X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sweet trafiłam do szpitala z nadciśnieniem, niskim białkiem i albumina we krwi, opuchlizną, małą ilością wód. Do tego cukrzyca i normalizacja cukrów, szczególnie na czczo. Ostatnio poniżej 70, teraz 60 z hakiem.
    Ordynator stwierdził, że jak się wszystko unormowalo, to nie ma na co czekać, bo może znowu szaleć i będzie problem.
    A w którym tygodniu ciąży pojawiły się twoje dolegliwosci? Długo jesteś w szpitalu?

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj też byłam na grilu i cukier wywaliło ale co tam...

Żabko obczaje pasztety choć moja diabetolog mówi by pasztetów nie jeść w ogóle.

Sweet ja biore poki co 8j insulatardu na noc.

Kai ja dziś pojadłam rosołku wołowego z ziemniakami a potem poprawiłam ziemniakami ze śmietaną mięskiem i pomidorami i cukry w normie :-)

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    A w którym tygodniu ciąży pojawiły się twoje dolegliwosci? Długo jesteś w szpitalu?
    Leżę od 3 sierpnia, a dolegliwości miałam 2 tyg wcześniej. Ginka stwierdziła, że nie ma poprawy i trzeba się położyć.

• agusza Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z waszym ciśnieniem? Miała któraś z was jakoś specjalnie niskie? Ja ostatnio u lekarza miałam 89/47 :| aż sprawdziliśmy jeszcze raz. Nie czuję się źle ale zastanawiam się czy to dobrze ze mam tak nisko.

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Dziewczyny a jak z waszym ciśnieniem? Miała któraś z was jakoś specjalnie niskie? Ja ostatnio u lekarza miałam 89/47 :| aż sprawdziliśmy jeszcze raz. Nie czuję się źle ale zastanawiam się czy to dobrze ze mam tak nisko.
    Ja mam takie niskie ale biorę Acard.Ale pod koniec 1 ciąży zdarzało się że miałam większe niż 140/90. Mój gin zaleca słaba kawę jeśli źle się czujesz z takim niskim ciśnieniem. Ja piję jedną dziennie.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Leżę od 3 sierpnia, a dolegliwości miałam 2 tyg wcześniej. Ginka stwierdziła, że nie ma poprawy i trzeba się położyć.
    Pewnie. Z nadciśnieniem nie ma żartów. Moja koleżanka z pracy miała 4 msc temu rozwiazana ciążę w 24tc. Niestety stan dziecka jest dość poważny, cały czas są w szpitalu. Ja właśnie również miałam epizody w 1 ciąży z nadciśnieniem i dlatego biorę teraz acard. Ale niestety cały czas boję się że znowu się coś wyskoczy pod koniec.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak mam okropny dzień.
    Cukry dziś powariowaly.
    Nawet po kolacji.
    Ale cóż leżę plackiem tak mnie brzuch boli.
    Pewnie za dużo jem i wywala po wszystkim co mi służyło.
    Poryczalam się mąż mój się do tego przyczynił wrrrrre

Ja tu rozmyślam o tych pieprzonych cukrach,o pakowaniu itd a ten najbiedniejszy jutro musi iść robić przeswietlenie zębów, zapisać się do dentysty i o matko ile to on nie ma do roboty i tylko on najważniejszy
    Nawet teraz córka się nie zajmie bo musi odpocząć po pracy a ja kuźwa nawet chodzić nie mogę bo brzuch od razu twardnieje i głupi tekst to idź zaraz się połóż do szpitala i lez tam

Czasami sobie myślę że szkoda ze oni nie mogą doświadczyć ciężaru jakiego nosimy a potem przez wlchwile tego bólu porodowego może bardziej by szanowali nas a tak to wychodzą na jakiś głupców ;-(

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko moj ma kawał brzucha ( wiec dźwiga ciężar tak jak ja) ale moj znow wq mnie tekstami ze on wie o czym ja mowię. Albo ze mu tez cieżko. I wiecznie ma tak jak ja.

To weź ku..a chłopie schudnij. Jak Moza porównywać sie do kogoś kto przybrał z dzieciątkiem w przeciągu pol roku kilogramów i kawał brzucha do kogoś kto ma go od zawsze i normalnie chodzi, porusza sie, biega, a ja ledwo człapie ostatnio z pokoju do łazienki albo do kuchni :/

Nie wiem po co ye durne teksty, moze mysli ze mnie tym pociesza jak powie ze czuje sie tak samo? Nie wiem..
    ehh..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chudy jak patyk bo taka jego natura przy wzroście 198:-)
    Nie lubi ludzi grubych.
    Kiedyś się zastanawiałam co by zrobił gdybym kiedyś była gruba? Czy by mnie zostawił? A chyba też nie jestem:-)

Wkurza mnie dzisiaj a myślałam że będzie fajny wieczór:-(

Wypiłam już mleko za niedługo kanapka i idę spać
    Jakoś mam wszystko w doopie.
    Dziwna jestem w tej ciąży:-(
    Z córką w ciąży się cieszyłam, miałam więcej siły i jakoś mi się chciało coś robić z uśmiechem na twarzy no przy końcówce kleklam bo lato było bardzo upalne a ja Przytyłam ponad 20kg.
    A teraz fajnie chłodno to ja nie mam siły ani chęci jak by mnie ktoś walce przejechał.

