X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • agusza Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ty się Żabko oczywiście nie zrażaj tylko bądź dobrej myśli ze Cię tam porządnie ogarną :)

żabka04 lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza szok?! W szpitalu nie wiedzą?
    Żałośni:-(

Nie uśmiecha mi się iść do szpitala że względu na opiekę nad córka.
    Ale dziecko drugie też jest ważne.
    Mam nadzieję że u mnie w szpitalu jacyś ogarnieci ci lekarze.

Wiecie co mam bo zostawiłam skierowanie do angiologa może by się udało zrobić usg żył jakbym tam leżała?????

• agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko spróbuj ze skierowaniem na USG żył, nic nie masz do stracenia :)
    Agusza szok, personel medyczny na oddziale diabetologicznym :/ ech szkoda słów.

• agusza Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku się wkurzałam,ale potem już mnie to śmieszyło i spokojnie czekałam na lekarza.

Musisz na oddziale powiedzieć o wszystkich swoich wizytach, dolegliwościach itd to możliwe że będziesz miała tzw konsultacje. Ja miałam podczas pobytu na diab konsultacje ginekologiczne aż 3 razy, okuliste, kardiologa i laryngologa bo krew z nosa mi ciekła. Mam nadzieję za trafisz na fajnego prowadzącego:)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o córeczkę się nie martw, trochę bez Ciebie wytrzyma a na pewno będzie miała dobrą opiekę:)

Jedna pielęgniarka np opieprzyla mnie że jem.kanapke z kefirem. Mówiła że NIE WOLNO łączyć węglowodanów z nabiału z węglowodanami z chleba :D czaicie?! Jak powiedziałam to lekarzowi to wyśmiał ją jak nie wiem co.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierd.... Zabko wkur....mnie ta twoja diab. Kolejny raz dzis wyszlo ze twoj gluko przeklamuje a ta sie trzyma tego twojego gluko jakby miała na nowy z własnej kieszeni dac. Przecież 17 jednostek roznicy to bardzo duzo biorąc jeszcze pod uwage ze na jego podstawie masz dawkowac insuline. Nie chce juz wchodzic w jej kompetencje ale dla mnie to conajmniej dziwne ze takie jaja twoj gluko wyprawia a ona ma to w dupie i nic z tym nie robi.
    Zycze zeby mezowi udalo sie zamienic bo znow bedziesz musiala sluchac od tesciowej narzekania a przed porodem i z twoimi cukrami ostatnio ci dodatkowy stres nie potrzebny.

Domi no u mnie akurat zmiana temperatury wody pomagla. Czasem podczas oporzadzania po kapieli zdarza mu sie jeszcze plakac.
    Dziś sie pan wyspal a po przebudzeniu na dzien dobry tak pieknie patrzyl mi w oczka i sie usmiechal szeroko do mnie :)

3i49o7esw7obg123.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Domi ale twoj maly malo przybieral prawda? A twoj Twardan jak przybieral na wadze zanim przeszłas na mm?

Mój był od początku na mm. Już w szpitalu, nie miałam w ogóle pokarmu. Pojawił się dopiero w domu. Przystawiałam, ale on i tak się tym nie najadał, zawsze wypijał butle mm. Jak ściągam laktatorem to uda się max 30 ml. Wydaje mi się, że to taka walka z wiatrakami. Ja stosuję dietę, młody się nie najada, a i tak pije mleko mm. A przybiera ładnie, po 2 tygodniach wrócił do wagi urodzeniowej 3300, po kolejnym tygodniu 3500, po następnych 3 tc 4kg.

Żabko a Ty masz opakowanie pasków otwarte w sensie, że mogą się naświetlić? Jak się naświetlą to mogą fałszować wynik! Dobrze, że będziesz pod opieką w szpitalu.

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko przesłodki :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko, ale cudny, słodki, śliczny :-D

Żabko jak tam u Ciebie? Zorganizowalas opiekę dla córy? Kiedy idziesz do szpitala?

Ja dzisiaj całkiem niezłe cukry. Żre jak głupia grahamki pół bułki co godzinę, już zjadłam dzisiaj 4 ;)

domi05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza o córkę sie nie martwię wiem że sobie poradzi beze mnie bardziej mam problem taki że nie ma kto się nią zaopiekować.
    Na męża nie mogę liczyć. Taką ma pracę.
    Mąż obdzwonił kilku kumpli niestety żaden sie nie zgodził (mąż ma mieć nocki ) więc ciężko spróbuje jeszcze jutro w pracy.

Mam nadzieje że jednak cukry się poprawią na nowych dawkach insuliny i będzie ok oraz ominę szpital.
    Jak mam leżeć ze staruchami to mnie trzęsie i tak naprawde nic mi nie beda robić (tylko cukry prostować).
    jak sie nie poprawią to zwiększą insuline dla mnie to to samo jakbym była w domu.

