Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny witam się z cukrem 65, chyba zaczynają za bardzo spadać, więc cieszę się, że jutro cc.
Właśnie wypilam kawee, bo całą noc nie spałam. Na oddziale był meksyk, w nocy przyszły nowe dziewczyny, kilka zeszło na porodówke, masakra ogólnie. Była też smutna sytuacja, dla tego nie znoszę patologii ciąży...
Mam teochee doła, że mojej ginki nie będzie przy cc, ale ma robić jej koleżanka, no chyba, że coś jej wypadnie. W sumie jest mi wszystko jedno kto będzie mnie ciął aby dobrze zeszły.
Ech cose czuję, że będzie to stresowy dzień...
-
Dorinko, jeszcze nie wiem, czy za 2-3 miesiące będę tego zdania, ale na razie muszę stwierdzić, że moja teściowa to anioł w porównaniu z Twoją. Co to w ogóle są za teksty? Może rzeczywiście czas najwyższy, byś grzecznie, ale stanowczo poprosiła ją o powstrzymanie się od takich komentarzy i zmianę zachowania. Życzę powodzenia!
U mnie na czczo 86, bez ketonow.
-
nick nieaktualnyWitam się.
U mnie na czczo 90.
I obudził mnie głód.
Ile wypraw dziś w nocy było do WC?!!!! Myślałam że wysikalam i będą piękne cukry.
Ale ważne że w normie.
Ja już po śniadaniu.
Kai życzę Ci żeby twoja teściowa była tym aniołem.
Zabko to się zdarza ale ci tego bardzo życzę
Ja na swoją też nic nie mogłam powiedzieć do czasu kiedy przyjechała pilnować córkę zrobiła mi awanturę o 3:30 jak wyjeżdżalam do pracy ze...... Ahh wszystko jej nie pasowało
Potem druga awantura i już przegiela na maksa bo źle gadała na moją córkę że się cofa w rozwoju, że śpiewać czy wierszyków nie umie że nie robi tak jak ona chce i że będzie chodzić do szkoły specjalnej jak tak dalej pójdzie!!!
Takkkkkk ryczałam jak bobr jak to usłyszałam bo z córką wszystko wporzadku jest porostu córka jej nie lubi i nie robi tak jak ona chce.
Dorinka odstaw te leki. Pamiętasz Domi synek tak miał też odstawila. -
nick nieaktualny
-
Dorwałam od rana swoją ginke przed jej wyjściem do domu. Nie jest zachwycona cięciem na sucho. Ma rano zadzwonić do ordynatora, żeby jeszcze poczekać, aż coś rozkręci się samo. Była bym za, ale co zdecyduje ordynator zobaczymy
Zatem do jutra nie wiem, jak rozwinie się akcja. Może być tak, że jeszcze poleżę...
Ech... chyba znowu zjem jabłecznik na poprawę humoru i zabicie stresu. -
witam się po śniadaniu, na czczo jak u Zabki 90 dzisiaj.
dzisiaj popołudniu czekają mnie 2 urodziny chrześniaka mężą którego widzieliśmy rok temu też na urodzinach ostatni raz. Wcale nie chce mi się tam iść, średnio za nimi przepadam i jeszcze ich rodzina będzie w ogóle obcy dla mnie ludzie i znowu tłumaczenie że nic nie zjem bo cukrzyca i ewszyscy będą ciasta i torty wpierdzielali, grrrrrr
no i muszę zabrać jakieś swoje jedzenie bo kilka h tam będziemy pewnie
Agatia no zobaczymy jak sytuacja się rozwinie, trzymam kciuki cały czas
-
Dziękujemy za gratulacje Dziewczyny.
Agatia, trzymam kciuki za pomyślne cc!
Dorinko, współczuje pewnie dziecko tez sie meczy z teściowa i tęskni do Ciebieehh widze, ze mamy podobne problemy ze zrobieniem 2 przez naszych synków. Moj tez sie bardzo pręży przy robieniu kupki. Na razie polozna powiedziała, żeby poobserwować na razie, bo u 2 tyg maluszka moze tak być. Twojemu dali probityk, moze u mojego to tez problem z flora, bo dostałam antybiotyk a trakcie porodu...
Biedak nie moze zasnąć spokojnie po karmieniu, bo tak go skręca.
-
Witam się z cukrem 99. My wczoraj z Piotrusiem byliśmy na grillu u mojego brata, tak, że pierwsza impreza młodego zaliczona
Całą imprę przespał
a dzisiaj od 5 już marudzi, ech czasami tęsknię za czasami gdy był jeszcze w brzuchu....ale na pewno nie za cukrzycą!
Dorinko współczuję, nie masz lekko
Agatia trzymam kciuki:)twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Agusienka mój młody też strasznie się prężył, męczył, nie mógł bąka puścić. Podaję mu probiotyk i espumisan. Teraz jest zdecydowanie lepiej, gazy idą
ale kupę robi co 2 dni. Ale już przynajmniej tak straszne nie płacze przy tym. Ja probiotyk podawałam już od około trzeciego tygodnia, a od 4 espumisan.
