Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgusza szok?! W szpitalu nie wiedzą?
Żałośni:-(
Nie uśmiecha mi się iść do szpitala że względu na opiekę nad córka.
Ale dziecko drugie też jest ważne.
Mam nadzieję że u mnie w szpitalu jacyś ogarnieci ci lekarze.
Wiecie co mam bo zostawiłam skierowanie do angiologa może by się udało zrobić usg żył jakbym tam leżała?????
-
Na początku się wkurzałam,ale potem już mnie to śmieszyło i spokojnie czekałam na lekarza.
Musisz na oddziale powiedzieć o wszystkich swoich wizytach, dolegliwościach itd to możliwe że będziesz miała tzw konsultacje. Ja miałam podczas pobytu na diab konsultacje ginekologiczne aż 3 razy, okuliste, kardiologa i laryngologa bo krew z nosa mi ciekła. Mam nadzieję za trafisz na fajnego prowadzącego:)Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
A o córeczkę się nie martw, trochę bez Ciebie wytrzyma a na pewno będzie miała dobrą opiekę
Jedna pielęgniarka np opieprzyla mnie że jem.kanapke z kefirem. Mówiła że NIE WOLNO łączyć węglowodanów z nabiału z węglowodanami z chlebaczaicie?! Jak powiedziałam to lekarzowi to wyśmiał ją jak nie wiem co.
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Ja pierd.... Zabko wkur....mnie ta twoja diab. Kolejny raz dzis wyszlo ze twoj gluko przeklamuje a ta sie trzyma tego twojego gluko jakby miała na nowy z własnej kieszeni dac. Przecież 17 jednostek roznicy to bardzo duzo biorąc jeszcze pod uwage ze na jego podstawie masz dawkowac insuline. Nie chce juz wchodzic w jej kompetencje ale dla mnie to conajmniej dziwne ze takie jaja twoj gluko wyprawia a ona ma to w dupie i nic z tym nie robi.
Zycze zeby mezowi udalo sie zamienic bo znow bedziesz musiala sluchac od tesciowej narzekania a przed porodem i z twoimi cukrami ostatnio ci dodatkowy stres nie potrzebny.
Domi no u mnie akurat zmiana temperatury wody pomagla. Czasem podczas oporzadzania po kapieli zdarza mu sie jeszcze plakac.
Dziś sie pan wyspal a po przebudzeniu na dzien dobry tak pieknie patrzyl mi w oczka i sie usmiechal szeroko do mnie -
Dorinka wrote:Domi ale twoj maly malo przybieral prawda? A twoj Twardan jak przybieral na wadze zanim przeszłas na mm?
Mój był od początku na mm. Już w szpitalu, nie miałam w ogóle pokarmu. Pojawił się dopiero w domu. Przystawiałam, ale on i tak się tym nie najadał, zawsze wypijał butle mm. Jak ściągam laktatorem to uda się max 30 ml. Wydaje mi się, że to taka walka z wiatrakami. Ja stosuję dietę, młody się nie najada, a i tak pije mleko mm. A przybiera ładnie, po 2 tygodniach wrócił do wagi urodzeniowej 3300, po kolejnym tygodniu 3500, po następnych 3 tc 4kg.
Żabko a Ty masz opakowanie pasków otwarte w sensie, że mogą się naświetlić? Jak się naświetlą to mogą fałszować wynik! Dobrze, że będziesz pod opieką w szpitalu.twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
nick nieaktualnyAgusza o córkę sie nie martwię wiem że sobie poradzi beze mnie bardziej mam problem taki że nie ma kto się nią zaopiekować.
Na męża nie mogę liczyć. Taką ma pracę.
Mąż obdzwonił kilku kumpli niestety żaden sie nie zgodził (mąż ma mieć nocki ) więc ciężko spróbuje jeszcze jutro w pracy.
Mam nadzieje że jednak cukry się poprawią na nowych dawkach insuliny i będzie ok oraz ominę szpital.
Jak mam leżeć ze staruchami to mnie trzęsie i tak naprawde nic mi nie beda robić (tylko cukry prostować).
jak sie nie poprawią to zwiększą insuline dla mnie to to samo jakbym była w domu.
