Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
agatia wrote:Sweet trafiłam do szpitala z nadciśnieniem, niskim białkiem i albumina we krwi, opuchlizną, małą ilością wód. Do tego cukrzyca i normalizacja cukrów, szczególnie na czczo. Ostatnio poniżej 70, teraz 60 z hakiem.
Ordynator stwierdził, że jak się wszystko unormowalo, to nie ma na co czekać, bo może znowu szaleć i będzie problem. -
Ja wczoraj też byłam na grilu i cukier wywaliło ale co tam...
Żabko obczaje pasztety choć moja diabetolog mówi by pasztetów nie jeść w ogóle.
Sweet ja biore poki co 8j insulatardu na noc.
Kai ja dziś pojadłam rosołku wołowego z ziemniakami a potem poprawiłam ziemniakami ze śmietaną mięskiem i pomidorami i cukry w normie -
Dziewczyny a jak z waszym ciśnieniem? Miała któraś z was jakoś specjalnie niskie? Ja ostatnio u lekarza miałam 89/47
aż sprawdziliśmy jeszcze raz. Nie czuję się źle ale zastanawiam się czy to dobrze ze mam tak nisko.
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
agusza wrote:Dziewczyny a jak z waszym ciśnieniem? Miała któraś z was jakoś specjalnie niskie? Ja ostatnio u lekarza miałam 89/47
aż sprawdziliśmy jeszcze raz. Nie czuję się źle ale zastanawiam się czy to dobrze ze mam tak nisko.
-
agatia wrote:Leżę od 3 sierpnia, a dolegliwości miałam 2 tyg wcześniej. Ginka stwierdziła, że nie ma poprawy i trzeba się położyć.
-
nick nieaktualnyJednak mam okropny dzień.
Cukry dziś powariowaly.
Nawet po kolacji.
Ale cóż leżę plackiem tak mnie brzuch boli.
Pewnie za dużo jem i wywala po wszystkim co mi służyło.
Poryczalam się mąż mój się do tego przyczynił wrrrrre
Ja tu rozmyślam o tych pieprzonych cukrach,o pakowaniu itd a ten najbiedniejszy jutro musi iść robić przeswietlenie zębów, zapisać się do dentysty i o matko ile to on nie ma do roboty i tylko on najważniejszy
Nawet teraz córka się nie zajmie bo musi odpocząć po pracy a ja kuźwa nawet chodzić nie mogę bo brzuch od razu twardnieje i głupi tekst to idź zaraz się połóż do szpitala i lez tam
Czasami sobie myślę że szkoda ze oni nie mogą doświadczyć ciężaru jakiego nosimy a potem przez wlchwile tego bólu porodowego może bardziej by szanowali nas a tak to wychodzą na jakiś głupców ;-( -
Żabko moj ma kawał brzucha ( wiec dźwiga ciężar tak jak ja) ale moj znow wq mnie tekstami ze on wie o czym ja mowię. Albo ze mu tez cieżko. I wiecznie ma tak jak ja.
To weź ku..a chłopie schudnij. Jak Moza porównywać sie do kogoś kto przybrał z dzieciątkiem w przeciągu pol roku kilogramów i kawał brzucha do kogoś kto ma go od zawsze i normalnie chodzi, porusza sie, biega, a ja ledwo człapie ostatnio z pokoju do łazienki albo do kuchni
Nie wiem po co ye durne teksty, moze mysli ze mnie tym pociesza jak powie ze czuje sie tak samo? Nie wiem..
ehh.. -
nick nieaktualnyMój chudy jak patyk bo taka jego natura przy wzroście 198:-)
Nie lubi ludzi grubych.
Kiedyś się zastanawiałam co by zrobił gdybym kiedyś była gruba? Czy by mnie zostawił? A chyba też nie jestem:-)
Wkurza mnie dzisiaj a myślałam że będzie fajny wieczór:-(
Wypiłam już mleko za niedługo kanapka i idę spać
Jakoś mam wszystko w doopie.
Dziwna jestem w tej ciąży:-(
Z córką w ciąży się cieszyłam, miałam więcej siły i jakoś mi się chciało coś robić z uśmiechem na twarzy no przy końcówce kleklam bo lato było bardzo upalne a ja Przytyłam ponad 20kg.
A teraz fajnie chłodno to ja nie mam siły ani chęci jak by mnie ktoś walce przejechał.
SORY za smecenie
No wcale bym się nie zdziwiła jakby tak pomyślał przecież oni inaczej myślą od nas:-) A może masz nad nim się rozczulac przecież jemu też ciężko nie???
adrenalina lubi tę wiadomość
-
Wróciłam z tych urodzin dzieciaka, nawet znosnie było. Tylko naprawde coraz gorzej znosze jak sie objadaja ciastami wszyscy wokół, tez mi sie chce
Zabko olej chłopa, chociaż mi tez sie marzy, zeby na jeden dzień chociaz maz zobaczyl z czym to wszystko sie je, chociaz ostatnio jest wspierajacy i widzi jak..mi skacze brzuch i ze już ciezko ze wszystkim, ale i tak ciagle muszę gadac zeby cos sprzatnal np. Po sobie, bo sie przyzwyczaił ze w domu jak jestem to wszystko zrobione i ugotowane itd. Ehhh szkoda gadać..
Agatia i tego ostatniego przekroczenia życzę Ci z całego serca -
nick nieaktualnyMartta to najgorsze jak się patrzy i nie możesz
Dobrze że wytrzymałas:-)
Głową mnie z tych nerwów rozbolala.
Zjadłam kanapkę poczekam podam insulinę i idę spać.
Uciekam.
Dziękuję za wysłuchanie:-)
Agatia daj znać i życzę powodzenia:-)
Jutro wasz dzień -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny. Trzymam kciuki za cc. Moje posty wczoraj zniknęły.
Pisałam że też mam niskie ciśnienie ale to przez Acard. Czy któraś też z was bierze? Podobno to najświeższe wytyczne przy cukrzycy. Wiecie do kiedy ten Acard się bierze przy cukrzycy? -
nick nieaktualny
-
Ja zadnych a acardow nie biorę. Ciśnienie mam zawsze niskie, takie z serii 90/60, czasem trochę wyższe. Nie przypominam sobie, zebym kiedykolwiek przekroczyła 120.
Cukry na czczo 85, bez ketonow.
Nadal nic a nic nie tyje, ale ginka kazała sie tym nie martwic, skoro dzidzius rośnie, a ja mam dobrą morfologie. Jak mówię ludziom, że mam +2 kg od wagi przedciazowej, to się za głowę łapią.
Wczoraj miałam historię cukrową. Robilismy grilla. Właśnie kroilam warzywa na szaszłyki, kiedy mi się o pomiarze cukru przypomniało. Polecialam po glukometr, ale zapomnialam umyć rąk. Zmierzylam, a tam 198! Oczy mi z orbit wyszły prawie. I dopiero sobie przypomnialam o rekach uwalanych sokami warzywnymi. Umylam, naklulam i okazało się, że jednak 104. Ale sobie sama stracha napedzilam.