SORY za smecenie :-(

No wcale bym się nie zdziwiła jakby tak pomyślał przecież oni inaczej myślą od nas:-) A może masz nad nim się rozczulac przecież jemu też ciężko nie???

adrenalina lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z tych urodzin dzieciaka, nawet znosnie było. Tylko naprawde coraz gorzej znosze jak sie objadaja ciastami wszyscy wokół, tez mi sie chce :-(
    Zabko olej chłopa, chociaż mi tez sie marzy, zeby na jeden dzień chociaz maz zobaczyl z czym to wszystko sie je, chociaz ostatnio jest wspierajacy i widzi jak..mi skacze brzuch i ze już ciezko ze wszystkim, ale i tak ciagle muszę gadac zeby cos sprzatnal np. Po sobie, bo sie przyzwyczaił ze w domu jak jestem to wszystko zrobione i ugotowane itd. Ehhh szkoda gadać..
    Agatia i tego ostatniego przekroczenia życzę Ci z całego serca :-)

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta to najgorsze jak się patrzy i nie możesz :-(
    Dobrze że wytrzymałas:-)

Głową mnie z tych nerwów rozbolala.

Zjadłam kanapkę poczekam podam insulinę i idę spać.
    Uciekam.
    Dziękuję za wysłuchanie:-)

Agatia daj znać i życzę powodzenia:-)
    Jutro wasz dzień:-)

• martta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko ja tez zaraz do łóżka idę, bo maly mi dzisiaj zyc nie daje, juz caly brzuch mnie boli :-(
    Agatia trzymam kciuki mocno za Was jutro! :-)

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 15:08

martta, żabka04, Sweet_CupCake, twardan, Dorinka lubią tę wiadomość

• Kai Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahatia, domyslam się, że się stresujesz, to ważny dzień. Obiecuję, że będę z Tobą myślami. Trzymaj się i daj znać po. A jak się bedziesz denerwować, to pisz, będziemy Cię wspierać. Na pewno wszystko będzie dobrze. :-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia kciuki mocno zaciśnięte! :-) powodzenia dziewczyny!

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czczo 93/96:-(

Chyba pojutrze zwiększe dawkę insuliny nocnej.
    Przed posiłkiem tzn przed obiadem i kolacja już zwiększyłam.

Biorę się do śniadania bo głodna jestem:-(

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Trzymam kciuki za cc. Moje posty wczoraj zniknęły. :-(

Pisałam że też mam niskie ciśnienie ale to przez Acard. Czy któraś też z was bierze? Podobno to najświeższe wytyczne przy cukrzycy. Wiecie do kiedy ten Acard się bierze przy cukrzycy?

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam acard do 12 tc( jak jeszcze nie wiedziałam o cukrzycy ) w klinikach daja go w pierwszych tygodniach na podtrzymanie ciazy.

Agatia trzymam kciuki od rana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę acard od...... 2tyg przed zajściem w ciążę do teraz:-)
    Nie wiem kiedy się przestaje brać.

Po śniadaniu 138/140.
    Ale córka mnie w......ila :-( Więc miało prawo wywalić.
    Już w przedszkolu chwilą spokoju.

• Kai Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zadnych a acardow nie biorę. Ciśnienie mam zawsze niskie, takie z serii 90/60, czasem trochę wyższe. Nie przypominam sobie, zebym kiedykolwiek przekroczyła 120.
    Cukry na czczo 85, bez ketonow. :-)
    Nadal nic a nic nie tyje, ale ginka kazała sie tym nie martwic, skoro dzidzius rośnie, a ja mam dobrą morfologie. Jak mówię ludziom, że mam +2 kg od wagi przedciazowej, to się za głowę łapią.
    Wczoraj miałam historię cukrową. Robilismy grilla. Właśnie kroilam warzywa na szaszłyki, kiedy mi się o pomiarze cukru przypomniało. Polecialam po glukometr, ale zapomnialam umyć rąk. Zmierzylam, a tam 198! Oczy mi z orbit wyszły prawie. I dopiero sobie przypomnialam o rekach uwalanych sokami warzywnymi. Umylam, naklulam i okazało się, że jednak 104. Ale sobie sama stracha napedzilam.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