Dorinka ahhhhhhhhh mi też brak słów
    Aby do 05.09 i tera ogarnąć
    Do teściów nie zadzwonimy ................więc się modle żeby cukry się naprawiły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 20:19

• domi05 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Dorinko jaki on duży w porównaniu do mojego! to mój Dominik teraz tam wygląda mniej więcej, ale jest jakby dłuższy i chudszy, może jutro mu coś cyknę i się pochwalę :-)

Dorinko, czytałam opakowanie hippa, jest tam w kilku miejscach napisane, że to mleko można dawać w takich ilościach i tak często jak domaga się tego dziecko (nie tak jak inne mm mniej więcej co 3 godziny) czyli chce co godzinę - dajesz, chce wypić 200 proszę bardzo - jak z piersi, z tym że przy takim karmieniu kontrolowałabym co tydzień wagę w przychodni czy jest prawidłowo :-)

Żabko to teraz trzeba zęby zacisnąć i żadnego podjadania niedozwolonych produktów typu chipsy, babeczki czy wafelki. A na obiad ładnie duszone albo parowane mięsko z warzywami i ryżem - tak jak na diecie powinno być
    Teraz już końcówka, jakoś musisz wytrzymać, bo to niedozwolone co służyło wcześniej, teraz przestało. :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy laski, próbuję iść spać, bo o 3.30 pomiar cukru ;). Wczoraj nie spałam, może dzisiaj się uda :)
    Dzisiaj cukry łaskawe, jak nigdy :)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Domi za info :)
    Mówiłam wam ze wlasnie sie boje o jego wage po rosnie jak na drozdzach. No a jak widać pojesc sobie lubi.
    Jk wazylam sie z nim w domu prowizorycznie to wychodzi ze wazy juz z 4.5kg o ile waga nie przeklamuje.

Ale nie wiem dlaczego moj maly nie zaliczyl spadku po urodzeniu. Tzn w 3 dobie spadl z 2840 na 2790 ale juz w 5 mial 2870. Pewnie gdyby spadl z wagi i musiał odrabiac straty wazyl by dzis troche mniej.
    Lekarka mowi ze nie jest gruby i zeby sie nie przejmowac no ale ja pamietam jak wygladal po porodzie i widze ze sie zaokraglil. A wogole to mi sie ciotka kazala w glowe popukac czym ja sie przejmuje bo przeciez nie bede niemowalaka odchudzać a zacznie biegac to zrzuci. Wiem ze to glupie ale jego apetyt tez jest dla mnie troche rozczarowaniem ;) Wyobrazalam sobie w ciazy ze bede moec takiego filigranowego synusia a nie malego klocuszka :)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski czy tu cisza, czy też forum szaleje?
    Wczoraj miałam zrobiony profil wypadał idealnie ;) w nocy 85, na czczo 74, bez acetonu. Grahamki mi służą :)
    Udanego dzionka.

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogee :/ znowu to forum wariuje... widzę swój wpis z 8 rano, a Waszych nie... szlak by to!!!

• agusza Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie pousuwali prawie wszystkie dzisiejsze wpisy..

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Mam nadzieję że dziś będzie na forum bez wariacji! :-)

Chwale się na czczo 85!!!!!!!!!:-)
    Czyżby zasługa kanapki chleb słonecznikowy z pasztetem Krakus i ogórkiem kiszonym??????
    Czy nadszedł już czas dobroci dla mnie??????
    Oby już tak pozostało :-)

Co tam u was?????

agatia, martta lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko super extra gitarra :-D
    Ja dziś 75 i bez ketonow, ale sikalam w nocy 1000 razy, więc nie jest to miarodajne ;)
    Mam nadzieję, że dzisiejsze cukry będą łaskawsze, od tych wczorajszych ;)
    Jem już śniadanko, bo mnie ssie z głodu :)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Tak jak obiecałam przedstawiam Wam mojego marudnego księcia, który postanowił że się matce do zdjęć nie uśmiechnie i już :-P
    Ślinimy się już że hej, co widać na ostatnim zdjęciu ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 21:13

martta, żabka04, twardan, Dea28, Dorinka lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zabka suuuuper! Oby tak juz zostało! U mnie znowu na granicy bo 89...
    Dzisiaj będzie długi dzień, mąż o 9 wyjeżdża na trase, 100km beda tam rowerowac, ale byloby lepiej gdyby sie nie okazalo, ze zapomniał kasku rowerowego, grrrr, bede sie jeszcze bardziej teraz martwic, zeby nic sobie nie zrobił :-(
    Znowu takie bole miesiaczkowe mam, tak pare razy dziennie i w nocy, no ale chyba macica cwiczy jak to ginka mówi. W piątek wizyta zobaczymy co tam słychać...
    Domi super synek! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 07:39

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