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Agusienka1985 wrote:Dziękujemy za gratulacje Dziewczyny.
Agatia, trzymam kciuki za pomyślne cc!
Dorinko, współczuje pewnie dziecko tez sie meczy z teściowa i tęskni do Ciebieehh widze, ze mamy podobne problemy ze zrobieniem 2 przez naszych synków. Moj tez sie bardzo pręży przy robieniu kupki. Na razie polozna powiedziała, żeby poobserwować na razie, bo u 2 tyg maluszka moze tak być. Twojemu dali probityk, moze u mojego to tez problem z flora, bo dostałam antybiotyk a trakcie porodu...
Biedak nie moze zasnąć spokojnie po karmieniu, bo tak go skręca. -
agatia wrote:Hej dziewczyny witam się z cukrem 65, chyba zaczynają za bardzo spadać, więc cieszę się, że jutro cc.
Właśnie wypilam kawee, bo całą noc nie spałam. Na oddziale był meksyk, w nocy przyszły nowe dziewczyny, kilka zeszło na porodówke, masakra ogólnie. Była też smutna sytuacja, dla tego nie znoszę patologii ciąży...
Mam teochee doła, że mojej ginki nie będzie przy cc, ale ma robić jej koleżanka, no chyba, że coś jej wypadnie. W sumie jest mi wszystko jedno kto będzie mnie ciął aby dobrze zeszły.
Ech cose czuję, że będzie to stresowy dzień... -
nick nieaktualnyZrobiłam krok do przodu
Przygotowalam teczkę z dokumentami do szpitala żeby mieli wszystko na tacy.
Papiery do pracy,do becikowego i 500+.
Tzn ksero i oryginał dokumentów.
Nic nie wypelnialam:-)
Jutro się wezmę za pakowanie torby do szpitala.
Córka pójdzie do przedszkola będzie mi prościej.
Teraz mi przeszkadzała a co dopiero przy torbie.
Sweet dobrze wiedzieć.
Więc na gbs też dostanę antybiotyk mówisz żeby małemu dać probiotyki? Jakie????
A to w szpitalu nie powiedzą??????
Ja biorę od początku ciązy witaminka feminovit +dha i ile po porodzie jeszcze to brać?
Kurcze a myślałam żeby już nie kupować
Ja dziś lepszy humor mam.
Mąż kazał usiąść odkurzyl mieszkanie przed pracą. Ja tylko kurze starlam.
Zjem obiad może jakieś podwórko z córką zachacze? -
żabka04 wrote:Zrobiłam krok do przodu
Przygotowalam teczkę z dokumentami do szpitala żeby mieli wszystko na tacy.
Papiery do pracy,do becikowego i 500+.
Tzn ksero i oryginał dokumentów.
Nic nie wypelnialam:-)
Jutro się wezmę za pakowanie torby do szpitala.
Córka pójdzie do przedszkola będzie mi prościej.
Teraz mi przeszkadzała a co dopiero przy torbie.
Sweet dobrze wiedzieć.
Więc na gbs też dostanę antybiotyk mówisz żeby małemu dać probiotyki? Jakie????
A to w szpitalu nie powiedzą??????
Ja biorę od początku ciązy witaminka feminovit +dha i ile po porodzie jeszcze to brać?
Kurcze a myślałam żeby już nie kupować
Ja dziś lepszy humor mam.
Mąż kazał usiąść odkurzyl mieszkanie przed pracą. Ja tylko kurze starlam.
Zjem obiad może jakieś podwórko z córką zachacze?żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgusza ale służyły mi do tej pory.
Z resztą jak widać wszystko mi służyło.
Dobrze ze juz meta blisko!
Ogólnie wynik ten nie jest zły ale stosując się do zaleceń i norm mojej diablo mam nie przekroczyć 120!
U niektórych z was macie normy 130.
Więc jakoś tam się nie zmartwiam.
Siedzę w domu nigdzie nie idę bo mi się nie chce.
Czekam aż wybije po 15 i urodę sobie serniczka
Brzuch mnie pobolewa tak miesiączkowo ćmi:-( -
Sweet trafiłam do szpitala z nadciśnieniem, niskim białkiem i albumina we krwi, opuchlizną, małą ilością wód. Do tego cukrzyca i normalizacja cukrów, szczególnie na czczo. Ostatnio poniżej 70, teraz 60 z hakiem.
Ordynator stwierdził, że jak się wszystko unormowalo, to nie ma na co czekać, bo może znowu szaleć i będzie problem.
-
Moje mam nadzieję ostatnie ciążowe przekroczenie po kolacji 136, zjadłam sernik i bułkę grahamke z serkiem topionym. No i już koniec jedzenia.
Czekam na jutro i mam nadzieję, że jednak cc odbędzie się zgodnie z planemżabka04, agusza, martta, Dorinka lubią tę wiadomość