Dorinka ahhhhhhhhh mi też brak słów
Aby do 05.09 i tera ogarnąć
Do teściów nie zadzwonimy ................więc się modle żeby cukry się naprawiły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 20:19
-
Jeju Dorinko jaki on duży w porównaniu do mojego! to mój Dominik teraz tam wygląda mniej więcej, ale jest jakby dłuższy i chudszy, może jutro mu coś cyknę i się pochwalę
Dorinko, czytałam opakowanie hippa, jest tam w kilku miejscach napisane, że to mleko można dawać w takich ilościach i tak często jak domaga się tego dziecko (nie tak jak inne mm mniej więcej co 3 godziny) czyli chce co godzinę - dajesz, chce wypić 200 proszę bardzo - jak z piersi, z tym że przy takim karmieniu kontrolowałabym co tydzień wagę w przychodni czy jest prawidłowo
Żabko to teraz trzeba zęby zacisnąć i żadnego podjadania niedozwolonych produktów typu chipsy, babeczki czy wafelki. A na obiad ładnie duszone albo parowane mięsko z warzywami i ryżem - tak jak na diecie powinno być
Teraz już końcówka, jakoś musisz wytrzymać, bo to niedozwolone co służyło wcześniej, teraz przestało. -
O dzięki Domi za info
Mówiłam wam ze wlasnie sie boje o jego wage po rosnie jak na drozdzach. No a jak widać pojesc sobie lubi.
Jk wazylam sie z nim w domu prowizorycznie to wychodzi ze wazy juz z 4.5kg o ile waga nie przeklamuje.
Ale nie wiem dlaczego moj maly nie zaliczyl spadku po urodzeniu. Tzn w 3 dobie spadl z 2840 na 2790 ale juz w 5 mial 2870. Pewnie gdyby spadl z wagi i musiał odrabiac straty wazyl by dzis troche mniej.
Lekarka mowi ze nie jest gruby i zeby sie nie przejmowac no ale ja pamietam jak wygladal po porodzie i widze ze sie zaokraglil. A wogole to mi sie ciotka kazala w glowe popukac czym ja sie przejmuje bo przeciez nie bede niemowalaka odchudzać a zacznie biegac to zrzuci. Wiem ze to glupie ale jego apetyt tez jest dla mnie troche rozczarowaniemWyobrazalam sobie w ciazy ze bede moec takiego filigranowego synusia a nie malego klocuszka
-
nick nieaktualnyWitam się.
Mam nadzieję że dziś będzie na forum bez wariacji!
Chwale się na czczo 85!!!!!!!!!
Czyżby zasługa kanapki chleb słonecznikowy z pasztetem Krakus i ogórkiem kiszonym??????
Czy nadszedł już czas dobroci dla mnie??????
Oby już tak pozostało
Co tam u was?????agatia, martta lubią tę wiadomość
-
Żabko super extra gitarra
Ja dziś 75 i bez ketonow, ale sikalam w nocy 1000 razy, więc nie jest to miarodajne
Mam nadzieję, że dzisiejsze cukry będą łaskawsze, od tych wczorajszych
Jem już śniadanko, bo mnie ssie z głodu
żabka04 lubi tę wiadomość
-
Hej
Tak jak obiecałam przedstawiam Wam mojego marudnego księcia, który postanowił że się matce do zdjęć nie uśmiechnie i już
Ślinimy się już że hej, co widać na ostatnim zdjęciu ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 21:13
martta, żabka04, twardan, Dea28, Dorinka lubią tę wiadomość
-
No zabka suuuuper! Oby tak juz zostało! U mnie znowu na granicy bo 89...
Dzisiaj będzie długi dzień, mąż o 9 wyjeżdża na trase, 100km beda tam rowerowac, ale byloby lepiej gdyby sie nie okazalo, ze zapomniał kasku rowerowego, grrrr, bede sie jeszcze bardziej teraz martwic, zeby nic sobie nie zrobił
Znowu takie bole miesiaczkowe mam, tak pare razy dziennie i w nocy, no ale chyba macica cwiczy jak to ginka mówi. W piątek wizyta zobaczymy co tam słychać...
Domi super synek!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 07:39
żabka04 lubi tę wiadomość