszylas, skoro synek był grzeczny, to córka będzie terrorystką... ;)

Żabko czyli bunt 4 latka? No super... u mnie trwa bunt 2 latka, a a zaraz potem będzie 4 latka? Wtedy mała będzie miała bint 2 latka... dobrze, że już siwieje, przynajmniej nowych białych włosów nie będzie widać ;)

U nas są darmowe pneumo i 5w1 dla wcześniaków ur poniżej 37tc i dzieci z niską masą ur poniżej 2500g.
    Niestety nas nikt o tym nie informował i o ile o pneumo dowiedziałam się sama, o tyle za 5w1 zapłaciłam.
    Miasto jeszcze refunduje meningo i pneumo po ukończeniu 12 mc życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 14:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Martta.

Co do córki i tego buntu czteroletka powiem wam............ Masakra kiedy to się skończy????????
    Któraś wie??????

Zachowanie wyprowadza z równowagi nie da się tego opisać.
    Co bym nie powiedziała to się sprzeciwia,jest najmadrzejsza,stawia się że ona zrobi po swojemu bo ona lepiej umie taka madralinska wrrrrr a ja tryskam agresja z nerwów.

Lepiej niech będzie w przedszkolu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o tym buncie tak po lepkach.
    Bunt 4 latka ( w tym jest bunt 2 latka) tzw kumulacja która wpływa na rozwój.

Współczuję ale jakoś trzeba temu sprostać zadaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prince polo mi też nie służy 150/152!
    Dałam 2j insuliny :-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dzięki Martta.

Co do córki i tego buntu czteroletka powiem wam............ Masakra kiedy to się skończy????????
    Któraś wie??????

Zachowanie wyprowadza z równowagi nie da się tego opisać.
    Co bym nie powiedziała to się sprzeciwia,jest najmadrzejsza,stawia się że ona zrobi po swojemu bo ona lepiej umie taka madralinska wrrrrr a ja tryskam agresja z nerwów.

Lepiej niech będzie w przedszkolu :-)
    Ha ha ha po 20 roku życia ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie najadłam a raczej nawierniczałam do oporu pulpetami z mizeria i ziemniakami. Na dokładkę garść słonych orzeszków z pieca. Za godz pomiar. Jestem ciekawa bo jeszcze nie jadłam orzeszków od kąd mierze cukier.

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Prince polo mi też nie służy 150/152!
    Dałam 2j insuliny :-(
    Współczuję Żabko. Ja dzisiaj zjadłam pół grahamki i kawę z mlekiem instatnt ala biała czekolada (sam cukier) i pomiar 113. Ale po belriso czekoladowym 126, więc lepsze naturalne ;)

• martta Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o yabko to witam w klubie, prince polo chyba jednak odpuszcze, pozostaje dobrze sprawdzony knopers i mleczna kanapka oraz gorzka czekolada. Koniec folgowania :)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia wrrrrrrrrr ty chyba ci odpuściła ta cukrzyca.

Cieszę się ze masz takie wyniki po takich rarytasach ale zazdraszczam kużwa mam wrażenie że ty tej mendy nie masz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    :-)

A ja zgrzszyłam też kupiłam leaysy karobwane zielona cebula są przepyszne i otworzyłam (nie dawno insuline wziełam) i pożarłam małą miseczke :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    o yabko to witam w klubie, prince polo chyba jednak odpuszcze, pozostaje dobrze sprawdzony knopers i mleczna kanapka oraz gorzka czekolada. Koniec folgowania :)

oraz grześki bez czekolady lub w czekoladzie.

Ja nawet polubiłam czekolade Wedla gorzką podchodzi mi pod mleczna i powiem wam że ja wcinam a tak to bym jej nawet jej nie ruszyła bo slowo gorzka źle na mnie działa :-)

U mnie ciemne chmurki nastały to dobrze z domu mi się nie chce wynurzać

• martta Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi zasmakowała gorzka linda 85%, ale więcej niż dwie kostki nawet jakby można było to nie zje, bo naprawdę konkretnie zapycha :)

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabo ale po obiadach mi wywala, choć węgli minimalnie jem, chleb też bez szału :/

Leżę pod ktg i ssie mnie z głodu, mam kanapkę, ale nie będę na leżąco jadła ;)

• agatia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do szpitala, może być tak, że Liwia w tym tyg pojawi się na świecie. Boję się... napiszę jak już będę na oddziale.

• Kai Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, trzymaj się!

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia o kurcze.... trzymaj sie i dawaj znać co dalej! trzymam mocno kciuki!

o148p07w5riqasy7.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, trzymam za Was kciuki. Daj znac jak tylko bedziesz mogła.

‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